Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 

Varza murata (acra)

- - - - -
  • Please log in to reply
91 replies to this topic

#55
2bani

2bani

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 824
  • Înscris: 19.08.2015
Eu mai scap si ceva sfecla rosie sa ii dea culoare "moarei".

#56
imnotsmith

imnotsmith

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,086
  • Înscris: 26.01.2009

 imnotsmith, on 13 aprilie 2015 - 17:43, said:

Fara pitrocire, 7-8 bucati de hrean, 4-5 gutui, 3-4 mere, 1 pahar de whiskey/tuica/palinca(un sfert de pahar),, marar si sare, varza (putina) e tapana chiar si acum.

Reteta e pentru un butoi de 100 de litri.
Eu amestec apa cu sarea neiodata si alcoolul apoi torn solutia in butoiul cu varza, daca varza nu e acoperita de solutia sarata aduag apa.

Edited by imnotsmith, 22 August 2015 - 21:29.


#57
m_maru

m_maru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,297
  • Înscris: 04.05.2013
Ziua buna la toti .....am pus varza acum o sapt ,metoda clasica :dop in varza cu sare (1lingura) lasata o zi (de fapt o noapte cu sarea in cotor) bagat in beci apoi saramura 1lingura sare/litru , vanturat in fiecare zi cam cate 10 min ( asta cu aparatul de aerosoli a lui fii.miu la care am atasat un furtun pe care in bagam in butoi .....acum intrebarea mea e cat timp tre sa o mai vantur ? are fix o sapt de vanturare ......

#58
danutz_2009

danutz_2009

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,975
  • Înscris: 22.02.2009
Cam doua saptamani ... depinde si de temperatura .... te opresti cand zeama este
acra ... varza se va mura mai tarziu!

#59
m_maru

m_maru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,297
  • Înscris: 04.05.2013

 danutz_2009, on 11 noiembrie 2015 - 21:36, said:

Cam doua saptamani ... depinde si de temperatura .... te opresti cand zeama este
acra ... varza se va mura mai tarziu!
Multumesc frumos

#60
Platon

Platon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,692
  • Înscris: 22.10.2002

 nirosbog, on 01 decembrie 2009 - 18:38, said:

De vreo 15 ani folosesc aceeasi reteta la varza acra:o lingura cu varf de sare la 1 litru de apa.Anul asta zeama s-a baloshit, desi am suflat in varza de vreo 3 ori in aproape o luna de zile.
Daca cineva a mai patit asa il rog sa-mi dea si mie un sfat ,poate mai remediez problema...

Varza trebuie pritocita cel putin 2 saptamani, se sufla cu o teava, altii rostogolesc butoiul, iar pentru o zeama buna si curata pune fix 29 grame de sare la fiecare litru de apa.

#61
dodi1965

dodi1965

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 231
  • Înscris: 01.02.2005
Eu pun varza de cativa ani intr-un butoi de 60l in uscatorie. Scobesc cotorul si pun o lingura de sare, apoi completez cand pun apa o lingura de sare de sac la un l de apa. Pun mirodenii (hrean, marar uscat, cimbru, foi dafin, piper) si pritocesc de cateva ori. Pana anul trecut a stat bine, atunci s-a balosit in primavara si am aruncat-o. Anul asta a facut deja floare, dar zeama e limpede si acra.
Ceva sfaturi cu floarea? -deocamdata o strang cu o spumiera

#62
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,215
  • Înscris: 24.04.2007
Floare ,eu stiu ca se face daca nu e pritocita bine sau e prea cald......

#63
R10

R10

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,683
  • Înscris: 29.03.2010
Cred că poți doar să o cureți cu spumiera

În bătrâni se spune că dacă butoiul a făcut o dată floare, e compromis, și va face floare în fiecare an. Să ții cont de asta la anu'

Edited by R10, 02 December 2015 - 14:13.


#64
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,900
  • Înscris: 20.10.2015
Ati mai pus varza?
Ma gandesc ca cea creata ar merge mai bine sa eliminam rigiditatea frunzei groase a verzei verde

#65
R10

R10

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,683
  • Înscris: 29.03.2010
Nu cred că e așa. Varza murată din butoi e bine să fie îndesată

#66
ilieene

ilieene

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 27.06.2015
Ajutorrr......varza murata si zeama sant prea sarate......ce pot sa mai fac acum ?????!!!!

#67
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,900
  • Înscris: 20.10.2015
Cand vrei sa le folosesti, varza o speli si zeama o diluezi

#68
R10

R10

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,683
  • Înscris: 29.03.2010

 ilieene, on 08 decembrie 2016 - 19:39, said:

Ajutorrr......varza murata si zeama sant prea sarate......ce pot sa mai fac acum ?????!!!!

Dacă varza e în totalitate murată, poți doar să faci ce a spus Tsunnnami. Dar dacă varza încă nu e destul de acră, poți să scoți apă din butoi, și să adaugi apă de la robinet. Faci asta până guști și ți se pare că e bună. Dar dacă adaugi apă de la robinet, este absolut obligatoriu să sufli varza (sau să o pritocești, sau orice metodă ai aplicat până acum pentru a o "amesteca")

#69
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,900
  • Înscris: 20.10.2015
Nu e riscul prea mare?
Mi-ar fi frica sa "stric" un butoi intreg.
Mai repede as face o sedinta serioasa cu familia:
"Vin vremuri grele, o sa mancam mai sarat...!"

#70
R10

R10

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,683
  • Înscris: 29.03.2010
Nu e riscant. Am făcut asta în câțiva ani, dar în primul an într-adevăr, am stat cu sufletul la gură. Singura condiție este să sufli varza bine după ce schimbi apa

#71
DANANDREI2001

DANANDREI2001

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,626
  • Înscris: 10.08.2009
Ia uitati aici ce moare de varza mi-a iesit :
E mai buna ca aia de la Coliba haiducilorPosted Image

Attached Files



#72
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,900
  • Înscris: 20.10.2015

 DANANDREI2001, on 20 decembrie 2016 - 19:37, said:

Ia uitati aici ce moare de varza mi-a iesit :
E mai buna ca aia de la Coliba haiducilorPosted Image


Ai mila si de mine.....

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate