Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
PESTE, moduri de preparare
Last Updated: Nov 21 2008 17:58, Started by
IP-XCENTRIC
, May 18 2005 21:25
·
0
#91
Posted 27 October 2008 - 21:01
as vrea sa stiu si eu cum se face pestele din conserve de se poate manca cu oase cu tot! imi place gustul carasului dar din pacate are prea multe oase si imi este imposibil sa-l mananc! am mancat conserve de caras si mi-au pacut foarte mult! multumesc!
|
#92
Posted 27 October 2008 - 22:08
pește? hai să vă zică un tulcean care e combinația:
se iau niște scrumbii, se fac la grătar, apoi se pun pe o bucata mare de staniol (care se afla bineinteles pe un platou) așa încinse cum sunt, se toarnă mujdei peste ele iar apoi se acoperă complet în staniol și se lasa puțin la înnăbușit, desfaceți staniolul, stoarceți o lămâie deasupra și serviți. este una din cele mai bune metode de preparare a scrumbiei. poftă bună! Edited by Navigatorul, 27 October 2008 - 22:36. |
#94
Posted 30 October 2008 - 10:08
Cred ca simplul fapt ca sunt lasati in saramura (sarea sau otetul?) "inmoaie" oasele pestilor conservati. Totusi, e doar un dat cu presupusul nu am facut niciodata peste conservat "at home" (dar nu cred ca se fierb si nu prea cred nici ca e o substanta speciala). Pe cutiile de conserve nu te-ai uitat? Poate scrie acolo. Eu banuiesc ca otetul e substanta cu pricina.
|
#95
Posted 31 October 2008 - 20:55
pe conserve nu scrie nimic deosebit....nu prea scrie de otet. mie imi place foarte mult gustul carasului dar are prea multe oase. poate cineva de pe la tulcea sa ne spuna....multumesc anticipat!
|
#96
Posted 31 October 2008 - 21:26
Sunt fierți în oale sub presiune, mult timp. (peștii pentru conserve)
Conserva de peste ardeleneasca [ http://www.pescarulamator.ro/img/spacer.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ http://www.pescarulamator.ro/img/bullet.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Ingrediente: 4-5kg peste curatat, taiat bucati (caras, rosioara, babusca), 1,5kg morcov taiat rondele, 1,5 kg ceapa taiat pestisor, 200ml otet, 0,5 litri bulion, sare dupa gust, piper boabe, foi de dafin, boabe de mustar. [ http://www.pescarulamator.ro/img/spacer.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ http://www.pescarulamator.ro/img/bullet.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Mod de preparare: Se aseaza stratificat in vasul in care se fierbe compozitia acoperita cu ulei timp de 6 ore la foc mic.Apoi se fierbe in vas sub presiune [cucta] 3 ore. Se pune in borcane sterilizate. |
#97
Posted 31 October 2008 - 22:43
#98
Posted 31 October 2008 - 22:55
#99
Posted 31 October 2008 - 23:14
Carasul nu se conserva asa. Carasul se curata si se baga la congelator.
De obicei pestele mare se conserva marinat, iar cand il consumi oasele mici sunt moi. Poti cauta pe net retele de peste marinat si ai sa ta lamuresti. LE: functie de peste, el poate fi marinat crud sau preparat (prajit). Edited by agopteam, 31 October 2008 - 23:18. |
#100
Posted 01 November 2008 - 12:40
@ bebeluska multumesc pentru reteta...o sa o incerc ...o sa va spun ce a iesit.
|
|
#101
Posted 10 November 2008 - 17:41
revin cu amanunte despre prepararea pestelui. am cumparat 2.3 kg de caras, l-am curatat si i-am scos matele si capatana si l-am fiert cam 4 ore la oala supt presiune impreuna cu niste ceapa, morcov, piper, foi de dafin si ceva ulei. vreau sa va spun ca rezultatul a fost destul de surprinzator pentru mine in sensul ca pestele s-a facut praf si oasele au fiert si ele la randul lor in sensul ca puteau fi mancate fara absolut nici o problema. de fapt...asa cred ca sunt preparate conservele de se poate manca pestele cu oase cu tot. o sa mai incerc sa fac odata chestia asta dar sa compar niste trunchi de merlucius si sa mai adaug niste condimente.
|
#102
Posted 11 November 2008 - 00:49
rich1974, on Nov 10 2008, 17:41, said: revin cu amanunte despre prepararea pestelui. am cumparat 2.3 kg de caras, l-am curatat si i-am scos matele si capatana si l-am fiert cam 4 ore la oala supt presiune impreuna cu niste ceapa, morcov, piper, foi de dafin si ceva ulei. vreau sa va spun ca rezultatul a fost destul de surprinzator pentru mine in sensul ca pestele s-a facut praf si oasele au fiert si ele la randul lor in sensul ca puteau fi mancate fara absolut nici o problema. de fapt...asa cred ca sunt preparate conservele de se poate manca pestele cu oase cu tot. o sa mai incerc sa fac odata chestia asta dar sa compar niste trunchi de merlucius si sa mai adaug niste condimente. ai stricat bunatate de peste pe retete auzite de la altii carasul, il cureti bine, il crestezi des, il dai in faina apoi in malai, sau invers nu mai stiu exact ( imi ploua in gura ), il pui la prajit si il mananci cu putina lamaie stoarsa daca vrei sa pui peste la borcan incearca ceva mai mic, gen oblete, nu trebuie fiert Edited by Cutzu, 11 November 2008 - 00:49. |
#103
Posted 11 November 2008 - 10:04
pai si cu oasele cum faci fratioare? tu crezi ca eu nu stiu cum se face pestele prajit? tu ai mancat vreodata caras ca sa vezi ca e plin de oase? pai tu crezi ca in loc sa ma delectez cu gustul pestelui stau sa aleg oase?
|
#104
Posted 11 November 2008 - 10:12
pai doar ce ti-am spus sa-l crestezi des, il prajesti mai bine mai crocant si se duc oasele, nu le mai simti
|
#105
Posted 11 November 2008 - 10:21
Eu chiar acum am facut peste. In folie de aluminiu, pui asa, pestele,praz, ciuperci, alge, piper, vin si rozamarin, impaturi bine folia si fierbi la aburi timp de 20-30 min.
Edited by Ulpiatraiana, 11 November 2008 - 10:22. |
|
#106
Posted 11 November 2008 - 19:36
Pestele la conserva sau ala care nu e la conserva si are multe oase se face la cucta in sos de rosii.Ala se numeste peste marinat si se face intr-o oala inchisa ermetic care are in mijlocul capacului un fel de..."fluierice" pe care iese aburul din oala.Pestele ala se lasa mult la fiert...nu mai stiu exact cat timp.Dupa ce e gata oasele nu se mai simt de loc si carnea nu pateste nimic(adica sa se faca pasta,sa nu mai ramana nimic din ea)eventual...mai gasesti pe acolo ceva coloana vertebrala.Depinde cum pui pestele.Oricum pestele marinat e grozav.mai bun decat ala cumparat din magazin care e dat drept "peste marinat".:)
Degeaba il prajesti ca tot ai sa simti oasele alea care ti se opresc in gat si te dernjeaza :P Edited by GinnyB, 11 November 2008 - 19:38. |
#107
Posted 12 November 2008 - 08:26
asta vroiam sa spun si eu! oricat l-ai praji, nu poti sa topesti oasele. eu am fiert carasul supt presiune timp de 4 ore. cam ce condimente sugerati sa mai adaug?
|
#108
Posted 12 November 2008 - 11:42
rich1974, on Nov 12 2008, 08:26, said: asta vroiam sa spun si eu! oricat l-ai praji, nu poti sa topesti oasele. eu am fiert carasul supt presiune timp de 4 ore. cam ce condimente sugerati sa mai adaug? poate exemplarul tau atingea sau chiar depasea 1kg bucata, dar chiar si asa il faceai in doua pe lung, il taiai in patru bucati si il prajeai la fel crestat des |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users