Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Libre Office nu vad liniile

Modalitați amuzante și ...

O disparitie de ani buni, Acces D...

Mancarea e scumpa
 Parere achiziționare BMW G20

Schimbarea bateriei moderne la VA...

Rostschreck Lidl

Si noi suntem Florin Piersic? / J...
 Rascumparare euroobligatiuni (pri...

Detartraj partial slatina

Cu ce pot izola fonic peretii pen...

Telefon cu senzor compass BUN
 Blocare google chrome cu master p...

Instalare Siemens NX pe macbook

sfat achizitie telefon pana in 20...

Stoc Smart CAM TV
 

Abonamentul la Gaz...

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
16 replies to this topic

#1
SoSlow

SoSlow

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 740
  • Înscris: 29.02.2004
Am primit factura la gaz pe luna Aprilie, strange thing venii foarte repede, era de 600.000 de mii. Mi se parea cam mult si cand ma uit pe factura, ce sa vezi frate, abonament grupa b1, 135.000 + TVA (adika 160.000 lei). Cum pana acuma nu prea citeam facturile atent am spus ca e normal si ca probabil nu am observat eu pana acuma ca era si abonament, da uitati fratilor ce scrie in Ziua de maine:

Comunicat catre tara

ANRGN, sub semnatura noului presedinte Stefan Cosmeanu, pus in functie de primul ministru Calin Popescu Tariceanu, a remis presei un comunicat catre tara de o inegalabila limba de lemn. "Piata gazelor naturale a inregistrat, in ultima perioada (sic), o dezvoltare accentuata, in baza unui cadru legislativ coerent (mama, mama) si adaptat evolutiilor recente ale pietei regionale si europene (gata, am intrat in Europa)", asa incepe comunicatul. Ce cadru coerent legislativ, ce dezvoltare accentuata, ce adaptare, poate numai Cosmeanu sa spuna, pentru ca noi nu am observat aceste lucruri.

Vreme de o pagina, editorul comunicatului ne arata ce marete fapte de viitor ne asteapta sa construim impreuna, Distrigazul cu luatul, romanul cu datul, si ajunge la fondul problemei:

Pretul final reglementat are doua componente:

- abonamentul (lei/zi)

- pretul de furnizare (componenta volumetrica) (lei/1000mc)

(In lamaia din imagine va aratam din ce se compun aceste preturi. Va lasam sa descoperiti ca asa-numitele "costuri operationale" se regasesc in ambele tarife!)

In final, dupa ce ni se arunca in fata FMI si Comisia Europeana, care ne obliga sa ne bagam mana pana la cot in buzunar, suntem anuntati ca ANRGN pregateste si alte scumpiri semnificative, aceasta de 18,9% fiind parte vazuta a aisbergului. Asteptam cu emotie sa vina iarna si sa ni se scufunde "Titanicul".

Tabelul gazarii buzunarului contribuabilului

Si, iata, am ajuns la calculul abonamentului. Sa comentam mai intai valorile exprimate. Fara sa fii specialist, dar folosindu-te de caietul lor de explicare a preturilor, descoperi un tabel in care se arata ca un consumator inclus in intervalul 0 - 2400 mc, romanii care nu folosesc gazul la incalzirea locuintei, consuma in medie circa 30 mc/luna, adica 360 mc/an. Cei care utilizeaza gazul si pentru caldura au de platit 1200mc/an. Atunci de ce au dublat cantitatea primului interval? Raspunsul este foarte simplu: calculam pretul gazului si al abonamentului la cantitatea maxima de 2400 si atunci diferenta dintre costuri este foarte mare. Vom plati circa 1.642.500 lei (365x4.500lei/zi) abonamentul si aproximativ 15.600.000 lei gazul efectiv - 6500lei/mc. Adica, o diferenta normala intre abonament si costul gazului consumat. Dar, daca calculam pretul gazului si al abonamentului la cantitatea medie de 600 mc/an, atunci diferenta dintre costuri este foarte mica: vom plati circa 1.642.500 lei (365x4500lei/zi) abonamentul si aproximativ 2.340.000 lei gazul efectiv - 6500lei/mc. Cei care consuma sub 23 mc/luna vor achita mai mult abonamentul decat consumul de gaz inregistrat de contor!!! Dintre cei 2.000.000 de abonati majoritatea covarsitoare consuma gaz doar la aragaz, adica circa 360 mc/an. Practic, distrigazurile percep taxe de 160.000 lei pe luna pentru servicii minore, dar cotate ca fiind mari. Cu alte cuvinte, ei iau de la romani mult mai multi bani decat au nevoie pentru a intretine conductele. Si o alta componenta a raspunsului ne duce la un calcul naucitor: 2.000.000 de abonati inmultit cu 160.000 lei rezulta un venit net, fara TVA, de 320 miliarde de lei. Daca adaugam, din rotunjiri, circa 40 de miliarde de lei si impartim la 36.000 de lei/euro, ajungem la fabuloasa suma de 10 milioane de euro/luna profit pentru distrigazuri, bani primiti numai de la casnici, fara consumatorii din industria mica. Asadar, in 12 luni, cele doua companii care au achizitionat Distrigaz Sud si Distrigaz Nord, Ruhrgaz si Gaz de France isi acopera jumatate din pretul platit statului roman fara sa faca nici o investitie.

Gazul discrimineaza romanul

Va urma o demonstratie care va va aduce in pragul infarctului, de aceea ii sfatuim foarte serios pe cei suferinzi de inima sa isi administreze medicamentele curente. Va vom demonstra cum tabelul abonamentului conceput de ANRGN sub atenta supraveghere a lui Stefan Cosmeanu introduce o discriminare grosolana intre colocatarii aceluiasi bloc, si chiar intre doua contracte detinute de aceeasi persoana.

Sa presupunem ca un bloc are mai multe scari si 40 de apartamente pe fiecare scara. Toate apartamentele de la Scara A au contor individual; toate apartamentele de la Scara B au contor individual, dar sunt si locatari care au centrala termica de apartament; in sfarsit, scara C are contor unic, la scara.

Toti cei 120 de consumatori din blocul nostru se folosesc de aceleasi retele, de la statia de predare a Sistemului National pana la bloc, in final pana la usa apartamentului. Este logic, asadar, ca toti locatarii sa plateasca bir comun de folosire a retelelor. Diferentele apar in conductele din case, in acei 7-10 metri de teava. Si, desi vor consuma aceeasi cantitate de gaz, vecinii de bloc vor plati diferit abonamentul.

Iata exemplul: luam trei familii cu patru membri care locuiesc in bloc. Familia Galbena are apartamentul cu trei camere in scara A - contor propriu; familia Rosie are centrala termica si apartament cu trei camere pe scara B - contor propriu; iar familia Verde locuieste intr-un apartament cu trei camere in scara C - contor de scara. Cele trei familii folosesc cu aragazul circa 20 mc/luna. Familia Rosie mai consuma timp de sase luni si cu incalzirea casei circa 2500 mc. Facand un calcul simplu rezuta ca:

- Familia Galbena consuma 240 mc/an;

- Familia Rosie consuma 120 mc/an plus 2500 mc/an, in total 2620 mc/an;

- Familia Verde, 240 mc/an

Conform tabelului prezentat de ANRGN, familia Galbena va plati pe an 1.642.500 lei abonament. Dar familia Verde de la scara dotata cu contor de scara? Facem un calcul si descoperim ca intr-un an de zile cei 40 de locatari ai scarii C consuma atat de mult gaz cat sa-i incadram la sectiunea a doua, unde se plateste 12.000 lei/zi, in total 4.380.000 lei/an. Impartim aceasta suma la 40 de locatii rezulta ca familia Verde, care a consumat tot 240 mc/an, va plati abonament in valoare de 109.500 lei/an!!! Nu va vine sa credeti ca doua familii care locuiesc in acelasi bloc, cu apartamentele spate-n spate si consuma aceeasi cantitate de gaz, platesc abonamente cu diferente uriase? Nu va vine sa credeti ca cei napastuiti sunt tocmai cei care au dorit sa fie foarte corecti si si-au pus contor ca sa plateasca exact cat consuma? Ei bine, iata ce se intampla cu familia Rosie. Desi timp de sase luni va consuma la fel cu celelalte doua familii, adica 120 mc gaz, mai trebuie sa adauge si consumul pentru caldura. Ajunge, astfel, la cifra de 2620 mc/an. Din cauza celor 220 de mc care o aduc in situatia de a depasi baremul minim de 2400 mc/an, familia Rosie se va incadra la categoria de 12.000 lei/zi, la fel cu cele 40 de apartamente cu contor la scara. Familia Rosie va avea de achitat 4.380.000 lei/an, cat toata scara C!!! Unde mai punem la socoteala ca, timp de sase luni, ea va consuma ca si celelalte familii, 20 mc/luna, dar va plati 360.000 lei/luna. In acelasi timp familia Galbena va achita 160.000 lei/luna, iar pe familia Verde o va costa numai... 9125 lei/luna abonamentul!!! Sa recunoastem: tabelul conceput de ANRGN este de o echitate sociala demna de romanele lui Kafka.

Absurdul contractelor multiple

Luam acum ca exemplu un roman care are casa la munte si apartament in Bucuresti. La cabana consuma circa 4500 mc/an, iar la apartamentul din bloc aproximativ 240 mc/an. Romanul are doua contracte. Pentru cel de la munte va trebui sa achite 4.380.000 lei/an, adica 360.000 lei/luna. Pentru cel din Bucuresti va plati 1.642.500 lei/an, adica 135.000 lei/luna. Numai ca el nu poate sa locuiasca simultan in aceleasi locatii. Mai mult chiar, in perioada calda de sase luni de zile el consuma la munte mai putin decat la Bucuresti, adica 10 mc/luna. Numai ca tabelul il obliga sa plateasca diferentiat!!!

Alte cazuri aberante

Un bloc vechi din Bucuresti are 40 de apartamente si este prevazut cu centrala termica. El consuma circa 140.000 mc/an (Central are nevoie de 3500 mc gaz/apartament). Intra, asadar, la categoria a treia si urmeaza sa achite pe an 246.375.000 lei!!!. Daca impartim aceasta suma la 40 de apartamente, rezulta ca fiecare familie din blocul respectiv urmeaza sa plateasca circa 6.159.375 lei/an. Fabulos! Dar nu este tot. Cele 40 de familii au si contracte personale si consuma cat sa se incadreze la primul interval al tabelului aberant. Adica alti 1.642.500 lei/an, deci, in total 7.801.875 lei/an!!!

Intervale fara noima

Exemplul de mai sus ne obliga sa comentam tabelul, desi v-am promis ca nu o vom face. In primul rand, intervalele sunt prea mici sau prea mari. Astfel, pentru consumatorii casnici care folosesc numai aragazul intervalul de pana la 2400 mc/an este absurd. Nici daca ar face nunta saptamana de saptamana nu ar consuma 2400 mc/an. In schimb, cei care au centrala termica de apartament nu se pot incadra sub 2400 de mc/an, ci intra la intervalul urmator de pana la 12.400 mc/an. Evident, nici acest cetatean casnic roman nu poate sa consume mai mult de 3600 mc/an. Inca, un alt interval prost definit pentru casnici. Dar acum vin la rand intervalele trei si patru, intervale rezervate consumatorilor comerciali mici si mari si celor din industria mica si mijlocie. Ei bine, desi ei sunt cei care sustin industria romaneasca, sunt pocniti cu tabelul in cap. Acesti oameni de afaceri, in numar de 30.000, vor scoate din banca circa 250 de miliarde de lei pe luna pentru a achita abonamentele la gaze. Sa vedeti acum scumpiri! Ultimul intreval nu il punem in discutie, deoarece ni se pare cel mai normal, daca putem spune ca este ceva normal in tabelul groazei conceput de ANRGN-ul lui Stefan Cosmeanu.

Afacerea secolului

Sa lasam vorbele deoparte si sa ne intoarcem la matematica. Dar, inainte de a face calculele respective, trebuie sa va spunem ca ziarul ZIUA va fi de acord cu cresterile tarifare la orice produse, atat timp cat ele acopera costurile de productie si un profit decent. Noi suntem constienti ca economia de piata coerenta nu poate fi pusa pe picioare in Romania decat atunci cand cererea si oferta vor ajunge la un numitor comun. In cazul nostru, problema este delicata deoarce gazul de pe teava nu poate fi procurat de contribuabili decat de la Distrigaz Sud- Gaz de France si Distrigaz Nord - Ruhrgas. De asemenea, trebuie sa va mai spunem ca in pretul actual al gazului, conform datelor existente, intretinerea retelelor impreuna cu alte servicii erau cuprinse in tarife!

Plecand de la Cartea albastra pusa la dispozitia presei de ANRGN, am calculat cat vor incasa distribuitorii de gaz din aceste abonamente. Astfel, cele doua milioane de abonati casnici - cei care platesc 160.000 lei/luna - vor achita 320 miliarde de lei lunar; consumatorii casnici care au centrale termice - 250.000 de romani care platesc 360.000 lei/luna - vor da 90 de miliarde de lei lunar; consumatorii comerciali mici - cei care platesc 2.400.000 lei/luna - vor oferi 48 de miliarde de lei pe luna; consumatorii comerciali mari - cei care platesc 20.250.000 lei/luna - vor dona 202,5 de miliarde de lei pe luna; in sfarsit, cei 450 de industriali mari vor plati doar 86 milioane de lei pe luna. In speranta ca v-ati luat Rudotelul, va spune ca totalul abonamentelor percepute de nemti si francezi se ridica la fascinanta suma de 660,58 miliarde de lei pe luna, basca TVA. Daca transformam leii pe care ii vor plati contribuabilii romani acestor doua intreprinderi, care au inca un capital majoritar de stat, in valuta, vom obtine suma de 18,4 milioane de euro pe luna. Va reamintim ca Gaz de France si Ruhrgas au de achitat impreuna statului roman suma de 253 milioane de euro pentru actiunile cumparate de la Distrigaz Sud si Nord. Bun. Acum sa adunam valorile achitate de contribuabili intr-un an de zile. Totalul este de 220,8 milioane de euro. Cu alte cuvinte intr-un an de zile, Gaze de France si Ruhrgas vor acoperi sumele platite de ele statului pentru actiuni in proportie de 88% din banii romanilor. Ce concidenta, ar putea spune blajinii. A dracului coincidenta, ar spune carcotasii. Extraordinara afacere pe banii contribuabililor, ar spune afaceristii. Sa devii proprietar pe distributia de gaz a unei tari de 22 de milioane de lucuitori fara sa scoti nici un cent din buzunar, asta da afacere.

Mici momente de uluiala

Nu intelegem de ce ANRGN a conceput astfel intervalele din tabelul abonamentului, atat timp cat cei mai multi consumatori sunt contribuabili de aragaz, care nu folosesc mai mult de 30 de metri cubi de gaz pe luna, ei fiind in numar de doua milioane; daca se doreste ca romanul sa plateasca esalonat o contributie de intretinere, de ce nu s-a hotarat ca un procent din pretul actual sa fie achitat luna de luna, in functie de consum? Cade varianta ca ar avea de platit mai mult iarna si mai putin vara, deoarece atunci s-ar fi putut aplica modul de plata al RENEL-ului, cand cetateanul estimeaza un consum lunar mediu. Consuma - nu consuma, el trebuie sa achite procentul de abonament din cantitatea estimata pe luna; pentru cei care au centrale de bloc, de ce cantitatea consumata nu este repartizata in mod egal celor care beneficiaza de caldura? In acest caz, blocul respectiv nu ar mai fi introdus intr-o categorie de mari consumatori, ci de mai multi mici consumatori, adica un cost al abonamentului egal cu al celor care au centrala de apartament si care consuma la fel; de ce in contractul obligatoru impus de ANRGN-ul lui Stefan Cosmeanu nu se precizeaza si ce penalizari vor avea de platit distribuitorii catre consumatori daca nu respecta presiunea la gaze? De ce nu se spune nimic in contract depre exploziile produse din cauza distribuitorului? De ce contractul este conceput de cei care trebuiau sa ne protejeze in favoarea distribuitorilor? De ce tac politicienii? De ce nu a observat nimeni de la ANRGN discrepantele generate de tabelul abonamentului? De ce tace primul ministru Calin Popescu Tariceanu, pentru ca este vorba de peste doua milioane de familii de romani?

Aici aveti Hotararea Guvernului 1043 din 1 Iulie 2004:

Guvernul României
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 693 din 02/08/2004
Hotarâre nr. 1043 din 01/07/2004
pentru aprobarea Regulamentului privind accesul la Sistemul national de transport al gazelor naturale si a Regulamentului privind accesul la sistemele de distributie a gazelor naturale

Articolul 1 Completat de Hotarâre nr. 2199 din 30/11/2004 Articolul 1
Articolul 1 Completat de Hotarâre nr. 2199 din 30/11/2004 Articolul 1
Articolul 1 Modificat de Hotarâre nr. 2199 din 30/11/2004 Articolul 1
Articolul 1 Modificat de Hotarâre nr. 2199 din 30/11/2004 Articolul 1

    ĂŽn temeiul art. 108 din Constituție, republicată,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

   Art. 1. - (1) Se aprobă Regulamentul privind accesul la Sistemul național de transport al gazelor naturale, prevăzut în anexa nr. 1.
   (2) Se aprobă Regulamentul privind accesul la sistemele de distribuție a gazelor naturale, prevăzut în anexa nr. 2.
   Art. 2. - Tarifele de emitere a acordurilor de acces, precum și tarifele de racordare la Sistemul național de transport al gazelor naturale, respectiv la sistemele de distribuție a gazelor naturale, se actualizează prin ordin al președintelui Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale.
   Art. 3. - Pe data intrării în vigoare a prezentei hotărâri se abrogă Hotărârea Guvernului nr. 538/1999 privind condițiile de emitere a acordului de utilizare și consum al gazelor naturale, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 328 din 9 iulie 1999.
   Art. 4. - Anexele nr. 1 și 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.

    PRIM-MINISTRU
ADRIAN NÃSTASE
  

                                             Contrasemnează:
                                             ───────────────
                           Ministru de stat, ministrul economiei și comerțului,
                                             Dan Ioan Popescu
                            Președintele Autorității Naționale de Reglementare
                                      în Domeniul Gazelor Naturale,
                                               Dan Pantilie
                                      Ministrul finanțelor publice,
                                         Mihai Nicolae Tănăsescu


    București, 1 iulie 2004.
    Nr. 1.043.

   ANEXA Nr. 1

    REGULAMENT
privind accesul la Sistemul național de transport al gazelor naturale

   ANEXA Nr. 2

    REGULAMENT
privind accesul la sistemele de distribuție a gazelor naturale

#2
SoSlow

SoSlow

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 740
  • Înscris: 29.02.2004
Tariceanu a "grait":

BUCUREșTI, 19 mai

Introducerea abonamentului la gaze naturale este un sistem prin care se încearcă "ușurarea situației" populației pe perioada iernii, când se înregistrează un consum mai ridicat, consideră premierul Călin Popescu Tăriceanu, care a arătat că este normal ca măsura să provoace nemulțumire.

MEDIAFAX

#3
morpheusdj

morpheusdj

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,036
  • Înscris: 21.05.2004
Jaf pe fata, clar. Si nici n-ai ce face.......asta e jaf legal. O gaselnita pentru care si-au luat si guvernantii partea lor ca sa inchida ochii.

Populatia ce-o sa faca......n-o sa faca nimic. Tace si plateste ca are nevoie de gaze. Uite asa s-au tras tepe de 15 ani si se vor trage in continuare.....doar Romania este tara tuturor posibilitatilor.

Si asta pe langa scumpirea cu 20% care tocmai a avut loc. Abonamentele astea paraca-s scoase din burta.......categroii de consumatori puse anapoda......


Stiti care este sentimentul meu.....toate aceste scumpiri ale gazelor sunt ca o razbunare daca vreti.....o razbunare impotriva celor care au indraznit sa renunte la incalzirea centrala si si-au montat fie centrale de apartament fie centrale de bloc. Penru ca cele 2 categorii de mai sus vor plati cel mai mult.....360.000 pe luna si vreo 600 de mii pe luna....si asta pentru ce......? Ca serviciile nu diferentiaza cu nimic......e tot teava aia.....e tot gazul pe care-l consuma si vecinul. Si pe care oricum il platesti.

Altfel tradus.......daca te mananca in bip si vrei sa ai comfort in locuinta....pentru care oricum platesti......inseamna ca ai bani si mai poti plati ceva. Nu e o suma exorbitanta calculata anual......dar sunt si multe familii care au crezut ca vor iesi mai ieftin folosind centrale etc.....s-au imprumutat....s-au zbatut si cu efoturi mari si-au pus centrale. SI acum sunt sufocati de atatea scumpiri.

De asemenea.....este si o lovitura data pensionarilor, batranilor, somerilor etc......pentru care 200.000 conteaza enorm...poate cu banii astia unii traiesc o saptamana.

Problema mare este alta......CAND CRESC SALARIILE SI PENSIILE? Ca restul se scumpesc intr-o veselie. In ritmul asta vom trai cu preturi europene si salarii de CONGO.

#4
criss_pt

criss_pt

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 746
  • Înscris: 12.07.2004
Eu in portugalia platesc inchirierea contorului la lumina, si culmea nici nu pot sa-l cumpar. Bun venit in UE! :)

#5
tkd29

tkd29

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 5,231
  • Înscris: 01.09.2003
SUS Guvernul Tariceanu ! Traiasca Tariceanu- 50m sub pamant , ati vrut alianta peste alianta ati dat.
Asta sa va fie invatatura de minte sa mai puneti botul la toate minciunile pe care vi le zic politicienii in campaniile electorale.
Eu vrea ca , guvernul sa puna taxe pe orice si pe mersul pe strada , si pe statul la coada, si pe respirat ca doar respiram aerul romaniei si sper ca in continuare guvernul sa vi-o traga cat mai adanc , poate cu putin noroc ma tirez din tara asta de cacat .

#6
fanariotul

fanariotul

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,138
  • Înscris: 27.03.2003
http://www.hotnews.r...lui-la-gaze.htm

Autoritatile dau vina pe UE pentru introducerea abonamentului la gaze ( :coolspeak: )

Doua milioane de consumatori casnici ai Distrigaz-Sud si Distrigaz-Nord sunt direct vizati, de la 1 mai de abonamentul introdus la consumul de gaze. Conform acestuia, un consumator foarte econom va plati un abonament de 150.000 de lei pe luna, iar unul care locuieste intr-o vila poate plati pana la 5 milioane de lei pe luna.

In acest context, toata lumea se intreaba de ce la doar o luna de la scumpirea gazelor cu 25 la suta - 1 aprilie, vine si colacul peste pupaza cu abonamentul? Raspunul vine de la Vasile Danciu, directorul Sucursalei Bucuresti a Distrigaz-Sud: "Asa cere Uniunea Europeana. Problema este ca respectivul abonament ar fi putut fi introdus treptat, incepand cu 2004.

Consumatorul casnic ar fi simtit mai usor la buzunar si cresterea de pret si abonamentul, daca programul ar fi fost demarat mai din timp", a declarat oficialul Distrigaz-Sud.

Ne intrebam, insa, daca UE ne impune un abonament, aceasta ar insemna si niste servicii speciale pentru clienti? Servicii de mentenanta, de control si de reparatii? Vasile Danciu afirma, insa, ca altul este scopul abonamentului, si anume ca: "Din 2007, in distributiile de gaze, partea de exploatare si intretinere a conductelor, pentru care s-a introdus abonamentul de la 1 mai, se va desparti de

partea comerciala, de furnizarea gazelor, care implica si pretul in sine al gazelor naturale". Deocamdata, chestiunea ramane neclara pentru consumatorii care locuiesc la bloc. Majoritatea dintre ei nu au contoare personale de masurare a consumului de gaze si, implicit, nu pot aprecia pretul corect al abonamentului.

Contorul individual, singura solutie pentru o masurare corecta

"Pentru abonatii care locuiesc la bloc si au contor de scara lucrurile sunt complicate. Pot aparea nereguli, daca administratorii de bloc nu sunt corecti", apreciaza Adriana Zamfir, contabil-sef in Sucursala Bucuresti a Distrigaz-Sud.

"Neexistand o legislatie in domeniu abonamentul se imparte asa cum se imparte si consumul de gaze - conform numarului de membri ai familiei, numarului de camere si conform numarului de apartamente. Aici, insa, poate interveni subiectivismul administratorilor de bloc", a conchis Adriana Zamfir.

Intrebata care ar fi solutia pentru ca cetatenii sa nu plateasca nici gazul neconsumat si nici un abonament nerealist, oficialul Distrigaz-Sud ne-a spus foarte clar: "Contorul individual". Montarea lui, insa, costa.

Consumatorul trebuie sa plateasca o taxa de autorizatie la Distrigaz-Sud, in valoare de 120.000 de lei, si un pret al montarii in sine care variaza in functie de dificultatea lucrarii - intre 1-5 si chiar 8 milioane de lei, per total.

Ultima ora:

ANRGN a hotarat sa aiba intalniri cu autoritatile locale din toata tara pentru a le face cunoscuta cu exactitate noua metodologie de calcul a pretului gazelor

Edited by fanariotul, 20 May 2005 - 06:55.


#7
tkd29

tkd29

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 5,231
  • Înscris: 01.09.2003
Autoritatile romane nu sunt niciodata vinovate , ele sunt cele mai corecte .

#8
SoSlow

SoSlow

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 740
  • Înscris: 29.02.2004
Ordonanta e totusi semnata de Adrian Nastase  :coolspeak:

#9
cmidp

cmidp

    medicine for the brain

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,078
  • Înscris: 02.03.2003

criss_pt, on May 20 2005, 02:31, said:

Eu in portugalia platesc inchirierea contorului la lumina, si culmea nici nu pot sa-l cumpar. Bun venit in UE! :)

<{POST_SNAPBACK}>


Haide sa nu mai fim demagogi. Vrem in EU dar nu vrem sa ne aliniem cerintelor ca cica n-avem bani.

Abonamentul la curent in Germania pe luna este in jur de 7 euro (variaza in functie de furnizor) iar cel de gaz undeva tot pe acolo (n-am gaz deci nu stiu)

Banuiesc ca si aici hotii de guvernanti au hotarat sa cocoseze bravul popor cu inca niste taxe. Si nu e cum zice stimabilul Tariceanu 'ajutor pt lunile de iarna' ci este pur si simplu un abonament, punct!

Asa ca sa nu ne mai lamentam, astept momentul in care preturile tigarilor vor ajunge la 3-4-5 euro, sa vezi atunci drama nationala.

#10
tkd29

tkd29

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 5,231
  • Înscris: 01.09.2003
Abonament la curent de 7 Euro raportat la ce salar ?:)

#11
cmidp

cmidp

    medicine for the brain

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,078
  • Înscris: 02.03.2003

tkd29, on May 20 2005, 14:45, said:

Abonament la curent de 7 Euro raportat la ce salar ?:)

<{POST_SNAPBACK}>


Raportat la salariile EU. Daca nu te simti pregatit sa intri-n EU atunci trebuie sa stai pe margine.

Poate e bine sa mentionez ca tot 7 euro platesc si studentii ce locuiesc nu in camin si au un venit lunar de 400-450 euro. (din care-si platesc fara probleme asigurarea medicala, 54 euro/luna, chiria, curentul, mancarea si alte taxe)

Chestia asta cu 'raportat la ce salariu' este deja depasita.

#12
AcerMate

AcerMate

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 847
  • Înscris: 14.05.2003

cmidp, on May 20 2005, 16:15, said:

Raportat la salariile EU. Daca nu te simti pregatit sa intri-n EU atunci trebuie sa stai pe margine.

Poate e bine sa mentionez ca tot 7 euro platesc si studentii ce locuiesc nu in camin si au un venit lunar de 400-450 euro. (din care-si platesc fara probleme asigurarea medicala, 54 euro/luna, chiria, curentul, mancarea si alte taxe)

Chestia asta cu 'raportat la ce salariu' este deja depasita.

<{POST_SNAPBACK}>


De parca pe noi ne intreaba cineva daca vrem in UE. Si daca e asa dupa tine se mai poate introduce inca un abonament ca il vei plati fara probleme. Tu esti clientul de baza pt guvernanti. Daca as fi eu acolo ti-as pune tie un abonament specia 2/3 din salarul net. Cred ca ti-ar place, nu?

#13
tkd29

tkd29

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 5,231
  • Înscris: 01.09.2003
Una este sa dai 7 euro la un  salar de 100euro si alta este sa dai 7 la 100 euro . eu numesc asta jaf ordinar , si multi nici nu castiga 100E pe luna , si mai vrem sa intram in UE lasa ca luam M-UE de la UE :)

#14
FAKKYU

FAKKYU

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 478
  • Înscris: 21.03.2005
Sa fie dreptate ! Dar nu pentru catzei ( citeste romanul mediu )

Din strainezia parca altfel se vede situatia din tara :

Catzelul este un pechinez care nu merita niciodata nimic. Nici daca alearga/latra  toata ziua pentru un os. Merita calcat in picioare. Nu gazat - ca e scump gazul.

Dreptatea sau drepturile  - sunt  acordate  de  la  gradul  de  mare dulau  in sus ( 1000E+ ) si cotetz cu adresa vest-europeana ...

Foarte corect. C-asa-i in tenis.

Edited by FAKKYU, 20 May 2005 - 20:01.


#15
morpheusdj

morpheusdj

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,036
  • Înscris: 21.05.2004
Stiti voi de ce m-am saturat eu????? De aruncarea mortaciunii in curtea EU. Ce dracu.....a venit UE si a stabilit implementarea abonamentului la gaze? A stabilit UE grila de abonamenete? A stabilit UE plajele de consum puse la nimereala?

Eu nu contest faptul ca e normal sa existe un abonament ci contest faptul ca aceste abonamente au fost puse aiurea total. Se putea alege ca abonamentul sa reprezinte 2% din consumul total de gaz.....si atunci totul era ok. Ala care consuma peste 2000 de mc gaz pe an platea o suma rezonabila......iar cel care consuma pe an 2-300 de mc va plati si el o suma rezonabila.

Este aberant ca 6 luni de zile, in cazul celor cu centrale termice, o persoana sa plateasca abonament mai mare decat consumul lunar.

Macar la Electrica iti estimezi un consum lunar in functie de care platesti abonament. La Distrigaz ai niste plaje de consum total aiurea........odata ai o plaja de consum cu mult exagerata fata de necesarul tau........iar pentreu cei cu centrale....le este impusa o plaja de consum imposibil de atins si care evident ca va fi depasita.

Iar despre serviciile oferite........sa nu mai discutam. Presiunea este asa cum este iarna........verificarile se fac la nimereala.....tevile nu au mai fost schimbate de 10 de ani.....contoarele individuale sunt un lux......iar fimele agreate sa opereze modificari-instalari instalatii de gaze sunt putine si isi pun niste preturi fanteziste. In conditiile astea nu ma mai mira faptul ca unele blocuri sar in aer datorita scaparilor de gaze.

Iarasi, cei care au nevoie de modificari la instalatiile de gaz sau isi monteaza centrale nu mai respecta toata birocratia pentru a scapa de preturi......si cum tot romanul stie sa monteze centrale mereu apar tragedii. Aici si eu am avut ceva probleme........insa primul lucrur montat in casa dupa centrala a fost detectorul de gaze/fum.....si n-am termopane. Oare cati si-au montat asa ceva?

Iar faptul ca a semnat Nastase HG nu reprezinta decat posibilitatea oferita ANRGN de a stabili preturile dupa cum le tuna lor capul. Ia puneti-va voi urmatoarea intrebare..........oare cati euroi a primit Nastase pentru aceasta hotarare guvernamentala de la cele 2 companii care au cumparat pachetul majoritar de actiuni la Distrigaz Nord si Distrigaz Sud??????????

Raspunsul va va arata destul de clar cum se fac banii in Romania. Si totul a fost gandit diabolic......pe Nastase nu-l mai ia nimeni la intrebari.......efectele HG apar abia acum...totul se sparge in capul lui Tariceanu et co.......toata lumea e fericita...mai putin noi..prostii....care platim.

Ce sa mai discutam....directive UE implementate a la Romania, PSD, Nastase si alti ilustri conducatori.

#16
worldwide

worldwide

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,535
  • Înscris: 16.02.2005

morpheusdj, on May 21 2005, 15:59, said:

Iar faptul ca a semnat Nastase HG nu reprezinta decat posibilitatea oferita ANRGN de a stabili preturile dupa cum le tuna lor capul. Ia puneti-va voi urmatoarea intrebare..........oare cati euroi a primit Nastase pentru aceasta hotarare guvernamentala de la cele 2 companii care au cumparat pachetul majoritar de actiuni la Distrigaz Nord si Distrigaz Sud??????????

Raspunsul va va arata destul de clar cum se fac banii in Romania. Si totul a fost gandit diabolic......pe Nastase nu-l mai ia nimeni la intrebari.......efectele HG apar abia acum...totul se sparge in capul lui Tariceanu et co.......toata lumea e fericita...mai putin noi..prostii....care platim.

Ce sa mai discutam....directive UE implementate a la Romania, PSD, Nastase si alti ilustri conducatori.

<{POST_SNAPBACK}>

Saracul Moliceanu, pardon, Slabiceanu...aaa, asta Tariceanu. :puke:
Intre Nastase si Tariceanu, nu are rost o comparatie; cel de al doilea habar nu are de cum se conduce o administratie, zici ca e presedintele clubului roman de bridge, iar clubul de bridge zici ca e PNL-ul.
Avea ala, Nastase, aroganta lui, dar si Slabiceanu e plin de ea; s-a vazut cel mai bine pe la sinistratii aia, a ajuns lumea sa-l intrebe de ce nu sta de vorba cu oamenii, se duce cu elicopterul sa vada pompele de sus...nu vroia omul sa-si murdareasca cizmele, cred ca erau de firma. :naughty:

http://www.gandul.in...itiei_la_putere
și, ca și cum bâlciul din cadrul Coaliției n-ar fi fost de ajuns, actuala și fosta putere au încercat ieri să-și paseze decizia privind abonamentul la gaze. În timp ce liderul PD, Emil Boc, a afirmat că respectiva taxa a fost introdusă la finele anului trecut de către guvernul Năstase, fostul secretar general al guvernului, Eugen Bejinariu, neagă acest lucru – Bejinariu susține că Guvernul PSD a refuzat să avizeze introducerea abonamentului pentru gaze.

Speriați că vor fi singurii care își vor pierde popularitatea, chiar și colegii de partid ai premierului Tăriceanu au făcut pasul înapoi: penelistul Eugen Nicolăescu a declarat aseară că partidul său „va propune Guvernului să analizeze situația cu responsabilitate, astfel încât să fie în consens cu programul de guvernare, dar și cu doleanțele cetățenilor”. Măsura a fost luată, potrivit surselor citate, pentru „compatibilizarea sistemului românesc cu cel din UE“.

Edited by worldwide, 22 May 2005 - 09:56.


#17
FAKKYU

FAKKYU

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 478
  • Înscris: 21.03.2005

"
Abonament la gaze de 80.000 de lei pe luna

Realitatea Romaneasca
23 Iulie 2004

De la 1 ianuarie 2005, consumatorii de gaze naturale vor plati si un abonament, pe langa plata propriu-zisa a cantitatii de gaze consumate, dupa cum se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei si Comertului (MEC).

De la 1 ianuarie 2005, consumatorii de gaze naturale vor plati si un abonament, pe langa plata propriu-zisa a cantitatii de gaze consumate, dupa cum se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei si Comertului (MEC). Practic, si in cazul facturii de gaz, consumatorii vor plati la fel cum platesc factura de energie electrica, in care este inclusa, pe langa cantitatea de energie consumata, si un abonament zilnic.

"Va fi introdus abonamentul lunar, pe care fiecare categorie de consumatori va trebui sa-l plateasca, la aceasta adaugandu-se si o componenta variabila, in functie de cantitatea consumata. Ambele vor fi stabilite de Autoritatea de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale (ANRGN)", dupa cum se arata in comunicatul MEC. Pentru populatie va exista un singur tip de abonament, pentru ca diferentele de consum pentru clientii casnici nu sunt semnificative. MEC spune ca noul sistem de formare a preturilor si tarifelor este imperios necesar si face parte din strategia autoritatilor in acest domeniu pana la integrarea in UE.

www.realitatearomaneasca.ro
"

s-au mai schimbat un pic lucrurile de atunci :
- 80k -> 160K;
- o categorie -> mai multe categorii.

oare exista vreo portita legala de a evita abonamentul asta tampit ?

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate