Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 

Scule "low cost" care si-au facut treaba bine, chiar foarte bine

- - - - -
  • Please log in to reply
85 replies to this topic

#37
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
Einhell -pompa de apa de 2 toli folosita 3 ani pentru a iriga 1 ha de legume
are vreo 1000 ore de functionare(a se retine ca majoritate orelor a mers accelerata la blana ca mergea cu 13 aspersoare)
intretinuta ca la carte .functioneaza si acum.si nu a costat decit 850lei la jumate de pret fata de o honda de acelasi calibru .
ce sa mai spun....si-a scos bani inzecit nota 10.

#38
KTA-LYNN

KTA-LYNN

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 90
  • Înscris: 05.11.2007
Einhell- masina de insurubat cu acumulatori. Nu aveam bani de ceva mai de soi. Am insurubat cu ea aproximativ 11000 autoforante pentru gips carton, dupa care i-a cedat butonul de pornire si un acumulator nu mai tinea curentul. Reparata cat inca era in garantie, a cedat celalalt acumulator iar dupa inca vreo 2000 de suruburi, s-a ars incarcatorul.
Mai recent am luat un fierastrau pendular "Go-On", cel mai ieftin din lume. Am pus parchet la soacra-mea si inca mai functioneaza. Laudabil intrucat am dat vreo 40 lei pe el.

#39
sudest_om

sudest_om

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,132
  • Înscris: 22.02.2011
La sculele ieftine marea problema (nu singura), e calitatea materialelor din care sunt fabricate.Am depanat pt. Einhell,Bosch,Makita,...si am putut face diferenta.Ex: la Einhell otelul e mai mult un fier mort (de gama galbena vorbesc), in timp ce la Skill (gama hobby de la Bosch),otelul e tratat, si nu cedeaza atat de usor.
La gama silver de la Einhell se simte o imbunatatire,dar nu se ridica nici pana la nivelul celor din gama verde (mester),de la Bosch.Iar Boschul mai are un nivel: gama albastra (profesionala).Aici totul se imbina cum trebuie...nu vreau sa fac reclama,dar sunt putini care cocureaza real (Metabo, De Walt, poate si Makita).
Pt. cei ce nu dispun de multi bani, si nici nu lucreaza intensiv, recomand o scula a oricarui producator bun, dar dintr-o gama mai accesibila.

#40
Neuronul_ganditor

Neuronul_ganditor

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 648
  • Înscris: 23.12.2009
Eu am scule Bosch de culoare verde si am cateva scule Einhell galbene.Bosch am din '94 si merg,Einhell din 2007 si merg si ele.E adevarat ca Bosch e o alta categorie de calitate dar pentru uz ocazional,sa zic de doua ori pe luna,Einhell e foarte ok.

Edited by Neuronul_ganditor, 18 April 2011 - 21:53.


#41
sudest_om

sudest_om

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,132
  • Înscris: 22.02.2011
Dar de masinile de gaurit a caror carcasa se muleaza pe rotor dupa ce se incalzeste ce parere ai?Sunt tot Einhell.Dar de ferastraul circular care taie stramb? Are si taica-miu unul.Dar de periile colectoare (carbunii), care zgarie colectorul rotorului si care se consuma de 4-5 ori mai repede? Dar generatoarele care spun ca dau 2500 W. si daca pui un consumator de 2300, se ard...toate!?Daca vrei iti dau o sumedenie de motive pt. care trebuie sa eviti producatorii care nu respecta, nici cele mai elementare norme de calitate.Si mai e ceva Budget,Panzer,Globus,Stern....=Einhell. Da, sunt aceleasi produse bagate in carcase usor modificate si colorate, dar ascund aceeasi tehnologie.In vest sunt interzise la comercializare pt. ca nici la siguranta nu respecta nimic.
Fiecare face ce doreste cu banii lui, dar eu am ceva cu producatorii astia care profita de romanii pe care nu-i protejeaza nimeni.O.P.C.(A.N.P.C.),garda financiara,control vamal,vanzator,importator...=Coruptie+LACOMIE.
Daca va multumiti sa cumparati fara sa cereti calitate,ei vor prospera in dauna voastra.
Cand se strica un produs; cand sta pe raft,sau cand ai nevoie de el si il folosesti?Si-atunci lasi toata treaba si te duci la service.Si ti-l repara pe loc? Pt. cate scule cumparate acum 4-5 ani mai gasiti piese de schimb?
Credeti ca firmele "low cost", asigura pregatire de specialitate depanatorilor?Nici macar documentatia tehnica nu le-o dau, dar nu pt ca nu vor ci pt ca nici ei nu o au.Da, Einhell Romania nu are nici 25%, din documentatia tehnica a sculelor pe care le comercializeaza.Dealtfel, daca scula a iesit din garantie, nu prea mai gasesti s-o repari,pt ca nici un service nu-si poate asuma o garantie pt. asfel de produse.

#42
pufarin

pufarin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,597
  • Înscris: 21.02.2006
La Einhell gasesti documentatia completa inclusiv piese de schimb.

#43
unchiujim

unchiujim

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,294
  • Înscris: 01.04.2007
@ sudest om : ai si tu dreptatea ta dar.... nu e valabil 100% ! eu folosesc doar scule low cost pe care daca se strica le repar singur(daca merita!). prefer sa-mi schimb masina de gaurit la 2 ani decat sa investesc o data intr-una de firma. doar motosapatoarea am preferat sa o iau cu motor de firma-Honda.ca si scule electrice no name eu detin : un flex (polizor unghiular),un fierastrau pendular,doua rindele electrice,un fierastrau circular ,un slefuitor cu vibratii,doua masini de gaurit/insurubat cu acumulator.nu sunt folosite la modul criminal ,le cunosc limitele si nu iau in seama puterea scrisa pe eticheta.sunt multumit de cum isi fac datoria.

#44
Neuronul_ganditor

Neuronul_ganditor

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 648
  • Înscris: 23.12.2009
De la firma Einhell posed 3 polizoare unghiulare,modele diferite cu puteri diferite.Am taiat cu ele scanduri,crengi,vreo 5-6 caroserii de masina si microbuz,teava,otel,gresie,faianta,beton,cam tot ce vrei.Pe cel mai vechi flex a picat o parte mare din sasiul unui VW Transporter.I-a facut o mica gaura in carcasa dar,culmea,inca mai merge. :) O fi noroc?La unul singur am schimbat carbunii in urma cu unu sau doi ani,in rest n-am avut probleme.
De la Bosch am doua masini de gaurit care merg ca in prima zi.Cea din '94 am primit-o sh deci e posibil sa fie mai veche decat cred.Cealalta are 2 ani si merge si ea foarte bine.
Tot din '94 mai am un polizor de la firma Eder care nu a facut probleme niciodata.E fabricat la Munchen.
Nu contest ca exista o diferenta de calitate intre diferitele branduri dar la mine merg toate.

#45
pufarin

pufarin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,597
  • Înscris: 21.02.2006
Am o gramada de scule Einhell care refuza sa se strice, contrar parerii unora, ba chiar isi fac treaba foarte bine ca in prima zi.

#46
Ion_Bumbu

Ion_Bumbu

    User asocial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,591
  • Înscris: 31.01.2010
Am avut un flex Einhell care m`a lasat fix intr`un virf de deal de a trebuit sa mai fac
inca vre`o 400Km sa rezolv problema , nu de alta da era dumineca si nici un magazin deschis in zona
sa iau alta petarda. Culmea era ca era aproape nou. De aunci umblu cu o Makita .
Reversul medaliei e o masina de gaurit/insurubat cu baterie Budget care merge de 10 ani fara probleme,
si am cam tras de ea.
In concluzie e  ca la loterie.

Grig

#47
sudest_om

sudest_om

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,132
  • Înscris: 22.02.2011
Flex-urile ieftine n-au nici o protectie impotriva prafului.Si nu ma refer la o carpa deasupra care sa-l tina curat, ci la faptul ca rotorul se invarte foarte expus la praful pe care il degaja atunci cand debiteaza.La fel se intampla si cu masinile de gaurit.Chiar daca ar fi facute din materiale de calitate (desi nu sunt), uzura este mult mai accentuata.
Masina aceea de gaurit Budget, are reductorul din plastic, si singurul motiv care o mai tine in viata e faptul ca nu are suficienta putere sa si-l strice.Daca ai posibilitatea, fa o comparatie cu una de firma.Eu am una cu care infiletez holsz-suruburi de 6x150mm i lemn de brad.Tu crezi ca reusesti,macar 6x60mm?
Sculele Einhell, care refuza sa se strice, probabil ca refuza si sa faca treaba, si ati facut voi un armistitiu: nu ma pui la treaba - nu ma stric, si raman si curata.Dar vezi ca unele mint, adica se strica stand,ruginesc angrenajele care sunt gresate in raport cu pretul de vanzare.
Nu va doresc sa-mi dati dreptate, dar nici nu pot sa nu comentez, cunoscand " lupul din blanita creata".Moto-ul lor: "dai un ban da'l dai DEGEABA"

#48
Ion_Bumbu

Ion_Bumbu

    User asocial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,591
  • Înscris: 31.01.2010
Pai adevarul e ca am strins suruburi  de 6mm cu cap torx.
Si alea erau lungi de 70mm cam insa le`am bagat in stejar batrin .
Acum eu nu am luat masina aia ca sa`mi bat joc de ea ,
prin urmare la fiecare surub mare in stejar  dadeam o gaura si dadeam apoi un sapun pe filet.
Nu de alta da a fost in stare sa rupa surub de 5mm in lemn de stejar.
Si adevarul e ca dupa fiecare folosire o sterg si o tin in cutie.
Acum s`a cam dus acumulatorul si nu mai are aceeasi putere ca la inceput.
Despre reductor s`ar putea sa ai dreptata da drak mai stie ce plastic au
pus ca e tare greu si rezista cu brio la ce fac.  :D
Am luat scula asta in ideea ca nu am nevoie de ea pt utilizari  zi de zi
si de mare forta, acolo daca am retea folosesc un Bosch albastru la 220 .
Altfel dadeam de 10 ori pretul si nu stiu daca se merita.

Grig

#49
sudest_om

sudest_om

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,132
  • Înscris: 22.02.2011
In stejar ud (proaspat),bagi mai usor ca-n brad uscat.In stejar,fag,frasin...uscat, nici una de firma nu baga holszsuruburi
de 6mm, fara gaurire, in prealabil.Uzura acumulatorilor cu cadmiu, apare si la cele de firma (tehnologie de inceput).Acum acumulatorii de top sunt cei cu ioni de litium, dar nu merg pe masinile care foloseau Ni-Cd, sau Ni-MH.
Formatarea acumulatorilor de tip vechi, e obligatorie, pt ca au memorie chimica (adica atat curent cat ai bagat in ei,la inceput,conform ciclurilor de formatare, atat curent vor stoca,in perioada de valabilitate (cam 4-5 ani la cei reusiti).Pe urma scade treptat, pana pica primul (bateria e formata din acumulatori de 1.2V sau 1,5V, inseriati).Cele cu ioni de Li, sau polimeri de Li, au alta tehnologie si de aceea nu sunt compatibili.
Masinile de gaurit si ins.., budget, einhell... sunt rudimentare si din alte puncte de vedere: nu au comutare din viteza/putere, nu au reglare cuplu de stringere, nu au stop rapid (adica au inertie ,care e paguboasa atunci cand infiletezi in materiale moi).
Grig, esti ultimul om pe care l-as supara,dar crede-ma, pt. cineva care lucreaza mai mult de 5 ore pe an cu asa ceva, eu nu recomand o firma de genul celor mentionate.Daca are cineva un Bosch,Machita,Hitachi (gama profesionala)....si poti testa,mi-e frica, ca o sa dai de pamint cu a ta.

#50
pufarin

pufarin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,597
  • Înscris: 21.02.2006

 sudest_om, on 22nd April 2011, 09:24, said:

Sculele Einhell, care refuza sa se strice, probabil ca refuza si sa faca treaba, si ati facut voi un armistitiu: nu ma pui la treaba - nu ma stric, si raman si curata.Dar vezi ca unele mint, adica se strica stand,ruginesc angrenajele care sunt gresate in raport cu pretul de vanzare.
Nu va doresc sa-mi dati dreptate, dar nici nu pot sa nu comentez, cunoscand " lupul din blanita creata".Moto-ul lor: "dai un ban da'l dai DEGEABA"
Ce sa zic, mai prins, tin sculele in vitrina, nici nu le am scos din cutia lor de cand le-am cumparat, doar ma laud cu ele pe forumuri.

#51
sudest_om

sudest_om

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,132
  • Înscris: 22.02.2011

 pufarin, on 22nd April 2011, 20:20, said:

Ce sa zic, mai prins, tin sculele in vitrina, nici nu le am scos din cutia lor de cand le-am cumparat, doar ma laud cu ele pe forumuri.

Nu vroiam sa sune chiar asa, ca sa te simti ofensat, dar vreau sa atrag atentia asupra, LIPSEI de calitate.Celor ce le detin, le doresc sa le foloseasca cat mai mult si cu spor, iar celor ce vor sa-si ia o scula ieftina, sa tina cont si de calitate.Si eu am un strung Einhell, care inca nu s-a stricat.Dar bormasina,flex,pendular,circular,ap.de sudura...adica ce folosesc mai des, nu as risca sa cumpar.

#52
Neuronul_ganditor

Neuronul_ganditor

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 648
  • Înscris: 23.12.2009
Nu e chiar asa cum spui.Eu imi folosesc sculele destul de intensiv,sunt zile cand se incalzesc de nu pot sa le tin in mana si ma dor mainile.
Era sa uit,am si un aparat de sudura Einhell de 1,5 ani.Merge fara probleme.
Eu sunt convins ca sculele ieftine nu sunt atat de bune ca cele de firma dar la cat costa cele ieftine sunt sigur ca merita.(aparat de sudura 2-300lei,flex 50-70lei)

#53
Ion_Bumbu

Ion_Bumbu

    User asocial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,591
  • Înscris: 31.01.2010
@se_om
Nu am de ce sa ma supar , sint constient de cum sint sculele bune,  am folosit masini de
insurubat Makita si Bosch seria profi , e adevarat se simt altfel in mina , altfel merg daaaar pretul....
La fel si la cele rotopercutante , am visat la un Hilti dupa ce l`am folosit dar m`am ales cu un Bosch verde insa adus din .de .
Tot asa mai visez si la Fein da ala doar in vise va ramine.
Pina la urma realitatea trista e ca sculele astea ieftine strica si sculele bune, firmele bune sint obligate
sa mearga cu preturile in jos si de aici rabat la calitate.
Acum ne laudam cu astea ieftine ca merg dar sa nu uitam ca si schiopul merge !
Despre faptul ca lucrii cu ele pina te dor miinile si frig e de vazut daca nu si calitatea lor conduce la
manifestarea asta .
Ideea e ca eu prefer sculele bune , insa nu sint in pozitia celor din vest sa`mi permit sa iau doar nemtesti sau japoneze
mai ales daca le folosesc doar pentru casa.
Ma multumesc si cu chinezesti insa si acolo deja cele bune deja incep sa coste bani dar si isi fac bine treaba.
Mai erau si cele de la Phiolent ( Ucraina) care`s chiar bune dar nu se mai prea gasesc acum, am un pendular de la ei care e super fiabil dar
la reglaje e doar aproximativ. Foarte bine taie doar la 90 de grade , daca inclini masa ..... Are cineva pe forum un flex gri din piata si tare cred ca din ala e  si
e bun bun.

Grig

#54
DDuras

DDuras

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,528
  • Înscris: 23.11.2006

 dorel232004, on 30th March 2010, 22:20, said:

Chiar ca nu am am auzit de marca asta! E si low cost? Daca e low cost, pe unde se gasesc?

Pe soseaua spre Urziceni,in Voluntari sau Afumati, nu mai stiu (cred totusi ca Voluntari) , pe dreapta cum vii din Buc. E un distribuitor autorizat,garantie,service, tot tacamul.

Eu am un rotopercutor si un aparat de sudura Stern. De amandoua sunt multumit. Roto l-am folosit chiar destul de mult, in beton si caramida. De ex. am dat 4 gauri tip hota in zid de caramida de 40 cm. Si caramida de caramida, nu porotherm.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate