Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Macel forestier in Apuseni!

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
73 replies to this topic

#19
Tic1

Tic1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 436
  • Înscris: 06.03.2005
@CapitanuPICARD
Acel procuror a fost "ajutat" prieteneste sa-si ia lumea in cap!!! :cursing:
Dupa finalizarea citorva dosare grele soldate cu trimiterea lor in instanta, acesta a fost promovat a se "ocupa" cu clasificarea dosarelor de furturi cu autori necunoscuti, nerezolvate, apoi tranferat la 300 km . In luna martie a emigrat legal im New Zeeland. :rolleyes:
Dosarele se plimba linistite de la alfa la omega, dupa modelul cunoscut. Sefii sint bine mersi tot acolo....
Cit priveste solutiile propuse,sint frumoase, dar cam atit. Nimeni in tara asta nu va baga un leu in paduri. TOTI vor lua din ele dupa pofta inimii, si in vazul tuturor :cursing:
Cit timp institutiile statului sint BOLNAVE GRAV, nu exista speranta. Asa ca idee, cred ca mai eficienti ar fi haiducii (daca ar fi ) decit padurarii zilelor noastre (nu toti doar 99%  :D )

#20
CapitanuPICARD

CapitanuPICARD

    I love SRI & DNA

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,426
  • Înscris: 10.01.2005
Pai da, haiducii. Numai ca astia ne lucreaza sistematic. Taie padurile ca sa nu mai aiba unde sa se adune cetele de haiduci.

#21
denis.m

denis.m

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,002
  • Înscris: 23.02.2005
inca una:  http://evenimentulzi...?news_id=188045

"O padure granicereasca a disparut de pe fata pamintului

Comuna bistriteana Josenii Birgaului face parte din fostele localitati de granita, care in trecut au purtat numele de comune graniceresti, infiintate de Maria Tereza. Satenii din Josenii Birgaului, in calitatea lor de urmasi ai granicerilor, aveau in proprietate o padure situata la Dornisoara, in judetul Suceava. O mare parte din padure a disparut insa de pe suprafata pamintului.

Localnicii din comuna Josenii Birgaului sint la un pas de razmerita, dupa ce in urma cu citeva zile citiva barbati din sat au descoperit 80 de metri cubi de lemn gata pregatit pentru a fi comercializat la negru, in locul „Piciorul Mitei” din padurea de la Dornisoara, judetul Suceava. Fara a mai sta pe ginduri, in jur de 60 de birgauani s-au urcat in masini si au pornit spre Suceava pentru a vedea cu ochii lor ce se intimpla acolo.
Din nefericire, pe locul unde trebuia sa se afle padurea mostenita din mosi stramosi au descoperit sute de cioate ascunse sub crengi de brazi, dar si copaci taiati si gata pentru a fi transportati cu TAF-ul. Cum era de aspteptat, primele acuze l-au vizat pe padurarul Cristian Bruma, care avea sub paza respectivul teren forestier. „De trei ani nu am mai dus nici macar un capat de lemn din padurea asta, iar padurarii ne fura pe fata. Vrem ca vinovatii sa plateasca”, spune unul din localnici, Ioan Vasiie. Un altul, Vasile Cindras, socat de dimensiunea pagubei, sustine ca exista doua solutii: „ori intervin autoritatile si fac dreptate, ori taiem tot ceea ce a mai ramas si vindem ca sa avem ce minca, dupa care mergem in puscarie, ca in Spania nu mai este loc”.
Nici Vasile Nap nu s-a lasat mai prejos si a afirmat ca satenii vor sesiza Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si Cinegetic si toate organele abilitate sa faca lumina in acest caz. „Noi nu avem scinduri de un gard, de un veceu, ori de o poarta la sura, iar ei fura de rup pamintul”, a conchis Vasile Nap.

„Am ramas socat de ceea ce mi-a fost dat sa vad”

Deoarece, padurarul Cristian Bruma nu a fost de gasit, furiosi, oamenii au cerut socoteala primarului Tudorel Ciotmonda, care, la rindul lui, a dat vina pe cei de la Ocolul Silvic.
„Am fost si eu la Dornisoara si am ramas socat de ceea ce mi-a fost dat sa vad. Este de neconceput ca o padure sa dispara in mai putin de o luna de zile. Vom face o sedinta de consiliu local, unde ii vom chema pe cei de la ocolul silvic, dupa care vom cere oficial demararea unei anchete care sa stabileasca proportiile dezastrului, firmele care au actionat in zona cit si implicarea padurarilor in acest adevarat masacru ecologic”, ne-a declarat primarul Tudorel Ciotmonda.
Cu toate promisiunile facute de autoritatile locale, cei din Josenii Birgaului au inceput si o ancheta proprie in cautarea vinovatilor. Oamenii spun ca nu se vor opri decit atunci cind vor fi pedepsiti toti cei implicati in acest dezastru ecologic. "

#22
denis.m

denis.m

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,002
  • Înscris: 23.02.2005
in ritmul asta o sa ajungem desert:


"Frizerii padurilor

In judetul Bacau, pe Valea Trotusului, mafia lemnului defriseaza... ca-n codru

In padurile romanesti are loc un jaf fara precedent de circa 15 ani, iar in curand stemele judetelor nu vor arbora pe stemele lor falnicii brazi, ci probabil o secure, un circular sau macar o drujba! Iar copiii nostri vor vedea paduri doar la televizor. Iata azi un prim episod din „Mafia lemnului, denumita, pe buna dreptate, cea mai complexa si banoasa retea din Romania.
Dupa Revolutie, unii baieti descurcareti s-au „trezit subit” cu paduri pe care nu le-au avut si nici visat, in timp ce adevaratii proprietari si-au rupt pingelele si si-au cheltuit banii de scoala ai copiilor prin tribunale. O data cu inocularea convingerii ca in Romania „mori cu dreptatea in mana”, taranii din zona, invatati sa fie slujbasi la stat, s-au trezit fara nici un venit, pentru ca mai toate intreprinderile s-au inchis sau „restructurat”. Asa ca, disperati si manati de foame, si-au cumparat un cal, caruta si o drujba si au inceput sa taie ceea ce aveau ei mai de pret: padurea. Vorba unui mucalit: „Si ce vreai sa fac, bre? Sa sparg banci sau sa iau drumul strainatatii?”.

O Prahova fara padure

Sintagma „raiul evazionistilor de pe Valea Muntelui” are radacini adanci, care au debutat exact cu aplicarea defectuoasa a Legii fondului funciar nr. 18/1991, aparitia legilor 169/1997 si 1/2000, dar si pe baza complicitatii autoritatilor locale. Initial, taierile masive si necontrolate, precum si bulversarea limitelor din teren dintre proprietatea de stat si cea privata, au fost puse pe seama imperfectiunilor legislatiei cu privire la proprietate, ceea ce a facut ca pe unii versanti de pe Valea Muntelui, intre localitatile Darmanesti, Comanesti, Asau si Agas, padurea sa dispara definitiv. Astfel ca Valea Trotusului, denumita candva de Alexandru Vlahuta „Prahova Bacaului” va ajunge o zona defrisata total.
Perioada de amatorism si haos organizat s-a transformat repede intr-o afacere extrem de bine pusa la punct. Inertia autoritatilor, adica a politiei, primariilor - daca nu cumva chiar complicitatea lor - a favorizat aparitia in zona a peste 100 de societati comerciale cu profil de prelucrare a lemnului, precum si a circa 1.200 instalatii de debitat masa lemnoasa (popular numite si „gatere”), unele amplasat strategic... chiar in gari! Ca majoritatea functioneaza ilegal si ca prelucreaza lemn nemarcat sau furat este deja o axioma.

Arabi carpatini

Ca un facut, in aceasta zona au aparut o multime de oameni de afaceri, in majoritatea lor arabi. Surse oficiale sustin ca volumul debitului de busteni in zona cunoscuta sub denumirea de Valea Muntelui depaseste un milion de metri cubi pe an! „Problema in aceasta zona consta in faptul ca debitul legal este de 3-4 ori mai mic decat puterea de prelucrare a utilajelor instalate. Deci este clar ca pentru a lucra la capacitate maxima trebuie sa faca rost de materie prima, pe care o fura”, ne-a explicat Viorel Ghelase, fostul director al Directiei Silvice Bacau.
Cetatenii arabi, dar si romani au simtit pe pielea lor ce inseamna „concurenta neloiala” a mafiei lemnului si au devenit specialisti in infiintarea de noi societati comerciale, continuandu-si afacerile prin transferarea activitatii de la una la alta. Kinana Forest SRL Agas - Bacau, Pelal Trading SRL Bucuresti, Best Wood Production SRL Comanesti, Mater Wood SRL Comanesti sunt doar cateva firme cu actionari arabi care misuna in zona. Kinana Forest are ca actionar unic firma Kinana Trading SRL Bucuresti, radiata acum, care la randu-i are drept patron o persoana juridica Kinana Trading Bacau, administrata de un sirian, Imad Yacob. Best Wood Comanesti este ruda apropiata - pe filiera araba - a firmei Best Wood Bacau, patronata pana de curand de sirianul Omar Hayssam, un mare specialist in exploatarea lemnului!

Unii prospera, altii fura de foame

Nu e bodega in zona in care sa nu afli cum o groaza de cetateni se lauda ca multe din legi si chiar Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 36/1997 privind liberalizarea exportului de masa lemnoasa s-au facut sub presiunea unor grupuri de interese. Nu exista traitor pe Valea Trotusului, de la cei batrani pana la ultimul mucos, care sa nu stie ca afaceristii arabi aranjeaza tot ce inseamna licitatie, obtin licente de export pe ochi frumosi si au monopolizat piata lemnului.
Satui de jaful organizat, luna trecuta circa o mie de salariati din industria de prelucrare a lemnului de pe Valea Trotusului au blocat calea ferata in orasul Comanesti, protestand fata de exportul masiv de lemn neprelucrat efectuat mai ales de firmele arabe. „Un numar de 2.500 de oameni sunt pe cale sa ramana fara locuri de munca pentru ca materia prima pleaca la export pe nimic. Vrem concurenta loiala. Vrem sa cumparam cherestea cu 130 de euro, dar ea merge la export cu 108 euro pentru ca se livreaza cu cash si la negru. Noi nu putem lua materie prima la negru. Mafia araba a fost sustinuta de guvernarile anterioare si de institutiile statului. In Ministerul Comertului se cunoaste acest lucru, altfel nu s-ar da licente. Vrem blocarea exportului de cherestea. De cand a fost declarata zona defavorizata, Valea Trotusului a devenit un dezastru”, a declarat Gheorghe Milea, presedintele Asociatiei Pro Forest. Protestatarii au amenintat ca, daca nu vor primi nici un raspuns, vor scoate sinele de cale ferata pentru a impiedica transportul bustenilor din Valea Trotusului!
Concurenta neloiala a „mafiei lemnului” a dus in mod aproape firesc la inchiderea sau reducerea activitatii intreprinderilor de stat: SC Comprel SA si SC Efil SA din Comanesti, Elbac SA din Bacau. Iar oamenii care au fost disponibilizati s-au apucat, ca sa nu moara de foame, de furat!

„Festinul” nu are culoare politica

Directorul Directiei Silvice Bacau, Gheorghe Savu, crede „ca participarea la „festinul” oferit de Valea Trotusului nu a avut nici culoare politica, nici culoare a pielii. Din furtul de supravietuire practicat de cetatenii din zona, din lipsa oricarei alternative existentiale, s-au infruptat toti, neselectiv... Trebuie mentionat ca, indiferent de locatia din care se produce achizitia de cherestea: Bacau, Neamt, Cluj, Baia Mare, Suceava, Arges, Valcea etc., destinatia finala este tot portul Constanta unde se exporta in Orient toata cheresteaua de fag si cheresteaua inferioara de rasinoase, din simplul motiv ca Romania este singura piata de desfacere”.

„Intr-un an nu mai avem padure”

Dupa anul 1990, in judetul Bacau au trecut in proprietatea privata peste 64.000 ha fond forestier, din care 22.000 ha la Legea 18/1991 si peste 42.000 la la Legea 1/2000 cu modificarile ulterioare. „Am sustinut, sustin si o voi face indiferent de conjunctura ca toate legile funciare au avut un scop in sine: atragerea electoratului la urne. Toate legile care au prevazut restituirea dreptului la proprietate aparute dupa 2000, respectiv Legea 1/2000, Legea 400/2002, Legea204/2004, sunt promulgate de Presedintia Romaniei  inainte de a fi adoptate in parlament, adica cu nerespectarea art. 75 si 76 din Constitutie. Sunt deci neconstitutionale.
Costurile sunt imense, despre padurea retrocedata la Legea 18/1991 aproape nu se mai vorbeste, iar padurea retrocedata contra voturi in 2004 este aproape in intregime defrisata. Din cele peste 64.000 ha fond forestier privat, Directia Silvica Bacau administreaza prin contract 6.500 ha de la persoane juridice si prin paza prin contract 15.000 ha de la persoane fizice. Diferenta de 56.000 ha se prezinta astfel: 15.000 ha (27a) defrisata in intregime; 29.000 (52a) in curs de defrisare si 12.000 ha (21a) este padure intreaga si pazita cu strasnicie de proprietari.
O situatie aparte se prezinta pe Valea Trotusului, zona in care dupa 1990 s-au restituit, chipurile, fostilor proprietari, 30.600 ha. Din aceasta suprafata 40a este defrisata total, 30a in curs de defrisare si 40a mai arata a padure. Evaluez ca, in cursul unui an de aici inainte, in zona Valea Trotusului nu va mai fi padure decat pe varfurile inaccesibile ale muntilor, bineinteles daca acest jaf nu se stopeaza!”, ne-a declarat ing. Gheorghe Savu, director Directia Silvica Bacau.

Busteni carati cu Salvarea

Ramificatiile mafiei lemnului sunt insa teribil de complexe. Documentele cu regim special lemnos au fost puse la dispozitia samsarilor de lemn, in sensul ca prin Hotararea de Guvern nr. 427/2004 aceste documente se procura direct de la o tipografie agreata de Imprimeria Nationala. Daca pana in acel moment documentele cu regim special de transport lemnos erau cenzurate, de bine de rau, de Corpul de Control al Directiei Silvice Bacau, procurarea „la liber” a documentelor a permis firmelor infiintate punerea in legalitate a furturilor de lemn. Exista firme care nu sunt de gasit, fara sediu sau cu raza de activitate in mai multe judete, dupa cum recunosc chiar autoritatile.

Filiera actelor false

In toata zona exista o intreaga filiera a actelor false, pe care nici Imprimeria Nationala nu le poate deosebi de cele bune. Organele de control au descoperit busteni carati cu autoturisme Dacia, Oltcit, Trabant sau automobile inmatriculate cu numere apartinand Salvarii. Oricum, institutiile statului sunt paralizate de complexitatea si dimensiunea fenomenului; emblematica ramane afirmatia unui batran intelept al satului, care, din disperare, sau  dintr-o neputinta vecina cu nebunia, a ajuns la concluzia ca este mai bine sa lucrezi cu mafia lemnului decat impotriva ei.
Defrisarea padurilor a ajuns intr-un asemenea stadiu incat de cate ori ploua in zona, de atatea ori se provoaca inundatii. Surse guvernamentale ne-au precizat ca pentru a rezolva problema este nevoie de nu mai putin de 4.000 de miliarde de lei din banii nostri, ai tuturor! Dupa ce ca ramanem fara paduri mai avem si de platit...

„Nici o restituire ilegala!”

Dupa cum ne-a recunoscut directorul Gheorghe Savu este clar ca printre cei care „si-au tras portia” din  aceasta afacere a lemnului sunt nu doar primarii, factori politici sau autoritati locale, ci si angajatii ocoalelor silvice din zona, potrivit zicalei „de umbli cu miere este musai sa te infrupti si tu”. Numai cine nu vrea sa recunoasca nu accepta ideea ca din padure nu pleaca nici un lemn fara stirea padurarilor, a sefului de post sau a primarului!. Controlul Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva efectuat in luna mai 2004 nu a scos in evidenta restituirea ilegala (nici nu avea interes in acest sens), ci doar furturile de material lemnos din padurile statului, cotate la peste 15.000 mc, cifra fara precedent in istoria Directiei Silvice Bacau, dupa cum ne-a informat chiar seful acestei directii. "

( http://evenimentulzi...1570c0500a539b7 )

#23
tkd29

tkd29

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 5,231
  • Înscris: 01.09.2003
Ca sa vedeti de ce nu se baga nimeni in macelul asta cititi asta:

Codrul trece, zice cantecul, drept fratele cel mai vechi si mai drag al romanului. Asa de drag ii e romanului de frate-su, incat, de vreo 15 ani, il taie cu toporul, il jupoaie si-l exporta sub forma de sicrie, dormeze sau pur si simplu cherestea. Asa, de-al dracu’, sa nu-l mai vada in ochi, sa nu mai faca umbra dealurilor, muntilor si vailor. In cele ce urmeaza va dezvaluim cate ceva despre istoria fratricidului national: o crima organizata, gospodareasca si aducatoare de profit, savarsita sub ochii tuturor. Attila Verestoy, lider important al UDMR, este un adevarat magnat local cu o avere estimata la circa 40 de milioane de euro. Senatorul Verestoy s-a ales chiar cu poreclele "Drujba lui Dumnezeu" sau "Kerestoy", din cauza afacerilor cu lemn pe care le-a desfasurat. Afacerile cu lemn le-a derulat in principal prin firma "IVO", la care Verestoy este actionar impreuna cu cumnatul sau, Ferenczy Karoly (aceasta societate este amintita intr-un raport al Ministerului Mediului, in contextul taierilor masive ale padurilor). Societatea era asistata juridic de fostul ministru al Sanatatii (1996-2000), Hajdu Gabor. INTERESE. Profiturile realizate din lemn au fost reinvestite de Verestoy in afaceri cu alcool, industrie, agriculura sau mass-media. Zonele de interes si influenta ale senatorului au fost Odorheiul, Ciucul, Tulghes sau Borsec. In prezent, surse locale ne-au informat ca Verestoy si-a concentrat resursele in productia de mobila, avand capacitati de productie la Odorhei si Bacau, o alta zona "fierbinte" a afacerilor cu lemn. Acum, o parte din afacerile lui Verestoy a fost incredintata rudelor apropiate...................

http://htdig.informa...06&afisez=local

#24
Fata_morgana

Fata_morgana

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 380
  • Înscris: 06.04.2005
Ma doare sufletul cand citesc sau cand vad distrugerile despre care vorbiti. M-am saturat sa tot citesc despre defrisari si sa nu pot face nimic!

As vrea, totusi, sa contribui cu ceva mai eficient decat o semnatura. Protestele si semnalele de alarma au rolul lor, dar sunt apa de ploaie in Romania, unde cainii latra, caravana trece, presa scrie, iar faptasii taie linistiti in continuare, la adapostul relatiilor cu puterea.

Atunci cand nu putem afla dreptate in propria noastra tara, putem totusi merge mai departe, la tribunalele internationale.
Putem da guvernul in judecata, pentru inconstienta criminala?
Putem apela la o organizatie ecologica, pentru a fi sprijiniti in acest demers?

Sau putem strange fonduri pentru a cumpara portiunile defrisate si a pune bazele unor rezervatii naturale particulare?

Ce putem face? Practic!!!
Mi-e mila de copiii care se nasc acum, cand ma gandesc ce ecologie bolnava le lasam mostenire!
Daca este ceva ce regret de pe vremea impuscatului, atunci regret ca frica nu mai pazeste bostanaria. Dar si mai mult regret ca responsabilitatea nu a luat locul fricii.

Edited by Fata_morgana, 10 July 2005 - 09:20.


#25
Fata_morgana

Fata_morgana

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 380
  • Înscris: 06.04.2005

CapitanuPICARD, on Jul 10 2005, 15:40, said:

pai poti sa iti faci vacanta prin zona, impreuna cu niste prieteni mai zdrahoni asa, cu lanturi si niste bate. si pe care cum prinzi ca taie, il rupi cu bataia. mai exact ii fracturezi, la propriu, mainile si picioarele. si nu doar. ii strivesti degetele. sa ajunga muritori de foame!
suna sadic? cu siguranta intre un idiot ahtiat dupa bani si o padure aleg padurea. deci nu e sadic.
cateva "comando-uri" din astea ar baga frica in dobitoci.

<{POST_SNAPBACK}>

Nu e o idee prea bună. și-ar aduna și ei un grup și mai mare de zdrahoni, iar rezultatul ar fi că am apărea la știri, cu eticheta "ecologiștii bătăuși".
Asta, dacă am scăpa cu viață.

Edited by Fata_morgana, 10 July 2005 - 17:02.


#26
cineva

cineva

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 209
  • Înscris: 16.03.2005

SoSlow, on May 28 2005, 20:23, said:

La 55 de km de Cluj se afla o statiune, pe numele sau Baisoara. Anul trecut in octombrie am observat ca o parte dintr-un versant a fost "defrisata", spun defrisat in ghilimele pentru ca padurarii o tineau pe a lor, nu a fost defrisare ci o FURTUNA, care, ce sa vezi, a taiat exact pe acea zona. Am trimis pozele la Catavencu care a si publicat un articol (a se vedea http://www.eminds.ro...a/catavencu.jpg. Acum cateva zile am facut din nou o vizita in statiune, ce sa vezi, macelul se extinde, furtuna a mai prins un deal la inghesuiala. Precizez ca din punct de vedere legal defrisarile sunt INTERZISE in arealurile protejate, precum statiunile, insa daca "vantu e devina" atunci nu e nici o problema, se poate exploata "zona compromisa" la cam 1 mil eur/hectar de padure. Pentru imagini de anul asta va invit sa vizitati: http://pg.photos.yah...lbum?.dir=/3ab8

Mai merita precizat ca in statiune tocmai se desfasoara un proiect Phare care presupune introducerea canalizarii si apei curente, pe banii Uniunii, ma intreb ce vor zice Europenii cand vor vedea ca sprijina turismul romanesc facut prin cioturi si culmi golase.

<{POST_SNAPBACK}>


Am fost si eu acum doi ani in Bucovina... si am vazut dealuri intregi defrisate. Cand am intrebat cine a taiat padurile acelasi lucru ni s-a spus... "furtuna"... de parca furtunile ar taia copacii cu fierastraul.

#27
AlexIP

AlexIP

    marele licurici

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,763
  • Înscris: 25.09.2004
Campanie de impadurire, anyone?  ;)

#28
data

data

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,114
  • Înscris: 11.06.2004

AlexIP, on Jul 10 2005, 21:44, said:

Campanie de impadurire, anyone?  ;)

<{POST_SNAPBACK}>


eu as fi dispus sa stau o saptamana sa plantez copaci, dar sa fiu sigur ca nu trece cineva dupa mine si ii vinde de Craciun sau pentru mobila

#29
puricele

puricele

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 244
  • Înscris: 04.06.2005
Eu le-as taia mainile si picioarele la astia care taie copaci. Sa vada ce bine e. As face Anakin Skywalker din ei.

#30
denis.m

denis.m

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,002
  • Înscris: 23.02.2005
o padure pe zi:

"Padurea Sihlea, injumatatita

Directia Silvica Focsani a cerut ajutorul politistilor pentru a salva ce a mai ramas din padurea comunei Sihlea, care a fost defrisata de hoti in proportie de peste 60 la suta. Practic, dupa cum spun padurarii, la un copac aflat pe picior, alti sase sunt doborati, padurea riscand sa dispara de pe fata pamantului in cateva luni.
Potrivit celor declarate de Ion Ionita, seful Biroului Paza si Corp Control din cadrul Directiei Silvice, in urma ultimelor rapoarte ale Ocolului Silvic Gugesti privind situatia alarmanta a taierilor ilegale de arbori s-a cerut ajutorul cagulatilor de la Departamentul de Interventie Rapida pentru ca hotii sa stie de frica politiei. „Cel mai mult ii doare atunci cand le iei sculele cu care taie copacii si le descarci lemnele. Nu le pasa de amenzi si de dosare penale”, declara padurarii.
Fara ocupatie, cei mai multi merg la furat ca si cum ar merge la serviciu. Valoarea sanctiunilor aplicate la Sihlea si neincasate in ultimul an se ridica la peste 5 miliarde de lei. Silvicultorii din zona spun ca ar trebui sa se angajeze o firma de protectie si paza pentru a salva padurea de la o disparitie iminenta. "

( http://evenimentulzi...?news_id=191198 )

#31
CapitanuPICARD

CapitanuPICARD

    I love SRI & DNA

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,426
  • Înscris: 10.01.2005
Oare, daca florile si-ar darui una alteia oameni, ce parte din noi ar rupe pentru a o darui altei flori? (Nichita Stanescu)

#32
Alexadi

Alexadi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 417
  • Înscris: 16.11.2002
Padurile vor fi taiate. Terenul se va eroda, vor urma inundatii si desertificarea.
Ramasi fara nici un venit, taranii se vor indrepta spre periferia oraselor.
E timpul sa avem si noi ghettouri, ca-n america de sud.

#33
AlexIP

AlexIP

    marele licurici

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,763
  • Înscris: 25.09.2004
Cu cat calm spui chestia asta.  :console:
Deja avem probleme cu inundatiile si habar nu am de ce nu se prinde careva care e adevarata cauza. Stupid people :ciocan:

Edited by AlexIP, 11 July 2005 - 20:17.


#34
CapitanuPICARD

CapitanuPICARD

    I love SRI & DNA

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,426
  • Înscris: 10.01.2005
sa prinde dar ce vrei sa si spuna public? pai o gramda de actuali (ori fosti) parlamentari si ministri ar trebui sa intre la bulau sau sa stea hopa mitica in fata plutonului de executie.

din Romania s-a furat ca-n codru. cand nu a mai fost nimic de furat, au inceput sa fure chiar codrul.

#35
AlexIP

AlexIP

    marele licurici

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,763
  • Înscris: 25.09.2004
Am auzit'o si pe asta azi... finally... prefectul judetului Bacau a spus la stiri ca e necesara o campanie de reimpadurire :)

any volonteers? eu ma ofer. nu de alta, dar nu vreau sa imi mai pice dealul in fata masinii cand vreau sa merg la Timisoara ca data trecuta numa pt ca cineva o lasat o dunga de copaci langa sosea sa nu se vada si o belit dealul mai sus  :death:

#36
cineva

cineva

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 209
  • Înscris: 16.03.2005

AlexIP, on Jul 13 2005, 22:43, said:

Am auzit'o si pe asta azi... finally... prefectul judetului Bacau a spus la stiri ca e necesara o campanie de reimpadurire :)

any volonteers? eu ma ofer. nu de alta, dar nu vreau sa imi mai pice dealul in fata masinii cand vreau sa merg la Timisoara ca data trecuta numa pt ca cineva o lasat o dunga de copaci langa sosea sa nu se vada si o belit dealul mai sus  :death:

<{POST_SNAPBACK}>


Pai abia acuma s-a gandit... cand jumatate din tara este sub ape... si din cauza despaduririlor masive.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate