Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012

Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!
 Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...

Best gaming laptop?

Humane (2024)
 Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3

Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...
 Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...
 

prin ce este superior CATIA - SOLIDWORKS -

- - - - -
  • Please log in to reply
68 replies to this topic

#55
rayn3

rayn3

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 263
  • Înscris: 03.04.2007

 kappa_ii, on 25th July 2010, 12:38, said:

Spui ca s-au facut studii de lumina + alte studii de turnare etc
Am avut de conceput niste matrite + calcularea temperaturii si a presiunii de impingere a materialului - si am reusit sa fac toate simularile cu solidworks cu precizie de +-5% .
si repet fara a sti nimic cand m-am apucat de proiect - am luat documentatia necesara - am avut noroc sa gasesc si exemple pe net si le-am adaptat .
iar pe partea de lumina exista programe dedicate - calculeaza si simuleaza exact ceea ce se intampla intr-un far de exemplu .
nu este nevoie de o armata de oameni cu toate ca aici ar fi unul dintre domeniile mai complicate .


He he...daca ar fi asa simplu cu crezi tu si majoritatea care se dau mari scule-n bascule.....am fi deja in alta galaxie, am fi descoperit cum sa mergem cu viteza luminii samd......Cel putin la partea de optica, pe ceea ce ma voi specializa pe viitor, habar nu ai nici macar cu se mananca luminotehnica.....Nici macar de ceea ce inseamna plasturgia in domeniul mecanic nu sti nimic, care iar la fel este un domeniu foarte vast....Matrite de injectat plastic, matrite de turnat sub presiune aluminiu, stante pentru repere din tabla, sunt iar la fel niste domenii care nici macar nu sti cu ce se mananca atata timp cat nu ai lucrat cu asa ceva si doar spui ca ai facut o simulare in SW...auzi la el: "presiunea de impingere a materialului" :)) "calcularea temperaturii"...:P Hai sa te corectez putin si sa te pun oarecum in tema cu acesti termeni. La prima se spune ca ai realizat "teoretic" un studiu de curgere al materialului plastic. Ceea ce se doreste a se afla prin aceste simulari de curgere este legat de faptul ca inca din faza de concept al unui reper de plastic, poti sa iti dai seama daca acel reper conceput, se va umple corespunzator, adica va fi un reper complet, nu vor aparea retasuri(suptura), peretii si nervurile sunt suficient de bine proportionate, etc. Toate aceste informatii se obtin in prealabil prin inserarea initiala a unor parametrii legati de materialul utilizat(PC, ABS, PMMA, PA6, etc), de la ce firma se achizitioneaza respectivul material(Makrolon, Bayer, etc), parametrii de injectie ai masinii de injectat pe care se va monta matrita respectiva si multe altele. Pentru simpla curiozitate, sti cum arata o masina de injectat mase plastice?? Sti ce este o retasura?? Sti care este partea fixa si care este partea mobila a unei matrite?? Sti ce este o culee?? Iti zic ca sunt doar cateva intrebari elementare, ceea ce te-am intrebat si m-as mira sa sti ce inseamna toate acestea atata timp cat nu ai activat ceva timp in acest domeniu(macar sa fi terminat o facultate cu domeniu mecanic). Hai sa nu ne mai dam rotunzi ca noi le stim pe toate, caci nu asta este adevarul...ramai la softuri si castiga-ti existenta de acolo. Pentru faptul ca te pasioneaza domeniul mecanic, te apreciez, dar ti-am mai zis, las-o mai moale ca nu-i asa simplu cu crezi tu. Ceea ce afirmi tu pe aici sus si tare sunt doar niste vorbe de copil de 15 ani care habar n-are ce se intampla in jurul lui si crede ca totul apare doar batand din palme.....O seara faina...

#56
kappa_ii

kappa_ii

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 276
  • Înscris: 10.09.2002
spre surprinderea ta chiar am tangente directe cu fiecare din cele prezentate de tine - cand zic tangenta nu zic ca le cunosc in detaliu .
am asistat si la realizarea completa a unor captatoare de lumina solara  - la care erau necesare si niste calcule , care s-au realizat relativ usor si rezultatul final este multumitor .
prin urmare nu inteleg ce o fi asa greu de calculat la un far - exista programe dedicate pentru asa ceva - se introduce modelul exact si rezultatele ti le da programul cu eroare minima .
Nu m-am dat nici pe departe mare in scula sau bascula doar am considerat ca fiind mult prea mult 1 an si jumatate pentru un asemenea proiect .
doresc sa termin polemica fara non-sens inceputa .

Si sa trecem la CATIA .

#57
rayn3

rayn3

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 263
  • Înscris: 03.04.2007

 kappa_ii, on 27th July 2010, 00:15, said:

se introduce modelul exact si rezultatele ti le da programul cu eroare minima .


Asta-i problema.....In acest caz este ca si cum ai spune ca intai a fost oul si pe urma gaina....Asa este si in cazul calculelor de luminotehnica....Initial se fac calcule si simulari in programe specializate, gen Helios, SPEOS, in functie de anumite normative(standarde) specifice fiecarei zone(ECE - Europa; SAE - America; Japonia; China), care pentru fiecare zona sunt date anumite specificatii legate de diversi parametrii ce tin de lumina cum ar fi: flux luminos, intensitate luminoasa, iluminare etc in anumite puncte si la anumite distante, dupa care treci la alegerea sursei de lumina(bec sau LED-smd), faci calcule peste calcule, simulari peste simulari in progr specificate mai sus care din fericire se pot integra in softurile 3D(Catia, ProE), putand importa sau exporta direct modele 3D create initial. Pe baza unor date ce tin de acei parametrii luminotehnici de care ti-am zis(in momentul in care reusesti sa atingi acele limite), treci la creearea propriu-zisa a geometriilor care te vor ajuta sa indeplinesti acele cerinte(spre exemplu: acei faguri de pe reflectoare(piesa aceea lucioasa din interiorul unui far) sau poate trebuie sa pui optica(faguri, geometrii, whatever) pe dispersor(reperul din plastic transparent(alb, rosu, galben) care este vizibil si continua linia body-ului masinii). Poti avea anumite dispersoare interioare(lentile) pentru focalizare, aceste geometrii numindu-se lentile fresnel sau dispersor tip catadioptru(acei ochi de pisica) ). Pentru fiecare functie in parte al unui headlamp sau rearlamp fie ca este low beam, high beam, front indicator, front fog, tail lamp, stop lamp, fog lamp, ei bine pentru toate acestea sunt definite in normative pentru fiecare zona(asa cum ziceam mai sus) o sumedenie de cerinte pe care trebuie sa le indeplinesti si pe care dupa o experienta foarte buna, vei fi in stare sa faci asa ceva. Sa nu mai zic si de lampile de interior.......Avand in vedere ca am cunostinte minime in acest domeniu, trainingul pe care voi urma sa-l fac, va dura pe putin un an de zile, iar asta presupune multe zile de training in acest domeniu, luni poate, dupa care multa munca in cadrul departamentului de lighting din Germania...de fapt toata aceasta perioada minima de 1an va tine in germania. Iti pot spune ca in romania specialistii in optica ii numeri pe degete. Nu cred ca sunt mai mult de 10 persoane care au o astfel de specializare, unul din ei fiind fostul sef de la firma anterioara. De altfel au creat ei insisi un fel de "casta" al acestora in Ro. La aceasta firma din ger pentru care lucrez, nici nu-ti dai seama cata atentie se acorda opticii si mai ales pentru protejarea tuturor chestiilor ce tin de optica.....Ceea ce ai calculat tu acolo(panouri solare :D ), n-are nici in maneca cu ceea ce inseamna luminotehnica......

#58
Engineer_xxl

Engineer_xxl

    Fara glie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,348
  • Înscris: 14.04.2010
Kappa sa stii ca a fi proiectant nu inseamna ca trebuie sa reinventezi roata de fiecare data cand pui mana pe calculator, in ziua de azi 90% din proiectare inseamna inovatie pe produse deja existente de aceea omul de rand isi poate permite sa cumpere produsele!!
Tu vezi un autovehicul pe 4 roti, un motor si o caroserie si te gandesti ca de ce nu vine un nene cu o masina pe o singura roata? Teoretic poate e posibil dar asta ar implica studii si cercetari de ani de zile ceea ce doar de dragul de a face ceva deosebit nu e rentabil si poate nu se ridica la asteptarile populatiei.
Tu de ce crezi ca un ferrari e asa de scump? Vei zice ca e pretul brand-ului, are si asta importanta lui binenteles dar in principal ca ei merg pe principiul seriei mici (sper ca stii ce inseamna o productie de serie), numai la caroserie sa te gandesti cate matrite de ambutisare trebuiesc si tin sa-ti spun ca aceste matrite nu sunt ieftine (se poate ajunge usor la 1 milion de euro)... daca s-ar iesi din aceasta “cutie a gandirii” de care vorbesti omul de rand nu si-ar mai permite o masina!!!
Se pot discuta de multe dar trebuie sa ajungi sa lucrezi intr-o corporatie mare unde fiecare echipa trebuie sa fie specializata pt ca discutam in principal de siguranta omului si nu poti avea un om care sa aibe prea multe pe cap pt ca vor aparea scapari ce pot face diferenta intre viata si moarte!!
Inovatiile care se fac acum poate ca nu le vezi fizic dar le auzi zi de zi: motoare foarte ecologice, masini electrice, tehnologii avansate de productie etc. In timp probabil se va ajunge si la masini foarte personalizate pt buzunarul oricarui om dar pana atunci mai avem de evoluat, deocamdata de abia am pasit pe luna (si nici asta se pare ca nu e prea sigur) !

#59
kappa_ii

kappa_ii

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 276
  • Înscris: 10.09.2002
stie cineva daca se poate da extrude pe un sketch complex doar la ceva anume
in solidworks se poate selecta conturul - dar in catia nu -
stiu ca se poate intra in profile definition si aleg sub-elements dar nu merg selectate decit liniile .

Edited by kappa_ii, 30 July 2010 - 01:31.


#60
Engineer_xxl

Engineer_xxl

    Fara glie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,348
  • Înscris: 14.04.2010

 kappa_ii, on 30th July 2010, 02:31, said:

stie cineva daca se poate da extrude pe un sketch complex doar la ceva anume
in solidworks se poate selecta conturul - dar in catia nu -
stiu ca se poate intra in profile definition si aleg sub-elements dar nu merg selectate decit liniile .
Intrebarea ta e destul de vaga... ce-mi trece prin cap este comanda de multipad dar trebuie ca profilele din sketch sa nu se intersecteze... sper sa te ajute!

#61
biskuitul

biskuitul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 20.05.2008
De 5 luni lucrez si eu in PRO-E Wildfire 3.0, prima luna imi venea sa-l scuip si mi-am zis ca nu exista un program mai goz ca asta, acum insa mi-am schimbat parerea, incet incet vad altfel lucrurile si incerc sa-l abordez asa cum vrea el nu cum vreau eu si rezultatele sunt mai bune:P De comparat nu as avea cum sa-l compar ca nu am lucrat foarte mult in alte softuri, doar cele de la faculta (SW, Catia)

#62
rayn3

rayn3

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 263
  • Înscris: 03.04.2007

 kappa_ii, on 30th July 2010, 02:31, said:

stie cineva daca se poate da extrude pe un sketch complex doar la ceva anume
in solidworks se poate selecta conturul - dar in catia nu -
stiu ca se poate intra in profile definition si aleg sub-elements dar nu merg selectate decit liniile .


Pai poti da un extrude ca si solid, doar daca acel sketch este realizat(proiectat) intr-un plan specificat initial(projection plane). Dupa un contur anume, pe care il poti copia(Extract), proiecta, or whatever se poate da extrude la el doar in modul de surface, specificand directia(liniara) dupa care vrei sa faci surface extrude.....

#63
ploiesteanu

ploiesteanu

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,591
  • Înscris: 02.10.2006

 kappa_ii, on 30th July 2010, 09:31, said:

stie cineva daca se poate da extrude pe un sketch complex doar la ceva anume
in solidworks se poate selecta conturul - dar in catia nu -
stiu ca se poate intra in profile definition si aleg sub-elements dar nu merg selectate decit liniile .
Dai pad, apoi pe campul dedicat "selection" dai clic dreapta si alegi "create extract" si alegi la rubrica propagation type :point continuity. Apoi selectezi conturul inchis din schita pe care o vrei.

Edited by ploiesteanu, 30 July 2010 - 12:19.


#64
kappa_ii

kappa_ii

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 276
  • Înscris: 10.09.2002
Ploiesteanu mi-a dat raspunsul . merge dar partial
tot nu se pot selecta toate dupa plac -
in catia sint prea multe chitibuse care numai sa ajute nu fac .
in solidwork ma duc cu mouse-ul peste ceea ce doresc , selectez si merge perfect pe orice forma in orice sketch - in catia nu -
este adevarat ca pot da extract si sa le fac separat - dar de ce !? cand intr-un soft mult mai "slab" merge .

de exemplu am analizat in detaliu comanda rib -  si unele rezultate sint de neinteles .
cand folosesc pulling direction - am creat diverse linii pe care le aleg pentru a vedea rezultatul - dar nu inteleg de ce se ajunge la acel rezultat - pentru ca sint mult prea bizare .

ex - aleg un profile - dreptunghi
      curve             - un arc de cerc
      si o linie drept pulling direction - rezultatul este o spirala - gen burghiu -
inteleg ca profilul incerca sa urmareasca acea linie - dar rezultatul este mult prea bizar .

pun un exemplu la intamplare .

Attached Files


Edited by kappa_ii, 31 July 2010 - 00:35.


#65
kappa_ii

kappa_ii

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 276
  • Înscris: 10.09.2002
DECI NU MAI POT DE NERVI CU PROGRAMU ASTA
este imbecil .
cum de acest poket da acest rezultat ? de unde apare acea taietura !?
si de ce nu pot alege ce doresc sa tai ? taie tot ce ii cade in cale .

de ce sint nevoit sa fac 1000 de bady-uri pentru a putea face modificari independente ? nu inteleg de ce atita brambureala fara rost

Attached Files

  • Attached File  123.jpg   158.15K   53 downloads

Edited by kappa_ii, 31 July 2010 - 20:11.


#66
SIR

SIR

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,317
  • Înscris: 06.08.2005
Cand ai contururi multiple in sketch foloseste "go to profile definition" in loc de "create extract", bifezi "subelements" si selectezi ce contururi inchise vrei tu, foarte simplu.

La Rib, tu ii spui sa ținã unghiul planului profilului inchis constant cu linia in timp ce Catia ține unghiul si distanta constante la tangenta la curba in timp ce o baleiaza. Ala e spatiul geometric care raspunde cerintelor tale.  E ca in viata, trebuie sa fi atent si la ce ceri, ca s-ar putea sa si capeti...

Orice program CAD serios ti-ar fi dat cu tifla cand tu ii ceri sa faca un pocket (o entitate de substragere) dandu-i un profil deschis plasat aiurea afara ca input. Ca o paranteza am incercat sa repet modelul tau minimal si nu am obtinut asa ceva - vezi schita. V5 crede ca e totusi ceva in capul designerului si incearca sa-i inteleaga intentiile. Ca nu reuseste intotdeauna e o realitate, trebuie apreciata macar bunavointa. Cu alte cuvinte cu cat iti exprimi tu mai clar intentiile si cerintele cu atat ai mai multe sanse sa obții ceea ce vrei. Ca in viata... :naughty:

Un curs cau citit cu rabdare manualele ar ajuta.

Attached File  p1.jpg   49.43K   34 downloads

#67
kappa_ii

kappa_ii

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 276
  • Înscris: 10.09.2002
"Cand ai contururi multiple in sketch foloseste "go to profile definition" in loc de "create extract", bifezi "subelements" si selectezi ce contururi inchise vrei tu, foarte simplu."
acelasi lucru l-am precizat si eu prima data - doar ca nu se poate alege orice - mai ales unde se suprapun conturiri !.
singura variata aproape buna este spusa de ploiesteanu - dar nici acolo nu se pot alege chiar toate .

Iar exemplul cu cut - stiu cum pot face orice doresc - dar trebuie sa creez noi body-uri in anumite ipostaze .
dar in solidworks exact ce ii cer aia face !
de exemplu - in catia ii dau up to surface - si cu toate astea depaseste suprafata si taie dupa ea .

Acum am ajuns la partea de formule - incerc sa le pricep - dupa ce termin si acest curs ma apuc sa fac o masina cap coada , asa sper sa prind experienta si sa pot retine ceea ce am invatat .

Edited by ploiesteanu, 05 August 2010 - 14:40.


#68
kappa_ii

kappa_ii

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 276
  • Înscris: 10.09.2002
CUM POT MUTA POZITIA PUCTULUI 0 ?
PENTRU CA LA COMANDA SWEPT SURFACE - positioning profile imi pune desenul in functie de punctul 0 nu in functie de un puct ales de pe profile .

apropo - am reusit intr-un final sa inteleg de ce anumite suprafete se terminau brusc - catia ia primul guide si creaza la capatul lui un plane cu care taie .
Apropo ce intrebuintari are SPINE - citeva le-am descoperit - dar cu siguranta nu toate

Edited by kappa_ii, 06 August 2010 - 00:38.


#69
alexionescu

alexionescu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 11.01.2008
Salutari,

Daca stiti persoane care stiu Catia V5 si vor sa se angajeze, avem nevoie urgent de 5 persoane.
Se cer cunostinte medii, urmand ca dupa angajare sa se mearga la specializare 2 luni in italia.
Contactati-ma cu un CV la adresa [email protected] sau la tel 0726333596.


Numai bine,
Alex

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate