Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Varza murata (acra)
Last Updated: Dec 15 2017 13:48, Started by
nirosbog
, Dec 01 2009 18:38
·
0
#55
Posted 22 August 2015 - 13:54
Eu mai scap si ceva sfecla rosie sa ii dea culoare "moarei".
|
#56
Posted 22 August 2015 - 21:28
imnotsmith, on 13 aprilie 2015 - 17:43, said:
Fara pitrocire, 7-8 bucati de hrean, 4-5 gutui, 3-4 mere, 1 pahar de whiskey/tuica/palinca(un sfert de pahar),, marar si sare, varza (putina) e tapana chiar si acum. Reteta e pentru un butoi de 100 de litri. Eu amestec apa cu sarea neiodata si alcoolul apoi torn solutia in butoiul cu varza, daca varza nu e acoperita de solutia sarata aduag apa. Edited by imnotsmith, 22 August 2015 - 21:29. |
#57
Posted 11 November 2015 - 08:42
Ziua buna la toti .....am pus varza acum o sapt ,metoda clasica :dop in varza cu sare (1lingura) lasata o zi (de fapt o noapte cu sarea in cotor) bagat in beci apoi saramura 1lingura sare/litru , vanturat in fiecare zi cam cate 10 min ( asta cu aparatul de aerosoli a lui fii.miu la care am atasat un furtun pe care in bagam in butoi .....acum intrebarea mea e cat timp tre sa o mai vantur ? are fix o sapt de vanturare ......
|
#58
Posted 11 November 2015 - 21:36
Cam doua saptamani ... depinde si de temperatura .... te opresti cand zeama este
acra ... varza se va mura mai tarziu! |
#59
Posted 12 November 2015 - 19:33
#60
Posted 12 November 2015 - 19:35
nirosbog, on 01 decembrie 2009 - 18:38, said:
De vreo 15 ani folosesc aceeasi reteta la varza acra:o lingura cu varf de sare la 1 litru de apa.Anul asta zeama s-a baloshit, desi am suflat in varza de vreo 3 ori in aproape o luna de zile. Daca cineva a mai patit asa il rog sa-mi dea si mie un sfat ,poate mai remediez problema... Varza trebuie pritocita cel putin 2 saptamani, se sufla cu o teava, altii rostogolesc butoiul, iar pentru o zeama buna si curata pune fix 29 grame de sare la fiecare litru de apa. |
#61
Posted 30 November 2015 - 18:21
Eu pun varza de cativa ani intr-un butoi de 60l in uscatorie. Scobesc cotorul si pun o lingura de sare, apoi completez cand pun apa o lingura de sare de sac la un l de apa. Pun mirodenii (hrean, marar uscat, cimbru, foi dafin, piper) si pritocesc de cateva ori. Pana anul trecut a stat bine, atunci s-a balosit in primavara si am aruncat-o. Anul asta a facut deja floare, dar zeama e limpede si acra.
Ceva sfaturi cu floarea? -deocamdata o strang cu o spumiera |
#62
Posted 01 December 2015 - 20:57
Floare ,eu stiu ca se face daca nu e pritocita bine sau e prea cald......
|
#63
Posted 02 December 2015 - 14:12
Cred că poți doar să o cureți cu spumiera
În bătrâni se spune că dacă butoiul a făcut o dată floare, e compromis, și va face floare în fiecare an. Să ții cont de asta la anu' Edited by R10, 02 December 2015 - 14:13. |
#64
Posted 30 November 2016 - 05:18
Ati mai pus varza?
Ma gandesc ca cea creata ar merge mai bine sa eliminam rigiditatea frunzei groase a verzei verde |
|
#65
Posted 01 December 2016 - 11:18
Nu cred că e așa. Varza murată din butoi e bine să fie îndesată
|
#66
Posted 08 December 2016 - 19:39
Ajutorrr......varza murata si zeama sant prea sarate......ce pot sa mai fac acum ?????!!!!
|
#67
Posted 08 December 2016 - 20:35
Cand vrei sa le folosesti, varza o speli si zeama o diluezi
|
#68
Posted 09 December 2016 - 12:17
ilieene, on 08 decembrie 2016 - 19:39, said:
Ajutorrr......varza murata si zeama sant prea sarate......ce pot sa mai fac acum ?????!!!! Dacă varza e în totalitate murată, poți doar să faci ce a spus Tsunnnami. Dar dacă varza încă nu e destul de acră, poți să scoți apă din butoi, și să adaugi apă de la robinet. Faci asta până guști și ți se pare că e bună. Dar dacă adaugi apă de la robinet, este absolut obligatoriu să sufli varza (sau să o pritocești, sau orice metodă ai aplicat până acum pentru a o "amesteca") |
#69
Posted 09 December 2016 - 13:16
Nu e riscul prea mare?
Mi-ar fi frica sa "stric" un butoi intreg. Mai repede as face o sedinta serioasa cu familia: "Vin vremuri grele, o sa mancam mai sarat...!" |
|
#70
Posted 09 December 2016 - 19:10
Nu e riscant. Am făcut asta în câțiva ani, dar în primul an într-adevăr, am stat cu sufletul la gură. Singura condiție este să sufli varza bine după ce schimbi apa
|
#71
Posted 20 December 2016 - 19:37
Ia uitati aici ce moare de varza mi-a iesit :
E mai buna ca aia de la Coliba haiducilor Attached Files |
#72
Posted 21 December 2016 - 04:53
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users