Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Certificate de nastere digitale

Fitbit sau huawei band ?

Tatuator handpoke

Plaja de nudisti in Grecia?
 Mufa microusb a telefonului mobil...

"Ciudatenii" control pasa...

Impamantare

Apple maps pe Windows 10
 Sfarsitul woke-ismului si al core...

Probleme fibra (internet ) rooter...

Renovare completa + pompa de cald...

Libre Office nu vad liniile
 Modalitați amuzante și ...

O disparitie de ani buni, Acces D...

Mancarea e scumpa

Parere achiziționare BMW G20
 

despre polen

- - - - -
  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#19
silviutp

silviutp

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 116
  • Înscris: 21.09.2007

 Official, on 16th November 2009, 23:38, said:

Cam cate kg pot pune cu o cura de polen? Nu sunt nici chiar slab slab dar destul, Conditie fizica am dar nu am greutate.
De unde fac rost de polen? In Kaufland, Real sau Billa gasesc?

eu nu am pus niciun kg, am mancat vreo 2-3 luni neregulat si cantitati nu foarte mari.
la farmacie se gaseste. sa te uiti si la data ambalarii si expirarii cand il cumperi, e bine sa fie cat mai proaspat.
Cel mai bun pe care l-am mancat a fost unul cumparat de la un targ din Carrefour Pitesti.

#20
CRYSSA

CRYSSA

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 135
  • Înscris: 05.09.2006
si eu sunt fan produse apicole, asa ca am "colectat" informatii despre acestea. Ar fi cam multe de spus si sper sa nu va plictisesc. O sa dau copy la cateva din sfaturile retinute de la apicultori . veti observa ca fiecare are parerea lui :

Ce este polenul:
Polenul este un aliment proteic deosebit de bogat in elemente necesare existentei plantelor, dar si organismelor animale. Intr-un kilogram de polen se contin atatea doze zilnice de ritin (vitamina P), cate ar fi necesare catorva zeci de oameni pentru a preveni un accident vascular la nivelul creierului.
Un rol important pentru functionarea normala a sistemului nervos revine unei alte substante continute in polen - anevrina. In plus, polenul este un stimulent al poftei de mancare, inlesneste digestia, imbunatateste tonusul, alunga oboseala, previne rahitismul, caderea parului si chiar face sa creasca mai bine parul, hranindu-i radacinile.
Polenul mareste potenta, si la fel este bun pentru prostata.

Pastrarea polenului apicultori diferiti, variante diferite. Alegeti voi :)
1. nu e bine sa stea in umezeala pt. ca umezeala permite proliferarea de ciuperci si mucegaiuri pe polen.
2. Cei care au pretentii la calitate, spun ca polenul se pastreaza in jurul valorii de -18-20 de grade
3. polenul se usuca la umbra, dar nu se poate atinge valoarea de 8%. Acesta se va pastra la o temperatura scazuta, sub 0 grade. Aceasta temperatura greu o putem realiza. In frigider sunt 6 grade, iar in congelator, de la  -13 grade pana la - 20.
  Foarte mult conteaza ambalajul. Trebuie pastrat in saci dubli, pentru a se pastra si aromele

Consumul de polen - cat sa consum/zi  ..ei...aici sunt la fel de multe variante, fiecare cu parerea lui.
1. Se poate consuma pana la 175 de grame pe zi dar in doze, marite
2.  2-3 linguri de polen, si la fiecare lingura cate 100 de ml. de apa
3. nu trebuie sa depaseasca o lingurita pe zi adica in jur de 15 grame.
Asadar, cerd ca depinde de organismul fiecaruia


Cum se consuma : - e clar ca trebuie inmuiat (altfel ai durerile de stomac de care ziceati)

1. "polenul in starea sa naturala are o crusta foarte puternica si consumat de om, asa cum este ,organismul nu dispune de mijloacele necesare pentru a sparge acea crusta( nu poate dizolva crusta protectoare) si automat nici nu poate retine substantele benefice organismului din polen ,practic ,consumat cum am zis mai sus,se poate elimina fara a se retine nimic. De aceea oamenii trebuie invatati de apicultori cum se consuma polenul ,pentru a beneficia de propietatile sale terapeutice,astfel se obtin rezultatele dorite si clientii vor povesti de succesul pe care l-au avut prin consumul de polen, iar nr. lor se va inmulti.Sunt multe procedee de inmuiere a crustei polenului dar cea mai buna,dupa parerea acestui specialist ,este de a-l pune la inmuiat in iaurt cu 12 ore inainte de consum"

2. polenul este celula vietii,dar, pentru a beneficia de propietatile sale, trebuie pus la inmuiat in iaurt cu o jumatate de ora inainte de consum.iaurtul este singurul element care reuseste sa inmoaie putin crusta caci altfel il iei degeaba.merge si cu apa dar  are rezultate mai slabe.

3. Aici o sa copiez toata povestea, pt ca selectiile ar fi insuficiente

Quote

Preparate cu păstură

    Preparatele cu păstură sunt oarecum similare cu preparatele cu polen
    Dar cum putem noi, oamenii, să obținem păstură ?

    O metodă foarte simplă în principiu, este de a o colecta direct din stup, în special de la coloniile puternice, primăvara târziu sau la începutul verii. Aceasta este de departe cea mai bună metodă, deoarece putem obține adevărata păstură, așa cum este ea făcută de către albine.

    O altă metodă, convenabilă scopurilor comerciale, este de a încerca să facem chiar noi “păstură”, pornind de la polenul de albine. Deci, trebuie să imităm cât mai exact posibil procedura urmată de albine, pentru a încerca să le imităm produsul.

    Iată principalele condiții “tehnice”:

•    Introduceți granulele de polen proaspăt, de culori diferite, într-un vas închis la culoare; presați-l pentru a elimina aerul prezent între granulele de polen;
•    Asigurați o temperatură de aproximativ 30-35 °C;
•    Adăugați un strat de miere deasupra polenului deja bine presat;
•    Asigurați (ideal) o umiditate ridicată a aerului (în jur de 90-95 %), asemănătoare cu cea din interiorul stupului.

Deja știm că albinele adaugă granule de polen și salivă nectarului colectat de la flori. Saliva albinelor conține enzime care reduc puterea germinativă   a polenului.
Adăugarea la nectar și, mai târziu, în celulele fagurilor, a unui strat subțire de miere (după eliminarea aerului din celule) are ca scopuri principale:
•    Să conserve mai bine polenul și mai târziu păstura;
•    Să atragă bacterii speciale anaerobe (în prima fază;
•    Să atragă bacterii speciale aerobe (în a doua fază;
•    Să înceapă procesul de fermentație;
•    Să crească aciditatea în amestec;
•    Să distrugă pereții exteriori ai polenului (exine).

Deci, noi oamenii, trebuie să imităm cât mai exact posibil procedurile utilizate de albine în timpul procesului de fabricare a păsturii.
Totuși este dificil pentru noi să obținem păstură, așa cum o obțin albinele…
Ca rezultat al acestei dificultăți, cei mai mulți oameni folosesc metode diferite:

•    Introduceți polen de albine proaspăt (uscat ușor inițial pe o bucată de hârtie albă într-un vas de culoare închisă: 1 parte;
•    Adăugați miere fluidă: 2-5 părți;
•    Adăugați aproximativ acid lactic 2 %  amestecului de mai sus. Acidul lactic poate fi obținut natural după ce laptele integral brut fermentează (obișnuit după o zi de stat la temperatura camerei). Laptele brut se separă în două părți: o parte “brânzoasă”, albă, deasupra și o parte apoasă, la fund (aproximativ 15-20 % din cantitatea totală; acest acid va crește viteza cu care se va desface polenul, astfel “păstura” va fi gata de folosit mai rapid.
•    Urmați același sfat ca în lecția 71 (răsturnați vasul la fiecare 4-6-8 ore etc.).

Produsul final, “păstura” va avea caracteristici și proprietăți asemănătoare cu acelea ale produsului preparat de albine. Este important să nu folosiți căldură, nici să expuneți preparatul luminii, și să aveți răbdare până când întregul amestec devine omogen.

Acest preparat, păstura “făcută de om”, poate fi folosit singur sau în sute de combinații cu alte produse apicole (în special cu lăptițor de matcă sau cu apilarnil) și/sau cu remedii cunoscute din plante.

Ultima varianta vreau sa o incerc si eu. mi se parea cea mai buna.
daca vreti, pot pune si ceva retete cu produse apicole.

#21
trident04

trident04

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 20.06.2009
Nimeni nu  observa ca polenul este cea mai hranitoare "substanta" pentru microbi

Se intreaba cineva "de ce se tine la -18 - 20 grade"

Pentru ca la temperatura aia microbii asa cum bine stim nu se pot dezvolta...

si acum revenind la problema...

Polenul nu este facut  pentru a ingrasa pe cineva...
aduce  doar un aport de vitamine ce nu-l putem asimila din  alte alimente...

POLENUL este FOARTE indicat pentru femeile lauze.... excita secretia de lapte pentru copil.

luat dimineata pe stomacul gol inainte cu 20 min de micul dejun...face cat 2 cafele :)

#22
alinnc

alinnc

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 540
  • Înscris: 07.07.2009
daca il mesteci cu dintii, da drumul la vitamine sau nu? :)

Edited by alinnc, 17 February 2010 - 02:03.


#23
neo2

neo2

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 08.06.2005

 alinnc, on 17th February 2010, 02:03, said:

daca il mesteci cu dintii, da drumul la vitamine sau nu? :)
nu, pentru ca crusta la care se refera nu e ce simti tu tare intre dinti !! bobita de polen pe care o vezi si care are diametrul 2-3 mm e facuta din fff multe grauncioare fff mici ( ca un praf colorat). graunciarele astea au dimensiuni  de "10 microni pana la 140 microni." ( vezi http://forum.naturis...topic.php?t=231 ). ASTEA au o crusta care nu prea se poate "sparge" de catre sucurile / din stomac sau saliva. tu nu poti sparge cu dintii un grauncior de diametru 40 microni ; de aia grauncioarele se desfac si elibereaza proteinele etc. daca reactioneaza cu niste substante din iaurt ( probabil enzime ) , d'aia tb. inmuiate cu un anumit timp inainte in iaurt.  
cred ca e clar acum

Edited by neo2, 12 August 2010 - 09:11.


#24
Eugen_D

Eugen_D

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,431
  • Înscris: 05.05.2014
Biomedicina prin apiterapie - Polenul

#25
Daria-Morgendorffer

Daria-Morgendorffer

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 25.08.2015
Si pe mine ma doare stomacul dupa ce iau polen crud. :(
Desi nu am absolut nici o problema cu stomacul in rest.
Pastura o tolerez mai bine.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate