Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

smartwatch LTE

Recomandare boxa portabila dintre...

Cat timp dureaza un retur la emag
 Google Chrome - restricționa...

Tape - Home or small business

Cat timp poate fi pastrata benzin...

Mercedes va renunta la A- si B-Cl...
 Test examinare matematica online ...

De ce vrem sa fim bogați?

Aplicatia Smart Market

Din anul 2025, Ford renunța ...
 Alegere monitoare:Samsung LF24T35...

Zgomot amplificator Onkyo

Povestea Spaima zmeilor

HIDROCONSTRUCTIA nu a platit nici...
 

INTERNET ORANGE

- - - - -
  • Please log in to reply
3646 replies to this topic

#1207
adrian001

adrian001

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,269
  • Înscris: 02.11.2006
Deci pana la urma ai ajuns la NodeB, e foarte ciduat pentru ca traficul de date ar trebui sa fie destul de lejer la ora asta. Da si tu mai multe detalii, cam ce semnal ai, distanta fata de NodeB, esti conectat HSPA+ ? ...

PS: Si vezi ca NodeB-ul are trei sectoare, 3 antene orientate in 3 directii diferite. Ar fi bine daca ai putea sa te pozitionezi in fata fiecarei antene si sa testezi pentru ca e posibil ca alt sector sa fie mai liber ...

LE: Cosconor in zona lui vio73 au HSPA+ 21.6 Mbps si se pare ca in multe locuri (chiar din rural) au pus direct HSPA+ 21.6 Mbps in loc de originalul HSPA 14.4 Mbps.

Edited by adrian001, 10 May 2012 - 09:52.


#1208
Cosconor

Cosconor

    Netmonitoring fan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,009
  • Înscris: 08.06.2003

View Postadrian001, on 10th May 2012, 08:49, said:

LE: Cosconor la vio73 au HSPA+ 21.6 Mbps se pare ca in multe locuri (chiar din rural) au pus direct HSPA+ 21.6 Mbps in loc de originalul 14.4 Mbps.
Da, urmarisem oarecum discutia voastra despre asta din zilele trecute, dar cum ati dedus ca au bagat HSPA+ 21 daca în fata antenelor Vio nu ajunge nici macar la 14Mbps ? :huh: Ca am vazut Negotiated QoS-ul abonamentului lui, si nu este limitat la viteza asta de abonament - deci reteaua limiteaza.

Edited by Cosconor, 10 May 2012 - 09:55.


#1209
adrian001

adrian001

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,269
  • Înscris: 02.11.2006
Pai outdoor, in mai multe teste prinsese peste 15-16 Mbps. Pe langa asta modemul e conectat HSPA+, iar Negotiated QoS este 21 Mbps pe down cu 5.xx Mbps pe up.

#1210
Cosconor

Cosconor

    Netmonitoring fan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,009
  • Înscris: 08.06.2003

View Postadrian001, on 10th May 2012, 08:54, said:

Pai outdoor, in mai multe teste prinsese peste 15-16 Mbps.
16Mbps în mod repetat pe acelasi server (eu de exemplu îmi fac testelele pe cel NextGen din Bucuresti) ? :huh:

View Postadrian001, on 10th May 2012, 08:54, said:

Pe langa asta modemul e conectat HSPA+
OK, asta da, sa zicem.

View Postadrian001, on 10th May 2012, 08:54, said:

iar Negotiated QoS este 21 Mbps pe down cu 5.xx Mbps pe up.
Asta din câte stiam nu indica decât viteza maxima la care te lasa tipul de abonament detinut.
Nu ar trebui sa aiba vreo legatura directa cu cât poate reteaua din zona. :mellow:

Edited by Cosconor, 10 May 2012 - 10:02.


#1211
adrian001

adrian001

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,269
  • Înscris: 02.11.2006
Uite aici testele.

Deci dupa cum se vede atinge peste 15,5 Mbps in mod repetat cu acelasi server. Legat Negotiated QoS este exact cum zici tu, vroiam doar sa subliniez ca nu este limitat, deci ar putea atinge in jur de 20 de Mbps daca este conectat HSPA+, are semnal excelent, este singurul utilizator activ pe acel sector si capcitatea de transport a NodeB-ului face fata.

LE: Sper doar ca aia de la Huawei sa nu considere si HSPA 14.4 Mbps ca fiind HSPA+ ca atunci ne agitam degeaba.

Edited by adrian001, 10 May 2012 - 10:22.


#1212
Cosconor

Cosconor

    Netmonitoring fan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,009
  • Înscris: 08.06.2003

View Postadrian001, on 10th May 2012, 10:14, said:

LE: Sper doar ca aia de la Huawei sa nu considere si HSPA 14.4 Mbps ca fiind HSPA+ ca atunci ne agitam degeaba.
Ce am remarcat eu pe MobilePartner-ul meu (v16.001, ca sunt mai multe versiuni) este ca pe VDF când se conecteaza afiseaza HSPA, iar pe Orange HSPA+.

In rest, e clar ca nu ne putem baza doar pe aceasta indicatie. Daca Vio, rotindu-se în jurul BTS-ului (cum ziceai si tu - ca sa încerce pe cele 3 sectoare, în caz de unul o fi mai încercat... desi la ora asta în mijlocul saptamânii e foarte putin probabil) la o distanta de 30-40m de pilon (ca sa fie oarecum în plin sub acoperirea unui sector anume, nu jos exact sub antene unde poti sari de pe un sector pe altul) nu reuseste sa depaseasca 14Mbps, atunci sperantele de HSPA+ se cam evapora, iar acele teste >15Mbps (5-6 "reusite" din zecile si zecile pe care le-a facut fara sa depaseacsa 14Mbps) erau doar o coincidenta.

Edited by Cosconor, 10 May 2012 - 10:30.


#1213
copil_Cuminte19

copil_Cuminte19

    Supermodel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,595
  • Înscris: 13.10.2008
Posibil sa fie HSPA+ si sa nu fie instalata capacitate suficienta incat sa permita viteze mai mari de 15-16 Mbps.
Vio, incearca sa stai mai spre bataia directa a unei antene sectoriale, fiindca ea nu bate in jos, ci doar unde e orientata, ca sa iti faci o idee mai simpla, gandeste-te la un corp de iluminat cu neoane de alea lungi si la cum reflecta el lumina.

Edited by copil_Cuminte19, 10 May 2012 - 10:31.


#1214
vio73

vio73

    Guru member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,424
  • Înscris: 13.07.2010

View Postcopil_Cuminte19, on 10th May 2012, 10:30, said:

Posibil sa fie HSPA+ si sa nu fie instalata capacitate suficienta incat sa permita viteze mai mari de 15-16 Mbps.
Vio, incearca sa stai mai spre bataia directa a unei antene sectoriale, fiindca ea nu bate in jos, ci doar unde e orientata, ca sa iti faci o idee mai simpla, gandeste-te la un corp de iluminat cu neoane de alea lungi si la cum reflecta el lumina.


Mda, am revenit acasă! Nu puteam să mai scriu pe forum pentru că eram la serviciu! Deci aveam 5 liniuțe din 5, HSPA+, dar simțeam că ceva nu îmi dă voie să trec de limita respectivă. Am făcut teste pe 2 din cele 3 antene, iar cel mai mult am luat chiar pe cea orientată spre casa mea! Nu am avut prea mult timp să studiez pentru că eram într-o pauză, dar singurul inconvenient pe care îl mai văd eu este că joia este un târg foarte mare în zonă și  s-ar putea ca traficul de date să fie ceva mai mare!

P.S. Oricum nu prea văd logica să prind de acasă mai mult decât de sub antenă!

Edit: Am mai făcut acum niște teste acasă, în birou și iată ce a rezultat:
[ http://www.speedtest.net/result/1942779945.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ http://www.speedtest.net/result/1942782600.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ http://www.speedtest.net/result/1942786170.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


Cu semnal de numai 2 liniuțe

Edited by vio73, 10 May 2012 - 14:10.


#1215
vio73

vio73

    Guru member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,424
  • Înscris: 13.07.2010
Urmând sfatul lui Cosco cu serverul Nextgen am ieșit în curte și am mai repetat de la terasă niște teste (la parter) și iată ce a rezultat:

[ http://www.speedtest.net/result/1942894789.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ http://www.speedtest.net/result/1942899601.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ http://www.speedtest.net/result/1942902285.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ http://www.speedtest.net/result/1942905297.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ http://www.speedtest.net/result/1942910076.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ http://www.speedtest.net/result/1942913658.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


Menționez faptul că în punctul respectiv nu scade sub 13 Mbps! :coolspeak:

Am 3 liniuțe și semnal HSPA+

P.S. Dacă și astea sunt coincidențe, eu sunt Barach Obama!

Edited by vio73, 10 May 2012 - 15:40.


#1216
Cosconor

Cosconor

    Netmonitoring fan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,009
  • Înscris: 08.06.2003
OK. Atunci într-o zi când zona este sigur "libera" (fara vreun târg sau mai stiu eu ce) mai încerci sa mai faci un tur pe lânga site, testând pe acelasi server - deci cel Bucharest / NextGen de exemplu. Sa vedem exact ce si cum.

#1217
vio73

vio73

    Guru member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,424
  • Înscris: 13.07.2010

View PostCosconor, on 10th May 2012, 16:36, said:

OK. Atunci într-o zi când zona este sigur "libera" (fara vreun târg sau mai stiu eu ce) mai încerci sa mai faci un tur pe lânga site, testând pe acelasi server - deci cel Bucharest / NextGen de exemplu. Sa vedem exact ce si cum.

Eu am făcut de sub site pentru că mai departe sunt case, iar alte puncte de unde mai pot face ( alte străzi) cad într-o parte de antene ( nu cad perpendicular)! Cred că  punctul găsit de mine în curte vine cumva perpendicular pe antenă ( din câte deduc eu) și numai de acolo pot prinde astfel de viteze (mă refer la curtea mea)! Deci dacă nu nimeresc prin apropiere de antenă un punct din ăsta cred că o să mă învârt aiurea pe lângă ea și nici nu prea este spațiu un pic mai la depărtare care să dea perpendicular pe vreuna! Poate numai la ceva depărtare în câmp ( la vreo 1 Km), doar la una dintre cele 3! Celelalte două bat în comuna unde este amplasată (Slobozia, jud. Argeș).

Edited by vio73, 10 May 2012 - 17:24.


#1218
Bogdi_Marian9914

Bogdi_Marian9914

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 650
  • Înscris: 04.02.2012
Am observat ca acum la cartela de voce se conecteaza in HSPA si nu in HSDPA cum era cand era acea limitare.

#1219
copil_Cuminte19

copil_Cuminte19

    Supermodel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,595
  • Înscris: 13.10.2008

View PostBogdi_Marian9914, on 10th May 2012, 20:28, said:

Am observat ca acum la cartela de voce se conecteaza in HSPA si nu in HSDPA cum era cand era acea limitare.
Hmm, da? Poti sa faci un test de viteza?

#1220
adrian001

adrian001

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,269
  • Înscris: 02.11.2006
Si cand era acea limitare (defapt inca e) se conecta in HSPA doar ca QoS-ul este de 4096 Kbps pe downlink si 384 Kbps pe uplink. Limitarea inca e la aceeasi viteza, chiar acum 5 minute am testat eu ...

LE: Apropo vad ca limitarea asta nu e de ieri, de azi si totusi pe site in cadrul optiunilor de internet nu scrie nimic.

Edited by adrian001, 10 May 2012 - 20:34.


#1221
copil_Cuminte19

copil_Cuminte19

    Supermodel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,595
  • Înscris: 13.10.2008
Ce prostie. Adica ei te obliga sa activezi extraoptiunea aia ca sa beneficiezi de viteze de pana la 7.2 Mbps, deci nici macar sa te lase la maximul teoretic, ci la doar 7.2. Nu se specifica nimic de upload, deci poate ramane limitat. Toata chestia asta spune multe despre nesimtirea lor in ceea ce priveste clientii PrePay.

Dupa multe SIM-uri dezactivate, vroiam sa redevin (iarasi, din nou, spuneti-i cum vreti) client Orange, insa m-am hotarat sa nu o mai fac. Nesimtire maxima sa faci asa diferente. Pana si Vodafone lasa vitezele maxime si HSUPA activ la orice SIM, fie ca-i de date sau de voce.

#1222
Cosconor

Cosconor

    Netmonitoring fan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,009
  • Înscris: 08.06.2003

View Postadrian001, on 10th May 2012, 19:24, said:

LE: Apropo vad ca limitarea asta nu e de ieri, de azi si totusi pe site in cadrul optiunilor de internet nu scrie nimic.
Daaa, asa este, mi-am amintit si eu acum !

Cum sa nu scrie nimic, scrie la optiunea MySmartphone ca ît ida acces la 7.2Mbps (LINK), iar pe vremea vechilor optiuni de Net (nu astea "Net & lu'peste", alea doar cu MB inclusi) era cât de cât precizat ca vitezele maxime de acces le obtii decât cu My Smartphone - optiunea lor cea mai scumpa pe vremea aceea.

Pâna si la optiunea mea de Blackbery (LINK) e precizat clar ca tot la 3.6Mbps limiteaza.
Sper ca nu sperati ca o-r sa scoata vreodata aceste limitari ? :)

Edited by Cosconor, 10 May 2012 - 21:07.


#1223
copil_Cuminte19

copil_Cuminte19

    Supermodel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,595
  • Înscris: 13.10.2008
Adi se referea ca la celelalte optiuni nu scrie ca e limitata viteza la 3.6 Mbps. Insa, chiar si asa, si la optiunea Smartphone nu indica nimic legat de upload, daca ramane la 384 Kbps sau e lasat ''liber''.

P.S: Le-am ''dedicat'' celor de la Orange un post pe blogul meu.

#1224
dumitrascuiovan

dumitrascuiovan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 140
  • Înscris: 04.01.2012

View Postvio73, on 10th May 2012, 16:30, said:

Urmând sfatul lui Cosco cu serverul Nextgen am ieșit în curte și am mai repetat de la terasă niște teste (la parter) și iată ce a rezultat:

[ http://www.speedtest.net/result/1942894789.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ http://www.speedtest.net/result/1942899601.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ http://www.speedtest.net/result/1942902285.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ http://www.speedtest.net/result/1942905297.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ http://www.speedtest.net/result/1942910076.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ http://www.speedtest.net/result/1942913658.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


Menționez faptul că în punctul respectiv nu scade sub 13 Mbps! :coolspeak:

Am 3 liniuțe și semnal HSPA+

P.S. Dacă și astea sunt coincidențe, eu sunt Barach Obama!
Nici in visurile cele mai "umede", Vodafone n-o sa ofere aceste viteze in zone unde au implementat 21,6 Mb/sec,nici daca infasuram modemul cu cablu USB cu tot,de vreo sectoriala!
Revenind la subiect,este posibil... mi s-a intamplat si mie pe reteaua unde sunt abonat,sa am sub antene 5 Mb/sec si upload foarte bun,in jur de 3,2 Mb/sec iar acasa in camera mea,unde mai mereu NU trec de 3 linii datorita betoanelor,sa obtin download de 7 Mb/sec.
Concluzia... cel putin la mine in Ploiesti - modemul se conecteaza simultan pe 2 NodeB-uri,blocul aflandu-se la 300 respectiv 800 m de cele 2 statii si desi semnalul este slab spre mediu,vitezele obtinute sunt superioare amplasarii directe sub antena!
In cazul tau,in curte la confluenta dintre 2 sectoriale,vitezele pot fi superioare decat daca te-ai afla direct sub releu in "bataia" unei singure antene.
Da,este posibil sa ai viteze mai mari in curte la tine si acelea sa fie maximul posibil,decat daca te-ai afla direct sub antena!

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate