Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Care mai sunt mediile de admitere...

Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?
 Idei cale de actiune recuperare g...

Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...
 Tablou sigurante Dacia Sandero 2012

Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!

Camera video masina
 Zilele emailului din gospodaria n...

Best gaming laptop?

Humane (2024)

Recomandare casti 100-150 lei
 

Cresterea taurinelor de carne

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
1445 replies to this topic

#721
tractoristindevenire

tractoristindevenire

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 217
  • Înscris: 26.12.2012

View Postclaudia313, on 15 februarie 2015 - 11:32, said:

Nu vezi nimic intrucat postul lui @aditugui a fost mutat in alt topic, unde ii era locul, pentru ca a gresit topicul
ok mersi :)

#722
matahachiro

matahachiro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 87
  • Înscris: 28.12.2012
daca dau doar 1,5 kg per cap incepe inghesuiala la iesle si risc avort mecanic. se imping, se imbulzesc ca sa ajunga la uruiala si atunci prefer sa le dau suficienta cantitate astfel incit sa fie calme.

ai Angus? ale mele sunt semisalbatice si nu prea inteleg de vorba buna :)

#723
tractoristindevenire

tractoristindevenire

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 217
  • Înscris: 26.12.2012

View Postmatahachiro, on 15 februarie 2015 - 11:34, said:

daca dau doar 1,5 kg per cap incepe inghesuiala la iesle si risc avort mecanic. se imping, se imbulzesc ca sa ajunga la uruiala si atunci prefer sa le dau suficienta cantitate astfel incit sa fie calme.

ai Angus? ale mele sunt semisalbatice si nu prea inteleg de vorba buna Posted Image
eh la tine e alta mancare de peste le tii libere , eu le tin legate la iesle...nu am angus (cu toate ca mi-ar placea), sunt incepator am cateva vitele 9-11 luni .M-am gandit in timp sa-mi fac 10-11 vaci cu lapte (cam atat e capacitatea adapostului pe care il am) si nr. cu care m-as putea descurca eu si un baiat pe care sa il am si in restul timpului la alte treburi .Am vrut initial sa plec pe carne , dar timpul de asteptare al profitului este asa de mare incat iti trebu ceva "slanina" pusa deoparte ca sa ai din ce trai Posted Image, plus ca treaba devine rentabila la un nr mai mare de capete decat la lapte

Edited by tractoristindevenire, 15 February 2015 - 22:49.


#724
m_maru

m_maru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,297
  • Înscris: 04.05.2013
Ai dreptate si in plus cum, am mai aratat mai este pina cind romanul va sti sa aprecieze carnea de vita si sa o plateasca ca atare.
Singura afacere ar fi exportul , dar cu citeva capete este greu fara asociere.

#725
tractoristindevenire

tractoristindevenire

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 217
  • Înscris: 26.12.2012
Am vazut ca Matahachiro a lasat de inteles ca da la export , asociativa mai multi si poate obtineti un pret mai bun ...

#726
matahachiro

matahachiro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 87
  • Înscris: 28.12.2012
Export dar nu direct ci prin intermediari. Exportul se face cu vaporul deci ai nevoie de multe capete.

Dar anul asta fac o " aroganta" - o sa tin taurasii pina ajung la 600 kg, ii sacrific, las carcasa la maturare si apoi o vind la macelarii. Deja am cereri insa asta inseamna ca trebuie sa investesc intr-o camera se maturare.

Este o idee pe care o "rumeg" :)

#727
fbangus

fbangus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 102
  • Înscris: 26.11.2014

View Postmatahachiro, on 16 februarie 2015 - 09:28, said:

Export dar nu direct ci prin intermediari. Exportul se face cu vaporul deci ai nevoie de multe capete.

Dar anul asta fac o " aroganta" - o sa tin taurasii pina ajung la 600 kg, ii sacrific, las carcasa la maturare si apoi o vind la macelarii. Deja am cereri insa asta inseamna ca trebuie sa investesc intr-o camera se maturare.

Este o idee pe care o "rumeg" Posted Image
Te salut,
E ok sa te gandesti la camera de maturare, dar costul e pe masura.
Asociatul meu tocmai a facut o investitie de genul.Camera de maturare(vitrina), capacitate, in jur de 250-300 kg-cost 9000 euro.
Urmatorii 10-20 taurasi Angus sacrificati nu cred ca vor acoperi investitia.
Noi am pus-o intr-un mic restaurant, in ideea ca vom vinde si acolo.
Cu stima

#728
matahachiro

matahachiro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 87
  • Înscris: 28.12.2012
exact Posted Image am estimat costul la 15.000 eur insa probabil ca va merita prin volumul de vinzari.

cei cu care am discutat ( si care vor sa isi rezerve taurasi ca sa aibe constanta) au o problema mare si anume lipsa de maiestrie in finisarea carnii. clientii ce acum vor Angus sunt pretentiosi cu privire la modul cum este finisata carnea. pentru asta ai nevoie de un mod de a expune carnea inainte sa o vinz ca riscul sa nu fie aruncat in sarcina macelariei / restaurantului.

adica, vinzi ceea ce ei vad in vitrina. costa dar daca faci o treaba corecta si buna dpdv calitativ eu zic ca imi scot banii din prima transa de taurasi vinduti in acest sistem. Pe piata am vazut T-bone din vaca de lapte vindut la pret mediu de 15 eur. iti dai seama cu cit vind T-bone de Angus deci eu zic ca poti lua un pret bun pe carcasa de tauras si ca din 10-15 carcase iti scoti banii pe camera de maturare.

in acest moment, macelariile isi asuma riscul unei achizitii potential necorespunzatoare calitattiv ptr ca nu au de ales. dar daca voi avea camera de maturare in mod cert imi voi fideliza multi clienti. iar pasul 2 va fi sa imi fac eu singur o macelarie specializata, de nisa. citiva metri patrati, un macelar, o zona de trafic catre vile si cartiere rezidentiale.

asta este viitorul Posted Image

Edited by matahachiro, 16 February 2015 - 13:15.


#729
rand

rand

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,498
  • Înscris: 28.03.2011
Happy Angus     [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/z9FsH1lw_eU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#730
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,086
  • Înscris: 04.03.2014

View Postmatahachiro, on 13 februarie 2015 - 20:16, said:

Eu nu am vazut pret la Angus sub 2,5 eur per kg, in viu. S-a oferit chiar si 2,8 eur in 2014


2.5 la capete finisate?

#731
m_maru

m_maru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,297
  • Înscris: 04.05.2013
In 2014 nici nu s-a prea vindut si au ramas animalele in ferme.
Au vindut de nevoie pt intretinere la preturi de nimic.Cel putin
asa a fost in zona mea.

#732
fbangus

fbangus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 102
  • Înscris: 26.11.2014
Va salut,
Printre crescatorii de animale de rasa este cineva interesat pt un schimb de taurasi?
Am 10 taurasi fatati din noiembrie pana acum(Angus atat rosu cat si negru) pentru care am depus deja documentatiile pt obtinerea certificatului de origine.Parinti deosebiti cu ascendenta DE, IE, AU, US.Nu in momentul de fata , undeva in mai-iunie sa fie intarcati.
Sunt monitorizati lunar la cresterea in greutate.
Sunt interesat nu neaparat Angus, poate fi si alta rasa de carne.Am 30 vitele metis pe care vreu sa le insamantez in iunie, iulie.
Momentan sunt in proces de IA cu material sexat, taur Fernvale Logan 417-0417 SUA, se poate vedea in catalog http://issuu.com/sex...holstein-sires_, pagina 53, dar e un chin IA la Angus.
Cu stima

#733
SucreBolivar88

SucreBolivar88

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,263
  • Înscris: 03.03.2012
Mai bine va dechideti n restaurant profilat doar pe vita o biferie , apoi produceti doar cat trebuie daca merge treaba mai deschideti o unitate si produceti mai mult, si aproape sigur iesiti mult mai bine

#734
fbangus

fbangus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 102
  • Înscris: 26.11.2014
Salutare,
Am avut azi dimineata o fatare la o vaca nebuna de nebuna.
A fost ok , fatare destul de usoara, un cap dat ingrijitorului, cand incerca sa ia de pe fata vitelului o parte din placenta, plimbat vitelul cu limba tot tarcul, ok.
Dupa cam 2 ore s-a curatat.In curatatura am gasit un avorton cam de 3-4 kg, bine dezvoltat(cam cat o pisica), picioruse, complet, chiar se putea vedea ca era vitel.
Vitelul fatat a avut 33 kg.Imi poate explica cineva anomalia cu avortonul?
Multumesc

#735
cat1

cat1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 375
  • Înscris: 08.06.2010
Au fost gemeni si unul a murit mai demult.

#736
matahachiro

matahachiro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 87
  • Înscris: 28.12.2012
eu am observat ca Angus ca in cazul in care iau vitelul nou nascut prea repede ca sa il mut in adapost, la paie ( ptr ca imi nasc pe pamint unde este apa si bate vintul, mai ales de 2 zile) am probleme cu hranitul viteilor.

vacile nu vor sa lase viteii la supt, nu-i lovesc dar nu-i lasa sa suga si trebuie sa le bag in standul de contentie ca sa le tin viteii sa suga.

a mai patit cineva asa ceva? sau fiind la prima fatare inca trebuie sa invete sa fie mame?

#737
zozo33

zozo33

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 04.02.2011
am patit-o eu acum doi ani. prima fatare, gemeni . cata vreme stateau jos vitelusele le mirosea, le lingea dar cum se ridicau in picioare le lovea cu capul. luate de langa mama adus vitelusele a doua zi dimineata, la fel. inttat in panica chemat veterinarul cu gand s-o sedez cumva dar pana sa soseasca , vitelusele, acum un pic mai puternice au reusit sa apuce tata (un dintre ele)  iar atunci s-a calmat animalul singur

#738
fbangus

fbangus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 102
  • Înscris: 26.11.2014

View Postcat1, on 06 martie 2015 - 15:56, said:

Au fost gemeni si unul a murit mai demult.
Te salut,
Am avut si eu 2-3 cazuri asemanatoare.Eu am impresia ca de mamoase ce sunt vor sa vada tot timpul vitelul in fata si de asta nu il lasa sa suga.
La mine s-a rezolvat de la sine prin faptul ca fiind multi vitei proaspat fatati, vin imediat si ,,curenteaza,, vaca proaspat fatata si se obisnuieste repede e supta.Si e si mai usor ca am separat viitoarele mame de turma si din ele inca odata pe cele care sunt in ultimile 2-3 saptamani le pun in tarc separat.Pe masura ce fata trec in tarcul de mame .Eu fac asta pt ca le dau mancare pe categorii.Pana in ultima luna -normal, ultima luna fara uruiala(la sfatul unor specialisti se pare ca la vacile de carne spre deosebire de cele de lapte trebuie suprimata uruiala ultima luna pt usurarea fatarii), mamele, tain imbunatatit +tarate.
Spre exemplu ieri impreuna cu proaspat fatatul langa vaca mai erau 3-4 de 4-5 zile.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate