Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Varza murata (acra)
Last Updated: Dec 15 2017 13:48, Started by
nirosbog
, Dec 01 2009 18:38
·
0
#1
Posted 01 December 2009 - 18:38
De vreo 15 ani folosesc aceeasi reteta la varza acra:o lingura cu varf de sare la 1 litru de apa.Anul asta zeama s-a baloshit, desi am suflat in varza de vreo 3 ori in aproape o luna de zile.
Daca cineva a mai patit asa il rog sa-mi dea si mie un sfat ,poate mai remediez problema... |
#2
Posted 01 December 2009 - 18:50
Cum de 3 ori pe luna? Varza trebuie aerisita cu furtunul in fiecare zi. La fel si rosiile sau pepenii. Si tot se mai strica, d'apoi numai de 3 ori pe luna.
|
#3
Posted 01 December 2009 - 19:14
Official, on 1st December 2009, 18:50, said: Cum de 3 ori pe luna? Varza trebuie aerisita cu furtunul in fiecare zi. La intrebarea din titlu: Cel mai probabil nu ai pus sare pentru saramura. Sau temperatura a fost mai ridicata decat deobicei. Mai conteaza si ce alte ingrediente ai pus. Eu pun usturoi, hrean, varza rosie, s.a. |
#4
Posted 01 December 2009 - 19:22
Am scris in primul post:o lingura cu varf de sare la 1 litru de apa.Ingrediente:sfecla rosie.Repet,nu imi aduc aminte sa fi exagerat cu vanturatul verzei in vreun an.Intr-adevar,vremea a cam fost calduroasa.
Ce e de facut? Ma gandesc sa schimb zeama,dar nu mai stiu ce proportii de sare sa mai pun. |
#5
Posted 01 December 2009 - 19:38
Pe un site, o doamna spune: "daca varza a facut floare sau lichidul devine lipicios inseamna ca a fost prea cald. Se indeparteaza floarea/mucegaiul, se mai pritoceste vreme de 2-3 zile, se inchide ermetic si se depoziteaza."
Si eu o suflu zilnic, cam 2 saptamani. Anul acesta am fost plecat imediat dupa ce am pus muraturi si dupa o saptamana gogonelele si castravetii facusera floare. Le-am schimbat saramura insa nu a fost o idee grozava; fermentatia s-a oprit si muraturile au iesit cam sarate. Sare (grunjoasa, nu iodata) pun cam 13 linguri la 10 litri de apa. |
#6
Posted 01 December 2009 - 20:06
Trebuie scursa zeama intr-un vas mare si batuta foarte bine.
Altadata incercati sa puneti muraturile si varza cu apa oparita si dupa ce s-a racit o turnati peste. Daca trebuie o cantitate mai mare, fierbeti pe rand si puteti completa in recipient si a doua zi chiar si a treia, bineinteles cu condimentele aferente. Dupa ce ati completat, nu mai trebuie vanturata. |
#8
Posted 01 December 2009 - 21:06
Personal, as indeparta floarea si as mai pritoci varza cateva zile.
|
#9
Posted 01 December 2009 - 22:22
#10
Posted 02 December 2009 - 12:25
Scoate moarea si vantur-o pana o apuca dracii. Si pe urma pune-o inapoi.
|
|
#11
Posted 02 December 2009 - 12:32
Cum a zis cipone, scoti toata zeama intr-un recipient larg la gura (lighean sau ceva asemanator), te asezi pe un scunel si incepi cu o cana sa o vanturi pana te plictisesti. Sunt sanse mari sa remediezi problema.
Daca faci alta zeama in ideea de a o schimba pe cea balosita, strici si varza. |
#12
Posted 02 December 2009 - 20:15
nirosbog, on 1st December 2009, 19:22, said: Am scris in primul post:o lingura cu varf de sare la 1 litru de apa. Asta am inteles. Problema este calitatea sarii. Sa nu fie iodata. Mai este posibil ca varza sa nu fi fost romaneasca. Sanse de refacere sunt mici. Daca varza mai este inca buna atunci eu cred ca trebuie pusa la scurs si apoi adaugata o noua saramura - un pic mai tare- plus ingrediente de intarire: hrean, usturoi, boabe de porumb si frunze si tulpina de telina deasupra. Inchis ermetic. Dupa o saptamana trebuie facuta prima vanturare. Se va continua in functie de evolutie. |
#13
Posted 02 December 2009 - 23:04
Eu cred ca daca inlocuieste saramura are toate sansele sa obtina un fel de bomba biologica.
|
#14
Posted 03 December 2009 - 10:28
ctin64, on 2nd December 2009, 20:15, said: Asta am inteles. Problema este calitatea sarii. Sa nu fie iodata. Mai este posibil ca varza sa nu fi fost romaneasca. eu cand pun varza din bidon, la fiecare varza ii umplu locu` de unde am scos cotorul cu sare, si dupa fiecare strat de varza arunc cate o mana de sare, si abia dupa aia pun saramura. n`am avut niciodata probleme. |
#15
Posted 03 December 2009 - 23:25
|
#17
Posted 04 December 2009 - 21:06
Si parintilor mei li s-a intamplat acelasi lucru anul asta
Cred ca este din cauza sarii care e iodata. Greu mai gasesti neiodata cum era odata Eu totusi cred ca in primu rand ai suflat foarte rar in varza. Ai mei sufla in prima saptamana zilnic si dupa aia cam la 2-3 zile mai ales ca a fost si cald afara... Cel mai bine daca s-a balosit arunca apa si fa alta saramura la fel 1 lingura de sare (nu cu varf ca mai are si varza sare acum) la un litru apa. Edited by picu022, 04 December 2009 - 21:08. |
#18
Posted 05 October 2010 - 13:44
si mie mi s-a intalmplat asta, am folosit ultima data o reteta gasita pe net. Poate va ajuta
http://www.culinar.r...le/varza-murata |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users