Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Jocuri Android Multiplayer online...

Diferenta consum smart meter - Co...

Recomandare demontare+instalare ...

CAIET SERVICE PREDEAL II
 Internare spital psihiatrie

CM de snooker 2024

Scot penele dupa montajul tamplar...

Masina de spalat vase si grasimea
 Noua lege de acces in paduri

Sunt ouale proaspete?

Aplicatie invatare limba Germana

Presbiopia - la 43 ani ?
 Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...

Ditra 25
 

Am senzatia ca (aproape) orice facultate e (aproape) inutila

- - - - -
  • Please log in to reply
186 replies to this topic

#73
dyana25

dyana25

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,584
  • Înscris: 05.08.2008

 Bogdan R, on 3rd August 2010, 12:21, said:

Nu si aia care-si fac rezidentiatul in strainatate...


Nu, ei nu. Am doi verisori care au terminat Medicina. Verisoara mea si prietenul ei au plecat in State, sunt medici rezidenti la NY - au un salariu de 3000 de dolari pe luna, each. In total castiga 6000 de dolari pe luna, spre deosebire de Romania, unde in primul an de rezidentiat au castigat 300 de dolari. Evident ca de acum incolo salariul va creste - sunt in ultimul an de rezidentiat, urmeaza sa devina medici specialisti. Verisorul meu si prietena lui au plecat in State - ea e medic, el e cercetator - in Romania el facuse deja doi ani de rezidentiat, daca-mi aduc bine aminte, plus un master in biologie. Nu stiu cat castiga ultimii doi, dar e clar ca destul. Plus ca la toti patru e vorba de o facultate facuta din pasiune si de dorinta de a se implini profesional, dincolo de banii pe care ii castiga. Le-am mentionat fiindca din cate vad, sunt lucruri care nu mai conteza in Romania.

#74
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,912
  • Înscris: 25.06.2007

 dyana25, on 3rd August 2010, 13:13, said:

Verisoara mea si prietenul ei au plecat in State, sunt medici rezidenti la NY - au un salariu de 3000 de dolari pe luna, each.
Cam putin, parerea mea, chiar si pentru niste rezidenti. Oricum mai putin decat in unele tari europene.
Recupereaza ei ca specialisti...

#75
dyana25

dyana25

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,584
  • Înscris: 05.08.2008
Da, aici nu stiu ce sa spun... Banuiesc ca o sa recupereze. Din pacate nu a existat posibilitatea sa ramana in Europa, unde ei ar fi vrut foarte mult sa ramana. Nu le place in State.

Edited by Lucian_M, 06 August 2010 - 21:07.
sters quote inutil


#76
MamaVoastra

MamaVoastra

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,035
  • Înscris: 10.07.2006

 dyana25, on 3rd August 2010, 10:19, said:

Ciudat, mie nu mi se pare usor sa faci o facultate. A mea mi s-a parut grea pana in ultima sesiune. Cand cei de la politehnica stateau si huzureau in ultimul semestru, eu aveam scoala, 10 examene la sfarsitul scolii(asta era norma), lucrari de seminar, lucrarea de licenta plus materia de licenta. Ca sa nu mai spun ca materiile sunt foarte grele... Hm, poate ca intr-un fel sunt de acord cu tine: daca faci o particulara e foarte usor. Chiar si dac faci o facultate de stat poate fi foarte usoara, depinde de faculatatea pe care o alegi. Nu cred ca "Administatie"(in fine, imi scpaa numele complet, gasati-l voi) este o facultate mai grea decat "Filosofia". Dar daca faci doua-trei din astea te poti lauda ca ai mai multe faculati :rolleyes: .

Ai dreptate, usor/greu sunt proprietati foarte subiective. Din punctul meu de vedere, a termina o facultate mi se pare cel mai usor lucru din lume. E greu sa excelezi, e greu sa fii primul, e greu sa te faci remarcat eventual, dar a lua un 5 oriunde in lume, stat, privat, Ivy league is just piece of cake. Or maybe for me only.

#77
m3th0dman

m3th0dman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,269
  • Înscris: 03.01.2007
Păi cu un milion de studenți la ce vă așteptați? Ca toți să aibă locuri de muncă în domeniu.

Pe vremuri la drept erau cam 100-150 de locuri în toată țara pe an. Acum sunt peste 10000 lejer și populația e cam aceeași, iar procese mult mai multe nu sunt. La fel, aproape în orice domeniu.

#78
dyana25

dyana25

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,584
  • Înscris: 05.08.2008

 MamaVoastra, on 3rd August 2010, 22:39, said:

Ai dreptate, usor/greu sunt proprietati foarte subiective. Din punctul meu de vedere, a termina o facultate mi se pare cel mai usor lucru din lume. E greu sa excelezi, e greu sa fii primul, e greu sa te faci remarcat eventual, dar a lua un 5 oriunde in lume, stat, privat, Ivy league is just piece of cake. Or maybe for me only.


Mie nu mi se pare usor sa faci o facultate. Sau mai exact, depinde de facultatea pe care o faci si de universitatea de care tine.. Medicina, Arhitectura, Limbile Straine, Literele, Filosofia si altele(nu le enumar pe toate aici si nu vreau nici sa exclud vreuna semnificativa) sunt facultati grele. Comunicare si relatii publice, jurnalism, administratie, nu.

Edited by dyana25, 04 August 2010 - 20:53.


#79
gigel de hohențolărn

gigel de hohențolărn

    am merțan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,692
  • Înscris: 07.07.2006
depinde cum privești facultatea, ca pe o chestie pe care tre s-o faci ca să obții o hârțoagă, sau vrei într-adevăr să înveți ceva.
dacă vrei hârțoaga atunci poți spune că facultatea-i inutilă. pentru că hârțoaga o poți obține ușor. ne mai mirăm că la carfur & șit lucrează absolvenți de facultate pe posturi gen încărcător-descărcător.

dacă vrei să înveți ceva atunci nu ți-ai mai pune asemenea întrebări de la bun început :)

#80
Drag0n_X

Drag0n_X

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,758
  • Înscris: 17.04.2007

 darkangelo, on 2nd August 2010, 18:54, said:

din cate am observat eu facultatea conteaza la angajare numai in masura in care n-o ai.
eu nu am avut chef sa dau la facultate cand am terminat liceul. era in pasaj la universitate un nene care cersea avand atarnata la gat o diploma de regizor. atata m-a ingrozit imaginea aia incat am hotarat sa nu dau la facultate ca ma descurc si fara. mi-am gasit de lucru si desi ma descurcam mai bine decat colegele cu facultate, aveam salariul mai mic si mi se tot arunca-n fata: ciocu' mic ca n-ai studii. e sa mori tu. lasa ca fac si-ti arat eu tie. am dat examen la singura facultate unde credeam ca pot intra fara meditatii si cu care credeam ca se poate face ceva. nu tineam neaparat sa dau la stat dar taica-miu mi-a zis ca daca-mi plateste particulara sa fac singura bani de haine. am intrat si mi-a placut. profesia in sine nu m-a atras extraordinar de tare, asa ca m-am orientat spre ceva mai aproape de "talentele mele". imi place ce fac. facultatea nu ma ajuta cine stie ce in munca de zi cu zi, dar cand imi pun diplomele pe masa unui angajator cred ca ma ajuta.  la ultimele doua interviuri la care am fost stiu sigur ca au fost decisive. pe de alta parte stiu mult mai multe si facultatea mi-a influentat puternic modul de a vedea lucrurile. nu as renunta nici la distractiile din facultate si nici la prietenii pe care mi i-am facut. a doua a fost o dezamagire.
in situatia de fata nu stiu exact ce conteaza. mi se pare asa de trista ca m-as baza mai degraba pe noroc. nu sunt capabila deocamdata sa am propria afacere in sensul de oameni ale caror facturi sa depinda de mine, nu am nici cunostintele si nici experienta necesara. probabil mai tarziu.
Am citit tot topicul si postul asta mi se pare suuper... nota 10 imi place mult... tipic romanesc  :peacefingers:

Edited by Drag0n_X, 05 August 2010 - 18:24.


#81
Materium

Materium

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,148
  • Înscris: 23.02.2005
Pentru toti cei care considera inutila facultatea sa arunce un ochi pe site-urile de recrutare de afara. Se cauta ingineri in o groaza de domenii. Iar banii sunt la un alt nivel, nivel care in Romania asta e, acum nimieni nu-i poate da. Evident cand faci istoria din pasiune ai toate sansele sa consideri dupa aia facultatea inutila. Daca va place atat de mult un domeniu nu va taie nimeni capul sa-l practicati ca un hoby, avand resursele necesare asigurate de un job decent!

#82
citronelle

citronelle

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,536
  • Înscris: 10.10.2009

 Oscilatrix, on 2nd August 2010, 18:13, said:

Voi cum stati cu moralul si cu planurile, dragi studenti si viitori studenti?  :kisstogether:

Parerea mea este ca facultatea doar iti deschide niste usi, daca stii sa ajungi la ele. Pe urma depinde doar de tine ce faci mai departe. Faptul ca ai terminat o facultate nu-ti garanteaza gasirea unui job decent, mai ai nevoie si de alte atuuri fata de ceilalti candidati, dar macar iti permite sa aplici pentru un anume job. Cat de mult avansezi dupa terminarea facultatii, si obtinerea primului job depinde doar de tine si de celelalte abilitati pe care le ai. Un alt factor important este si cat esti tu de multumita de situatia ta. Daca te multumesti cu 10 milioane, ramai cu atat, daca vrei mai mult dai din coate pana atingi standardul pe care il doresti. "Experienta" e intradevar o problema dar experienta se capata pe parcurs, nimeni nu s-a nascut experiementat, si daca te-au chemat la interviu inseamna ca experienta nu este calitatea eliminatorie. La primul job, n-aveam facultate, n-aveam exerienta, n-am avut nici pretentii salariale nici aspiratii la post de manager, eram doar fericita ca ma angajez si-o sa am banii mei.

Edited by Lucian_M, 07 August 2010 - 09:32.


#83
Oscilatrix

Oscilatrix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,581
  • Înscris: 30.11.2009
Si ce ai lucrat la primul job?

#84
crst_g

crst_g

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,167
  • Înscris: 27.06.2006
Nu stiu in ce lume traiesc astia care zic ca facultatea e de bine. Da, nene, o sa scoti si tu un ban mai serios asa, cand or sa se sature altii de cheltuit.
Cum zicea si Oscilatrix, de ce moloz sa trag eu la caruta altuia? Bai tata, 9/10 afaceri merg. Nu scoti milionul de parai din prima, dar nici la 1000 ron pe luna nu stai.

Ai de ales intre:
1. a investi niste timp, nervi si bani, ca pe urma s-o duci din ce in ce mai bine.
2. a alege calea "sigurantei". Lucrezi 8-12 ore pe zi, la sfarsitul lunii ai 2500 lei si te multumesti cu situatia mediocra in care te afli.

Nu ai nevoie de facultate pentru toate domeniile. Nene, iti place sa desenezi? De ce mortii tai te duci la medicina? Ca se poarta? Mori, da-te-n cacat de imbecil, ca meriti.

Cum e treaba cu angajatul: Acum ceva timp am fost la vreo doua agentii sa ma angajez. Destul de sigur pe ceea ce stiu sa fac, am cerut salariul X. S-au cacat pe ei sa-mi prezinte cifre de afaceri, profit, salariu mediu, ca sa-mi ofere X/2. Da-va in cacat, ca banii aia oricum ii scoteam lucrand 2 ore pe zi, 4 zile pe saptamana. N-a trecut mult timp, iar incasarile mele s-au dus undeva la 4X.

Repet: tre' sa-ti placa ceea ce faci si, foarte important, indiferent de ce faci, tre' sa o faci bine.

Scuzati lipsa de coerenta, pot sa explic mai bine cand ma dezmeticesc putin. :)

Edited by crst_g, 07 August 2010 - 11:40.


#85
Drag0n_X

Drag0n_X

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,758
  • Înscris: 17.04.2007
Putin cam dur postul tau dar ai spus-o foarte bine.... ideea e sa fii bun in ceaa ce faci... ies milioane de ingineri pe portile facultatilor... nu toti au ambitia, nu fac efortul, nu vor mai sus etc...
Si da, afacerile pot sa prospere e mult mai bine sa fii propriul tau sef daca te duce putin mintea... eu am facut destui bani dintr-o prostie de care multi ar rade :D

Edited by Drag0n_X, 07 August 2010 - 22:53.


#86
nico_nicolici

nico_nicolici

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 19.06.2010

 ripper, on 2nd August 2010, 12:47, said:

Bagă-ți nasu-n carte și nu mai sta cu el pe sus că-ți pute tot în țara asta. Pune curu' la muncă și fă ceva să devii om și lasă dilemele astea existențiale pentru alții care se ocupă cu așa ceva.


Heheee  Oscilatrix, uite cum risti sa ajungi de la atata "poponetz la munca ":))

Frumoasa exprimare, n-am ce zice, numa' bun la presedentie ! :thumbup:


 Oscilatrix, on 2nd August 2010, 13:07, said:

Eu nu inteleg de ce sariti asa pe mine, nu vad cu ce as fi ofensat pe cineva. Cred ca am adus in discutie un subiect cat se poate de actual si de important.


Nu-ti fa' griji ca n-ai cu cine....daca ar fi toti ok..n-am stii sa mai facem diferenta dintre oameni ;)  :thumbup:

#87
citronelle

citronelle

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,536
  • Înscris: 10.10.2009

 Oscilatrix, on 7th August 2010, 11:33, said:

Si ce ai lucrat la primul job?

Front desk, relatii cu clientii. Atuul principal a fost ca eram tinara si cu nervii neuzati, si le-a placut modul in care m-am prezentat la interviuri.

#88
figo1988

figo1988

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,874
  • Înscris: 10.10.2003

 crst_g, on 7th August 2010, 12:39, said:

Bai tata, 9/10 afaceri merg.


Cu siguranta! :lol:

Cred ca e cel putin stupid sa recomanzi tuturor, de la mic la mare sa inceapa afaceri. Nu toti au spiritul, inteligenta, flerul pentru a reusi.

Am un prieten, este numarul 1 ca profesionalism pe domeniul lui, dar criza a facut afacerile sa mearga atat de prost incat a spus ca in orice moment ar prefera sa fie angajat decat patron acum.  Credeti ca e asa usor? Nu va opreste nimeni sa va faceti un SRL de apartament si sa daramati norii. In al doilea rand, nu toti absolventii de facultate muncesc pe 2500 RON 12h pe zi. Mai depinde si de ce stii sa faci si de domeniul in care te invarti.

Edited by figo1988, 07 August 2010 - 23:22.


#89
Oscilatrix

Oscilatrix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,581
  • Înscris: 30.11.2009
Nu le recomanda tuturor. Imi recomanda mie. Celorlalti le recomand eu sa-si puna diplomele pe perete la munca, poate asa se vor simti mai bine ca isi petrec toata viata acolo pe 20 de milioane pe luna. Am fost rea? Scuzoaie.

Edited by Oscilatrix, 08 August 2010 - 12:13.


#90
figo1988

figo1988

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,874
  • Înscris: 10.10.2003
Daca atat intelegi din viata, cat intelegi din mesajele celorlalti...

E clar ca e o mare aberatie sa spui 9/10 afaceri merg. Inseamna ca toata lumea ar deveni mai bogata doar pentru ca semneaza 3 acte si isi deschid un SRL.

Tu du-te la taticu, ca are experienta cu SRL-urile ;) . Am inteles, tu n-ai facut absolut nimic pana acum, dar te vezi patroana. FOARTE BINE.

Sunt curios totusi, cati dintre veselii care tot recomanda deschiderea de afaceri chiar au avut o afacere proprie si daca a avut succes.

Apropo de diplome. Nu inteleg ce-i cu rautatea asta fata de cei care fac o facultate. Este EVIDENT ca daca faci o facultate de calitate, vei dobandi cunostinte care iti vor fi de ajutor de-a lungul vietii. Fie ca vei fi patron sau angajat. Este alegerea FIECARUIA si NIMENI nu poate alege in locul lui. In acest context, este evident de preferat sa nu faci o facultate care doar iti da o diploma.

Edited by figo1988, 08 August 2010 - 12:35.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate