Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sfc scannow blocat la 99 la suta

hdd 2,5" sata 250GB unallocat...

Comparatie consum inverter vs non...

Hidrofor defect arunca apa inapoi...
 Apa la sticla din sticla

Întrebuințare telefoane vechi...

Dacia Lodgy sau Dacia Docker ?

Valeriu Nicolae
 Exista vreun dezavantaj la constr...

Senzori de miscare ce nu aprind l...

Problema martori semnalizare dire...

Senzori de miscare cu lampi ce se...
 Samsung soundbar

Umplere gol tamplarie-glaf

Produse inapoiate cu zgarieturi

Recomandare laptop cu specificati...
 

DIGI.NET - probleme cu serviciile, echipamentele etc.

* * * * - 3 votes
  • Please log in to reply
7605 replies to this topic

#7561
NikoroB

NikoroB

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,566
  • Înscris: 26.05.2022

View Postioanradu, on 28 martie 2024 - 15:03, said:

Ce spun este ca Digi a neglijat reteaua fixa de internet din Romania si asta a inceput sa se observe, s-a pus accentul doar pe partea financiara prin extinderea retelei de fibra si implicit marirea numarului de clienti pentru ca sumele de bani provenite din Romania sa fie investite in alte state, gen Spania, Belgia, etc..
Am servicii fixe Digi de foarte, foarte multi ani dar niciodata in acesti ani nu a scazut viteza la cat e acum si asta cu serverele proprii, de asta le spun un mare rusinica.
Ar trebui sa investeasca si in reteaua fixa din Romania nu sa o neglijeze aproape total cum fac acum.

A neglijat pe naiba. D'aia au acoperire in toate satele care abia au energie electrica.

#7562
AlinMarius11

AlinMarius11

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 27.03.2024
Vă salut!
Posturile mele ajung mai greu fiind moderate.
Vreau să recapitulez!
Atașez o poză și cu ONT DIGI de unde pleacă acel UTP către router (Cablu Cat6 Hama de 1000 acum).

Ledul GE are un indicativ usor flashing, e normal? În rest toate sunt steady. E și conexiunea CATV tot în acest ONT și se vede clar.
Pe speedtest by OOKLA pe Wifi (Wifi5 e routerul Huawei 5200) pe telefoane / laptop 5Ghz am 85-95Mbps. La fel și pe speedtest DIGI.
Sincer acest ONT mie mi se pare SH și nu înțeleg oricum ce caută doza aia deasupra prinsă cu hol șurub. Nu e nici tp link, cred ca e tot huawei. Scrie pe el digi ( cat pot sa văd ca acea doză vină prinsa zdravăn peste).
Pe calculator o să încerc când am timp direct prin cablu.. să vedem :)
Sau routerul să fie limitat? Dar nu am prea multe setări de făcut în el să dau viteze mai mari.

#7563
isr2002

isr2002

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,047
  • Înscris: 06.09.2004
N-ai atasat poza.

#7564
AlinMarius11

AlinMarius11

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 27.03.2024
Scuze,

Inca incerc sa ma adaptez cu forumul. Acesta este ONT-ul, sub acea doza scrie DIGI.

[ https://i.ibb.co/Bz1XTXJ/ONT.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Atasez si rezultatul de pe Speedtest facut dimineata.

[ https://i.ibb.co/pzBSXCL/Speedtest.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Routerul meu este WIFI-5 din ce am citit in specificatiile de pe internet. La fel, de la Digi cand am facut contractul au spus ca o sa imi trimita si ei un Router, tot WIFI5 (cica WIFI6 chiar nu merita in mediul rural). Acum imi ramane doar sa incerc sa conectez cablul din ONT catre PC si sa incerc sa fac PPoE, am vazut un tutorial pe net si sa testez asa.

Daca cei de la Digi imi trimit acel Router WIFI-5 oare o sa pot schimba acest ONT? Sau ramane si asta?

#7565
Neaceasca85

Neaceasca85

    Power grid enthusiast

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 89,547
  • Înscris: 14.10.2008
Da, e normal ca ledul GE sa flashuiasca din cand in cand cand nu tragi de pe net, si sa palpaie continuu cand faci trafic (de exemplu in timpul unui speed test sau streaming live).

Ai pe undeva un link de 100 in loc de 1000. Poate fi si ONT-ul defect sa nu dea peste 100 dupa el, poate fi chiar un pin oxidat din cei 8.

Fa sesizare sa verifice baietii ce se intampla, ei dau teste cu laptopul lor de serviciu.

#7566
KENSINGTON

KENSINGTON

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,537
  • Înscris: 30.03.2005
Am doua routere in cascada, după ont-ul Digi, Fiberlink  Popular.
Primul e ok, viteze wifi normale tot timpul, peste 6-700 Mbps.
Al doilea viteze la fel ok 1-2 zile după instalare, apoi trece la maxim 100 Mbps.
La instalare, pur și simplu am pus cablu cross-over intre cele doua routere, la restul setărilor nu am umblat.
Care ar putea fi cauza pentru care scade viteza pe router 2 dupa 1-2 zile ? Când al doilea era instalat ca router principal, nu se întâmpla asta.

Edited by KENSINGTON, 29 March 2024 - 19:05.


#7567
AlinMarius11

AlinMarius11

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 27.03.2024
Se pare ca routerul blocheaza.

Rezultatul pe cablu direct la PC la Placa GbE:

[ https://www.speedtest.net/result/16071117786.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Dar nu inteleg de ce, sa fie din setari sau sa aiba vreun pin rupt pe WAN?

Ce router imi recomandati? Sa astept acel Wifi5 Gigabite de la Digi?
Asa apare in contract denumit, oare chiar trimit un router 1Gb?

#7568
NikoroB

NikoroB

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,566
  • Înscris: 26.05.2022
Un motiv poate fi cablul crossover facut prost. Asta era o necesitate acum 20 de ani, dar nu mai e cazul.

Schimba-l cu un patchcord normal si vezi daca mai face probleme sa coboare la fast.

Edited by NikoroB, 29 March 2024 - 21:45.


#7569
AlinMarius11

AlinMarius11

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 27.03.2024
Te referi la crossover-ul de la FO?
Sau la cablul UTP dintre router și ONT?
Am specificat ca am schimbat cablul UTP cu un CAT6 de la Hama - 1000Mbps.
Pe cablu direct din ONT cu PPoE pe calculator cu placa de rețea 1GbE am rezultatul din ultimul post 800+Mbps.
Prin router Huawei cu același cablu am 85-90Mbps. Deși routerul e tot de 1000.

#7570
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 123,303
  • Înscris: 07.02.2003

Vizualizare mesajAlinMarius11, pe 29 martie 2024 - 20:38, a scris:

Se pare ca routerul blocheaza.
Adica nu e sau daca e nu merge gigabit.

Vizualizare mesajAlinMarius11, pe 29 martie 2024 - 10:46, a scris:

Routerul meu este WIFI-5 din ce am citit in specificatiile de pe internet.
Zi modelul.

Edited by andreic, 30 March 2024 - 01:36.


#7571
AlinMarius11

AlinMarius11

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 27.03.2024
Routerul este Huawei WS5200. Sunt curios ce transmit cei de la DIGI, cand or veni..

#7572
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 123,303
  • Înscris: 07.02.2003
Inseamna ca sunt cablurile de vina si nu negociaza corect. Fa sau roaga pe cineva apropiat daca n-ai scule, un cablu corect pe TIA B sau A ordinea din mufa (alb-porto/porto/alb-verde/albastru/alb-albastru/verde/alb-maro/maro) la ambele capete identic, crimpuit bine, sa intre terminalele pana in capat sau cat se poate daca e mufa passthrough. (mie imi plac cele clasice).
Mufa de la router mai rar sa fie cu probleme dar am intalnit routere la care pinii se pliau prea mult dupa cateva mufari caci nu erau din metalul corect ca un arc si nu mai faceau contact bun cu mufa. Se readuc la pozitie cu un carlig mic facut dintr-un cap de rezistenta indoit foarte fin.

Edited by andreic, 30 March 2024 - 11:27.


#7573
AlinMarius11

AlinMarius11

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 27.03.2024
Păi la momentul actual nu aș mai acuza acel cablu de la ONT către router, de ce să mai îl iau în calcul dacă pe direct ONT - PC cu PPoE făcut și speedtest îmi dă 800+? Adică fără router in schema.
O să încerc să văd pinii dacă pare vreunul deranjat. O să încerc și să stresez Digi cu telefoane să trimită acel Wifi5 Gigabite, poate o fi vreun TP Link.

#7574
mangla

mangla

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 160
  • Înscris: 30.12.2023
La începutul lunii martie am facut o cesionare a unui contract de pe numele tatălui meu pe numele meu. Mi s-a dat o foaie cu un username si parola si mi s-a spus ca de la 1 aprilie nu o sa ma mai pot conecta la internet, ceea ce s-a si intamplat. Unde trebuie să introduc noua parolă cu noul username ca să mă pot conecta la internet? Mulțumesc.

#7575
isr2002

isr2002

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,047
  • Înscris: 06.09.2004
In router.

#7576
mangla

mangla

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 160
  • Înscris: 30.12.2023
Routerul nu mi s-a schimbat sau ce este ONT. Semnal inca este daca ma uit pe laptop pe routerul vechi, cica ar fi ceva ce ar trebui sa schimb in PPPoE sau cum ii zice

#7577
AlinMarius11

AlinMarius11

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 27.03.2024
Trebuie sa te loghezi pe Ip-ul routerului, ceva gen "192.168.1.1"  si setezi conexiunea la internet, PPoE, unde iti cere user si parola si cam atat, conectare

#7578
modoran

modoran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,494
  • Înscris: 08.02.2011
In chestia ce face pppoe, ont, router sau PC/laptop, după caz.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate