Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Am senzatia ca (aproape) orice facultate e (aproape) inutila

- - - - -
  • Please log in to reply
186 replies to this topic

#91
Oscilatrix

Oscilatrix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,581
  • Înscris: 30.11.2009
Ia hai sictir ma. Io nu inteleg ce-i cu rautatea asta fata de cei care zic ca vor o afacere. CA IDEE. NU AM ZIS CA MA DUC MAINE SI-MI DESCHID CEVA SI MERGE. Am zis ca nu ma vad lucrand un job stupid de jdemii de ore pe saptamana, cu un concediu vag sesizabil si salariu din care sa pot sa fac rata la logan. Vrei sa ma convingi ca nu pot sa am alta soarta in afara de asta? Iote ca nu te cred.
Haideti sa va zic o poveste, pesimistilor care sunteti. Era pe aici pe litoral un baiat sarac, aproape ca n-avea dupa ce bea apa. Omu' nostru a investit tot ce avea el intr-o taraba unde vinde clatite. Dar ce clatite, mari cat o shaorma, umplute cu fructe (kiwi/visine/banane/capsuni) si ciocolata. Vreau sa va spun ca intr-o singura vara a facut vreo 30 de mii de euroi. Si nu-s zvonuri pentru ca ies foarte bine calculele. Si vara asta cand trec pe acolo, fara sa exagerez, e o coada de vreo 10 metri. In fiecare seara. Iarna are deschis in alta parte, in oraselul copiilor in constanta, din cate imi amintesc. Inca vinde chiar el, e extrem de politicos, si multumeste fiecarui client. Umilitor, nu, masteranzilor? Omu' sta pe ceva bani seriosi, nu ca ingamfatii care dorm cu diploma sub perna si se gandesc pe cate zeci de ani sa faca credite. Nu as fi avut absolut nimic cu cei din categoria de care am zis, daca nu sareau cu ciocu' pe mine, ca nu se poate, ca afacerile nu merg,  ca sunt mica si ma vad patroana, bla bla bla.

Edited by Oscilatrix, 08 August 2010 - 12:55.


#92
figo1988

figo1988

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,874
  • Înscris: 10.10.2003

View PostOscilatrix, on 8th August 2010, 13:39, said:

job stupid de jdemii de ore pe saptamana, cu un concediu vag sesizabil si salariu din care sa pot sa fac rata la logan. Vrei sa ma convingi ca nu pot sa am alta soarta in afara de asta? Iote ca nu te cred.

Ghici ce, la inceput orice afacere va semana cu un job stupid de "jdemii" ore pe saptamana si probabil cu salariu din care nu o sa iti permiti nici rata la o bicicleta, daramite logan. Pentru ca atunci cand incepi o afacere o incepi din pasiune pentru un domeniu, pentru ca iti place sa muncesti, pentru ca vrei sa reusesti. Daca o pornesti cu ideea sa ajungi "mare patron" cu x5 esti sortit esecului din start.

Vrei sa iti spun 2 lucruri pe care le-a avut el in plus fata de majoritate?

1) Stia sa faca clatite. Nu radeti. Degeaba isi facea el cel mai tare chiosc de pe litoral, daca iti venea sa vomiti dupa ce cumparai o data de la el, era falimentar. Cum se traduce asta? Era bun intr-un domeniu! Asta inseamna o afacere de fapt. Sa fii bun/f bun la un lucru, iar pentru acel lucru sa existe o piata caruia sa i-l vinzi.

2) A stiut ce vrea. Ca discutie, topicul asta e f util, dar cine are nevoie de incurajari de pe forum pentru a munci si a-si deschide afacerea nu are prea mari sanse de reusit, in opinia mea. Deschiderea unei afaceri ar trebui sa fie dictata de o analiza realista, nu de parerile de pe net.

PS: De ce arunci vina pe cei care te critica si nu pe modul in care ai pus tu problema? Pe ce sa fie invidiosi? In momentul in care vii si spui ceva de genul: facultatile e inutile, sa ne facem toti patroni ca are taticu experienta in SRL-uri, la ce te astepti? Incurajari?

#93
Oscilatrix

Oscilatrix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,581
  • Înscris: 30.11.2009
Si cand am zis io ca e miere si lapte sa ai o afacere? Is absolut convinsa ca e al dracului de greu si epuizant, ca stai pe un teren nesigur, dar din punctul meu de vedere E MAI BINE, oricat de greu ar fi. Ar fi mai bine pentru psihicul meu, na. Care-i problema? Initial nu am deschis subiectul  intr-un mod jignitor pentru nimeni si nu am zis nimanui ca ar trebui sa faca cum zic eu, nu mi-as permite. Am vrut doar sa aduc in discutie un mod alternativ de a privi viitorul si asigurarea finantelor, pentru ca tot ce am auzit de la cei "imputerniciti" sa ma educe (profesori, rude, parinti etc) pana la varsta asta e ca "trebuie sa fac o facultate". Si dupaia .... nu stiu. Decat ca trebuie. Daca ceva trebuie, eu nu. Eu chestionez ceea ce "trebuie" pana la epuizare, pentru ca nu imi place sa fac lucruri fara sa le gandesc.

Vad ca raspunzi numai la ce ai chef.

Edited by Oscilatrix, 08 August 2010 - 13:29.


#94
dyana25

dyana25

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,584
  • Înscris: 05.08.2008

View Postcrst_g, on 7th August 2010, 12:39, said:

Nu stiu in ce lume traiesc astia care zic ca facultatea e de bine. Da, nene, o sa scoti si tu un ban mai serios asa, cand or sa se sature altii de cheltuit.
Cum zicea si Oscilatrix, de ce moloz sa trag eu la caruta altuia? Bai tata, 9/10 afaceri merg. Nu scoti milionul de parai din prima, dar nici la 1000 ron pe luna nu stai.

Ai de ales intre:
1. a investi niste timp, nervi si bani, ca pe urma s-o duci din ce in ce mai bine.
2. a alege calea "sigurantei". Lucrezi 8-12 ore pe zi, la sfarsitul lunii ai 2500 lei si te multumesti cu situatia mediocra in care te afli.

Nu ai nevoie de facultate pentru toate domeniile. Nene, iti place sa desenezi? De ce mortii tai te duci la medicina? Ca se poarta? Mori, da-te-n cacat de imbecil, ca meriti.

Cum e treaba cu angajatul: Acum ceva timp am fost la vreo doua agentii sa ma angajez. Destul de sigur pe ceea ce stiu sa fac, am cerut salariul X. S-au cacat pe ei sa-mi prezinte cifre de afaceri, profit, salariu mediu, ca sa-mi ofere X/2. Da-va in cacat, ca banii aia oricum ii scoteam lucrand 2 ore pe zi, 4 zile pe saptamana. N-a trecut mult timp, iar incasarile mele s-au dus undeva la 4X.

Repet: tre' sa-ti placa ceea ce faci si, foarte important, indiferent de ce faci, tre' sa o faci bine.

Scuzati lipsa de coerenta, pot sa explic mai bine cand ma dezmeticesc putin. :)

Cred ca e mult mai usor sa-ti deschizi o afacere daca esti competent intr-un anumit domeniu. Stiu o tipa care a terminat Dreptul acum 13 ani. Ea si cea mai buna prietena a ei si-au deschis  o afacere in domeniu, evident, si le merge foarte bine.

Daca-ti place desenul nu trebuie sa te duci la Medicina, a zis cineva s-o faci?

Felicitari pentru bun-simt!


View Postfigo1988, on 8th August 2010, 00:18, said:

In al doilea rand, nu toti absolventii de facultate muncesc pe 2500 RON 12h pe zi. Mai depinde si de ce stii sa faci si de domeniul in care te invarti.

Corect. Nu inteleg de unde ideea  ca absolventii de facultate sunt niste sclavi.

#95
citronelle

citronelle

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,536
  • Înscris: 10.10.2009

View PostOscilatrix, on 8th August 2010, 14:17, said:

Am vrut doar sa aduc in discutie un mod alternativ de a privi viitorul si asigurarea finantelor, pentru ca tot ce am auzit de la cei "imputerniciti" sa ma educe (profesori, rude, parinti etc) pana la varsta asta e ca "trebuie sa fac o facultate". Si dupaia .... nu stiu. Decat ca trebuie. Daca ceva trebuie, eu nu. Eu chestionez ceea ce "trebuie" pana la epuizare, pentru ca nu imi place sa fac lucruri fara sa le gandesc.


Nu, nu trebuie sa faci o facultate daca nu doresti sau n-ai bani. Am cunoscut acum vreun an un baiat, mecanic auto de meserie, fara facultate. Avea o afacere cu motociclete si se descurca suficient cat sa traiasca decent, fara grija zilei de maine dar si fara excentritati. Dar pentru asta trebuie sa stii sa faci ceva. De exemplu poti termina facultatea de sport. Alternativa usora pentru toata lumea e sa devina profesor de sport la o scoala de cartier. Alternativa mai putin facila e sa isi deschida o sala de fitness, sau sa devina antrenor personal de fitness, numele sau sa devina o marca pe care sa o vinda pe bani multi.

#96
dyana25

dyana25

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,584
  • Înscris: 05.08.2008

View PostOscilatrix, on 8th August 2010, 13:10, said:

Nu le recomanda tuturor. Imi recomanda mie. Celorlalti le recomand eu sa-si puna diplomele pe perete la munca, poate asa se vor simti mai bine ca isi petrec toata viata acolo pe 20 de milioane pe luna. Am fost rea? Scuzoaie.


Da' de unde stii tu, draga, cat castiga absolventii de facultate din Romania?

Si de unde stii ca tu o sa-ti faci o afacere profitabila? Crezi ca e suficient sa vrei?

Eu tot nu inteleg de ce ai deschis topicul asta. Daca esti atat de sigura ca absolventii de facultate sunt niste amarati, daca stii sigur ca  o sa-ti deschizi o afacere infloritoare, de ce mai intrebi? Nu cumva ca sa-ti versi niste frustrari pe-aici?

View PostOscilatrix, on 8th August 2010, 13:39, said:

Ia hai sictir ma. Io nu inteleg ce-i cu rautatea asta fata de cei care zic ca vor o afacere.


Eu nu inteleg rautatea fata de cei care au o facultate. Daca esti atat de sigura pe tine, daca intr-adevar consideri  ca a face o facultate e egal cu zero din punct de vedere financiar, de ce nu esti, draga, relaxata?

In alta ordine de idei, esti o doamna, ce p@@@@ ta!

View PostOscilatrix, on 8th August 2010, 13:39, said:

CA IDEE. NU AM ZIS CA MA DUC MAINE SI-MI DESCHID CEVA SI MERGE. Am zis ca nu ma vad lucrand un job stupid de jdemii de ore pe saptamana, cu un concediu vag sesizabil si salariu din care sa pot sa fac rata la logan. Vrei sa ma convingi ca nu pot sa am alta soarta in afara de asta? Iote ca nu te cred.
Haideti sa va zic o poveste, pesimistilor care sunteti. Era pe aici pe litoral un baiat sarac, aproape ca n-avea dupa ce bea apa. Omu' nostru a investit tot ce avea el intr-o taraba unde vinde clatite. Dar ce clatite, mari cat o shaorma, umplute cu fructe (kiwi/visine/banane/capsuni) si ciocolata. Vreau sa va spun ca intr-o singura vara a facut vreo 30 de mii de euroi. Si nu-s zvonuri pentru ca ies foarte bine calculele. Si vara asta cand trec pe acolo, fara sa exagerez, e o coada de vreo 10 metri. In fiecare seara. Iarna are deschis in alta parte, in oraselul copiilor in constanta, din cate imi amintesc. Inca vinde chiar el, e extrem de politicos, si multumeste fiecarui client. Umilitor, nu, masteranzilor? Omu' sta pe ceva bani seriosi, nu ca ingamfatii care dorm cu diploma sub perna si se gandesc pe cate zeci de ani sa faca credite. Nu as fi avut absolut nimic cu cei din categoria de care am zis, daca nu sareau cu ciocu' pe mine, ca nu se poate, ca afacerile nu merg,  ca sunt mica si ma vad patroana, bla bla bla.

So what? Si eu stiu o avocata care, acum un an, in plina criza financiara, si-a luat un duplex in centrul capitalei. A, uitasem sa specific, cu banii pe care i-a castigat intr-o vara, adica in trei luni de munca. Si te asigur ca duplexul a costat mai mult de 30.000 euro. Mai stiu oameni care au terminat Limbi Straine si si-au deschis scoli, stiu altii care castiga 25-30 de milioane pe luna numai din meditatii si exemplele pot continua. Conteaza si ce anume faci, zic eu. Mi se pare ca e mult mai bine sa fii avocata decat sa vinzi clatite vara, la mare, pe o caldura de 35 de grade Celsius. Stii, statutul social nu tine numai de bani, ci si de studii, de tipul activitatii pe care il desfasori, and the rest. Becali e bogat, dar tot un oier e.

Euroi, ai?

View Postfigo1988, on 8th August 2010, 14:07, said:

Ca discutie, topicul asta e f util, dar cine are nevoie de incurajari de pe forum pentru a munci si a-si deschide afacerea nu are prea mari sanse de reusit, in opinia mea.

:thumbup:

Edited by dyana25, 08 August 2010 - 14:02.


#97
rox

rox

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 6,348
  • Înscris: 28.11.2004

View Postrechinitza, on 2nd August 2010, 21:10, said:

Daca vrei bani pentru nevoi personale e una , concediile e deja altceva . Poti face bani si fara facultate , e plina centura de femei hotarate sa traiasca .

Traduc pentru tine : O facultate nu garanteaza suceesul finaciar .
Am foste colege de facultate care traiesc: prost , binisor , mediu , foarte bine . Si nu notele din facultate au facut diferenta si nici masura la sutien .
+1

View Posttupeu4you, on 3rd August 2010, 00:15, said:

Sa imi dau si eu cu parerea...

Daca as lua lucrurile ca un proaspat absolvent fara nicio 'pila' in domeniu sau alte cunostinte specifice pe ceva anume cred ca lucrurilestau cam asa :
-sunt facultati care te pregatesc pe ceva : Medicina e cel mai bun exemplu... (nu am vazut medic sarac)

ohoooo....

View PostBogdan R, on 3rd August 2010, 12:21, said:

Nu si aia care-si fac rezidentiatul in strainatate...

doar ca pentru rezidentiat in strainatate trebuie sa ai niste posibilitati financiare.

View PostOscilatrix, on 8th August 2010, 13:10, said:

Nu le recomanda tuturor. Imi recomanda mie. Celorlalti le recomand eu sa-si puna diplomele pe perete la munca, poate asa se vor simti mai bine ca isi petrec toata viata acolo pe 20 de milioane pe luna. Am fost rea? Scuzoaie.
o parte din aia cu 20 milioane pe luna si diplomele pe perete te trateaza pe tine azi; n-ai fost rea ai fost pe langa....

Mai zicea cineva ca in ziua de azi nici macar nu e greu sa faci o facultate; mda, nu e greu sa faci o facultate oarecare, da' depinde in ce domeniu e; evident ca daca ai un SRL si esti patron si faci "afaceri" la distanta la SH ( nu, nu second-hand, spiru haret) ca sa ai o diploma, e lejer...

#98
Cr1spy

Cr1spy

    Pixie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,252
  • Înscris: 22.11.2009

View Postdyana25, on 8th August 2010, 14:58, said:

Eu nu inteleg rautatea fata de cei care au o facultate. Daca esti atat de sigura pe tine, daca intr-adevar consideri  ca a face o facultate e egal cu zero din punct de vedere financiar, de ce nu esti, draga, relaxata?

In alta ordine de idei, esti o doamna, ce p@@@@ ta!
Eu ii inteleg... si cel mai mult imi place cand vor sa te insulte cu replica: Esti un terminat !

#99
Thomas-

Thomas-

    Nunc plaudite omnes!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,436
  • Înscris: 31.10.2008
Eu sunt de acord. Nu faceti, oameni buni, facultate. Stati acasa, invatamantul superior ar trebui sa fie mai greu accesibil. Mai putini doctori, mai multi uameni de afaceri sau whatever.

#100
Oscilatrix

Oscilatrix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,581
  • Înscris: 30.11.2009

Quote

Si de unde stii ca tu o sa-ti faci o afacere profitabila? Crezi ca e suficient sa vrei?
Dyana, ce-i cu intrebarile astea de gradinita? Nu, nu stiu sigur ca o sa-mi fac o afacere profitabila. La fel cum nu as putea fi sigura ca reusesc sa termin o facultate grea si sa imi gasesc un job bun dupa aceea. De fapt, nu stiu sigur nici daca o sa traiesc pana atunci. Vrei sa continuam?
Nu, nu cred ca e suficient sa vreau ca sa am. Vrei sa stii si daca cerul e albastru si apa uda?

Ati deviat. Ideea era mai mult despre cat de utile sunt majoritatea facultatilor in  a te pregati profesional pentru viitorul job, si cat e mai degraba o chestiune de "am diploma" , "e bine sa pui hartia pe masa la angajator, da' tot acolo inveti ce trebuie sa faci".

Edited by Oscilatrix, 08 August 2010 - 17:47.


#101
Thomas-

Thomas-

    Nunc plaudite omnes!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,436
  • Înscris: 31.10.2008
Si care facultate ti se pare inutila? Crezi ca ajungi inginer numai prin calificare la locul de munca?

#102
ripper

ripper

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,257
  • Înscris: 25.03.2002

View PostOscilatrix, on 8th August 2010, 18:39, said:

Ati deviat. Ideea era mai mult despre cat de utile sunt majoritatea facultatilor in  a te pregati profesional pentru viitorul job, si cat e mai degraba o chestiune de "am diploma" , "e bine sa pui hartia pe masa la angajator, da' tot acolo inveti ce trebuie sa faci".
Tâmpenie mai mare nici că puteai spune!

#103
figo1988

figo1988

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,874
  • Înscris: 10.10.2003
Problema nu ar trebui sa se puna facultate vs patron (f stupid) ci: "chiar trebuie toti sa faca facultate?"

Nu stiu de unde exista aceasta senzatie ca o simpla hartie iti poate schimba viata. Sa ma iertati, dar vad persoane care nu inteleg cum au terminat liceul si care vor cu tot dinadinsul sa tranteasca un finante-banci la SH sau alta universitate de "prestigiu". Pe urma miauna ca n-au unde sa munceasca.

Invatati fratilor sa fiti instalatori, zugravi, electricieni sau mecanici auto daca nu v-a placut scoalai. Nu e mai rusinos sa montezi tevi decat sa te uiti intr-un monitor. Hartia aia, de-i zice diploma, nu schimba nimic daca nu ai si ceva in cap.

#104
Oscilatrix

Oscilatrix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,581
  • Înscris: 30.11.2009

View Postripper, on 8th August 2010, 18:43, said:

Tâmpenie mai mare nici că puteai spune!
De ce? Da-mi si tu un argument. Am precizat deja ca sunt facultati care te pregatesc (medicina, poli, academia de politie, etc), si repet ca NU ma refer la acestea, dar sunt si multe care nu. E arhicunoscut faptul ca "da bine" sa ai diploma. Chiar nu stiu ce ti se pare asa exagerat ce am zis.

Edited by Oscilatrix, 08 August 2010 - 18:00.


#105
CICI&Co

CICI&Co

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,944
  • Înscris: 22.08.2007

View PostOscilatrix, on 8th August 2010, 18:59, said:

E arhicunoscut faptul ca "da bine" sa ai diploma.
Ba dă bine să ai habar ce spui când caști gura.
Unora nu le iese nici cu facultatea făcută și da, în cazul lor, se poate spune că a fost inutilă, dar după cum vezi, nu-i vina formei de învățământ.

#106
ripper

ripper

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,257
  • Înscris: 25.03.2002
Unde dă bine să ai diplomă? Ca vânzător în piață? Ca secretară? Unde? E arhicunoscut, mai bine zis e o arhiidioțenie generală în mintea unui om cu o pregătire și un iq submediocru că dă bine să ai diplomă.
Care-s facultățile alea multe care nu te pregătesc?

#107
rox

rox

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 6,348
  • Înscris: 28.11.2004
si ca sa fii " om de afaceri" tre' sa ai niste cunostinte despre afaceri si despre domeniul in care faci afaceri. pe care nu poti sa le iei de la locul de munca.
orice facultate intr-un domeniu te pregateste, cel putin teoretic si minimal, pentru domeniul respectiv (d-aia exista ulterior prctici, internshipuri, stagiaturi, clerckshipuri, MA, PhD si alte cele). da, si la relatii internationale aduni teoretic niste informatii necesare sa poti sa profesezi in domeniul ala, pe care singur acasa de capul tau nu ai putea sa le aduni, ca n-ai sti pe care sa le selectezi din multitudinea de informatii.
cacatul cu "da bine sa ai diploma" e aparut dupa ce toti decerebratii si-au luat o diploma de "habarnist in domeniu" la universitati "particulare" de mana a paispea, si apoi s-au dus cu hartia la angajare sustinand ca sunt "licentiati in domeniul habar n'am". poti sa ai 100 de diplome in 100 de domenii, daca n-o ai pe aia in domeniul in care muncesti sau vrei sa faci performanta alea 100 sunt degeaba si nu-ti folosesc la nimic in afara de orgoliul personal.





De majuscule s-a auzit?

Edited by Lucian_M, 08 August 2010 - 18:38.


#108
lordofthemanor

lordofthemanor

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 63
  • Înscris: 22.08.2008
Problema OP-ului vine probabil din faptul ca in Romania, in ultimii ani, obtinerea unei diplome a devenit o moda, nimeni nu mai invata din pasiune, totul e mecanic, proiectele se copiaza de la unul la altul in clasa, spaga la examene e la 'mama ei acasa'.
In prezent, in unele sali de cursuri domina o nonsalanta si un sictir in randul studentilor cat si al profesorilor care cel putin mie imi provoaca greata.

As fi vrut sa dau la o facultate care ma interesa in mod special, un domeniu pe care vreau sa-l urmez, insa din motive financiare si probabil din lipsa de motivatie, am lasat timpul sa treaca si am ajuns sa fac o alta; 50% de 'umplutura' , 50% pentru a putea aplica la un master in strainatate, master care m-ar ajuta sa ma dezvolt in cariera pe care vreau s-o urmez.


Varianta infiintarii unei firme mi se pare potrivita doar in cazul in care persoana respectiva detine anumite cunostinte manageriale, economice, legale etc. care-i vor asigura o buna gestiune a afacerii intreprinse.
Cunosc multi oameni, nexperimentati, care 's-au aruncat' in a-si deschide propriile afaceri pentru a esua dramatic mai tarziu, probabil din cauza ca au pornit cu idei naive, de imbogatire.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate