Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Varza murata (acra)

- - - - -
  • Please log in to reply
91 replies to this topic

#73
DANANDREI2001

DANANDREI2001

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,613
  • Înscris: 10.08.2009
Uite si niste "condimente" pentru niste varza murata trasa la cuptor in untura de rata:Posted Image

Attached Files



#74
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,857
  • Înscris: 20.10.2015

View PostSylexMM, on 09 decembrie 2014 - 10:27, said:

Din experienţă,
pot să spun că la un raport varză / saramură de 1 / 1, pritocitul nu este necesar.

1:1
greutate sau volum?

#75
marproof

marproof

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 06.03.2014
Am găsit o analiză d.p.d.v chimic a conservării prin fermentație lactică: sare iodată/neiodată, apă de la robinet/de puț, concentrație, temperatură, pH, aciditate.
Link: http://www.rasfoiesc...r-prin-fe62.php

Pe paginile străine nu se vorbește nicăieri de vânturat. Toți evită pătrunderea aerului (oxigenului)  pentru a nu ajuta bacteriile/ ciupercile/drojdiile nedorite. La nemți am văzut un butoiaș ceramic cu un canal în jurul capacului. Acolo se toarnă apă fierbinte. Astfel se împiedică pătrunderea oxigenului și, în același timp, se permite ieșirea gazelor.

Anul trecut am pus 3 borcane de castraveți, fără vânturat și pe un balcon deloc răcoros s-au păstrat foarte bine.

#76
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,857
  • Înscris: 20.10.2015

View Postmarproof, on 15 iulie 2017 - 15:10, said:

Am găsit o analiză d.p.d.v chimic a conservării prin fermentație lactică: sare iodată/neiodată, apă de la robinet/de puț, concentrație, temperatură, pH, aciditate.
Link: http://www.rasfoiesc...r-prin-fe62.php

Pe paginile străine nu se vorbește nicăieri de vânturat. Toți evită pătrunderea aerului (oxigenului)  pentru a nu ajuta bacteriile/ ciupercile/drojdiile nedorite. La nemți am văzut un butoiaș ceramic cu un canal în jurul capacului. Acolo se toarnă apă fierbinte. Astfel se împiedică pătrunderea oxigenului și, în același timp, se permite ieșirea gazelor.

Anul trecut am pus 3 borcane de castraveți, fără vânturat și pe un balcon deloc răcoros s-au păstrat foarte bine.

Esti mare, mersi

#77
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,215
  • Înscris: 24.04.2007

View Postmarproof, on 15 iulie 2017 - 15:10, said:

Am găsit o analiză d.p.d.v chimic a conservării prin fermentație lactică: sare iodată/neiodată, apă de la robinet/de puț, concentrație, temperatură, pH, aciditate.
Link: http://www.rasfoiesc...r-prin-fe62.php

Pe paginile străine nu se vorbește nicăieri de vânturat. Toți evită pătrunderea aerului (oxigenului)  pentru a nu ajuta bacteriile/ ciupercile/drojdiile nedorite. La nemți am văzut un butoiaș ceramic cu un canal în jurul capacului. Acolo se toarnă apă fierbinte. Astfel se împiedică pătrunderea oxigenului și, în același timp, se permite ieșirea gazelor.

Anul trecut am pus 3 borcane de castraveți, fără vânturat și pe un balcon deloc răcoros s-au păstrat foarte bine.
Vezi ca vorbim de varza murata nu de castraveti murati......Tu chiar crezi ca exista cineva care vantura borcanele  cu castraveti?

#78
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,857
  • Înscris: 20.10.2015
In articolul respectiv e un capitol si pentru varza.
Si cam are sens

#79
Uteib

Uteib

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,128
  • Înscris: 08.06.2017
Anul trecut am suflat in butoiul cu varza doar 7 zile, incepand cu a doua zi de cand am bagat-o pana la a saptea, mi-a iesit cea mai buna varza murata de cand ma stiu!

#80
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,857
  • Înscris: 20.10.2015
Ora 0:
Experiment American
Sare Kosher
O varza mica organica
Porumb de floricele
2 frunze de busuioc
Hrean
Seminte de marar
21°C

Attached Files



#81
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,857
  • Înscris: 20.10.2015

View PostTsunnnami, on 30 octombrie 2017 - 05:31, said:

Ora 0:
Experiment American
Sare Kosher
O varza mica organica
Porumb de floricele
2 frunze de busuioc
Hrean
Seminte de marar
21°C

21 zile la 21°C
20 zile la 12°C

Fara vanturat, FAN-TAS-TIQUE
Acum am mutat-o la 6°C in garaj si ma pregatesc sa pun 4 alte verze.
NU am folosit "vanturatul"
In perioada "calda" omogenizam pe cat puteam continutul, dar fara sa adaug aer.

Pentru lotul asta am cumparat apa distilata
Sper sa revin cu poze.

#82
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,857
  • Înscris: 20.10.2015
Pozele

Attached Files



#83
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,075
  • Înscris: 04.03.2014
Cata sare?

De ce apa distilita, esti sigur ca mineralele din apa nu au efecte pozitive/placute asupra experimentului tau:)

Edited by ionutzitaly, 11 December 2017 - 10:16.


#84
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,857
  • Înscris: 20.10.2015

View Postionutzitaly, on 11 decembrie 2017 - 10:15, said:

Cata sare?

De ce apa distilita, esti sigur ca mineralele din apa nu au efecte pozitive/placute asupra experimentului tau:)

1 lingura + la fiecare litru de apa
+
o dura de sare pe fundul borcanului + presarata pe taietura verzei sau in dopul format de la scoaterea cotorului.
Vreau sa fie cat mai repetabil procesul, din cauza asta, prefer apa pura

Vasul il spal cu deterget in prealabil il limpezesc bine apoi torn apa fiarta.
Apa, cu sarea dizolvata o torn pe la 30-40°C.

Cam o data pe zi in primele 2 saptamani agit continutul. sa omogenizez lichidul.

#85
Uteib

Uteib

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,128
  • Înscris: 08.06.2017
Agitat=vaturat!

#86
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,857
  • Înscris: 20.10.2015
Vanturat, este vorba de a amesteca-o introducand fortat aer, eu tocmai asta am evitat sa oxigenez suplimentar procesul de fermentatie

#87
versacic

versacic

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 197
  • Înscris: 28.10.2017
Am pus varza la sfarsit de octombrie, vad ca deja s-a cam facut dar nu am pitrocit-o, am auzit ca unii fac asta, altii nu, nu am vazut sensul eu cel putin

#88
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,857
  • Înscris: 20.10.2015

View Postversacic, on 14 decembrie 2017 - 06:00, said:

Am pus varza la sfarsit de octombrie, vad ca deja s-a cam facut dar nu am pitrocit-o, am auzit ca unii fac asta, altii nu, nu am vazut sensul eu cel putin

Omogenizarea periodica a lichidului (amestecare), asta e sensul.

#89
Uteib

Uteib

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,128
  • Înscris: 08.06.2017
Si nu este baloasa?

#90
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,857
  • Înscris: 20.10.2015
Nu, eu o omogenizez zilnic primele 2 saptamani (fara aer), si nu am nici o problema pana acum

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate