Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Varza murata (acra)
Last Updated: Dec 15 2017 13:48, Started by
nirosbog
, Dec 01 2009 18:38
·
0
#73
Posted 24 December 2016 - 17:35
Uite si niste "condimente" pentru niste varza murata trasa la cuptor in untura de rata:
Attached Files |
#74
Posted 09 April 2017 - 05:34
#75
Posted 15 July 2017 - 15:10
Am găsit o analiză d.p.d.v chimic a conservării prin fermentație lactică: sare iodată/neiodată, apă de la robinet/de puț, concentrație, temperatură, pH, aciditate.
Link: http://www.rasfoiesc...r-prin-fe62.php Pe paginile străine nu se vorbește nicăieri de vânturat. Toți evită pătrunderea aerului (oxigenului) pentru a nu ajuta bacteriile/ ciupercile/drojdiile nedorite. La nemți am văzut un butoiaș ceramic cu un canal în jurul capacului. Acolo se toarnă apă fierbinte. Astfel se împiedică pătrunderea oxigenului și, în același timp, se permite ieșirea gazelor. Anul trecut am pus 3 borcane de castraveți, fără vânturat și pe un balcon deloc răcoros s-au păstrat foarte bine. |
#76
Posted 17 July 2017 - 12:42
marproof, on 15 iulie 2017 - 15:10, said:
Am găsit o analiză d.p.d.v chimic a conservării prin fermentație lactică: sare iodată/neiodată, apă de la robinet/de puț, concentrație, temperatură, pH, aciditate. Link: http://www.rasfoiesc...r-prin-fe62.php Pe paginile străine nu se vorbește nicăieri de vânturat. Toți evită pătrunderea aerului (oxigenului) pentru a nu ajuta bacteriile/ ciupercile/drojdiile nedorite. La nemți am văzut un butoiaș ceramic cu un canal în jurul capacului. Acolo se toarnă apă fierbinte. Astfel se împiedică pătrunderea oxigenului și, în același timp, se permite ieșirea gazelor. Anul trecut am pus 3 borcane de castraveți, fără vânturat și pe un balcon deloc răcoros s-au păstrat foarte bine. Esti mare, mersi |
#77
Posted 13 August 2017 - 09:33
marproof, on 15 iulie 2017 - 15:10, said:
Am găsit o analiză d.p.d.v chimic a conservării prin fermentație lactică: sare iodată/neiodată, apă de la robinet/de puț, concentrație, temperatură, pH, aciditate. Link: http://www.rasfoiesc...r-prin-fe62.php Pe paginile străine nu se vorbește nicăieri de vânturat. Toți evită pătrunderea aerului (oxigenului) pentru a nu ajuta bacteriile/ ciupercile/drojdiile nedorite. La nemți am văzut un butoiaș ceramic cu un canal în jurul capacului. Acolo se toarnă apă fierbinte. Astfel se împiedică pătrunderea oxigenului și, în același timp, se permite ieșirea gazelor. Anul trecut am pus 3 borcane de castraveți, fără vânturat și pe un balcon deloc răcoros s-au păstrat foarte bine. |
#78
Posted 13 August 2017 - 13:31
In articolul respectiv e un capitol si pentru varza.
Si cam are sens |
#79
Posted 13 August 2017 - 15:24
Anul trecut am suflat in butoiul cu varza doar 7 zile, incepand cu a doua zi de cand am bagat-o pana la a saptea, mi-a iesit cea mai buna varza murata de cand ma stiu!
|
#80
Posted 30 October 2017 - 05:31
Ora 0:
Experiment American Sare Kosher O varza mica organica Porumb de floricele 2 frunze de busuioc Hrean Seminte de marar 21°C Attached Files |
#81
Posted 11 December 2017 - 03:05
Tsunnnami, on 30 octombrie 2017 - 05:31, said:
Ora 0: Experiment American Sare Kosher O varza mica organica Porumb de floricele 2 frunze de busuioc Hrean Seminte de marar 21°C 21 zile la 21°C 20 zile la 12°C Fara vanturat, FAN-TAS-TIQUE Acum am mutat-o la 6°C in garaj si ma pregatesc sa pun 4 alte verze. NU am folosit "vanturatul" In perioada "calda" omogenizam pe cat puteam continutul, dar fara sa adaug aer. Pentru lotul asta am cumparat apa distilata Sper sa revin cu poze. |
#83
Posted 11 December 2017 - 10:15
Cata sare?
De ce apa distilita, esti sigur ca mineralele din apa nu au efecte pozitive/placute asupra experimentului tau:) Edited by ionutzitaly, 11 December 2017 - 10:16. |
#84
Posted 11 December 2017 - 19:33
ionutzitaly, on 11 decembrie 2017 - 10:15, said:
Cata sare? De ce apa distilita, esti sigur ca mineralele din apa nu au efecte pozitive/placute asupra experimentului tau:) 1 lingura + la fiecare litru de apa + o dura de sare pe fundul borcanului + presarata pe taietura verzei sau in dopul format de la scoaterea cotorului. Vreau sa fie cat mai repetabil procesul, din cauza asta, prefer apa pura Vasul il spal cu deterget in prealabil il limpezesc bine apoi torn apa fiarta. Apa, cu sarea dizolvata o torn pe la 30-40°C. Cam o data pe zi in primele 2 saptamani agit continutul. sa omogenizez lichidul. |
#86
Posted 11 December 2017 - 20:04
Vanturat, este vorba de a amesteca-o introducand fortat aer, eu tocmai asta am evitat sa oxigenez suplimentar procesul de fermentatie
|
#87
Posted 14 December 2017 - 06:00
Am pus varza la sfarsit de octombrie, vad ca deja s-a cam facut dar nu am pitrocit-o, am auzit ca unii fac asta, altii nu, nu am vazut sensul eu cel putin
|
|
#88
Posted 14 December 2017 - 12:57
#90
Posted 14 December 2017 - 16:07
Nu, eu o omogenizez zilnic primele 2 saptamani (fara aer), si nu am nici o problema pana acum
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users