Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani
 Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...
 Dade, dade

Probleme accesare nr test telefon

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...
 Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...
 

Papa Benedict si prezervativele

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
98 replies to this topic

#91
blueday

blueday

    blue monday

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,134
  • Înscris: 20.12.2010
pai papa de ce sa-si puna prezervativ? normal ca nu e de acord cu ele.

papa are relatii in asa fel incat nu exista pericolul de a se naste progenituri...

da, cu unii indivizi, pe care cica...sa-i primim in dragoste, in intelegere si acceptare...Posted Image

#92
terrarossa

terrarossa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 624
  • Înscris: 12.06.2014

View PostThomas-, on 24 noiembrie 2010 - 20:59, said:

Una rece:

Papa Benedict al XVI-lea a starnit indignarea intregii lumi cand a declarat ca folosirea prezervativului conduce la raspandirea SIDA, cu ocazia unui turneu in Africa, continentul cu cea mai mare crestere a numarului de credionciosi catolici, dar si a cazurilor de imbolnavire cu virusul imunodeficitar uman HIV.
Desigur, Suveranul Pontif are tot dreptul sa-si exprime opozitia fata de folosirea prezervativului pe baza principiilor morale care stau la baza pozitiei oficiale a Bisericii Catolice, noteaza International Herald Tribune.
Papa nu are insa dreptul sa distorsioneze faptele stiintifice pentru a-si justifica pozitia.
Prima parte a enuntului Papei, citat de presa internationala, este corect: prezervativele nu pot opri singure raspandirea HIV, virusul care cauzeaza SIDA.
E nevoie de mult mai mult decat atat: campanii care militeaza pentru reducerea numarului de parteneri sexuali, practicarea sexului protejat si alte programe de prevenire.
Insa a doua parte a declaratiei sale, conform careia prezervativul poate duce la raspandirea si agravarea epidemiei de SIDA, este profund gresita.
Nu exista nici o dovada potrivit careia prezervativele agraveaza epidemia, ci, dimpotriva, desi nu constituie un panaceu, pot fi de ajutor in multe circumstante.
Prezervativele isi fac treaba foarte bine atunci cand vine vorba despre prevenirea transmiterii SIDA de la o persoana infectata la altele neinfectate.
Organizatia Centers for Disease Control and Prevention citeaza dovezi "comprehensive si hotaratoare" potrivit carora prezervativele din latex, cand sunt folosite corect, sunt "extrem de eficiente" in prevenirea raspandirii virusului prin contactele sexuale hetero.
Cele mai recente studii, publicate de respectata Cochrane Collaboration, au ajuns la concluzia ca prezervativele pot reduce transmiterea virusului SIDA cu 80%.
Cu toate acestea, ambele organisme citate mai sus au avertizat ca utilizarea prezevativului nu poate oferi protectie absoluta. Prezervativele se mai si rup, iar cateodata nu sunt puse corect.
Cea mai buna modalitate de a evita transmiterea virusului ramane abstinenta de la relatiile sexuale sau o relatie pe termen lung cu o singura persoana, neinfectata.
Chiar si asa, autoritatile din domeniul sanatatii considera ca prezervativele sunt o componenta valoroasa a oricarui program de prevenire a raspandirii SIDA.
In acest context, pare iresponsabil sa spui ca prezervativele sunt de vina pentru agravarea epidemiei.



oi, 19 Martie 2009, ora 23:59
Sursa: Ziare.com
Autor: Ana Ilie

***


Una calda:

Papa admite folosirea prezervativelor. Lumea catolică aprobă.

O serie de reformişti catolici şi grupuri care combat răspândirea virusului HIV au salutat afirmaţiile făcute de Papa Benedict al XVI-lea cum că folosirea prezervativelor nu este greşită în toate cazurile, informează BBC News.

Suveranul Pontif a acceptat că acest mijloc de contracepţie reprezintă o soluţie bună împotriva bolii SIDA.

Această remarcă - ce urmează să fie publicată într-o carte programată să apară săptămâna viitoare - marchează o schimbare de direcţie faţă de declaraţiile anterioare dure la adresa uzului prezervativelor.

Vaticanul s-a opus dintotdeauna prezervativelor, pe care le-a condamnat ca o formă artificială de contracepţie.

Mai mult, Papa precizase - în cadrul unei vizite efectuate anul trecut în Camerun - că folosirea prezervativelor ar putea chiar să înrăutăţească infecţia cu HIV. Această poziţie i-a atras critici din partea câtorva state ale Uniunii Europene.

"Vaticanul face un pas important înainte"

Acum însă, Suveranul Pontif a catalogat uzul prezervativelor drept un act de responsabilitate morală în lupta împotriva SIDA, referindu-se în special la prostituţia masculină.

Iar reacţiile la nivel internaţional au fost pozitive de această dată. Organizaţia Naţiunilor Unite - prin şeful programului împotriva virusului HIV, Michel Sidibe - a apreciat schimbarea de atitudine a Vaticanului ca "un pas important înainte".

"Biserica Catolică recunoaşte astfel activitatea sexuală responsabilă, ca factor de luptă împotriva virusului", completează Sidibe.

De asemenea, Mişcare pentru Acces la Tratament din Kenya (KETAM) a comentat că noul discurs al Papei recunoaşte faptul că abstinenţa nu este întotdeauna o soluţie în acest context.

"Este o acceptare a realităţii din teren. Dacă Biserică nu a reuşit să-şi impună valorile morale asupra populaţiei, incluzând aici practicarea abstinenţei, atunci ar trebui să facă următorul pas şi să încurajeze folosirea prezervativelor", a spus David Kamau, şeful KETAM.

Un alt comentariu a venit din partea grupului reformist catolic "Noi suntem Biserica" ("We Are Church"): "Papa a demonstrat că este capabil să înveţe din experienţele anterioare".

Totuşi, deşi considerând afirmaţiile Suveranului Pontif substanţiale, un cunoscut susţinător al drepturilor homosexualilor britanici, David Kamau, a cerut "clarificări" Vaticanului.

Papa: "Trebuie o abordare mai omenească"

Noua carte în care apare Benedict al XVI-lea, "Lumina lumii: Papa, Biserica şi semnele timpurilor", este compusă dintre serie de interviuri acordate de Papă jurnalistului catolic german Peter Seewald, la începutul acestui an.

Întrebat dacă Biserica Catolică se opune sau nu principiului folosirii prezervativelor, Papa a replicat: "Bineînţeles că nu vedem o soluţie morală reală în această practică, dar, dacă ne referim la reducerea riscului de infecţie, ar putea reprezenta un prim pas spre o atitudine diferită, mai omonească, de a trăi o viaţă sexuală".

Benedict al XVI-lea a ţinut să sublinieze însă că "o fixaţie asupra

prezervativelor implică o banalizare a sexualităţii, considerată în prezent nu ca o expresie a dragostei, ci ca un fel de drog pe care oamenii şi-l administrează singuri".

Contracepţia, tot rea

Menţinând poziţia fundamentală a Vaticanului de opoziţie cu privire la contracepţie, Papa a acceptat totuşi că este nevoie de o nouă perspectivă în cazul eticii sexuale.

Însă există şi voci îngrijorate de această noua abordare a Vaticanului.

"O concesie mică, precum cea de faţă, ar putea foarte uşor să prăbuşească tot edificiul învăţăturii catolice despre contracepţie", a avertizat publicistul britanic Clifford Longley, autorul unei rubrici pentru "The Tablet", un ziar catolic din Marea Britanie.

Longley conchide: "Implicaţiile ar putea fi mult mai grave decât anticipează Papa".


Sursa.

Erezie!
Viaţa trebuie făcută!
Nu avorturilor, nu mijloacelor de contraecepţie, nu sexului în afara căsătoriei!

#93
mario_bril

mario_bril

    Hermetic member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,421
  • Înscris: 13.05.2010

View Postterrarossa, on 13 iunie 2014 - 15:45, said:

Erezie!
Viaţa trebuie făcută!
Nu avorturilor, nu mijloacelor de contraecepţie, nu sexului în afara căsătoriei!
Unde anume apare în Biblie, interzicerea contracepției? Posted Image

Edited by mario_bril, 13 June 2014 - 23:13.


#94
terrarossa

terrarossa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 624
  • Înscris: 12.06.2014
Şi te mai declari creştin...

#95
mario_bril

mario_bril

    Hermetic member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,421
  • Înscris: 13.05.2010

View Postterrarossa, on 13 iunie 2014 - 23:54, said:

Şi te mai declari creştin...
Da. Ce legătură are creștinismul cu contracepția, te rog să-mi spui?

#96
terrarossa

terrarossa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 624
  • Înscris: 12.06.2014

View Postmario_bril, on 14 iunie 2014 - 00:00, said:

Da. Ce legătură are creștinismul cu contracepția, te rog să-mi spui?

Păi creştinismul interzice contracepţia, asta ziceam şi eu...
Tu zic că nu...
Citez

Quote

Unde anume apare în Biblie, interzicerea contracepției?


#97
mario_bril

mario_bril

    Hermetic member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,421
  • Înscris: 13.05.2010

View Postterrarossa, on 14 iunie 2014 - 00:27, said:

Păi creştinismul interzice contracepţia, asta ziceam şi eu...
Tu zic că nu...
Citez
Eu te-am întrebat, unde interzice creștinismul contracepția și tu te învârți în cerc, fără a furniza un răspuns. Am înțeles, de fapt, nu știi nici tu.

#98
terrarossa

terrarossa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 624
  • Înscris: 12.06.2014

View Postmario_bril, on 14 iunie 2014 - 10:51, said:

Eu te-am întrebat, unde interzice creștinismul contracepția și tu te învârți în cerc, fără a furniza un răspuns. Am înțeles, de fapt, nu știi nici tu.
Păcatul lui Onan nu a fost numai masturbarea ci şi faptul că nu voia copii, el folosea masturbarea ca mod de contracepţie, ştim apoi ce s-a întâmplat cu el, a fost omorât de Dumnezeu....
Uite un pasaj din care se deduce logic că masturbarea şi contracepţia nu sunt bune...
De asemenea în Biblie ni se spune că oamenii care au copii sunt binecuvântaţi de Dumnezeu şi că copiii sunt fericirea lui Dumnezeu şi a cuplului căsătorit..O să aduc pasajele alea dacă le mai găsesc...
Deci copiii nu sunt salba dracului cum susţin ăia care nu vor copii şi folosesc prezervative ca mijloc contraeceptiv ci sunt binecuvântarea familiei, deci trebuie să ai copii dacă eşti căsătorit, că dacă urăşti copii te pedepseşte Dumnezeu...
Astea nu sunt de ajuns pentru tine ,mario?

#99
Megs

Megs

    Age, si quid agis!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,317
  • Înscris: 29.10.2012

View Postmario_bril, on 14 iunie 2014 - 10:51, said:

Eu te-am întrebat, unde interzice creștinismul contracepția și tu te învârți în cerc, fără a furniza un răspuns. Am înțeles, de fapt, nu știi nici tu.
Bag seama ca pozitia ta fata de contraceptie nu este deloc una ortodoxa Posted Image

Edited by Megs, 14 June 2014 - 12:45.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate