Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
In ce situatii cereti o a doua op...

DigiMobil - IP public?

Glet de finisaj peste chit acrili...

La multi ani @Passenger001!
 La multi ani @barbosa1bis!

La multi ani @MikeSpike!

Cum curat gletul de pe perete

Soluție incalzire apartament...
 Culori fire la boxele de jogger

Autorizatie Birou Acte Auto

Parbriz defect

Ajutor cercetare lucrare de diser...
 M-am culcat cu un tip și apo...

Facultate din Bucuresti posibil o...

Eroare steering

Recomandare service pentru repara...
 

Scule "low cost" care si-au facut treaba bine, chiar foarte bine

- - - - -
  • Please log in to reply
85 replies to this topic

#55
sudest_om

sudest_om

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,132
  • Înscris: 22.02.2011
Deja Bosch, produce gama prof. in China. Interesant este ca am vazut Einhell made in UE.
Daca atunci cand faci calculul rentabilitatii, tii seama doar de de raportul preturilor dintre doua produse (unul scump si altul ieftin),si de cat de rapede se strica unul fata de celalalt, s-ar putea sa nu-ti iasa bine rezultatul.
Flex profesional 125:timp mediu de utilizare 10 ani, 2 scimburi de carbuni.= 500-600 lei (utilizare semiintensiva)
Flex ieftin 125:timp mediu de utilizare 5 ani 4 schimburi de carbuni= 125-150 lei (utilizare semiintensiva)
Avantaj ala nasolu'; dar ai luat in calcul cat costa lucrarile ratate, materialele irosite, sau impresia lasata clientului?
Si daca lucrezi doar pt. tine ...cati nervi iti produce o scula care se strica?(stim deja ca se strica atunci cand ai nevoie de ele)
Si mai e ceva:nu poti face aceleasi lucrari, cu scule diferite d.p.v. calitativ.Ex: am, curatat cu peria de sarma (pt flex), vopsea si rugina. Lucram in schimburi cu un singur flex:unu' cu flexu' doi cu berea.Dupa vreo 3 ore de lucru continuu s-a oprit.M-au trecut fiorii, ca era al meu.L-am deschis si ...nimic.L-am pornit si a luat-o ca la'nceput.Abia cand am citit instructiunile am vazut ca avea protectie la suprasarcina.Curatam 3 ore si-l lasam 20 min, in frigider.Asa am lucrat pana noaptea,si era vara, ca daca n-ar fi fost si afara cald, nu s-ar fi oprit.
Poti lucra in ritmul asta cu un Einhell? Se muleaza carcasa pe angrenje,pt ca e din plastic si la interior.Alea profi, sunt din aluminiu,la interior.

#56
KTA-LYNN

KTA-LYNN

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 90
  • Înscris: 05.11.2007

 sudest_om, on 22nd April 2011, 15:08, said:

Masinile de gaurit si ins.., budget, einhell... sunt rudimentare si din alte puncte de vedere: nu au comutare din viteza/putere, nu au reglare cuplu de stringere, nu au stop rapid (adica au inertie ,care e paguboasa atunci cand infiletezi in materiale moi).
Grig, esti ultimul om pe care l-as supara,dar crede-ma, pt. cineva care lucreaza mai mult de 5 ore pe an cu asa ceva, eu nu recomand o firma de genul celor mentionate.Daca are cineva un Bosch,Machita,Hitachi (gama profesionala)....si poti testa,mi-e frica, ca o sa dai de pamint cu a ta.
Nu afirm nimic....insa inversunarea ta suna a marketing ieftin. Ori incerci sa propovaduiesti nemurirea sculelor "profesionale", ori nu dai catusi de putin crezare celor ce afirma ca si-au facut treaba cu scule low-cost. Daca in cele enuntate am sus am niscaiva dubii, pot afirma cert ca nu cunosti produsele despre care vorbesti ("nu au comutare din viteza/putere, nu au reglare cuplu de stringere, nu au stop rapid"). Scula al carei nume nu-l mai repet, era low-cost (adica a costat vreo 70 lei) si avea specificatiile enuntate. Nu am mai pomenit de aparatul de sudura aceeasi marca, cu care am sudat o sera de 300mp, garduri, porti, si multe alte dracii mai mici, defectul de baza fiind ca intra in protectie termica la fiecare cordon mai lung (manerul s-a rupt imediat dupa cumparare).

Vorba rusului..."Sa dam Cezarului ce-i al Cezarului!"

P.S.Bosch face scule profesionale in China de ani buni.

#57
sudest_om

sudest_om

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,132
  • Înscris: 22.02.2011
@KTA-LINN: Sa te folosesti sanatos si cu folos de sculele tale.Numai ca in discutie era vorba de o anumita scula (cea lui Grig), asa ca nu inteleg inversunarea ta.Mai citeste odata cu mai mare atentie si posteaza dupa aceea.
Eu nu fac nici un tip de comert, asa ca ma lasa rece ce isi cumpara unul sau altul.Si eu mi-am cumparat chinezrii care inca functioneaza.Dar le menajez fiindca stiu ca nu sunt prea bune.
Cu respect "sudest_om".

#58
AUREL211252

AUREL211252

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 160
  • Înscris: 01.05.2011
Salut.Am multe"scule"Stern Austria",unele de circa 5 ani si sunt foarte multumit de ele.Am:masina de gaurit 650W,m.d.gaurit rotopercoutor 15oow,3 flexuri de diverse marimi:500w la 1800w,ferestrau pe verticala,masina de slefuit cu panza abraziva cu trepidatii,ferastrau electric(drujba) de 2000w,ferastrau pe benzina 1.6cp(e mai recenta si am folosit-o dupa rodaj-->e ok), 1masina de gaurit cu 2 acumulatori,,am si motocositoare al-ko de 1,6cp.La anul doresc sa-mi cumpar o motosapa sa vad fie de la al-ko,stern sau...la 2ooolei...Apropo am uitat de aparatul de sudura-->il am de 3 ani si e ok,are recire cu ventilator-pot suda cu electrozi de la 2,5-4mm...

Edited by AUREL211252, 04 June 2011 - 16:26.


#59
KTA-LYNN

KTA-LYNN

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 90
  • Înscris: 05.11.2007

 sudest_om, on 2nd June 2011, 17:30, said:

.Numai ca in discutie era vorba de o anumita scula (cea lui Grig), asa ca nu inteleg inversunarea ta.Mai citeste odata cu mai mare atentie si posteaza dupa aceea.
Ti-am ascultat sfatul, am citit din nou cu mare atentie si acum indraznesc sa postez.
Acum te rog sa citesti postul meu anterior,pune accentul pe citatul la care am raspuns, deschide o bere rece si savureaz-o cu placere. E mult prea cald si sunt convins ca nu esti manat de rele intentii...

Este foarte adevarat ca o scula, din orice categorie ar fi aceasta, in mainile unui "Nepriceputeanu", nu va functiona mult timp.
Am vazut pendulare Metabo arse in 3 zile si pendulare Einhell functionand de ani buni.
De multe ori conteaza pe mana cui incap anumite scule si de asemenea daca stii cat sa ceri de la fiecare.
Numai bine.

#60
sudest_om

sudest_om

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,132
  • Înscris: 22.02.2011
Nu vreau sa schimb lumea promovand calitatea, si nici sa imi ating vreun interes financiar.Efectiv, am avut de-aface cu astfel de obiecte si am putut face comparatii.
Mi-as dori ca orice discutie, fie si in contradictoriu, sa se faca amical, si fara tendentiozitate.Am avut deja o disputa cu o domnisoara, pe subforumul "Mecanica agricola...", si am cam fost "impins" sa incalc regulamentul.

#61
sandel1

sandel1

    Avat de 4 kg/75 cm. Ultimul, balastierele usl au distrus râul.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,092
  • Înscris: 24.02.2011
Am si eu o motocoasa Strauss de care nu-s prea multumit pentru ca porneste foarte greu din cauza compresiei (sau i-ti rupe mana sau strici demarorul), dar mai am si un emondor pentru crengi tot Strauss, o bijuterie.
Porneste intotdeauna la prima sfoara, zgomot si consum redus, taie impecabil (verificat pe niste peri doborati de vant).

#62
Ion_Bumbu

Ion_Bumbu

    User asocial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,668
  • Înscris: 31.01.2010

 KTA-LYNN, on 8th June 2011, 15:05, said:

Este foarte adevarat ca o scula, din orice categorie ar fi aceasta, in mainile unui "Nepriceputeanu", nu va functiona mult timp.
Am vazut pendulare Metabo arse in 3 zile si pendulare Einhell functionand de ani buni.
De multe ori conteaza pe mana cui incap anumite scule si de asemenea daca stii cat sa ceri de la fiecare.
Numai bine.

Da ceva facut de Hilti folosit pe santiere 2-3 ani ai vazut defect?
Eu cinstit ma cam indoiesc!

Grig

http://www.hilti.ro/...;nodeId=-300884

Asta e pe Hilti Romania:
Uitați tot ce știați despre noțiunea de garanție

Sculele Hilti sunt făcute să suporte multe brutalități. Dar chiar dacă apare vreun defect, Hilti îl va remedia. Rapid și profesional, până la 2 ani fără absolut nici un cost. După aceea limităm costul reparațiilor la o valoare maximă atâta timp cât doriți să folosiți scula Hilti. Vă oferim chiar și garanție pe viață pentru defecte de fabricație. Acest lucru nu este doar de natură să liniștească, este unic în domeniul sculelor electrice pentru construcții.

Edited by Ion_Bumbu, 27 June 2011 - 12:52.


#63
Octavian___

Octavian___

    Membru de ocazie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,998
  • Înscris: 06.04.2007
Salut,
Am luat surubelnita asta Panzer de la Dedeman (oferta cica 36 lei).

In realitate mai bine facuta decat in poza, pare destul de tzapana. Am probat-o la cateva holsuruburi in placaj si lemn de 30 mm, merge brici (nu mai trebe strans la mana).
Capetii se pare ca nu sunt chiar de plastelina, mi-a sarit din surub de mai multe ori si nu s-a tocit (cum am patit la alte chinezisme).
E facuta in Romania.

Merita banii

PS: are si led sa bagi suruburi pe intuneric :))))

Attached Files


Edited by Octavian___, 16 August 2011 - 17:11.


#64
predrag80

predrag80

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,499
  • Înscris: 21.12.2006
Vad ca aici se discuta o groaza de lucruri interesante. Hai sa va relatez exprienta mea:

Acum 2 ani, pe cand visam la Black&Decker, am dat o born masina romaneasca, stricata (cred ca mai am pe acasa una tot stricata) pe un voucher pentru a cumpara un flex Black&Decker. Eram multumit pe atunci pentru ca ma gandeam ca am facut o afacere buna, luandu-l pe la 150 lei. In weekend ma duc la tara sa curat poarta de vopsea deja crapata ca sa o pot vopsi din nou. Pun perie de sarma pe flex si incep sa lucrez. Dupa 3-4 min. se opreste flexul nou nout. Nervi, injuraturi etc. Ma duc la oras luni si ma uit in garantie unde scria ca exista 3 service-uri in municipiul Timisoara. Sun la primul, imi spun ca sunt punct de colectare si ca service-ul de fapt nu exista in Timisoara ci numai in Bucuresti. Sun pe ceilalti 2 trecuti ca service in cartea de garantie si imi confirma cele spuse de primul. Duc la un punct de colectare care era si distribuitor autorizat Hitachi si vad ca la 150 de lei puteam sa iau flex Hitachi tot cu disc de 115 mm si ca service-ul era chiar acolo in magazin. Bun. Se trimite in Bucuresti flexul meu si dupa ce trec cateva zile sun sa vad de ce nu mi-l trimite. Cica e facut dar e in proba. Ii mai spun cateva lu nenea de acolo ca au produse do toata jena si ca sunt foarte dezamagit de ei la care imi spune ca ce am vrut de la un produs de bricolaj. Ii raspund ca nu vroiam sa-mi faca ceai si nici sa ma tina o vesnicie dar nici 4 minute. Sa nu mai vorbim despre faptul ca mi-am pierdut timpul si cheful de lucru. Am primit intr-un final flexul, trag de el in ultima perioada dar nu am mai avut neplaceri cu acesta. Insa niciodata nu mai apelez la aceasta marca sau la orice din ceea ce face parte din bricolaj. Din acel moment de fiecare data cand cumpar o scula de genul acesta prima intrebare este: Unde aveti service-ul. Daca nu mi-l arata ca este in spatele usii din capatul magazinului nu cumpar scula.

Am luat si o born masina. Uitandu-ma, de curiozitate la Black&Decker, ma duc si la un distribuitor Makita. Surpriza mi-a fost mare cand am vazut ca Makita (nu Maktec) era mai ieftina decat Black&Decker de aceeasi putere. Mi-am luat born masina de la Makita. Nu am avut nici cea mai mica problema cu acesta si am lucrat si cu rotopercutorul si fara acesta in betoane, in otel, si in caramida cu praf fara nici cea mai mica problema.

In concluzie, nu se poate spune ca scule de marca sunt in toate cazurile mai scumpe, sau simtitor mai scumpe decat cele de bricolaj (sau low cost) insa calitatea acestora si serviciile (pentru ca atunci cand cumpar un obiect, mai ales nou, consider ca nu il cumpar doar pe el ci si toate serviciile adiacente care le ofera acea companie sau nu si de care pot beneficia in functie de ce marca am ales sa cumpar) difera foarte mult. Eu unul nu pot spune ca merita sau nu scule low cost insa din experienta neplacuta cu Black&Decker comparativ cu cea foarte placuta cu Makita nu pot recomanda o scula low cost. Nu din cauza sculei propriu zise ci din cauza timpului pierdut ca urmare a defectarii acesteia care poate interveni mai repede sa mai tarziu.

 KTA-LYNN, on 31st May 2011, 19:27, said:

Vorba rusului..."Sa dam Cezarului ce-i al Cezarului!"

Eu stiam ca e citat din Biblie si nu are nici o legatura cu Rusii.

Edited by predrag80, 16 August 2011 - 18:11.


#65
sandel1

sandel1

    Avat de 4 kg/75 cm. Ultimul, balastierele usl au distrus râul.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,092
  • Înscris: 24.02.2011

 sandel1, on 16th June 2011, 10:49, said:

Am si eu o motocoasa Strauss de care nu-s prea multumit pentru ca porneste foarte greu din cauza compresiei (sau i-ti rupe mana sau strici demarorul), dar mai am si un emondor pentru crengi tot Strauss, o bijuterie.
Porneste intotdeauna la prima sfoara, zgomot si consum redus, taie impecabil (verificat pe niste peri doborati de vant).
completare:acum sunt multumit si de motocoasa Strauss, pentru ca i-am gasit dichisul. Pana acum vreo luna avea "personalitate" la pornirea la rece, trebuia sa o tin la soare vreo 5 minute si abia apoi pornea, uneori la a doua sfoara alteori la a 12-a.
"Secretul":la rece trebuie pornita  cu socul pus, dupa care dupa vreo 2 secunde, cand da sa moara, se apasa in jos clapeta socului sa-i intre aer. Asfel porneste din maxim 5 sfori (bineinteles la prima tot trebuie tras treptat).
La cosit, numa de bine.

Edited by sandel1, 16 August 2011 - 19:44.


#66
Ion_Bumbu

Ion_Bumbu

    User asocial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,668
  • Înscris: 31.01.2010
:wallbash: Halal secret!

Grig

#67
LOCOmotive

LOCOmotive

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 891
  • Înscris: 01.08.2007
Adica chestiile astea se pornesc cu socul tras cand sunt reci?  Ai dreaq producatori... Nu puteau sa mai scrie si-n alta parte decat in manual si pe filtrul de aer??

#68
sandel1

sandel1

    Avat de 4 kg/75 cm. Ultimul, balastierele usl au distrus râul.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,092
  • Înscris: 24.02.2011

 LOCOmotive, on 16th August 2011, 20:56, said:

Adica chestiile astea se pornesc cu socul tras cand sunt reci?  Ai dreaq producatori... Nu puteau sa mai scrie si-n alta parte decat in manual si pe filtrul de aer??
manualul e in ungureste, pe filtru nu are nici o explicatie, iar inscriptia cu soc inchis/deschis e inversata. Problema era ca eu aveam o idee preconceputa cum ca se tine socul pana pare ca vrea sa porneasca nu pana porneste efectiv. La emondor este indiferent, porneste si fara.

#69
LOCOmotive

LOCOmotive

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 891
  • Înscris: 01.08.2007
Mda... Toata lumea da vina pe unguri.   :lol: :lol:

#70
TGB

TGB

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,337
  • Înscris: 03.04.2010
Ma bag si eu in seama pe aici.

Sa incep cu fratele @predrag. Cel mai simplu era daca ai fi curatat vopseaua de pe portata cu pistolul de aer cald, merge ca uns :naughty:

Cit priveste sculele lowcost, sunt pro si contra. Totdeauna trebuie luat in calcul ce vrei sa faci cu aceea scula. Am lucrat cu adevarate scule, Festtol, Fine, Rupes, DeWalt, Metabo.

De la Rupes am avut masina de slefuit rotativa cu vibratii. Timp de lucru zilnic 10 ore, din care 6 ore la slefuit. Abia dupa trei ani i-am schimbat carbunii, in rest foc continuu.


De la Festtol, masina de slefuit rotativa cu vibratii, 2 tipuri, bormasina cu acumulatori, aspirator de praf, pendular, bandsleif, freza de mana. La fel lucru intensiv, garantie data de producator 3 ani, in conditii de lucru intense.

De la Fine masina de gaurit la 220V dar la 60Hrtz, si aspirator de praf. Scumpe dar bune.


Metabo- polizor unghiular mic

DeWalt- bormasina cu acumulatori. Acumulatorii foarte scumpi, 50 Euro/buc, dar puternici. Am surubat Holtzsuruburi de 120mm lungime cu 8mm grosime, intra ca-n branza.


Acum trec la categoria lowcost. Am avut si asa ceva, dar pe langa am mai avut si un container unde le aruncam la gramada. Concluzia, bani multi pe lucruri ieftine. De fapt asta a fost inceputul, apoi a venit "desteapta-te romane" si ia ce trebuie.


Sculele lowcost sunt bune in gospodarie unde o folosesti de 2-3 ori pe an la lucruri usoare. Daca vrei randament si eficienta te uiti la altceva.

O singura scula lowcost nu am putut sa o dau gata. Un pistol de aer cald marca Assist. A ajuns intr-o stare asa de oribila ca era tot bandajat pe la contacte, dar rezistenta nu s-a dat moarta.

La capitolul lowcost decedate pot adauga, Einhel- ciocan rotopercutor, a murit instant cand am vrut sa sparg o bucata de beton de aprox. 5cm grosime/1m lungime si lat de 30cm, sa bag teava de gaz la strada.

Rindea electrica Einhel, si lista poate continua.


Conform topicului scula care si-a facut treaba bine a fost pistolul cu aer cald Asist, in rest varza :wacko: .  :thumbup:

Edited by TGB, 17 August 2011 - 23:03.


#71
Ion_Bumbu

Ion_Bumbu

    User asocial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,668
  • Înscris: 31.01.2010
Bine ar fi sa ia si rugina.......

Grig

#72
TGB

TGB

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,337
  • Înscris: 03.04.2010

 Ion_Bumbu, on 27th June 2011, 13:42, said:

Da ceva facut de Hilti folosit pe santiere 2-3 ani ai vazut defect?
Eu cinstit ma cam indoiesc!

Grig

http://www.hilti.ro/...;nodeId=-300884

Asta e pe Hilti Romania:
Uitați tot ce știați despre noțiunea de garanție

Sculele Hilti sunt făcute să suporte multe brutalități. Dar chiar dacă apare vreun defect, Hilti îl va remedia. Rapid și profesional, până la 2 ani fără absolut nici un cost. După aceea limităm costul reparațiilor la o valoare maximă atâta timp cât doriți să folosiți scula Hilti. Vă oferim chiar și garanție pe viață pentru defecte de fabricație. Acest lucru nu este doar de natură să liniștească, este unic în domeniul sculelor electrice pentru construcții.




Am vazut in Germania cum sunt testate utilajele Hilti de catre cei care le produc. Sunt niste teste de ti-se face parul maciuca. Incepand de la mediul umed, ud, praf, socuri, lovituri si ore de functionare in gol la greu. Cine nu a lucrat cu un Hilti poate ai este greu sa creada ca nu il poate da gata, dar asta este adevarul, pana pui un Hilti la pamant mai trece multa apa pe Dunare.  :peacefingers:



P.S. Si inca ceva, vorba neamtului" daca o scula nu are cel putin 3 metri de cablu, las-o acolo" :peacefingers:

Edited by TGB, 18 August 2011 - 00:19.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate