Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Papa Benedict si prezervativele

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
98 replies to this topic

#1
Thomas-

Thomas-

    Nunc plaudite omnes!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,436
  • Înscris: 31.10.2008
Una rece:

Papa Benedict al XVI-lea a starnit indignarea intregii lumi cand a declarat ca folosirea prezervativului conduce la raspandirea SIDA, cu ocazia unui turneu in Africa, continentul cu cea mai mare crestere a numarului de credionciosi catolici, dar si a cazurilor de imbolnavire cu virusul imunodeficitar uman HIV.
Desigur, Suveranul Pontif are tot dreptul sa-si exprime opozitia fata de folosirea prezervativului pe baza principiilor morale care stau la baza pozitiei oficiale a Bisericii Catolice, noteaza International Herald Tribune.
Papa nu are insa dreptul sa distorsioneze faptele stiintifice pentru a-si justifica pozitia.
Prima parte a enuntului Papei, citat de presa internationala, este corect: prezervativele nu pot opri singure raspandirea HIV, virusul care cauzeaza SIDA.
E nevoie de mult mai mult decat atat: campanii care militeaza pentru reducerea numarului de parteneri sexuali, practicarea sexului protejat si alte programe de prevenire.
Insa a doua parte a declaratiei sale, conform careia prezervativul poate duce la raspandirea si agravarea epidemiei de SIDA, este profund gresita.
Nu exista nici o dovada potrivit careia prezervativele agraveaza epidemia, ci, dimpotriva, desi nu constituie un panaceu, pot fi de ajutor in multe circumstante.
Prezervativele isi fac treaba foarte bine atunci cand vine vorba despre prevenirea transmiterii SIDA de la o persoana infectata la altele neinfectate.
Organizatia Centers for Disease Control and Prevention citeaza dovezi "comprehensive si hotaratoare" potrivit carora prezervativele din latex, cand sunt folosite corect, sunt "extrem de eficiente" in prevenirea raspandirii virusului prin contactele sexuale hetero.
Cele mai recente studii, publicate de respectata Cochrane Collaboration, au ajuns la concluzia ca prezervativele pot reduce transmiterea virusului SIDA cu 80%.
Cu toate acestea, ambele organisme citate mai sus au avertizat ca utilizarea prezevativului nu poate oferi protectie absoluta. Prezervativele se mai si rup, iar cateodata nu sunt puse corect.
Cea mai buna modalitate de a evita transmiterea virusului ramane abstinenta de la relatiile sexuale sau o relatie pe termen lung cu o singura persoana, neinfectata.
Chiar si asa, autoritatile din domeniul sanatatii considera ca prezervativele sunt o componenta valoroasa a oricarui program de prevenire a raspandirii SIDA.
In acest context, pare iresponsabil sa spui ca prezervativele sunt de vina pentru agravarea epidemiei.



oi, 19 Martie 2009, ora 23:59
Sursa: Ziare.com
Autor: Ana Ilie

***


Una calda:

Papa admite folosirea prezervativelor. Lumea catolică aprobă.

O serie de reformiști catolici și grupuri care combat răspândirea virusului HIV au salutat afirmațiile făcute de Papa Benedict al XVI-lea cum că folosirea prezervativelor nu este greșită în toate cazurile, informează BBC News.

Suveranul Pontif a acceptat că acest mijloc de contracepție reprezintă o soluție bună împotriva bolii SIDA.

Această remarcă - ce urmează să fie publicată într-o carte programată să apară săptămâna viitoare - marchează o schimbare de direcție față de declarațiile anterioare dure la adresa uzului prezervativelor.

Vaticanul s-a opus dintotdeauna prezervativelor, pe care le-a condamnat ca o formă artificială de contracepție.

Mai mult, Papa precizase - în cadrul unei vizite efectuate anul trecut în Camerun - că folosirea prezervativelor ar putea chiar să înrăutățească infecția cu HIV. Această poziție i-a atras critici din partea câtorva state ale Uniunii Europene.

"Vaticanul face un pas important înainte"

Acum însă, Suveranul Pontif a catalogat uzul prezervativelor drept un act de responsabilitate morală în lupta împotriva SIDA, referindu-se în special la prostituția masculină.

Iar reacțiile la nivel internațional au fost pozitive de această dată. Organizația Națiunilor Unite - prin șeful programului împotriva virusului HIV, Michel Sidibe - a apreciat schimbarea de atitudine a Vaticanului ca "un pas important înainte".

"Biserica Catolică recunoaște astfel activitatea sexuală responsabilă, ca factor de luptă împotriva virusului", completează Sidibe.

De asemenea, Mișcare pentru Acces la Tratament din Kenya (KETAM) a comentat că noul discurs al Papei recunoaște faptul că abstinența nu este întotdeauna o soluție în acest context.

"Este o acceptare a realității din teren. Dacă Biserică nu a reușit să-și impună valorile morale asupra populației, incluzând aici practicarea abstinenței, atunci ar trebui să facă următorul pas și să încurajeze folosirea prezervativelor", a spus David Kamau, șeful KETAM.

Un alt comentariu a venit din partea grupului reformist catolic "Noi suntem Biserica" ("We Are Church"): "Papa a demonstrat că este capabil să învețe din experiențele anterioare".

Totuși, deși considerând afirmațiile Suveranului Pontif substanțiale, un cunoscut susținător al drepturilor homosexualilor britanici, David Kamau, a cerut "clarificări" Vaticanului.

Papa: "Trebuie o abordare mai omenească"

Noua carte în care apare Benedict al XVI-lea, "Lumina lumii: Papa, Biserica și semnele timpurilor", este compusă dintre serie de interviuri acordate de Papă jurnalistului catolic german Peter Seewald, la începutul acestui an.

Întrebat dacă Biserica Catolică se opune sau nu principiului folosirii prezervativelor, Papa a replicat: "Bineînțeles că nu vedem o soluție morală reală în această practică, dar, dacă ne referim la reducerea riscului de infecție, ar putea reprezenta un prim pas spre o atitudine diferită, mai omonească, de a trăi o viață sexuală".

Benedict al XVI-lea a ținut să sublinieze însă că "o fixație asupra

prezervativelor implică o banalizare a sexualității, considerată în prezent nu ca o expresie a dragostei, ci ca un fel de drog pe care oamenii și-l administrează singuri".

Contracepția, tot rea

Menținând poziția fundamentală a Vaticanului de opoziție cu privire la contracepție, Papa a acceptat totuși că este nevoie de o nouă perspectivă în cazul eticii sexuale.

Însă există și voci îngrijorate de această noua abordare a Vaticanului.

"O concesie mică, precum cea de față, ar putea foarte ușor să prăbușească tot edificiul învățăturii catolice despre contracepție", a avertizat publicistul britanic Clifford Longley, autorul unei rubrici pentru "The Tablet", un ziar catolic din Marea Britanie.

Longley conchide: "Implicațiile ar putea fi mult mai grave decât anticipează Papa".


Sursa.

Edited by Thomas-, 24 November 2010 - 21:01.


#2
lawrence38

lawrence38

    GAME......OVER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,009
  • Înscris: 05.02.2008
Un nebun....:ciocan:

Edited by lawrence38, 24 November 2010 - 21:03.


#3
costysmart

costysmart

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 285
  • Înscris: 16.08.2010
Azi la religie am vorbit despre folosirea prezervativului de către persoanele cu sida, pt a preveni răspândirea bolii.
Și un coleg a scos una tare: "prezervativele papale" :))

#4
alexandru_viorel

alexandru_viorel

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,938
  • Înscris: 16.07.2010
Ce legatura are religia cu prezervativele?

#5
c72_c72

c72_c72

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,929
  • Înscris: 19.02.2008
Cultul crestin ortodox si catolic, caci despre astea stiu, sunt impotriva contraceptiei.

#6
lawrence38

lawrence38

    GAME......OVER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,009
  • Înscris: 05.02.2008

View Postc72_c72, on 24th November 2010, 21:32, said:

Cultul crestin ortodox si catolic, caci despre astea stiu, sunt impotriva contraceptiei.

In Africa subsahariana anti-contraceptie = pro-SIDA

#7
Cortex187

Cortex187

    Imaginatia te va duce oriunde!

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,433
  • Înscris: 17.08.2008
Si papa isi schimba conceptiile. Si-a dat seama ca biserica are din in ce mai putini credinciosi si trebuie sa se scoata cumva.
Urmeaza avorturile si homosexualitatea? :rolleyes:

#8
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,572
  • Înscris: 13.06.2004
Din câte am auzit "celule" H.I.V. sunt mai mici decât orificile microscopice din textura prezervativului, așa că H.I.V. se transmite și cu prezervativul pus.

#9
arpisz

arpisz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,896
  • Înscris: 25.04.2008
Deci e spus :)) infailibilitatea a dat gres :))

incredibil nu a functionat telefonul invizibil cu tatucul ceresc ....

bravo catolicilor !!!! nu inteleg cum nu va dati seama ca "el comandante" a auzit de doua ori din aceeasi sursa doua lucruri diferite ....
cereti sa se faca testul de auz !!!!!  revoltativa

#10
Anjin`

Anjin`

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,160
  • Înscris: 10.05.2005
Dacă cineva mai urmărește subiectul papa a afirmat că prezervativele au părțile lor bune...

http://news.yahoo.co...eu_pope_condoms

Quote

The church "of course does not regard it as a real or moral solution, but in this or that case, there can be nonetheless in the intention of reducing the risk of infection, a first step in a movement toward a different way, a more human way, of living sexuality," according to an English translation of the book obtained by The Associated Press.


Nu cred că infailibilitatea era aplicabilă la prezervative sau la teoria evoluției sau....

Altfel a afirmat că abstinența e singura metodă 100% ceea ce e demonstrat științific.  :roflmao:

Edited by Anjin`, 01 December 2010 - 17:58.


#11
abbulafia

abbulafia

    mafiotul gandacos

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,549
  • Înscris: 18.02.2010
Sfantul Scaun o intoarce ca la Ploiesti....

Prezervativele pot fi folosite daca impiedica infectarea cu HIV...

Suveranul Pontif a făcut aceste afirmații într-un interviu acordat jurnalistului german Peter Seewald, anunță BBC.
Publicația oficială a Vaticanului a difuzat, sâmbătă, fragmente din acest interviu, care va apărea în cartea intitulată "Lumina Lumii: Papa, Biserica și Semnele Timpului". Afirmațiile Papei par să înmoaie poziția Bisericii Romano-Catolice față de utilizarea contracepției.

Întrebat dacă Biserica Catolică este "total împotriva utilizării de prezervative", Suveranul Pontif a răspuns: "Este, desigur, nu le vede ca pe o soluție reală și morală. Însă, în anumite cazuri, atunci când intenția este aceea de a reduce riscul de infectare, ele pot fi totuși un prim pas către o altă sexualitate, mai umană".

Publicația oficială a Vaticanului a difuzat, sâmbătă, fragmente din acest interviu, care va apărea în cartea intitulată "Lumina Lumii: Papa, Biserica și Semnele Timpului". Afirmațiile Papei par să înmoaie poziția Bisericii Romano-Catolice față de utilizarea anti-contracepției.

[ http://www.webteh.ro/wp-content/uploads/2009/12/webteh_prezervative.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Interesant de unde a aflat Papa de Ploiesti....

http://www.adevarul...._375562884.html

#12
AMDG

AMDG

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,091
  • Înscris: 23.01.2007

View PostCortex187, on 25th November 2010, 12:38, said:

Si papa isi schimba conceptiile.

Nu deloc - prezervativele diminueaza riscul de infectie dar nu il elimina - induc practic o falsa stare de siguranta. Folosirea prezervativului ramane ruleta ruseasca insa cu un risc mai mic - siguranta o ai doar in cazul abstinentei. Chiar cu prezervativ vei fi in final infectat - e ca si cum ai fi blocat sub apa si ti s-ar da o butelie de oxigen in plus - tot mori in final insa traiesti mai mult  :console:

#13
orlandosorin

orlandosorin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 890
  • Înscris: 26.03.2009
Daca nici macar medicina nu stie inca problema preferabila ar fi abstinenta sau in orice caz fara contact. Inca nu se stie daca e virus sau nu HIV-ul. Sunt si articole contra scrise de oameni de stiinta. In orice caz se stiu efectele si nu cauza.
Infailibilitatea papala se refera strict la credinta nu la prezervative. Daca virusul e mai mic decat orificiile e si mai grav. Si mai este problema cu atingerea accidentala a partii infectate a prezervativului ca doar nu il scoti la microscop. iei cu mana virusul si il pui unde trebuie si tot aia e. In laboratoarele militare in care se lucreaza cu astfel de virusuri se intra in costume antiatomice nu in prezervative si tot sunt riscuri.
Cel mai grav este pt. cei infectati care daca se reinfecteaza isi tot injumatatesc sansele de supravietuire ca fraierii. In orice boala infectioasa reinfectarea face aproape ineficienta medicamentatia intrucat virusul se modifica si nu mai raspunde tratamentelor. De regula unde e lipsa de educatie apar astfel de probleme.

#14
Sorin84k

Sorin84k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,682
  • Înscris: 17.02.2008
Papa Benedict al XVI-lea are nevoie de un control psihiatric.

#15
jeremiah

jeremiah

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,230
  • Înscris: 01.12.2008

Quote

Sfantul Scaun o intoarce ca la Ploiesti....

Sfantul scaun ,va baga si pe voi islamistii sub poala lui .Si organizatiile arabe sunt sponsorizate de catre el .Tu habar nu ai .
Citeste cartea :

http://www.librarie....entii-lui-Satan

#16
estropy

estropy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,676
  • Înscris: 22.02.2010
Am inteles ca Papa a editat si o serie de prezervative "sponsorizate" cum s-ar spune, cu numele si chipul Sau.
Consider ca e o treaba buna aceasta deschidere spre modernizare in randurile bisericii.

#17
Ben_Gal_1

Ben_Gal_1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,356
  • Înscris: 30.04.2010

View PostAMDG, on 7th December 2010, 09:29, said:

e ca si cum ai fi blocat sub apa si ti s-ar da o butelie de oxigen in plus - tot mori in final insa traiesti mai mult  :console:
Atunci cer citeva butelii si incerc sa inlatur blocajul provocind o explozie a varierei cu dinamita si oxigenul primit.

#18
orlandosorin

orlandosorin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 890
  • Înscris: 26.03.2009
Revenim la subiect si lasand la o parte tatismele.
Daca filosofia ar fi urmatoarea: sa-i lasam sa-si tot dea SIDA pe africani un nr. de ani/generatii pana cand organismul la un moment dat isi va face anticorpi eficienti in lupta cu boala. Poate se vor curata majoritatea si astfel s-ar stabili si echilibrul demografic acolo in mod natural. Astfel se poate obtine o ameliorare a speciei ca la plante.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate