Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!

Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...
 Best gaming laptop?

Humane (2024)

Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3
 Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions
 Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica

Ce componenta e asta si ce ziceti...
 

despre stilouri

* * * * - 6 votes
  • Please log in to reply
1328 replies to this topic

#253
PoeOvidiu

PoeOvidiu

    Sunt de la țară și îmi place așa.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,568
  • Înscris: 07.12.2014
Eu am tot luat stilouri pentru scoala la copii. Si cu 15 si cu 20 si cu 25 de lei cred ca si pe la 30. Si toate tineau destul de putin. Pana la urma am luat din Auchan ceva stilouri marca proprie cu 5 lei bucata. Prima data am luat la fata. Deja are 2 ani stiloul si inca merge bine. A baietilor le-am luat la inceputul anului scolar si inca merg bine ambele.
M-am lamurit cu pretul si calitatea Posted Image. Sunt invers proportionale. Cel putin la astea de "consum" ca doar nu ma apuc sa iau stilou de 300 la copil de 7 ani.

Edited by PoeOvidiu, 01 March 2018 - 21:15.


#254
un_dac

un_dac

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,651
  • Înscris: 13.06.2011

View Postargentum, on 01 martie 2018 - 18:48, said:

nu fa nimic la penita, da'l inapoi. eu am scris cu un sonnet si am fost placut impresionat. cred ca era F. nu era al meu.

incearca totusi sa schimbi cerneala.
mi s'a stricat incarcatorul, converter'ul la un stilou acum cateva saptamani si pt o vreme am folosit cartuse. am plans. mergea f prost. am schimbat cu un alt converter ce il aveam prin birou, schimbat cerneala de cateva ori sa se spele, alta treaba.

o cerneala poate sa fie proasta in sine sau pur si simplu nu se impaca cu respectivul stilou. daca nu ma insel, la parker, mi'a mers bine cu cerneala pelikan si cerneala parker era o calamitate pt parker, desi acelasi brand.

cerneala am folosit doar Pelikan Royal Blue 4001 din calimara pentru Sonnet. Are convertorul lui de Parker, o sa incerc sa schimb si convertorul ca mai am unul de la Platinum nefolosit.

De curatat, l-am demontat (penita, alimentator, convertor), le-am spalat cu apa un pic calda si am lasat componentele in apa o zi sa se dizolve toate urmele de cerneala. Dupa aprecierea mea, e cat se poate de curatat.

Sa nu ma intelegeti gresit, cand isi da drumul la scris, e o placere. Penita aluneca asa de fin, nici nu se aude cand scrie. Inconvenientul este debitul mare de cerneala si faptul ca se usuca cerneala in penita daca nu e folosit o zi. Conteaza si hartia, l-am folosit pe o hartie de calitate mai buna de 120g si era mult mai ok.

View PostLL13G, on 01 martie 2018 - 20:40, said:

Hemisphere mi se pare si mie interesant. De unde ai luat Preppy?
Eu vreau doar unul si nu cred ca voi comanda online pt ca livrarea e 15 lei, iar un Preppy e 20/30 de lei.

Preppy-ul l-am luat d-aici. Dar stiu ca am vazut si pe alt siteunde erau mai ieftine. De unde l-am luat eu, am avut comanda de peste 200 lei si transportul a fost gratuit.

Tine cont ca daca iti iei cu penita EF, nu ai disponibile decat 3 culori: rosu, negru si albastru. Alea mov, portocalii, galbene, verzi, etc. sunt cu penita F sau M si sunt mai ieftine cu 10 lei.

Edited by un_dac, 01 March 2018 - 21:32.


#255
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015

View Poststefanionutmarius, on 01 martie 2018 - 20:16, said:

Ai curatat stiloul cu cerneala ????? Posted Image  Mai bine il demontai si curatai (componentele interne care iau contact cu cerneala , bine inteles ) cu o solutie de apa calda si un stop de detergent lichid de vase, sau puteai sa lasi la inmuiat, respectivele piese peste noapte, in acea solutie daca nu se curata cerneala .
Pentru mine cerneala pelikan  4001 albastru regal  este cerneala perfecta . Posted Image


s'a intamplat la munca. m'a lasat convertorul. am luat de la receptie niste cartuse de cerneala. le'am bagat in stilou. folosit cateva zile si f nemultumit. am convertoare acasa si tot uitam sa aduc unu la birou.
imi amintesc ca am un alt stilou, caut in birou evrika. uite aici e. canibalizez stiloul si fur converorul. nici nu ma ridic de pe scaun sa merg la baie sa il spal. montez noul convertor si fac flush de vreo 10 ori in calimara sa se duca cerneala veche de pe feeder. problem solved in 97.5 secunde
cred ca e mai mult decat suficient pt nevoile mele si nu e necesar sa desfac stiloul, sa'l descant si sa'l spal cu balsam si sa'l las la uscat peste noapte.

#256
beavis03

beavis03

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,581
  • Înscris: 10.04.2009
https://www.emag.ro/...e/pd/DJB2BFBBM/

despre modelul acesta ce parere aveti ?

l-am comandat la eMag (a fost la oferta cu 210 lei)

#257
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
acum ca l'ai cumparat sa'ti fie de bine.
altfel eu am o parere nejustificat de proasta. sa justific nejustificata: scrie binisor dar e o penita ieftina si desi in povestile alea de am adormit citindu'le in prezentare o arata ca fiind gaura de la covrig inventata de parker. am avut o experienta nefericita cu doua parker'uri ce foloseau aceleasi sistem lat de otel al sectiunii deasupra penitei. la o prima vedere pare solid si daca il compari cu unele mai scumpe, ce au totul integral din plastic sau doar un cerc metalic subtire acolo, cand vezi sectiunea asta din metal masiv iti da o impresie ca e stilou solid. mie mi s'a intamplat la ambele sa apara niste fisuri pe acolo. dar e drept, ultimu de genu asta l'am incercat poate acum 15 ani sau mai bine. si au cedat relativ repede 1-2 ani poate

#258
un_dac

un_dac

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,651
  • Înscris: 13.06.2011
Am aflat de ce nu se mai gasesc penite EF pentru Lamy Safari/Vista/ Al star: le-au scos din productie in 2017, nu se mai gasesc decat pe ebay, dar nu m-as risca.

@argentum,

ai avut sau ai ceva de pe la diplomat prin colectia ta? Cum scriu penitele lor? Imi face cu ochiul un Excellence.

#259
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Nu, nu am. De fapt nu am o coletie asa cum are crede unii, ci multe stilouri adunate si imprastiate prin toata casa.

M'am uitat, arata bine ala, dar in principiu imi repugna stilorurile facute cine stie pe unde ce vor sa sublinieze calitatea lor afirmand ca au penite made in germany.
Am avut experiente mediocre cu destule exemple de acest gen si de nu ma insel, am cumparat si stilouri chinezesti cu penite... made in germany

#260
un_dac

un_dac

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,651
  • Înscris: 13.06.2011
am vazut stiloul in magazin la Autograf si arata foarte bine. Are penita in doua culori dar in acelasi timp e si discret.

M-am uitat pe un review in care lauda unul penita la culmea ca scrie foarte usor, fara trepidatii si ca aluneca pe hartie indiferent indiferent de calitatea acesteia.

M-a facut curios, din pacate aia de la Autograf nu par prea dispusi sa ma lase sa incerc unul.

Legat de made in Germany, nici eu nu prea sar in sus; mai repede imi starneste interesul cand vad made in Japan. Au japonezii astia un control al calitatii peste al nemtilor, zici ca isi fac seppuku daca iese un stilou cu un defect minor pe usa fabricii.

View Postargentum, on 12 martie 2018 - 15:04, said:

De fapt nu am o coletie asa cum are crede unii, ci multe stilouri adunate si imprastiate prin toata casa.

tot colectie e si aia, doar ca nu sta toata la un loc intr-o vitrina.

#261
stefanionutmarius

stefanionutmarius

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 579
  • Înscris: 21.04.2009

Hero 100



Hero 100 (penita F din aur de 14 K )
-Penita scrie un fin spre mediu cu un flux de cerneala destul de umed , nu zgarie , iar calitatea superioara se vede din materialele folosite la constructie .
-La acest stilou inclusiv ambalajele tradeaza calitatea superioara si atentia la detalii .

Attached Files



#262
Salix_

Salix_

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 604
  • Înscris: 09.02.2007
Pana la urma am comandat 2 stilouri Platinum Preppy, sunt dragute, imi place penita. Si patroane cu cerneala roz, galbena, turcoaz. Stilourile au venit cu patroane in ele ( cel verde- cerneala verde, cel roz- evident, cerneala roz). :D

Attached Files



#263
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015

View PostPoeOvidiu, on 01 martie 2018 - 21:13, said:

M-am lamurit cu pretul si calitatea Posted Image. Sunt invers proportionale.

Nu neapărat. Dar astea făcute pentru copii sunt cam proaste. Se pune mai mult accent pe felul în care arată decât pe materiale.

Sincer să fiu, stilourile chinezești, Hero, Jinhao, Boer, sunt foarte bune. Dar au și modele care sunt proaste din pricina design-ului. În general alea mai ciudate, cu penițe ascunse, sunt câteva mai aiurea. Dar alea de bază, cum am avut noi în copilărie, alea sunt în continuare foarte bune. Costă vreo $3 stiloul, îți poți lua vreo două, să fii sigur, și sigur găsești un stilou bun. Adică nu văd mare diferență între astea chinezești și Pelikan mid range, sau Parker, la utilitate. Toate scriu frumos.

Pelikan Pelikano ai încercat? Eu de-ăsta folosesc pe-acasă. Mi se pare foarte reușită penița, am un M, alunecă excelent.

În altă ordine de idei, de ce naiba mai folosesc copiii stilou? N-au din ce-și vărsa cerneală pe haine? Nu le-aș da mai mult de Pilot V-pen. Să ia de-alea, le aruncă când se termină. Dar să stea cu călimară, cu rezerve, e mai simplu cu pixul. Încă îi mai obligă la școală, sau ai tu sechelele tale?

#264
stefanionutmarius

stefanionutmarius

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 579
  • Înscris: 21.04.2009

View PostSmurfK, on 26 martie 2018 - 21:22, said:

Nu neapărat. Dar astea făcute pentru copii sunt cam proaste. Se pune mai mult accent pe felul în care arată decât pe materiale.

Sincer să fiu, stilourile chinezești, Hero, Jinhao, Boer, sunt foarte bune. Dar au și modele care sunt proaste din pricina design-ului. În general alea mai ciudate, cu penițe ascunse, sunt câteva mai aiurea. Dar alea de bază, cum am avut noi în copilărie, alea sunt în continuare foarte bune. Costă vreo $3 stiloul, îți poți lua vreo două, să fii sigur, și sigur găsești un stilou bun. Adică nu văd mare diferență între astea chinezești și Pelikan mid range, sau Parker, la utilitate. Toate scriu frumos.

Pelikan Pelikano ai încercat? Eu de-ăsta folosesc pe-acasă. Mi se pare foarte reușită penița, am un M, alunecă excelent.

În altă ordine de idei, de ce naiba mai folosesc copiii stilou? N-au din ce-și vărsa cerneală pe haine? Nu le-aș da mai mult de Pilot V-pen. Să ia de-alea, le aruncă când se termină. Dar să stea cu călimară, cu rezerve, e mai simplu cu pixul. Încă îi mai obligă la școală, sau ai tu sechelele tale?

Cerneala la calimara e mai economica si ca parinte asta e foarte important . Cerneala se curata de pe haine (cu conditia sa nu fie permanenta .)... dar acum cine da cerneala permanenta copiilor in schimb pasta de pix nu se mai curata in veci de pe haine.Pixurile si ele tendinta sa curga destul de des  chiar mai mult decat stilourile . Stiloul formeaza scrisul la copii iar pixul in schimb il distruge. Nu poti scrie caligrafic cu pixul nu ? In schimb cu stiloul da.
Era sa uit un Pilot v-pen costa in jur de 5 $ copilul tau va consuma doua pe luna adica in jur de 10 dolari in doi ani cu bani dati pe v-Pen ai cumparai un stilou premium de la parker , pilot , etc cu penita de aur si cu cerneala sa ai ajunga tot atat timp (adica 2 ani) , sa nu uitam si faptul ca cerneala la calimara are o gama variata de culori absolut de ne egalat in cea ce priveste numarul de nuante existente :) .

Edited by stefanionutmarius, 28 March 2018 - 11:47.


#265
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015

View Poststefanionutmarius, on 28 martie 2018 - 11:30, said:

Stiloul formeaza scrisul la copii iar pixul in schimb il distruge. Nu poti scrie caligrafic cu pixul nu ?


Stiloul îl formează pentru că nu pot scrie la fel de repede și trebuie să-l într-un anumit fel. Dar poți scrie caligrafic și cu pixul, dacă vrei. Cu toate că nu văd de ce ai vrea, mai ales scrisul cursiv, care se predă la școală, e un tip de scriere mort, care nu mai e utilizat decât la felicitări. Nu are altă aplicație. Scrisul de mână trebuie să ți-l înțelegi tu, în primul rând. Eu nu cunosc persoană matură care să mai scrie caligrafic. Își adaptează scrisul pentru a putea lua notițe repede, chiar nu cunosc persoană să facă bucle literelor în timp ce ia notițe.


În contextul actual, nu prea mai scrii pe hârtie, decât pentru tine. Mi se pare o pierdere de timp asta cu caligrafia la copii. Că n-o să scrie nimeni caligrafic odată ce nu mai trebuie. De-asta întreb, dacă sunt obligați la școală, sau e pur și simplu o preferință a ta. Că dacă nu le cere la școală, cred că nu prea ai de ce să-ți bați capul, lasă-i să scrie cu ce le face lor plăcere.


Eu am avut un scris odios la școală, cât timp am folosit stilou și scriam caligrafic. Pur și simplu nu scriam cum trebuie, urât, strâmb, abia se înțelegea ce scriu. Când am început să folosesc pix și a intervenit necesitatea de a scrie mai repede, în liceu, scrisul meu a devenit citeț, pentru că nu mai scriam caligrafic.

#266
un_dac

un_dac

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,651
  • Înscris: 13.06.2011
Parca in Germania este obligatoriu stiloul in scola primara.

#267
LL13G

LL13G

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,520
  • Înscris: 08.08.2006

View PostSmurfK, on 28 martie 2018 - 11:50, said:



Stiloul îl formează pentru că nu pot scrie la fel de repede și trebuie să-l într-un anumit fel. Dar poți scrie caligrafic și cu pixul, dacă vrei. Cu toate că nu văd de ce ai vrea, mai ales scrisul cursiv, care se predă la școală, e un tip de scriere mort, care nu mai e utilizat decât la felicitări. Nu are altă aplicație. Scrisul de mână trebuie să ți-l înțelegi tu, în primul rând. Eu nu cunosc persoană matură care să mai scrie caligrafic. Își adaptează scrisul pentru a putea lua notițe repede, chiar nu cunosc persoană să facă bucle literelor în timp ce ia notițe.


În contextul actual, nu prea mai scrii pe hârtie, decât pentru tine. Mi se pare o pierdere de timp asta cu caligrafia la copii. Că n-o să scrie nimeni caligrafic odată ce nu mai trebuie. De-asta întreb, dacă sunt obligați la școală, sau e pur și simplu o preferință a ta. Că dacă nu le cere la școală, cred că nu prea ai de ce să-ți bați capul, lasă-i să scrie cu ce le face lor plăcere.


Eu am avut un scris odios la școală, cât timp am folosit stilou și scriam caligrafic. Pur și simplu nu scriam cum trebuie, urât, strâmb, abia se înțelegea ce scriu. Când am început să folosesc pix și a intervenit necesitatea de a scrie mai repede, în liceu, scrisul meu a devenit citeț, pentru că nu mai scriam caligrafic.
Scrsul cu pixul strica modul de scriere de fapt.
Sunt de acord ca scrisul de mana este desuet.
Scrisul  de mana stimuleaza anumite zone din creier si incurajeaza invatarea.

Pe termen lung nu cred ca va fi nevoie de oameni care sa gandeasca, doar sa fie frumosi si obedienti, atati cat or fi.

#268
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,145
  • Înscris: 05.12.2002

View Postbeavis03, on 07 martie 2018 - 16:23, said:

https://www.emag.ro/...e/pd/DJB2BFBBM/

despre modelul acesta ce parere aveti ?

l-am comandat la eMag (a fost la oferta cu 210 lei)

View Postargentum, on 07 martie 2018 - 22:45, said:

acum ca l'ai cumparat sa'ti fie de bine.
altfel eu am o parere nejustificat de proasta. sa justific nejustificata: scrie binisor dar e o penita ieftina si desi in povestile alea de am adormit citindu'le in prezentare o arata ca fiind gaura de la covrig inventata de parker. am avut o experienta nefericita cu doua parker'uri ce foloseau aceleasi sistem lat de otel al sectiunii deasupra penitei. la o prima vedere pare solid si daca il compari cu unele mai scumpe, ce au totul integral din plastic sau doar un cerc metalic subtire acolo, cand vezi sectiunea asta din metal masiv iti da o impresie ca e stilou solid. mie mi s'a intamplat la ambele sa apara niste fisuri pe acolo. dar e drept, ultimu de genu asta l'am incercat poate acum 15 ani sau mai bine. si au cedat relativ repede 1-2 ani poate
Timpul trece, calitatea scade. Am patit acelasi lucru de curand cu un Parker Urban. Are vreo 4-5 ani, dar a fost folosit cam o data pe luna. Nici penita nu e chiar ce trebuie, cam zgarie hartia.

Ce stilou imi recomandati, care sa reziste la regimul asta de folosire (foarte rar), sa arate bine si sa nu fie mai mult de 1000 de lei?
* nu sunt fata :)

#269
teofeel

teofeel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 09.03.2013

View PostAlice, on 10 aprilie 2018 - 07:58, said:



Timpul trece, calitatea scade. Am patit acelasi lucru de curand cu un Parker Urban. Are vreo 4-5 ani, dar a fost folosit cam o data pe luna. Nici penita nu e chiar ce trebuie, cam zgarie hartia.

Ce stilou imi recomandati, care sa reziste la regimul asta de folosire (foarte rar), sa arate bine si sa nu fie mai mult de 1000 de lei?
* nu sunt fata :)
Salut!  Poti incerca cu incredere Franklin Christoph sau ceva de la italix-uk, sau grifos pens - italia. Ai de unde alege un model pe gustul tau.

#270
un_dac

un_dac

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,651
  • Înscris: 13.06.2011

View PostAlice, on 10 aprilie 2018 - 07:58, said:

Timpul trece, calitatea scade. Am patit acelasi lucru de curand cu un Parker Urban. Are vreo 4-5 ani, dar a fost folosit cam o data pe luna. Nici penita nu e chiar ce trebuie, cam zgarie hartia.

Ce stilou imi recomandati, care sa reziste la regimul asta de folosire (foarte rar), sa arate bine si sa nu fie mai mult de 1000 de lei?
* nu sunt fata Posted Image
Lamy Dialog 3sau Pilot cu penita retractabila. Efectul maxim e garantat.Posted Image

LE: daca il folosesti o data pe luna, exista riscul sa se usuce cerneala in penita. Parca platinum aveam niste modele cu capac ermetic nu-stiu-cum gandite sa mentina cerneala lichida pana la 2 ani.

Stilou + scris rar merge mai greu.

Edited by un_dac, 10 April 2018 - 15:29.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate