Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Perioada de gratie inexistenta

Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...
 "enerlux p" afisaj interm...

Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!
 La multi ani @burebista!

La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)
 Care mai sunt mediile de admitere...

Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?
 

Cresterea taurinelor de carne

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
1445 replies to this topic

#55
bartutz21

bartutz21

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 04.11.2008
Asa o sa fac.Multam mult

#56
midstar

midstar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 235
  • Înscris: 30.05.2005

 bartutz21, on 10th July 2010, 20:31, said:

Am inteles.Altceva ce as putea sa cultiv?
De exemplu exista amestecuri de ierburi pentru pasunat sau pentru cosit. Eu am cultivat in acest an 5 ha cu amestec de ierburi pentru pasune. Poate pana diseara merg in ferma si voi face ceva fotografii cu aceasta cultura. Amestecurile cuprind un procent mai mare de ierburi (~60% ghizdei,lolium, festuca, s.a.) si leguminoase (~40% trifoi alb, trifoi rosu, lucerna,s.a.). Ca tehnologie a culturii se remarca faptul ca in primul an se efectueaza insamantarea apoi se lasa cultura pana se coace samanata si se scutura - pentru infratire, apoi se coseste. Abia din anul doi de cultura se vor introduce animale pentru pasunat. Eu am cumparat samanta de aici si sunt foarte multumit de evolutia culturii. Nu incercati sub nici o forma sa introduceti vaci la pascut in lanuri de lucerna si mai ales trifoi, rezultatul e catastrofal - riscati sa vedeti cum va explodeaza vacile ca niste baloane de sapun (!?!).

Edited by midstar, 11 July 2010 - 10:20.


#57
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006

 midstar, on 11th July 2010, 11:10, said:

...
Amestecurile cuprind un procent mai mare de ierburi (~60% ghizdei,lolium, festuca, s.a.) si leguminoase (~40% trifoi alb, trifoi rosu, lucerna,s.a.). ...

Vrei sa spui graminee.

Poti sa ne dai o compozitie de pajiste numai cu graminee ? Intreb pentru ca aici e o chestiune de experienta, din partea celor specializati in infiintarea si ameliorarea pajistilor cultivate.

Edited by horia66, 12 July 2010 - 09:07.


#58
midstar

midstar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 235
  • Înscris: 30.05.2005

 horia66, on 12th July 2010, 10:06, said:

Vrei sa spui graminee.

Poti sa ne dai o compozitie de pajiste numai cu graminee ? Intreb pentru ca aici e o chestiune de experienta, din partea celor specializati in infiintarea si ameliorarea pajistilor cultivate.
Nu am un nivel atat de mare de specializare, dar cred ca cel mai bine aceste amestecuri se realizeaza functie de factorii de sol si climatici. De exemplu la mine datorita solului specific luncilor am optat pentru o compozitie de 80% graminee :peacefingers:  si numai 20% leguminoase(in speta trifoi rosu si alb). Probabil crescatorii de vaci de lapte care efectueaza pasunat vor opta pentru o cantitate mai mare de leguminoase si mai mica de graminee. Sunt foarte multi factori care determina compozitia unei pajisti iar performantele se obtin functie de particularitatile de infiintare a fiecarei culturi.

#59
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006

 midstar, on 12th July 2010, 15:04, said:

...
Probabil crescatorii de vaci de lapte care efectueaza pasunat vor opta pentru o cantitate mai mare de leguminoase si mai mica de graminee. ...

Care efectueaza pasunat nu, din contra, pt. ca-i riscul mare de meteorisme. Pentru fa^n in schimb, se recomanda o mai mare concentratie a leguminoaselor.

Dar, cum bine spui, fiecarei zone si tip de sol li se potriveste o anumita compozitie... De exemplu, pentru regiunile aride, crescatorii re-descopera sparceta.

#60
midstar

midstar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 235
  • Înscris: 30.05.2005
Ai dreptate, scuze, intre doua sedinte la birou, e mai greu sa corelezi ceea ce gandesti cu ceea ce scrii!

#61
midstar

midstar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 235
  • Înscris: 30.05.2005
Am inceput sa citesc topicul dedicat fermelor de capre si si in primele pagini pe care le-am citit am regasit la fms74 aceeasi incantare si dorinta de a face ceva, pe care am avut-o (si inca o am) si eu inperioada in care am intemeiat ferma de charolaise. Interesant e ca lucrurile s-au intamplat simultan  si in timp ce el umbla dupa capre eu umblam dupa vaci in jurul Tecuciului :lol:

#62
midstar

midstar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 235
  • Înscris: 30.05.2005

 midstar, on 11th July 2010, 11:10, said:

...fotografii cu aceasta cultura. Amestecurile cuprind un procent mai mare de ierburi (~60% ghizdei,lolium, festuca, s.a.) si leguminoase (~40% trifoi alb, trifoi rosu, lucerna,s.a.)...

Attached Files



#63
gigidinchitila

gigidinchitila

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 140
  • Înscris: 23.04.2007
Baieti, unde va vindeti animalele dupa ce le-ati adus la dimensiunea de sacrificare?!
Aveti contract cu vreun beneficiar sau le vindeti pe piata libera?!

Intreb pentru ca, carne de vita de calitate nu se prea gaseste in Romania si daca aveti animale calumea ar fi pacat sa nu fie valorificate corespunzator.

#64
midstar

midstar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 235
  • Înscris: 30.05.2005

 gigidinchitila, on 26th July 2010, 17:28, said:

Baieti, unde va vindeti animalele dupa ce le-ati adus la dimensiunea de sacrificare?!
Aveti contract cu vreun beneficiar sau le vindeti pe piata libera?!
Intreb pentru ca, carne de vita de calitate nu se prea gaseste in Romania si daca aveti animale calumea ar fi pacat sa nu fie valorificate corespunzator.
Majoritatea merg la export, eu cel putin nu stiu nici un abator din Romania care sa plateasca 2 -2.5 Euro/kg in viu!

#65
midstar

midstar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 235
  • Înscris: 30.05.2005
Un istoric interesant al fiecarei rase de carne (de pe toate continentele) il puteti gasi aici plus multe alte informatii interesante

#66
piticutz4you

piticutz4you

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 28.07.2010
Daca mai ai intrebari nu ezita!

sal! o intrebare... am putine animale si nu sunt rasa de carne, dar am rugat veterinarul sa le monteze cu rasa de carne si au iesit niste vitei de profit, daca continui miscarea si montez animalele care le am cu rasa de carne, pastrez vitelele si viteii ii bag la sacrificat credeti ca renteaza sau ar trebui sacumpar si ceva vaci de rasa?

#67
cat1

cat1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 375
  • Înscris: 08.06.2010

 piticutz4you, on 28th July 2010, 23:28, said:

Daca mai ai intrebari nu ezita!

sal! o intrebare... am putine animale si nu sunt rasa de carne, dar am rugat veterinarul sa le monteze cu rasa de carne si au iesit niste vitei de profit, daca continui miscarea si montez animalele care le am cu rasa de carne, pastrez vitelele si viteii ii bag la sacrificat credeti ca renteaza sau ar trebui sacumpar si ceva vaci de rasa?
Da,este rentabil viteii obtinuti se pot valorifica pt carne la acelasi pret ca rasa pura.Vitelele pot fi pastrate pentru reproductie.Cu ce rase de carne ai montat ?

#68
midstar

midstar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 235
  • Înscris: 30.05.2005

 piticutz4you, on 28th July 2010, 23:28, said:

Daca mai ai intrebari nu ezita!

sal! o intrebare... am putine animale si nu sunt rasa de carne, dar am rugat veterinarul sa le monteze cu rasa de carne si au iesit niste vitei de profit, daca continui miscarea si montez animalele care le am cu rasa de carne, pastrez vitelele si viteii ii bag la sacrificat credeti ca renteaza sau ar trebui sacumpar si ceva vaci de rasa?
Buna seara! Parerea mea este ca daca ati inceput in acest fel sa continuati tot asa! Procedura este in regula numai sa perseverati tot pe aceeasi rasa. Recomand taurasii spre ingrasare si vitele montate in continuare cu aceeasi rasa. Este foarte probabil ca de la a treia generatie sa aveti vite foarte apropiate de rasa pura. Dezavantaj major - durata intregului proces!
ATENTIE: Este indicat sa nu folositi material seminal aleatoriu, chiar si cel de la ANARZ provine din tauri netestati din toate punctele de vedere. Utilizati MSC de la firme care va pot pune la dispozitie toti coeficientii taurilor donatori. In plus utilizand MSC de la veterinarul din sat puteti insemina fiica cu MSC-ul propriului tata. Aruncati o privire aici ca sa vedeti de ce trebuie sa tineti cont.
Daca nu doriti sa va axati pe directia unei rase pure ci doar pentru obtinerea de vitei dedicati sacrificarii puteti face scheme de monta intre rase diferite.
De exemplu:
- vaca Baltata Romaneasca(BR) montata cu MSC Charolaise
- Rezulta tauras merge la ingrasat
- Rezulta vitica - o montati mai departe cu Angus
Erau undeva pe NET cateva scheme de monta pe acest criteriu incercati sa le cautati, daca le mai gasesc eu voi posta un link.
Dupa modelul de incrucisari descris mai sus viteii se vor dezvolta mult mai bine si mai rapid datorita efectului numit "heterozis" - infuzie de sange proaspat in cadrul unei rase. In acest domeniu Horia e specialistul si iti poate expune avantajele mai pe larg.
Daca mai aveti intrebari, in limita cunostintelor va raspund cu placere!

Edited by midstar, 28 July 2010 - 23:21.


#69
midstar

midstar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 235
  • Înscris: 30.05.2005
Salutare tuturor!
Cam liniste pe aici, se pare ca toata lumea e la mare :) sau pe camp!
Seara aceasta am vizualizat un material al unei persoane foarte atasata de vitele de carne, care prezinta o propunere de control oficial al productiei si bonitare in tara noastra a taurinelor de carne de carne.
Cine vrea poate analiza materialul care este dispus spre dezbatere aici. Horia te rog daca ai timp sa arunci un ochi poate ne ajuta experienta ta de medic veterinar.

#70
perseu77

perseu77

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 228
  • Înscris: 16.07.2010
salut midstar,
in legatura cu cresterea raselor de carne in tara noastra... sunt putini care s-au axat pe asa ceva, majoritatea care au ferme de bovine le ocupa cu vaci de lapte.
Cu bonitarea se ocupa inspectorii de la oficiul judetean de reproductie animala, inainte se numeau OJRSA-, care sunt im mare parte ing.zootehnisti. Mai mult nu ma pricep sa iti raspund, insa ei se ocupa cu intocmirea acestor acte pt a putea obtine subventii si sa ai documentele care atesta originea, constitutia,conformatia specifica rasei,gradul de puritate. In fermele de lapte ei vin cam o data pe luna si fac controlul productiei de lapte. Poti cauta pt o buna informare detalii la acele oficii.
Succes!

#71
midstar

midstar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 235
  • Înscris: 30.05.2005

 perseu77, on 5th August 2010, 19:49, said:

salut midstar,
in legatura cu cresterea raselor de carne in tara noastra... sunt putini care s-au axat pe asa ceva, majoritatea care au ferme de bovine le ocupa cu vaci de lapte.
Cu bonitarea se ocupa inspectorii de la oficiul judetean de reproductie animala, inainte se numeau OJRSA-, care sunt im mare parte ing.zootehnisti. Mai mult nu ma pricep sa iti raspund, insa ei se ocupa cu intocmirea acestor acte pt a putea obtine subventii si sa ai documentele care atesta originea, constitutia,conformatia specifica rasei,gradul de puritate. In fermele de lapte ei vin cam o data pe luna si fac controlul productiei de lapte. Poti cauta pt o buna informare detalii la acele oficii.
Succes!
Multumesc de informatie, dar in perioada urmatoare se va trece activitatea de Control Oficial al Productiei catre asociatiile de crescatori. In aceasta perspectiva a fost elaborat materialul propus spre discutii! In plus bonitarea raselor de carne in tara noastra nu se face cu acuratele tocmai datorita lipsei unor standarde

#72
pacoste80

pacoste80

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 05.08.2010
Am si eu o intrebare.....viteii, daca vrei sa-i ti pina la 18 luni....se castreaza???...si daca da...la ce virsta???

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate