Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Rentabilitate comparata: vaci / oi / capre
Last Updated: Mar 01 2015 12:09, Started by
dorel232004
, Apr 08 2010 17:46
·
0
#37
Posted 12 April 2010 - 21:18
mihaionescu, on 12th April 2010, 22:02, said: Dar daca ai face tu din branza aia cascaval. NU crezi ca pretul litrului de lapte ar creste cel putin cu un leu la 2.5 daca ai vinde in loc de telemea (10 Ron mi se pare foarte putin, in Brasov in piata nu gasesti mai jos de 25 RON kg de branza) cascaval la rola sigilat in vid cu 30 sau 40 RON kg. Nu crezi ca ar fi mai avantajos? |
#38
Posted 12 April 2010 - 21:21
Eu cred ca in discutie trebuie comparat si produsul finit al fermei. Nu cred ca e corect sa comparam o ferma de vaci care vinde laptele la un procesator la 1 leu litru cu o ferma de oi care vinde un produs superior cum ar fi branza sau telemeau. Deja un proces tehnologic in plus aproape ca dubleaza pretul laptelui.
E normal sa fie mai rentabil o ferma de oi sau capre. Dar daca comparam rentabilitatea doar din prisma pretului laptelui atunci eu cred ca o ferma de vaci e mult mai avantajoasa. Nu foarte multi procesatori cumpara lapte de capra sau oaie iar ca sa faci il vinzi tu direct nu stiu cati clienti sunt dispusi sa il cumpere. Plus ca cu laptele de vaca poti sa mai scoti o smantana, un iaurt, un lapte acru care in final fac din laptele de vaca un produs mai accesibil consumatorului. |
#39
Posted 12 April 2010 - 21:25
mihaionescu, on 12th April 2010, 22:21, said: Eu cred ca in discutie trebuie comparat si produsul finit al fermei. Nu cred ca e corect sa comparam o ferma de vaci care vinde laptele la un procesator la 1 leu litru cu o ferma de oi care vinde un produs superior cum ar fi branza sau telemeau. Deja un proces tehnologic in plus aproape ca dubleaza pretul laptelui. mihaionescu, on 12th April 2010, 22:21, said: Nu foarte multi procesatori cumpara lapte de capra sau oaie |
#40
Posted 12 April 2010 - 21:27
dorel232004, on 12th April 2010, 22:18, said: Eu ma refeream sa vinzi cu 10ron/kg la ANGRO, ceea ce e o diferenta! Iar cascavalul are o tehnologie speciala de fabricare: sta la maturare 60 de zile in 2 faze, cu temperatura si umiditate controlata! Nu faci tu in varf de munte asa ceva! Poate nici in alta parte! Daca ai gresit o zi si strici sarja, ai pus-o! Mai degraba faci branza de burduf in coaja de brad! Depinde pe ce te axezi pret mic - cantitate mere sau pret mai mare cantitate mai mica. |
#41
Posted 12 April 2010 - 21:27
#42
Posted 12 April 2010 - 21:31
mihaionescu, on 12th April 2010, 22:02, said: ... NU crezi ca pretul litrului de lapte ar creste cel putin cu un leu la 2.5 daca ai vinde in loc de telemea ... cascaval la rola sigilat in vid cu 30 sau 40 RON kg. Nu crezi ca ar fi mai avantajos? Normal. In economia politica se cheama ca produci "plus valoare" (added value, eng.) Asta inseamna "industrie", in general... In cazul nostru, industrie alimentara. |
#43
Posted 12 April 2010 - 21:32
#44
Posted 12 April 2010 - 21:34
mihaionescu, on 12th April 2010, 22:21, said: Eu cred ca in discutie trebuie comparat si produsul finit al fermei. Nu cred ca e corect sa comparam o ferma de vaci care vinde laptele la un procesator la 1 leu litru cu o ferma de oi care vinde un produs superior cum ar fi branza sau telemeau. Deja un proces tehnologic in plus aproape ca dubleaza pretul laptelui. Exact. Ai pus punctul pe "I". Trebuie sa comparam mere cu mere si pere cu pere... Quote ... Dar daca comparam rentabilitatea doar din prisma pretului laptelui atunci eu cred ca o ferma de vaci e mult mai avantajoasa. Nu foarte multi procesatori cumpara lapte de capra sau oaie iar ca sa faci il vinzi tu direct nu stiu cati clienti sunt dispusi sa il cumpere. Plus ca cu laptele de vaca poti sa mai scoti o smantana, un iaurt, un lapte acru care in final fac din laptele de vaca un produs mai accesibil consumatorului. Un unt, o sana, o bra^nza de vaci, o inghetata... |
#45
Posted 12 April 2010 - 22:01
dorel232004, on 12th April 2010, 22:27, said: Sa inteleg ca nu ai mancat iaurt de capra? Mare pacat! De unde sa maninci iaurt sau alte produse din lapte de capra daca acestea nu exista pe piata sau uneori le gasesti foarte rar. Daca ai o ferma ,nu conteaza de care vaci, oi, capre, cel mai bine este sa produci ceva ce nu produce aproape nimeni. Cum ai zis si tu iaurt din lapte de capra. Sunt sigur ca daca ai produce asa ceva si ai avea o mica laptarie in care sa il produci in maxim 2 ani iti recuperezi investitia facuta. |
#46
Posted 12 April 2010 - 22:14
Le-am spus si la topicul de capre: "Azi am primit in cutia postala o foita cu un anunt ca pot cumpara lapte de capra proaspat din piata (zona producatorilor) cu...5ron/litru!" Nevasta-mea de abia asteapta sa cumpere maine asa ceva! E cel mai sanatos lapte!
Ia fa un calcul daca ai o capra care da 5-600 litri lapte/an si ai 70 bucati cat scoti? E mai rentabil ca 7 vaci? Eu la asta m-am referit (de citit si de ariet)! |
|
#47
Posted 12 April 2010 - 22:22
dorel232004, on 12th April 2010, 23:14, said: Le-am spus si la topicul de capre: "Azi am primit in cutia postala o foita cu un anunt ca pot cumpara lapte de capra proaspat din piata (zona producatorilor) cu...5ron/litru!" Nevasta-mea de abia asteapta sa cumpere maine asa ceva! E cel mai sanatos lapte! Ia fa un calcul daca ai o capra care da 5-600 litri lapte/an si ai 70 bucati cat scoti? E mai rentabil ca 7 vaci? Eu la asta m-am referit (de citit si de ariet)! Eu cred ca 70 de capre o sa iti manince mai mult decat 7 vaci. Dar posibil sa ma insel. Poate expertii sa isi dea cu parerea. |
#48
Posted 12 April 2010 - 22:37
mihaionescu, on 12th April 2010, 23:22, said: Eu cred ca 70 de capre o sa iti manince mai mult decat 7 vaci. Dar posibil sa ma insel. Poate expertii sa isi dea cu parerea. |
#49
Posted 12 April 2010 - 23:06
mihaionescu, on 12th April 2010, 18:02, said: Dar daca ai face tu din branza aia cascaval. NU crezi ca pretul litrului de lapte ar creste cel putin cu un leu la 2.5 daca ai vinde in loc de telemea (10 Ron mi se pare foarte putin, in Brasov in piata nu gasesti mai jos de 25 RON kg de branza) cascaval la rola sigilat in vid cu 30 sau 40 RON kg. Nu crezi ca ar fi mai avantajos? Noi de asta vorbim aici ,sa stim mai multe. Cascavalul la role sigilat se vinde la tarani sau la magazine? De la telemea pana la cascaval(nu cel politic ),mai sunt cateva etape(intreaba-l pe horea),dar merita la pretul dat de tine. |
#50
Posted 12 April 2010 - 23:17
ROOEG, on 13th April 2010, 00:06, said: Noi de asta vorbim aici ,sa stim mai multe. Cascavalul la role sigilat se vinde la tarani sau la magazine? De la telemea pana la cascaval(nu cel politic ),mai sunt cateva etape(intreaba-l pe horea),dar merita la pretul dat de tine. |
#51
Posted 12 April 2010 - 23:47
mihaionescu, on 12th April 2010, 18:27, said: Este adevarat, insa cine a zis ca trebui neaparat sa o faci in varf de munte. Eu cred ca merita vandut la angro cand ai o cantitate foarte mare, cand nu iti permiti sa lipsesti din ferma si nu ai timp sa stai in piata sa iti vinzi marfa. Una e sa produci 20 kg de branza pe zi si alta 200. Depinde pe ce te axezi pret mic - cantitate mere sau pret mai mare cantitate mai mica. Terenul meu este intre 600-1000m , nu este varf de munte dar doresc si eu sa vand angro, dar m-am lovit de un dosar de autorizatii.Stii tu o tehnica ? Vreau sa vand la un pret la care clienti mei sa-mi ceara marfa mai multa decat am. |
|
#52
Posted 12 April 2010 - 23:52
dorel232004, on 12th April 2010, 23:17, said: Cascavalul pe langa faptul ca ii trebuie 60 zile de maturare, mai intra si 12l lapte la 1 kg produs finit! |
#53
Posted 13 April 2010 - 00:00
ariete41, on 13th April 2010, 00:52, said: Vazusem eu un reportaj aici cu un crescator de capre ,avea vreo 40 daca mi aduc bine aminte alpina si facea in jur de 20 de tipuri de branza ,in forme si gusturi foarte diferite si nu putea sa produca cat ar fi putut sa vanda ,luati in consideratie ca restaurantale cele mai cautate sunt cele care servesc produse traditionale si ca dupa felul doi deci inainte de desert se serveste branza ,un platou cu multe feluri de branza produsa artizanal de catre fermierul de incredere al restaurantului care poate sa mai produca si sa vanda si alte produse aceluiasi restaurant cu care are un contract . |
#54
Posted 13 April 2010 - 00:14
dorel232004, on 13th April 2010, 00:00, said: Sa inteleg ca ai cazut la pace? |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users