Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...
 problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox
 Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani
 Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...
 

Papagalul Micul Alexander sau Indian Ring Neck

- - - - -
  • Please log in to reply
71 replies to this topic

#37
deliquente_alin

deliquente_alin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 341
  • Înscris: 08.06.2007

 maya_timely, on Dec 12 2007, 12:30, said:

vand pereche papagali micul alexander, culoare verde, varsta 1/1,5 ani.
pret fix:300 ron.

Sunt interesat ...
De unde esti?

#38
maya_timely

maya_timely

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 28.02.2007

 deliquente_alin, on Dec 14 2007, 11:50, said:

Sunt interesat ...
De unde esti?

salut,

sunt din brasov.
daca chiar esti interesat pot sa-ti trimit poze, dar pretul nu este discutabil avand in vedere ca-i dau impreuna la numai 300 ron.
nu sunt genul care vin pe deget si stau la mangaiat, dar nici salbatici care sa se loveasca de gratii nu sunt.
baiatul vorbeste cel mai mult pe limba lui si imita deja sunete suzite in casa si vine pe bat cand il chem, fata este mai sperioasa, dar nu este agresiva si nu caraie cand vorbesc cu ea.
daca ai suficient timp, atunci devin o companie placuta, dar eu m-am inhamat la mai mult decat pot duce avand in vedere ca plec dimineata la servici si ma intorc seara si sincer este pacat, deoarece au nevoie de atentie.
mailul meu este:[email protected]
daca mai ai intrebari iti stau la dispozitie.
toate cele bune,
maya
p.s. am atasat 1 poza

#39
razvyu

razvyu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 113
  • Înscris: 08.01.2007
Am gasit eu un articol referitor la hrana Micului Alexandru:

  Nutritia echilibrata si variata a papagalilor cu guler negru (Psittacula krameri) este secretul cresterii lor cu rezultate foarte bune. Majoritatea problemelor de sanatate pe care le pot dezvolta acestia se datoreaza unei alimentatii defectuoase. In habitatul lor natural, papagalii cu guler negru au o alimentatie constituita din: seminte, fructe, diverse boabe, flori, vegetale, muguri, nectar. In India si Pakistan aceste pasari sunt de multe ori considerate foarte daunatoare de catre fermieri, intrucat se aduna in stoluri foarte mari si “ataca” recoltele de orez, cafea si chiar livezile.
  Majoritatea oamenilor considera ca alimentatia unui papagal trebuie sa fie alcatuita numai din seminte. Cele mai recente studii recomanda insa hranirea papagalului cu guler negru cu seminte numai in procentaj de maxim 30%, deoarece o astfel de dieta este saraca in vitamina A, proteine si calciu si prea bogata in grasimi. Astfel, cautati sa oferiti papagalului dumneavoastra in special peletele specifice disponibile in magazinele de specialitate, intrucat acestea ii vor asigura o alimentatie echilibrata. Verificati prospetimea peletelor si mixurilor de seminte! Nu le oferiti papagalului daca sunt mucegaite sau infestate cu paraziti! In afara de aceste pelete si de mixurile de seminte, oferiti micului Alexandru si o varietate de fructe: mar, para, struguri, kiwi, mango, pepene, portocala, alune, banana, ananas, caisa etc. Dintre legume le puteti oferi: morcov, cartof, broccoli, sfecla, laptuca, napi, ardei gras, varza de Bruxelles, rosii bine coapte, castravete, conopida, vinete, boabe de porumb, fasole, mazare. Inainte sa oferiti legumele si fructele spalati-le bine, taiati-le in bucatele mici si evitati vegetalele care au fost tratate cu chimicale. Pasarile isi aleg hrana si in functie de aspectul si textura ei, nu numai de gust. Fiti inventivi atunci cand pregatiti masa papagalului dumneavoastra, tineti cont de culorile legumelor si fructelor!
  Incercati sa obisnuiti de mic papagalul dumneavoastra cu o dieta echilibrata pentru a-i asigura o viata sanatoasa. Papagalii cu guler negru nu sunt dificil de obisnuit cu tipuri noi de mancare si nu vor refuza aproape nimic din ceea ce li se ofera, apetitul lor fiind destul de mare. Totusi, daca observati ca papagalul dumneavoastra refuza peletele in favoarea semintelor, incercati sa nu le oferiti in acelasi timp ambele tipuri de mancare. Oferiti-le cateva zile numai seminte, cateva zile numai pelete, rotind astfel alimentatia.
  Nu lasati la discretie o cantitate prea mare din amestecul de seminte intrucat pasarea ar putea sa-si aleaga din el doar pe cele pe care le prefera, ignorandu-le pe celelalte.
  Le puteti oferi si mici cantitati de fulgi de cereale (fara adaos de zahar si cacao), paine integrala, bucatele de ou fiert foarte tare, floricele de porumb, orez brun fiert, grau, ovaz, bucatele de paste fainoase fierte sau nefierte, seminte germinate, fasole fiarta, mazare fiarta, linte fiarta, alune (fara sare, bineinteles). NU oferiti papagalilor carne sau produse din carne (desi, ocazional, le puteti da bucatele mici de carne de pui bine fiarta), sistemul lor digestiv nu este adaptat pentru astfel de hrana! Nu le oferiti niciodata ciocolata, avocado, ceapa, rubarba si seminte de mar sau piersica. Sunt interzise si alimentele care contin cofeina sau alcool sau cele cu continut ridicat de sare. Pasarile sunt intolerante la lactoza, deci evitati branza si iaurtul.
  Unii papagali s-ar putea sa se ingrase peste masura, mai ales daca dieta lor este formata in majoritate din seminte (continut ridicat de grasimi). Acest lucru trebuie combatut prin reducerea ratiei de mancare si mai multa miscare fizica in afara coliviei, dar nu prin infometare.
Papagalul trebuie sa aiba in permanenta apa proaspata la discretie. Schimbati zilnic apa din adapatoare si curatati frecvent adapatoarea pentru a preveni infestarea cu bacterii. Puteti amesteca apa cu suplimente de vitamine. Acestea vor trebui folosite mai ales in perioade de convalescenta sau de imperechere. Totusi, daca oferiti micului Alexander o hrana variata si echilibrata, suplimentele de vitamine nu sunt necesare.
  In colivia papagalului cu guler negru va trebui, obligatoriu, sa asezati si un os de sepia (pe care isi poate exersa ghearele si ciocul) si care ii va furniza si calciul necesar. Desi multa vreme s-a crezut ca papagalii trebuie sa aiba la dispozitie si nisip sau pietricele pe care sa le inghita pentru a le favoriza digestia, ultimele studii arata ca acestea nu sunt necesare, ba mai mult, le pot bloca chiar sistemul digestiv.

#40
dany77d

dany77d

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 04.02.2008
mi-am cumparat alaltaieri seara un micul Alexander de la un pet shop din Brasov....am reusit cu greu sa il bag in colivie pt ca l-am adus intr-o cutiuta..a fost greu pt ca are un cioc :)))..cand te prinde nu iti mai da drumul...trebuie neaparat cu manusi foarte groase..:)).Vreau sa va spun ca nu prea le am cu papagalii si din cauza asta astept orice sfat bun de la voi.Mi-am dorit f mult un papagal..imi plac f tare..si din cate am auzit sunt si f inteligenti.Exista totusi o mica problema pe care am observat-o..este f fricos..imi dau seama ca este la inceput si probabil asa va ramane pana se obisnieste, dar totusi nu as vrea sa fie asa mereu...E bine sa il tin in colivie vre-o saptamana si apoi sa ii dau drumul prin casa?..Cred ca el vrea sa iasa afara..se plimba dintr-un capat in altul al coliviei aproape toata ziua...cu mici pauze de mancare..sau bea apa...sau isi face siesta..:)))Mai am o intrebare....cel care mi l-a vandut mi-a zis ca are aprox 1 an..dar nu mai mult si stiu ca la aproape 2 ani ii apare un cerculet in jurul gatului...imi puteti spune ce culoare ar trebui sa aibe acest spam.spam.si cum imi mai dau seama ca inca nu este adult...O sa mai revin si cu alte intrebari si cu poze.

#41
MassimoBoy

MassimoBoy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 670
  • Înscris: 16.07.2007
Mai lasa-l sa se acomodeze , 7-10 zile nu-i da drumul din colivie,lasa-l sa exploreze camera , imprejurimile, te-as sfatui sa bagi mana la el doar cand ii faci curat sau ii schimbi apa , in rest nu bagi mana daca vrei sa fie mai sociabil.Cand ii dai drumul,geamurile si usile sa fie inchise si sa fie trase perdelele/jaluzelele pt ca la inceput au tendinta sa zboare spre geam , dar ei nu stiu de geam si se pot lovi tare. Inelul le apare pe la un an si jumate....

#42
rapier_gv

rapier_gv

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 29.04.2007
salutare tuturor!

acum o luna a decis taica-miu sa-mi faca o surpriza. nu stiu de unde i-a venit ideea, dar mi-a luat un papagal micul alexander, de la un pet shop ( sunt din braila ). cum nu am mai avut papagal niciodata, ( am un pechinez care implineste 14 ani in vara si un porcusor de guineea care are 4 ani jumate :) ), m-am documentat puternic din primele zile, i-am schimbat cusca minuscula in care a fost tinut, si am incercat sa-i creez conditii optime.

cei de la pet shop zic ca-i mascul, acum are 6 luni ( conform lor, cand l-a luat avea 5 luni). cum si-au dat seama ca-i mascul, nu stiu, ca la 1 an jumate 2 ii apare inelul negru, si ma cam indoiesc ca i-au facut teste ADN. ma rog, un papagal foarte speriat, penajul avea probleme, din ce-am vazut pe net, e bine ca un papagal sa aiba coloritul penajului cat mai deschis, iar Taco ( asa l-am botezat :) ), are niste pene verde-inchis, plus ca avea un ciot de coada jumulit si varfurille penelor de la o aripa la fel, jumulite.. cred ca a fost manipulat gresit, bruscat, ma rog.

dupa cum am zis, foarte sperios si disperat, dar incet-incet, se adapteaza, sper. imi petrec zilnic 8-12 ore cu el, ii aloc efectiv tot timpul pe care nu mi-l mananca scoala ( sunt a 12-a... nu tocmai cel mai inspirat an sa am grija de el, dar iubesc animalele si n-am neglijat un animal niciodata). ce pot spune, fata de acum o luna, cand turba doar daca ma apropiam de colivie, acum ma lasa sa stau cu laptopul, cartile / caietele langa colivie, chiar vine si mananca langa mine, deci progrese vizibile.

principala mea nelamurire e legata de taierea varfurilor aripilor. este "atat de" necesara operatia asta? adica, inteleg ca se poate speria si se loveste sau ceva, pe  cand cu varfurile taiate doar "planeaza" pana la sol, dar imi fac griji pentru ca 1. de-abia a inceput sa se acomodeze cat de cat, sa manance si altceva in afara de seminte, etc, si mi-e frica, ca, cu o plimbare si tot stresul cu taiatul, nu ne mai imprietenim in vecii vecilor, dar si mai ales pentru ca 2. nu prea stiu vreun medic veterinar specializat pe pasari, si ma indoiesc de calitatea lor. ma rog, eu sunt din braila, ultima oara cand am fost la un cabinet veterinar a fost atunci cand aveam probleme mari cu Teddy, cainele, cand avea 7 ani de zile, si un medic m-a sfatuit s-o las balta cu tratamentele, ca si-asa e batran... acum are 13 si e bine mersi. ma rog, cred ca s-au schimbat lucrurile de atunci.

cam asta ar fi pe scurt, ce voiam sa spun pentru moment. imi cer scuze pentru eventualele erori si faptul ca am scris cu litere mici, sunt foarte grabit.

multumesc in avans!

#43
rapier_gv

rapier_gv

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 29.04.2007
nimeni n-are nici un sfat?

#44
anymma

anymma

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 768
  • Înscris: 11.05.2007

 rapier_gv, on Feb 26 2008, 15:05, said:

nimeni n-are nici un sfat?
Ai atins un subiect foarte controversat. Personal, sunt impotriva acestei metode artificiale de imblanzire. Am avut de-a lungul timpului mai multi perusi. Niciodata nu mi-a trecut prin cap sa abordez metoda asta.
I-am tratat cu multa rabdare si dragoste, chiar daca, cu unii din ei lucrurile au decurs mai lent, fiecare fiind unic si raspunzand in felul lui ... De exemplu, cel de acum s-a adaptat dupa o perioada foarte lunga (vreun an de zile), in mare parte din cauza faptului ca a facut raie si l-am chinuit cu tratamentul tocmai in perioada de adaptare... dar, chiar daca a ramas mai salbaticut, nu l-as fi traumatizat in veci cu taierea aripilor. Stiu, se spune ca nu ii doare, etc... dar nu e vorba de durerea fizica, e vorba aici despre faptul ca le produci un handicap, chiar si numai temporar, le iei exact ceea ce ii deosebeste de noi, posibilitatea de a zbura... E ca si cum ai sta in ghips o perioada, si nu ti-ai putea folosi picioarele, sau mainile... Cum ar fi? Orice argumente pro ar gasi altii, e o trauma pentru ei, si o dovada de egoism din partea noastra! Ca sa nu mai spun ca mie mi se pare o cale artificiala de a te apropia de ei, ori legatura care trebuie sa se creeze intre o pasare si stapan trebuie sa fie bazata in primul rand pe incredere, chiar daca timpul necesar formarii ei va fi mai indelungat.
De 2 luni am si un Micul Alexandru, care la momentul achizitionarii avea vreo 6 luni, daca informatia data de crescator e corecta. De atunci, am citit o gramada despre aceasta specie, mai mult pe site-urile si forumurile din afara. Si acolo unii recomanda taierea aripilor ca metoda de imblanzire mai rapida, mai ales luaind in considerare faptul ca Micul Alexandru are un anumit tip de personalitate, si in special in cazul exemplarelor achizitionate la o varsta mai mare, si nu crescute "de mana". Se spunea chiar ca pot lua o atitudine mai "bossy", daca nu au aripile taiate. Deci, cumva, ar trebui "cumintiti" prin taierea aripilor... din cate inteleg eu... Alex-ul meu e inca foarte sperios, cu toate ca vine sa pape din mana, si s-a mai obisnuit un pic cu noi in astea 2 luni. Oricum, din cate am citit, perioada de adaptare dureaza destul de mult, si stiu ca pasii vor fi foarte mici, dar nu ma gandesc sa folosesc metoda taierii aripilor.  Rabdare am. Cu timpul nu stau prea bine, altfel lucrurile ar fi fost deja intr-un stadiu mai avansat cu el... Cu toate astea, vreau ca apropierea dintre noi sa nu fie fortata, il respect ca fiinta asa cum a fost creata de Dumnezeu, si nu ma intereseaza sa fac din el o pisicuta sau un catelus... Voi face tot posibilul sa-i arat ca poate avea incredere deplina in mine, si relatia dintre noi se va dezvolta in timp. Nu vreau sa-l fortez cu nimic, vreau doar sa inteleaga ca are in mine o prietena... si restul va veni de la sine...
Si nu mai adaug decat atat: de cate ori vad poze cu pasari cu aripile taiate, am o senzatie amara... arata asa... ciuntite... mutilate..., chiar daca, vorba celor care sunt pro, "nu ii doare"...

#45
rapier_gv

rapier_gv

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 29.04.2007
Multumesc foarte mult pentru raspuns. Nu am mai avut pasari pana acum, dar nu mi se parea nici mie normal sa-i tai penele, insa primisem atatea sfaturi pe alte forumuri incat m-a bulversat total. Si eu am citit ca adaptarea dureaza foarte mult, insa sunt dispus sa ii ofer cat pot din timpul meu, si, incet-incet, poate facem progrese. Acum am ajuns la o oarecare plafonare, ma lasa sa bag mana in colivie dar nu foarte aproape de el, si mai face scandal sa stau sa vorbesc cu el dar face pasi inapoi pana la peretele coliviei. Am sa incerc sa vad care e mancarea lui preferata, momentan mananca moderat, de toate, de la seminte la legume, verdeturi, nu e mofturos dar nu exagereaza cu vreun aliment. Totusi parca merele ii plac mai mult.
Inca o data multumesc de sfat!

#46
luxmail

luxmail

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 17.12.2007
Nu de mult ( acum o saptamana ) am achizitionat si eu un Micul Alexandru.Nu stiu daca e noroc sau nu ,  puiul are 6 luni dupa cum scrie pe inelul de la piciorul drept,  dar din a treia zi ma reusit sa pun mana pe el sa il managi usor si sa ii dau de mancare. Primele doua zile a fost foarte zapacit , incerca sa evadeze din cusca, nu a mancat nimic.  I-am dat drum prin casa si si-a gasit cel mai inalt loc de stat pe el ( televeziorul pe suport ) si cateva zile numai acolo a stat si manca din mana !  Nu se sperie de nici o persoana care incearca sa puna mana pe el !
Am achizitionat o colivia mult mai inalta, care are un suport pe acoperis unde poate sta linistit. daca il bag in cusca iarasi da ture se catara e nelinistit nu manaca. deci e mereu 100% in libertate si poate zbura oriunde vrea in casa, dar nu o mai face! . E bine ca a inceput sa bea/manace singur si sa invete ca acolo e casa lui . Pe umar sta cam 10 min apoi zboara pe suportul lui .
Am o problema :) , e alb ( nu stiu daca e M sau F dar eu cred ca e F ) cu spalatu. Nu vrea deloc sa isi spele penaju singur, nu stiu ce sa ii fac ca e cam murdar ( de la praf ).
Mai detin un Marele Alexandru , el in fiecare zi de cel putin 2 ori pe zi isi ia fiecare pana in parte si si-o spala cu ciocu.
Papagalii nu stau impreuna nici nu s-au vazut pana acum !!!

Cu respect !

Edited by luxmail, 01 March 2008 - 16:40.


#47
rapier_gv

rapier_gv

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 29.04.2007
felicitari pentru noua achizitie!
ai mai mult noroc ca mine, din moment ce are inel la piciorus e clar, probabil e de la crescator, si a avut parte de mai multa grija, ingrijire. cum il/o cheama?

cat despre spalat, as putea sa-ti sugerez sa incerci cu un pulverizator, sa-l umpli cu apa si sa dai un pic inspre el / ea, sa vezi daca ii place.

as fi curios in legatura cu colivia, voiam sa cumpar si eu o voliera sanatoasa pentru papagalul meu, momentan sta intr-o colivie de 80x60x35, nu e prea mare, dar nici incomod de mica... am gasit niste preturi bunicele aici http://www.mobelvira...ivii/cusca.html. tu cat ai dat pe ea si de unde ai cumparat-o? multumesc.

#48
anymma

anymma

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 768
  • Înscris: 11.05.2007

 rapier_gv, on Mar 1 2008, 08:02, said:

Multumesc foarte mult pentru raspuns. Nu am mai avut pasari pana acum, dar nu mi se parea nici mie normal sa-i tai penele, insa primisem atatea sfaturi pe alte forumuri incat m-a bulversat total. Si eu am citit ca adaptarea dureaza foarte mult, insa sunt dispus sa ii ofer cat pot din timpul meu, si, incet-incet, poate facem progrese. Acum am ajuns la o oarecare plafonare, ma lasa sa bag mana in colivie dar nu foarte aproape de el, si mai face scandal sa stau sa vorbesc cu el dar face pasi inapoi pana la peretele coliviei. Am sa incerc sa vad care e mancarea lui preferata, momentan mananca moderat, de toate, de la seminte la legume, verdeturi, nu e mofturos dar nu exagereaza cu vreun aliment. Totusi parca merele ii plac mai mult.
Inca o data multumesc de sfat!
Ma bucur sincer ca ai luat decizia asta! Oricum, din cate spui, inteleg ca a facut progrese vizibile de cand il ai, ceea ce e incurajator. Sunt pasari foarte sperioase, din cate am citit, si, daca nu au fost crescute de pui "de mana", perioada de adaptare e foarte mare, cum spuneam... Cea mai buna metoda de a ti-i apropia este de a le specula curiozitatea si apetitul  ;) . In general, sunt foarte pofticiosi si curiosi. Experimenteaza si vezi ce il starneste. Al meu e mort dupa mere, de exemplu, dar si alte fructe ii plac! Ii mai pasioneaza lucrurile care lucesc... sau diverse alte obiecte, anumite culori, in functie de fiecare exemplar. Nu exista doi la fel! Fiecare are personalitatea si preferintele lui. Perusul meu, de exemplu, e pasionat de tehnica moderna - mobil, telecomanda, etc... Zici ca are magnetel la picioruse, asa aterizeaza pe ele cand le vede :lol: Datorita acestei pasiuni a lui am reusit sa mi-l apropii. Asa ca incearca sa afli ce il atrage pe Alex-ul tau si, incet-incet, curiozitatea si pofta vor invinge teama, si vei reusi sa ti-l apropii.

 luxmail, on Mar 1 2008, 16:37, said:

Nu de mult ( acum o saptamana ) am achizitionat si eu un Micul Alexandru.Nu stiu daca e noroc sau nu ,  puiul are 6 luni dupa cum scrie pe inelul de la piciorul drept,  dar din a treia zi ma reusit sa pun mana pe el sa il managi usor si sa ii dau de mancare. Primele doua zile a fost foarte zapacit , incerca sa evadeze din cusca, nu a mancat nimic.  I-am dat drum prin casa si si-a gasit cel mai inalt loc de stat pe el ( televeziorul pe suport ) si cateva zile numai acolo a stat si manca din mana !  Nu se sperie de nici o persoana care incearca sa puna mana pe el !
Am achizitionat o colivia mult mai inalta, care are un suport pe acoperis unde poate sta linistit. daca il bag in cusca iarasi da ture se catara e nelinistit nu manaca. deci e mereu 100% in libertate si poate zbura oriunde vrea in casa, dar nu o mai face! . E bine ca a inceput sa bea/manace singur si sa invete ca acolo e casa lui . Pe umar sta cam 10 min apoi zboara pe suportul lui .
Am o problema :) , e alb ( nu stiu daca e M sau F dar eu cred ca e F ) cu spalatu. Nu vrea deloc sa isi spele penaju singur, nu stiu ce sa ii fac ca e cam murdar ( de la praf ).
Mai detin un Marele Alexandru , el in fiecare zi de cel putin 2 ori pe zi isi ia fiecare pana in parte si si-o spala cu ciocu.
Papagalii nu stau impreuna nici nu s-au vazut pana acum !!!

Cu respect !
Da, ai avut intr-adevar mare noroc! E posibil ca exemplarul tau de Micul Alexandru sa fi fost crescut de cineva, si obisnuit cu omul. E foarte bine ca mananca din mana si sta sa-l atingi. Cat despre sexul lui, nu ai alta metoda de a afla ce este, in afara de testul ADN. Dat fiind ca e un exemplar alb, lipsa totala a pigmentului face ca nici masculii albi sa nu aiba celebrul inel (guler) colorat, asa incat ambele sexe sunt absolut identice, chiar si la maturitate. Orice ar fi insa, sunt convinsa ca va fi un/o prieten/a deosebit/a  ;)
In privinta penajului, e posibil sa inceapa sa-si aranjeze penele singur in scurt timp. Nici al meu nu o facea deloc la inceput, o perioada, pana s-a acomodat, iar acum e toata ziua cu ciocul in pene, ca si peruselul... Poti sa folosesti si pulverizatorul, cum ti-a recomandat rapier_gv, dar ai grija ca apa sa fie calduta, nu rece.

#49
luxmail

luxmail

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 17.12.2007
rapier_gv ->

M-a costat 600 Ron colivia e Imac. ceva genu la "Colivie "Iasi" - 597,16 lei " de pe site-ul care l-ai spus ! Colivia a fost cumparata din Bucuresti - Animax
Deci papagalu a fost luat dintr-un pet shop ( am studiat mai toate petshop-urile din bucuresti 2 zile ) el mi s-a parut  ce mai ingirjit si statea intr-o colivie imensa si ferit de celelalte pasari si in plus era foarte curat ( acum nu mai e )
Eu mai am acasa ( in provincie ) un marele alexandru si lui i-am facut si dus si nu a avut nici o problema chiar ii place sa se balaceasca in apa.
eh am incercat si cu Kiu ( ca asa i-am pus numele ) am dat putin cu dusu pe ea cu o apa nici calda nici rece si apoi am tinut-o intr-un prosop si la caldura.
s-a suparat putin pe mine dar vad ca i-a trecut ;) accepta iarasi banane de la mine
Astazi de dimineata am observat ca se spala singura din adaptorul de apa si apoi a dat o tura prin casa cand m-a vazut si s-a pus iarasi pe colivie.
Am achizitionat si o cadita speciala dar asa cum am spus ii este frica sa coboare in colivie sta numai pe ea . sper sa se dezobisnuiasca !
Pe inel scrie 07 08 192 M - banuiesc ca e nascut in luna a 8 -a 2007 ;) M nu cred ca vine de la Mascul dar ahh eu sincer cred ca e fata la cat de scumpa este :)
Nu cred ca minte inelul ca se observa in lumina naturala ca e pui si mai ales are si picioarele rozalii asa

Multumesc ptr raspunsurile promte. eu urmaresc zi de zi sectiunea asta si sper sa avem cat mai multe descutii interesante !

P.S. O sa iau un pulverizator si nu o sa mai pun dusul pe el :)

Edited by luxmail, 04 March 2008 - 00:30.


#50
rapier_gv

rapier_gv

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 29.04.2007
multumesc de detalii!

si eu am avut problema asta cu papagalul meu, acum 2 saptamani cand in sfarsit a decis sa iasa din colivie, a zburat, s-a panicat, si pana la urma a ramas in varful coliviei timp de 7 ore. noaptea l-am prins si l-am bagat la loc, pentru ca nu as vrea sa-l las afara din colivie nesupravegheat... intre timp am incercat sa stau si mai mult cu el, poate ne imprietenim, cat sa manance din palma mea, poate in viitorul apropiat vom face progrese astfel incat poate voi reusi sa-l invat si sa se urce si sa coboare de pe mana / deget la comanda, ca sa pot sa-l duc inapoi in colivie in caz ca e nevoie.

si eu sper sa continuam discutiile, e interesant, pentru ca avem 2 papagali de aceeasi varsta si cu un comportament atat de diferit, avem de invatat unul de la celalalt:)

salut!

#51
luxmail

luxmail

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 17.12.2007

 rapier_gv, on Mar 5 2008, 17:07, said:

multumesc de detalii!

si eu am avut problema asta cu papagalul meu, acum 2 saptamani cand in sfarsit a decis sa iasa din colivie, a zburat, s-a panicat, si pana la urma a ramas in varful coliviei timp de 7 ore. noaptea l-am prins si l-am bagat la loc, pentru ca nu as vrea sa-l las afara din colivie nesupravegheat... intre timp am incercat sa stau si mai mult cu el, poate ne imprietenim, cat sa manance din palma mea, poate in viitorul apropiat vom face progrese astfel incat poate voi reusi sa-l invat si sa se urce si sa coboare de pe mana / deget la comanda, ca sa pot sa-l duc inapoi in colivie in caz ca e nevoie.

si eu sper sa continuam discutiile, e interesant, pentru ca avem 2 papagali de aceeasi varsta si cu un comportament atat de diferit, avem de invatat unul de la celalalt:)

salut!

da sunt foarte diferiti. eu cand ii zic acum vino si ii intind mana vine pe mana, dar trebuie sa fiu foarte aproape de el. daca strig de la vreo 3 metri pauza.
pe umar nu vrea sa stea decat daca ii zic vreo 10 minute stai stai nu nu nu ... ca sa nu zboare
a inceput sa manace mult acum dar totusi cu frica cand e cineva pe langa el. parca se fereste de noi
ii dau alune, banane si portocale

nu a scos nici un sunet

#52
anymma

anymma

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 768
  • Înscris: 11.05.2007

 luxmail, on Mar 5 2008, 19:05, said:

ii dau alune, banane si portocale
nu a scos nici un sunet
Ai grija la alune, sa nu fie sarate! Incearca sa-i dai si mere, cred ca toti sunt morti dupa ele  ;) !

In privinta sunetelor... stai linistit... va scoate cu siguranta in curand! Si uneori iti vei dori sa mai fie la fel de tacut ca in aceste prime zile...  :P !

Edited by anymma, 06 March 2008 - 11:56.


#53
rapier_gv

rapier_gv

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 29.04.2007
aoleu, al meu s-a facut asa un scandalagiu... incerc sa nu-l incurajez si sa ma duc la el / sa vorbesc cu el cand face taraboi mare, dar sunt momente in care as face orice sa taca, fie doar pentru 15 minute :D.... sunt a 12-a la liceu, ma pregatesc de bac, cam greu cu gaina mea scandalagie. :)

cat despre mancare, sunt de acord ca merele par a fi alimentul preferat.. al meu pare sa fie indragostit si de castraveti! dintre tot ce-i dau mancare, merele si in special castravetii le mananca cel mai bine ( scuzati cacofonia ). astea sunt singurele 2 alimente pe care le rade complet, nu mai gasesc urma de castravete sau mar intr-o ora :D

Edited by rapier_gv, 06 March 2008 - 13:46.


#54
ruxy67

ruxy67

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 17.05.2007
Micului alexandru  ii plac mai toate fructele cu conditia sa fie coapte , singurul fruct oprit este AVOCADO! incearca sa ii dai cubulete mici din diverse fructe si legume , nu mai mari de 1-2 cm pentru ca initial le iau in cioc si le toaca fara insa a le manca .
abia dupa ce dau de gust , le cauta prin colivie.
Merele sunt in general dorite de cei mici ca varsta , sunt si indicate atunci cand incepe diversificarea meniului .
nu uita insa ca trebuie sa fie bine spalate , sterse ( nu ude pentru ca favorizeaza fermentatia si duc la deranjamente stomacale) indicat ar fi sa ai in colivie un bloc mineral (JUMBO MINERAL) si nisip f. fin , de multe ori micul alexandru tavaleste fructele in nisip apoi le savureaza .
proportia de fructe trebuie sa fie de max. 40 % din dieta zilnica , 40 % seminte diverse , un min de minerale si nu in ultimul rand ceva crengute de salcie , mesteacan( altfel  mobila va avea de suferit)

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate