Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Tatuator handpoke

Plaja de nudisti in Grecia?

Mufa microusb a telefonului mobil...

"Ciudatenii" control pasa...
 Impamantare

Apple maps pe Windows 10

Sfarsitul woke-ismului si al core...

Probleme fibra (internet ) rooter...
 Renovare completa + pompa de cald...

Libre Office nu vad liniile

Modalitați amuzante și ...

O disparitie de ani buni, Acces D...
 Mancarea e scumpa

Parere achiziționare BMW G20

Schimbarea bateriei moderne la VA...

Rostschreck Lidl
 

Vreau sa slabesc

- - - - -
  • Please log in to reply
192 replies to this topic

#19
Dev

Dev

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,612
  • Înscris: 28.04.2005

View PostValy1, on 21st November 2009, 23:32, said:

Tu ii spui sa manance dimineata , dupa ce organismul a consumat totul in somnul  de peste noapte doar un mar ? Adica , atunci cand organismul chiar are nevoie ii dai cu flit ?
Iti dai seama ce aciditate se formeaza in stomac cu 1 mar dimineata si 1 mar la pranz :lol: . In 2 luni ajunge la doctor cu o frumusete de ulcer.

Pune mana si mananca proteine din carne (peste, pui/curcan, chiar si o bucatica de porc e ok daca nu mananci in fiecare zi), legume, 1-2 fructe pe zi, renunta la porcariile de sucuri si fast fooduri; paine/paste cat mai rar daca nu deloc. Si fa sport. Orice fel de sport pentru inceput e bun. Dar cel mai bune cred ca sunt urmatoarele: alergat afara/pe banda daca n-ai probleme cu incheieturile, eliptica, bicicleta, (una din ele macar 40 de minute de 3 ori pe saptamana; la inceput e probabil sa nu rezisti atat deci fa cat poti si creste treptat durata) si anti plictiseala sarit coarda, dat cu pumnul in sac cate 10-20 de minute sau alte exercitii care-ti fac inima sa sara -_- de 3-4 ori pe saptamana. Aerobicul e iarasi foarte bun dar cumva e privit cu neincredere de majoritate baietilor (sunt sali care au program de aerobic special pentru barbati ca sa nu se simta intimidati).

#20
Lipsum

Lipsum

    Moderator extrem de rău

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,722
  • Înscris: 29.01.2008
Da, miere de albine iti da energie de dimineata, dar sa nu uitam faptul ca mierea de albine este constituita din monozaharide, dintre care in cea mai mare masura se remarca zaharoza, care ... ingrasa.

#21
Valy1

Valy1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,206
  • Înscris: 06.01.2007

View PostGlobalMods, on 21st November 2009, 23:44, said:

Valy, leguma bogata in proteina e fasolea. Dar nu are decat jumate fata de carnea de vita de exemplu.
Cat despre initiator, spune programul care l-ai urmat la sala.
Asta stiu , fiind una din legumele mele preferate :) , numai ca el a recomandat initiatorului sa o scoata din alimentatie.

View Postlex404, on 21st November 2009, 23:45, said:

Fiecare dupa un metabolism...
Te asigur ca untul combinat cu sportul este foarte bun
uleiul de masline la fel
mierea de albine iti da energia de dimineata... Altii de ce pot trai asa??
Zi mersi ca se include o mica masa de seara... Cunosc n persoane care nu mananca seara.
Daca mananci orice?, la orice ora si stain in faTa PC ului ... E ceva natural sa te ingrasi
apropo, o colega a slabit de cand mananca mai " leguminos " insa fave si sport. Si are energie si sa stea la scoala, si sa alerge, si sa mai faca ce stiu eu ce.
Eu nu sunt impotriva untului atata timp cat consumi caloriile alea...
Lex..vad ca nu imi raspunzi la intrebari , nu te-am intrebat daca sunt bune sau nu , te-am intrebat ce sunt.
Bun , hai sa-ti dau un indiciu. Ai spus ca trebuie sa scoata grasimile din alimentatie , pai si cele de la punctele 2,3 ce sunt ?
Mierea e...zahar , si tot nu mi-ai raspuns la intrebarea despre miere. Si o lingura de zahar daca ia dimineata o sa aiba accelasi efect , tu asta ii recomanzi unuia care vrea sa slabeasca ?
Cine e impotriva untului ? Chiar tu !

#22
Lipsum

Lipsum

    Moderator extrem de rău

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,722
  • Înscris: 29.01.2008

Quote

numai ca el a recomandat initiatorului sa o scoata din alimentatie.

O fi ecologist! :D
In alta ordine de idei, si fasolea trebui mancata cat mai simplu. Ca dac-o mananci cu ciolan, se schimba datele problemei.

Edited by GlobalMods, 22 November 2009 - 00:12.


#23
Ely_80

Ely_80

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 15.09.2009

View Postdogoargentino, on 21st November 2009, 13:53, said:

Buna ziua! Am si eu o mare problema :(. Am 14 ani si sunt foarte gras (80kg) . De o luna merg la sala dar nu prea functioneaza... nu am slabit deloc:dar nici nu m-am ingrasat. Va rog dati-mi precis o dieta  si un program la sala in care maxim 6 luni de zile sa fiu normal :mellow: . Vreau sa am si eu o prietena , sa ma pot plimba linistit nu cu frica sa vad ca cei care trec pe langa mine se uita in spate si zic "Ui ce gras e ala". Cand eram mai mic la mine in clasa eram cel mai frumos si nu eram gras deloc. Cand ma uit in poze imi vine sa ma omor :(( . Mama mea a avut probleme cu tiroida . A avut 140kg dar s-a operat la Cluj si acum are 70kg. Va rog frumos spuneti-mi ce sa fac! Ziceti o dieta si un program de sala care sa functioneze ! Va implor.

Buna, eu sunt de parere sa vezi si ce spune un medic specialist, poate intradevar cum ti-au spus si altii corpul tau retine apa, sau chiar pot fi si alte probleme, nu renunta la miscare (poti alerga si pe loc in casa) incerca sa mananci foarte multe legume fierte, salate dar fara sare si ulei acrite un pik cu lamaie, consuma lichide multe (ceai, compod - nu le indulci, apa). Mananca fiript carne slaba (pui, peste). Dieta trebuie sa te ti de ea si sa o combini cu miscare de care spuneam mai devreme  http://www.sfatulmed...Diete-de-slabit daca o respecti nu ai cum sa nu dai jos
Bafta!

Edited by Ely_80, 24 November 2009 - 11:22.


#24
zoridezi

zoridezi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 72
  • Înscris: 29.08.2009
Inainte de orice dieta du-te la medic.
Fa analize vezi sa nu fie alte probleme. Mai apoi hotaraste-te ca vrei sa slabesti!!! Tu nu esti hotarat.
Ai vrea o solutie miraculoasa de azi pe maine. Zic asta, pentru ca daca intr-adevar ai vrea, n-ai mai avea o problema in a alerga cand sunt oameni pe strada.
Si ce daca te vad? Te intereseaza ce zice lumea? Dar nu te intreseaza si ce zice lumea cand te vede gras??

Din cate vad eu gasesti multe scuze in a nu face ceva serios(scuzele de la sala).
Ma gandesc ca o vreun stadion pe la tine prin oras, sau un parc exista. Joaca fotbal, baschet, tenis, orice sa-ti faca placere.
Informeaza-i pe cei din jur(familie, prieteni) despre telul tau si fa-i sa inteleaga ca esti serios si ca ai nevoie de sustinere.

DAR repet TREBUIE SA VREI cu adevarat.

Din experienta iti spun, eu anul trecut am slabit de la 95 la 75. Si am avut piedici si carcotasi, dar am vrut.
Am tinut Dieta Rina. Sper sa nu fie reclama dar la mine a functionat. Dupa care am mai facut si alte experimente: Keto, low carb. Oricare functioneaza.
In principiu orice dieta functioneaza (de ingrasare sau slabire) dar trebuie sa vrei.
Din atitudinea ta tu vrei sa-ti zica unul "mananca aia si ailalta", dar tu trebuie sa fii seful, informeaza-te!

Oricum eu iti doresc succes. ;)

Edited by SundanceKid, 02 January 2010 - 17:50.
scos linkul


#25
ursulosul

ursulosul

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 12.12.2009
Un lucru e sigur, am experimentat pe propria piele si am zis si la altii care au ajuns la rezultate teribile. Ideea e sa mananci tot ce e natural, neprelucrat deloc daca se poate, fara zahar si cu sare cat mai putina. Carnea sa fie inlocuita cu pestele. Branza si oua sau alte lactate odata pe sapt.  
Asta ar fi cam asa: 60 % legume CRUDE (morcovi, salata, telina, spanac), 20%fructe acre (citrice) sau cu putin zahar(capsuni), 10% peste .

Nu stiu de ce alcoolul ingrasa teribil dupa o anumita varsta mai ales combinat cu anumite mancaruri. CEL MAI TARE ! Asta pentru ca alcoolul creeaza niste tulburari in metabolism. Se intampla urmatorul lucru: organismul daca nu are resurse sa metabolizeze zaharurile si grasimile le depune in stratul adipos ca sa se apere, sa scape de ele din sange!!!! Depozitele de grasime nu sunt "bune" sunt boala curata. Doar grasimea maro e sanatoasa (brown fat) dar aceea nu are nimic comun cu suncile pe care le vedem la unii.

Asta stie putina lume ! Obezitatea e o boala de subnutritie, nu de nutritie, nu conteaza chiar asa de mult caloriile. Conteaza ca daca nu mananci sanatos (mai ales in privinta vitaminelor naturale) organismul nu poate porni acele reactii care fac ca stratul de grasime sa fie transformat in energie. Rezultatul e o stare de oboseala si obezitatea !! Deci inca odata: daca in sange ajung suficiente vitamine si minerale atunci grasimea poate fi eliminata pentru ca reactiile care au loc sunt mult mai complexe si necesita vitamine si minerale NATURALE. Nu va imaginati ca organismul "arde" grasimea ca un motor termic daca faci efort si nu mananci. Nu faci decat sa iti pui viata in pericol.

Ei bine, dupa ce slabesti poti sa mananci fructe cate vrei dar deloc alcool si zahar rafinat sau fainoase. Imagineaza-ti ca esti in mijlocul naturii si nu poti manca nimic prelucrat. Asta e ideea, omul e "designed" sa manance din natura direct. Daca faci asa nu te mai ingrasi !! Am slabit 25 de kg, am "intinerit" cu 15 ani la "look" si toate analizele posibile imi sunt perfecte, ca la un teenager. Cel mai greu a fost cu alcoolul dar daca tineti mai mult la sanatate si la look decat la party e o conditie esentiala. Dupa ce slabesti in acest fel, poti sa mananci si gatit evitand insa anumite mancaruri: carne de porc, fainoase de orice fel, cartofi prajiti, alte prajeli, dulciuri si alcool. Daca iti plac dulciurile poti manca fructe cate vrei. Dar niciodata zahar si alcool, nimic ce e prelucrat, nimic ce are E-uri prea multe sau aditivi. Dintre "alunoase" sa alegeti cele de copac crude, sunt cele mai bune, evitati arahidele care datorita prelucrarii nu mai contin elemente naturale, prajirea fiind un proces care distruge nutrientii esentiali.

Nu am putut niciodata sa slabesc nici un gram daca am baut alcool, asta ai putea doar la varste foarte fragede, pana la 25-30 de ani !
Succes !



Inca ceva:
Mancand mai mult negatit am scapat si de corvoada gatitului si mirosului de mancare, a vaselor de spalat si alte trancote pe care le murdaresti ! La inceput e frustrant ca atunci cand te lasi de fumat dar cu timpul fructele si cruditatile iti par mai bune.

#26
Sef-chenko

Sef-chenko

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,496
  • Înscris: 17.04.2006
Eu , anul trecut , timp de o luna , am reusit sa slabesc astfel (vroiam sa ajung de la 80 kg undeva la 73-74) :
ora :8-9  O limonada (imi place foarte mult lamaia) neindulcita ( la 2 zile serveam si una indulcita cu foarte putina miere ; nu imi place mierea dar in limonada e acceptabila )
  • Pana pe la ora 14 doar apa , cand plata cand minerala .
  • La ora 14 cartofi natur(cartofi fierti + patrunjel sau orice alta buruiana pentru aroma) + piept de pui la gratar/peste sau o salata de genu: salata verde + ardei rosu + sunca + cateva alune + iaurt ) . Eu mai mult preferam salata , dar mai schimbam cate ceva la ea , ti se apleaca sa mananci zi de zi aceasi chestie ;
  • Pana la ora 18 doar apa .
  • La ora 18 orice fruct aveam prin casa , indiferent ca era o banana sau struguri (ambele am inteles ca ingrasa ... )
Si ori de cate ori aveam ocazia imi facem limonada , o lamaie la un pahar destul de mare de apa .
Mai faceam cate o exceptie pe saptamana si infulecam o pizza sau ceva mai "nesanatos".

Dar de mentionat ca de la 9 la 15-16-17-18 sunt la lucru , unde fac destul de multa miscare .



NU ESTE O DIETA SANATOASA ! Astepta si parerea celorlalti colegi de forum !

Edited by Sef-chenko, 14 January 2010 - 18:51.


#27
Lipsum

Lipsum

    Moderator extrem de rău

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,722
  • Înscris: 29.01.2008
1. Continua si bea numai limonada de lamaie pe stomacul gol si sa vezi ce efecte "frumoase" va avea acidul citricin exces asupra stomacului;
2. Cartoful este leguma cu continut foarte mare de carbohidrati-> Nu ajuta la slabit.
Intr-adevar nu este o dieta sanatoasa.

#28
Joyforever

Joyforever

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 27.01.2010
Ati incercat sa slabiti folosind gandirea pozitiva?

#29
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,493
  • Înscris: 04.05.2006
Da...am luat o baterie si mi-am conectat gandirea la borna + . Nu a ajutat....

#30
watami

watami

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 826
  • Înscris: 24.01.2010
De slabit slabesti usor, doar ca putini nu au parte de efectul yoyo de la miraculoasele cure de slabit, si mai multi sunt foarte sanatosi dupa ce termina o dieta de genu "limonada, apa, un mar, limonada apa, somn sa treaca foamea", adica nu iti dai corpul peste cap sau ceva...

O dieta se face dupa calculul RMB-ului, scazi 1-2 sute de kcal si ii intinzi in 5-6 mese ptr accelerarea metabolismului.
Proteina chiar daca are 4kcal pe gram nu se depune ca grasime si nu este arsa pentru energie. Deci pentru slabire o dieta high protein este indicata.(60/20/20 sau o variatie in genul, astea sunt procente ptr prot/carbs/grasime).
Un complex de vitamine serios ajuta(nu vitamax/supradyn and co)
Efectuarea de 3-4 ore pe saptamana a unui antrenament cardio(inot, alergat, bicicleta) la o intensitate continua pentru minimum 30 de minute, 1 ora de preferat.

#31
Lipsum

Lipsum

    Moderator extrem de rău

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,722
  • Înscris: 29.01.2008
Eu as zice 45 de minute. Nu de alta dar dupa 30 de minute se consuma si rezerva de glicogen din muschi(mai ales in cazul dietei, moment in care se consuma alimente sarace in carbohidrati rezultand nivelul scazut de glicogen) si corpul pentru a avea energie incepe a consuma proteinele aflate in fibrele musculare accelerand degradarea masei musculare.

#32
Dari@

Dari@

    Hoașcă pur si simplu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,733
  • Înscris: 18.06.2007

View Postdogoargentino, on 21st November 2009, 13:53, said:

Buna ziua! Am si eu o mare problema :(. Am 14 ani si sunt foarte gras (80kg) . De o luna merg la sala dar nu prea functioneaza... nu am slabit deloc:

este normal, exercitiile fizice prin ele insele nu te slabesc. ai nevoie de o dieta. In primul si in primul rand ai nevoie sa mananci sanatos, fara e-uri glutamate, coloranti, amidon din cereale modificate genetic, si alte "bunatati" din marketuri. Nu e usor, dar nici imposibil nu e.
Si apoi... ai doar 14 ani, se poate ca organismul sa-si revina peste cativa ani.

Tu alegi, ori mai astepti si incerci doar sa mananci mai sanatos si mai putin, ori te apuci de o dieta de care sa te tii.

#33
tassadar

tassadar

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,773
  • Înscris: 17.02.2004

View PostGlobalMods, on 31st January 2010, 13:37, said:

Eu as zice 45 de minute. Nu de alta dar dupa 30 de minute se consuma si rezerva de glicogen din muschi(mai ales in cazul dietei, moment in care se consuma alimente sarace in carbohidrati rezultand nivelul scazut de glicogen) si corpul pentru a avea energie incepe a consuma proteinele aflate in fibrele musculare accelerand degradarea masei musculare.


Si cum e mai bine sa eviti catabolismul si totusi sa scazi nivelul de gasime corporala prin cardio si reducera carbohidratilor?

#34
Kcuf_di

Kcuf_di

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 785
  • Înscris: 19.01.2007
Ordinea de catabolizare este glucide, lipide, proteine. De altfel lipidele furnizeaza cea mai multa energie 9kcal/g fata de glucide si proteine cu 4kcal/g.

#35
tassadar

tassadar

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,773
  • Înscris: 17.02.2004

View PostKcuf_di, on 3rd February 2010, 15:24, said:

Ordinea de catabolizare este glucide, lipide, proteine. De altfel lipidele furnizeaza cea mai multa energie 9kcal/g fata de glucide si proteine cu 4kcal/g.


Eeee, ce bine ar fi daca lipidele ar avea prioritate.

#36
Kcuf_di

Kcuf_di

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 785
  • Înscris: 19.01.2007
Cum adica?
Pentru eventuale nelamuriri consulta manualul de biologie de a 11-a sau daca vrei amanuntit cauta pe net despre lipoliza, lipogeneza, hidrolizarea lipidelor pana la acetil-CoA, ciclul Krebs etc. De altfel e si chestie de logica, daca organismul transforma surplusul de glucide in trigliceride(grasime) pentru a le stoca ca si rezerva, evident ca acea rezerva va fi si folosita cand e nevoie.
Starea in care corpul uman ajunge sa descompuna proteine pentru a produce energie este foarte grava.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate