Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Clipboard files copy/paste, filen...

Care-i treaba cu Reddit-ul? (nu m...

Diferente diferentiale

Finala Eurovision 2024
 De ce nu protestati?

Etanșare intre cada perete b...

Back-up box Fronius ?

Router de la Digi nu face fata la...
 Magnolii

Achizitie LG OLED evo 55C31LA - e...

Aplicatii PV Huawei Sun

Istoric deplasari - GPS
 Surub autoforant-metric mixt

Lipsa semnal - strategie de marke...

One week meal plan - Pachet

Apometru defect?
 

Încălzire/Racire în Pardoseala cu agent termic IPAT

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
4129 replies to this topic

#4087
nebanuit

nebanuit

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 03.06.2008

View Postscurt_pe_2, on 21st May 2011, 03:29, said:

Nu prea ar fi "suficienta". S-ar recomanda un minim 8 mm.
Gasesti la Valrom banda perimetrala(vezi ca au doua tipuri, nu o alege pe cea mai scumpa :P) - rola 25 ml
De asemenea in Dedeman am observat ca au introdus oarecum de curand la vanzare role de banda perimetrala ce pare ok, cu un pret mai mic decat la Valrom, mai ales ca sunt role de 50 ml. Nu am avut timp sa studiez banda, sa imi dau seama cat de buna ar fi, doar am vazut cand aduceau rolele in rafturi. Grosimea este de 8 sau 10 mm.


   Multumesc frumos pentru raspuns!

#4088
GREENchoice

GREENchoice

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 12.05.2011
Eu as zice sa cumperi un o placa de polistiren din sistemele tacker care au 3 sau 5 grosime se monteaza usor chiar si fara sa fi profesionist .Cea de 3 vine cu EPS100
cea ce inseamna 500kg/mp greutate aplicata iar cea de EPS200 merge la 1 tona .Pentru casa iti recomand EPS100. Asa rezolvi si problema foliei de aluminiu si cea a celei de condens.Vine la bax de 10mp .Pretul p[ietei variaza intre 6 si 8 euro/mp ( cu tot cu tva).

Stay green!

#4089
novigelu

novigelu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 452
  • Înscris: 20.11.2010

View PostGREENchoice, on 21st May 2011, 19:21, said:

Eu as zice sa cumperi un o placa de polistiren din sistemele tacker care au 3 sau 5 grosime se monteaza usor chiar si fara sa fi profesionist .Cea de 3 vine cu EPS100
cea ce inseamna 500kg/mp greutate aplicata iar cea de EPS200 merge la 1 tona .Pentru casa iti recomand EPS100. Asa rezolvi si problema foliei de aluminiu si cea a celei de condens.Vine la bax de 10mp .Pretul p[ietei variaza intre 6 si 8 euro/mp ( cu tot cu tva).

Stay green!


Pai daca este asa bun si rezistent cel de 5 EPS 200 merge si sub placa parter de la  casa!Este extrudat?!!

#4090
GREENchoice

GREENchoice

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 12.05.2011

View Postnovigelu, on 21st May 2011, 19:26, said:

Pai daca este asa bun si rezistent cel de 5 EPS 200 merge si sub placa parter de la  casa!Este extrudat?!!


Ma feresc sa fac afirmatii de genul ``asa bun `` sau ``asa rezistent`` este exact cea ce am descris .
Alte date ar fi :

heat resistance [m2 K/W] from 0,68 to 1,35
thermal resistance [m2*K/W] from 0,036 to 0,038

Nu este polistiren extrudat este expandat.Cel putin la montaj te scuteste de manevrele cu folia sau mai stiu eu ce manevre sunt la polistirenul de constructii.
Postez foto sa vezi cum arata .Am uitat sa zic zic ca ie marcat din 10 in 10.



O sa postez si cum arata gata montat , poate il gasiti interesant.:)

Attached Files



#4091
scurt_pe_2

scurt_pe_2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,972
  • Înscris: 23.06.2008
Polistiren expandat vs polistiren extrudat

Una dintre cele mai facile modalitati de a mentine confortul unei locuinte este izolarea termica. Fie ca va ganditi la cea interioara sau exterioara, a acoperisului sau pardoselii, printre cele mai utilizate materiale pe care le veti intalni de-a lungul cautarii dumneavoastra sunt polistirenul expandat (EPS) si polistirenul extrudat (XPS). Multi dintre noi le confundam pentru ca stim prea putine despre ele. Ele ascund avantaje si dezavantaje, pe care va sfatuim sa le luati in considerare cand va trebui sa luati o decizie.

Inca de la inceput este necesar sa stiti ca aceste tipuri de polistiren nu mai sunt o noutate, fiind intrebuintate pe scara laga. Datorita capacitatii termoizolatoare (transfer termic scazut), sunt folosite cu succes si la fabricarea diverselor ambalaje, casolete, pahare etc, cu scopul de a mentine temperatura constanta a produselor si a proteja obiectele sensibile la socuri.

Polistirenul expandat
Polistirenul expandat poate fi folosit la constructiile noi si renovari, fiind disponibil sub forma de panouri cu grosimi de la 1 cm pana la 20 cm. Este utilizat in primul rand la exteriorul cladirii, dar si la termoizolarea mansardei. La ambele materiale grosimea influenteaza pierderile de caldura. Producatorii ofera izolatii cu grosimi diferite, asa ca va recomandam sa aveti grija ce cereti! Pentru termoizolarea fatadelor este recomandata folosirea exclusiva a polistirenului expandat cu grosimea de minimum 10 cm (cel mai uzual), iar orice cm in plus (pentru acelasi produs) la aceasta valoare face ca investitia sa fie mai rentabila pe termen lung, fiind gresita decizia de a “economisi” prin reducerea grosimii placii de polistiren expandat.
Insa va recomandam sa solicitati si valoriile conductivitatii termice, pentru ca pentru aceeasi grosime, acestea pot sa difere de la un produs la altul, fiind astfel si acesta un criteriu de selectie extrem de important.

Datorita faptului ca este fabricat si depozitat in conditii speciale, acest tip de polistiren este un material stabil, contractiile lui fiind „consumate“ in totalitate inainte de punerea in opera. Pentru a imbunatati calitatile termoizolatoare ale placilor din polistiren expandat, producatorii „avangardisti“ folosesc grafitul in tratarea materiei prime, rezultatul fiind un produs cu calitati termoizolatoare de exceptie, folosit atat la izolarea termica a acoperisurilor, cat si a fatadelor. In functie de aplicatia dorita sunt disponibile o multitudine de tipuri de polistiren expandat. Astfel puteti folosi polistiren expandat pentru termoizolarea fatadelor, planseelor de pod sau intermediare si pentru termoizolarea mansardei.

Concluzia specialistilor canadieni
Una dintre proprietatile materialului este de a incetini transferul vaporilor din locuinta spre exterior. Tocmai de aceea este recomandat un panou perforat pentru a imbunatati ventilatia. Rezistenta materialului este de multe ori pusa sub semnul intrebarii, mai cu seama daca tencuiala aplicata peste el are o greutate prea mare. In acest caz termoizolatia poate ceda, cu atat mai mult cu cat este utilizat un adeziv de o calitate inferioara sau neadecvat.
Ca si regula generala, trebuie sa stiti ca polistirenul expandat sau extrudat nu imbunatateste rezistenta structurii, dar nici nu o „incarca“, datorita greutatii sale reduse. Practica a demonstrat ca polistirenul expandat face fata cu succes si in cazul unei case amplasate intr-o zona cu umiditate crescuta. Ciupercile, bacteriile sau mucegaiul nu il afecteaza.
Foarte multi constructori sunt de parere ca intre placa de polistiren si zid sunt create conditiile favorabile aparitiei mucegaiului. Totusi, dupa ce o comisie de specialisti din Canada a initiat un studiu pe aceasta tema, teoria a fost pe deplin respinsa. Concluzia lor a fost ca permeabilitatea la vapori a materialului, daca acesta este montat la exterior, nu favorizeaza “blocarea” umiditatii intre placa de polistiren si zid, astfel neaparand nici mucegaiul.
Utilizarea acestui tip de polistiren a devenit obisnuita in ultimii zece ani. In timp ce pretul multor materiale pentru constructii a fluctuat mult, costul polistirenului expandat a ramas constant. Odata montat nu va crea probleme estetice deoarece tencuiala nu permite asta. In ultima perioada, beneficiaza de tot mai mult succes un sistem constructiv bazat pe folosirea polistirenului expandat cu rol dublu: cofraj si termoizolatie. Structura de rezistenta este asigurata de panouri din beton armat turnate chiar in aceste prefabricate din polistiren expandat. Utilizarea sistemului reduce costurile constructiei datorita montarii lui rapide, insa calitatile acestui sistem vor trebui dovedite in timp.

XPS-ul (polistirenul extrudat) face pe „durul“
Polistirenul extrudat are o reputatie solida pentru fiabilitate si rezistenta superioara la efectele distructive ale naturii. De obicei, principalul considerent in compararea termoizolatiilor este capacitatea lor de a impiedica pierderile de caldura. Concret, vom lua in consideratie fie rezistenta la transfer termic ® ce este mai eficienta cu cat e mai mare, fie coeficientul de transfer termic (CTT) care trebuie sa fie cat mai mic posibil. Insa, CTT-ul poate varia in functie de caracteristicile de fabricare si conditiile de utilizare.
Chiar daca produsul are o anumita valoare R sau CTT declarata de producator, cu timpul, aceasta se poate schimba foarte mult. Daca fabricantul nu ia in calcul acest lucru, dumneavoastra veti fi oarecum inselat fara sa va puteti da seama. Nu de putine ori, izolatiile cu polistiren expandat care au o valoare R relativ mare la temperaturi normale, o pierd odata cu scaderea acesteia. Deficienta este rar intalnita la polistirenul extrudat care are de obicei o rezistenta mai mare la transfer termic cand scade temperatura. In cazul izolarii pardoselilor supuse la trafic, cea mai buna alegere este fara indoiala, polistirenul extrudat, datorita duritatii si rezistentei mecanice cu mult mai bune decat cea a EPS-ului.

XPS ”pal si prafuit“
Impermeabilitatea polistirenului extrudat este net superioara polistirenului expandat, recomandandu-l pentru termoizolari in medii umede: fundatii, socluri si terase inversate. Fluctuatiile de temperatura (sub si peste 0OC) in prezenta umiditatii au consecinte negative in cazul multor materiale pentru constructii. Rezistenta polistirenului extrudat la umezeala, combinata cu duritatea si elasticitatea, fac din el un produs rezistent la inghet/dezghet. Avand o structura celulara inchisa (spre deosebire de polistirenul expandat), el nu are capacitatea de a „respira“, fapt care nu il recomanda pentru termoizolarea exterioara a fatadelor, chiar daca CTT-ul este mai bun decat in cazul polistirenului expandat.
Este usor de manevrat si disponibil intr-o varietate de dimensiuni, iar gradele diferite de duritate il fac potrivit pentru anumite aplicatii. Trebuie mentionata si rezistenta mai mare a lui comparativ cu polistirenul expandat la agenti chimici precum: acizi, baze, alcool si vopsele bazate pe alcool, apa sarata, ciment, asfalt etc. Totusi, produsele ce au in compozitie petrol il pot deteriora.
O placa de polistiren extrudat expusa la soare, chiar daca isi schimba culoarea, devenind „pala si prafuita“, nu-si va schimba simtitor valorile termoizolante. Cu alte cuvinte, se bronzeaza, dar nu face insolatie. Notiunea de a „termoizola o casa“ implica nu doar izolarea unui element, ci un complex de masuri. De aceea, cele doua tipuri de polistiren nu se exclud, ele fiind complementare. Speram ca va vor fi de folos informatiile pe care le-ati aflat din acest articol atunci cand veti lua decizii sau veti discuta cu vanzatorul ori mesterul.

Pretul conteaza?!
Chiar daca panourile din polistiren au aparut inca din anii ‘50, utilizarea lor pe scara larga a inceput prin ‘70. Vata minerala este si ea o solutie pentru termoizolare, dar necesita un sistem special de montare. Datorita spectrului larg de folosire, usurintei instalarii si performantei in exploatare, polistirenul reprezinta o solutie potrivita pentru termoizolarea elementelor de constructie: fatade (BCA, caramida, beton, lemn), pardoseli, terase, mansarde, elemente de structura etc.
Pretul conteaza deoarece, de obicei, spune multe despre calitate. Daca ati achizitionat polistiren extrudat la pretul polistirenului expandat, nu trebuie sa va ganditi ca ati dat lovitura. Pentru ca aceasta „lovitura“ este de scurta durata, iar pe termen lung complicatiile vor fi „lovitura de gratie“. Stiind ca polistirenul extrudat este mai scump decat polistirenul expandat, numai o deficienta de calitate poate face ca pretul lui sa fie mai mic. De aceea, trebuie sa stiti ca de cele mai multe ori pretul polistirenului extrudat este cel putin dublu fata de cel al polistirenul expandat.
Totodata, pentru o termoizolare pentru care sunt necesari 20-30 mc de polistiren expandat de 10 cm, scoateti mai mult din buzunar cu 12-15 lei/mc, pentru folosirea unui polistiren de calitate - cu alte cuvinte, diferenta intre calitate si neperformanta este insignifianta.

*Daca se doreste, pot cita si sursa. Irelevanta-n acest caz - dupa aprecierea mea.
**Articolul nu a fost modificat si nici nu s-au extras doar parti din acesta, ci l-am lasat ca atare, cu toate informatiile suplimentare continute, ce poate in aparenta(sau nu) nu au nicio legatura cu acest topic.

Edited by scurt_pe_2, 21 May 2011 - 19:51.


#4092
GREENchoice

GREENchoice

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 12.05.2011
Fair play please. :console:

Attached Files


Edited by GREENchoice, 21 May 2011 - 20:17.


#4093
apanoiu

apanoiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,181
  • Înscris: 10.01.2007
Exista expandat mai dur decat extrudatul.
Am vazut asa ceva la LK, era folosit la un sistem uscat low profile.

Pretul insa....

#4094
spanu110976

spanu110976

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,087
  • Înscris: 20.01.2011

View Postalibabu, on 21st May 2011, 10:58, said:

ei...cel putin ai fost un pic malitios....ma rog...nu e treaba mea....

altfel...am mai intin niste  circuite....sunt aproape gata cu etajul:
Mai pune ceva foto din acea camera facute de la usa eventual sa se vada toata camera ca mi se pare ca ai facut o gresala.Nu vreau sa spun prosti pt. ca nu se vede bine.

View Postscheleton, on 21st May 2011, 13:28, said:

..Eu insa ma bazez pe buna intentie a fiecaruia dintre voi 3 si este ultima data cand se intampla, si las lucrurile asa. Pot sa fac altceva suplimentar: sa sterg mesajele incriminate, insa o fac doar la cererea voastra.
Daca vrei sa stergi, sterge acele mesaje. Eu nu am nimic impotriva.Sincer sa fiu ma asteptam sa fie sters primul meu mesaj imediat.

Edited by scheleton, 22 May 2011 - 00:06.


#4095
scurt_pe_2

scurt_pe_2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,972
  • Înscris: 23.06.2008

View Postapanoiu, on 21st May 2011, 21:26, said:

Exista expandat mai dur decat extrudatul.
...
Asa-i, insa se vorbea de produse normale, cu preturi normale(cel putin eu despre asta vorbeam) si caracteristici tehnice bune(considerate peste medie, ca si calitate). Ca exista exceptii al caror pret inchid discutia, asta-i alta poveste. Plus ca nu doar duritatea este importanta la polistiren. La o adica, de ar fi vorba doar de duritate, solutia oarecum ieftina poate ar fi reprezentata de panourile OSB.
Eu as prefera si recomand XPS normal(dar nu mai "normal" decat caracteristicile standard - relative si astea, fiindca sunt declarate si sunt conform unor normative ce pot fi amestecate in fisa tehnica sau pe care beneficiarul nu le poate decripta, ci de ex. vede doar valoarea mica de transfer termic si isi freaca palmele bucuros, dar nu stie ca valoarea este la 0, la 5 sau la 10 grade C), de 3 cm(ce inseamna 10,5 mp/box), care costa max. 120 de lei - adica 3 euro(cu transport si TVA inclus) la aproape orice depozit de materiale de constructii(ma raportez la Buc, insa si in tara preturile pot fi comparative).
Si asta fara sa spun ca eu pot avea contract cu un producator/distribuitor de XPS, si pot obtine un pret mai mic pt Buc si Ilfov.
As putea alege un produs mai scump(si mai dur, ori cu un coeficient de transfer termic mai redus cu 0,01% de ex), insa as prefera ca diferenta de bani sa o aloc altor componente ceva mai importante ale incalzirii in pardoseala. De ex. grupul de amestec si pompare(shunt de amestec), o teava mai buna, o automatizare inteligenta, etc. A alege un polistiren "ultimul ragnet" peste care sa pun un furtul de stropit gradina, legat in distribuitoare facute din T-uri de alama, nu cred ca ar fi taman o varianta grozava(exagerarea este evidenta, fiindca doresc sa ilustrez un fenomen). Chiar si atunci cand se pun la sistemul de IP toate componentele de calitate, de inalta calitate, este la fel de ok atat polistirenul extrudat cat si expandatul de ultima generatie. Oricare produs din cele doua nu ar creste(si nici nu ar scadea) garantia incalzirii in pardoseala si nici garantia de punere in opera, nicaieri in lume. Si nu inseamna ca in functie de aceasta alegere sistemul de incalzire in pardoseala are o durata de viata mai mare(si nici mai mica). Insa, intotdeauna se va spune(si recunoaste), oriunde in lume, ca este un sistem de incalzire in pardoseala de calitate.

Edited by scurt_pe_2, 21 May 2011 - 21:44.


#4096
GREENchoice

GREENchoice

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 12.05.2011
@scurt

Quote

Eu as prefera si recomand XPS normal
Puteai sa zici asta de la inceput fara sa te mai complici :coolspeak:

Pana atunci...

Stay green!

Edited by scheleton, 21 May 2011 - 22:13.


#4097
raduk

raduk

    Instalatorul de Iași

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,330
  • Înscris: 30.09.2007
Apropó de garanția de punere în operă... am și eu două întrebări pentru toți cei care fac IP (doar instalația în sine sau și cu șapa turnată peste): care este perioada de garanție oferită și ce anume acoperă această garanție?  :peacefingers:

#4098
GREENchoice

GREENchoice

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 12.05.2011
Pentru mine manopera este: primi  2 ani garantie cu acoperire totala .Sapa ( pentru ca o fac eu) , functionare dupa parametri instalati.Asta inseamna ca orice se intampla clientul nu scoate un ban din buzunar.Restul de 5 ani se plateste deplasarea si/sau eventuale avarii datorate sistemului ( schimb garnituri etc).
Cat despre materiale au garantie oferite de producator .Sunt reprezentant direct al unui tust ce ofera sisteme complete deci fara probleme se face schimbul din stoc in 24 h componente uzuale si 4 zile lucratoare speciale.( foarte putine)


Stay green !

#4099
alibabu

alibabu

    Hapciu'Politic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,121
  • Înscris: 19.05.2009

View Postspanu110976, on 21st May 2011, 21:55, said:

Mai pune ceva foto din acea camera facute de la usa eventual sa se vada toata camera ca mi se pare ca ai facut o gresala.Nu vreau sa spun prosti pt. ca nu se vede bine.

momentan nu  am alte poze.....voi face maine si din alte unghiuri....
poate poti sa-mi indici macar zona cu posibila greseala......
sa tii cont ca in camera asta am 2 circuite .... :peacefingers:

#4100
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,644
  • Înscris: 30.01.2008

View Postingnstgh, on 21st May 2011, 12:07, said:

salut, mersi pentru raspuns. deci are merge polistirenul extrudat de 3 sau mai bun e cel de 5 extrudat? eu vreu sa pun cum e mai bine si da asta cu polistirenul la etaj unii zic ca nu trebuie deloc pus la etaj sau sa pui macar o folie din aia de parchet tu ce zici sa pun tot de 3 extrudat sau sa nu pun?
despre folia de aluminiu ma gandeam sa o pun decat la parter, sa pun si la etaj?
la pereti am vazut ca unii zic sa se puna pe mergine tot polistiren extrudat cam de 2 pentru evitarea condensului. banda perimetrala pentru incalzirea in pardoseala unde poate fii gasita pentru ca la mine in oras nu prea sunt multe magazine mari gen baumax sau altele si toti iti cam zic ca au ceva inlocuitor.
punctul 7 nu prea il inteleg, deci eu o sa torn sapa ar peste o sa pun parchet in living si la etaj, toti zic ca sa nu pun parchet gros sa pun mai subtire ca nu are nimic(nu se degradeza) dar vreau sa fiu sigur

E mai bine 5 decit 3 asta e clar(si aici conteaza marimea :lol: ).
Am spus si repet : Ip la etaj e o instalatie independenta de cea de la parter deci :obligatoriu polistiren ..minim 30 mm /32 kg mc
Folia de aluminiu ajuta dar nu e un must have
Banda perimetrala..ti-au spus ,vad, colegii mei deci nu repet si io.
Cine iti spune ce parchet sa iti pui sa isi asume si responsabilitatea :naughty:

View Postingnstgh, on 21st May 2011, 12:07, said:

salut, da stiu cum e cu praful, uni zic ca se ridica altii ca nu...in fine
Daca ai o IP corecta se ridica doar praful pe care il maturi...  a fost cindva o problema treaba asat cu ridicatul prafului din cauza diferentelor de temp din cadrul aceleeasi incaperi,dar daca ai o IP intr-adevar  NU exista problema asta.

View Postingnstgh, on 21st May 2011, 12:07, said:

cam peste tot am auzit de folia de aluminiu pentru reflectia caldurii sau a uniformizarii caldurii, tu zici ca o cam pun degeba?

Pentru "reflectia caldurii" iti pui extrudatul tocmai ptr-ca ,caldura sa se "reflecte" in sus si nu in placa de beton.

View Postingnstgh, on 21st May 2011, 12:07, said:

ps in legatura cu parchetul pe linkul de mi l-ai laasat am vazut ca trebuie puse niste tablii din compozit de aluminiu unde se pune parchetul si apoi o folie de  polistiren extrudat, eu daca pun folia de aluminiu merge sa pun direct folia de polistiren extrudat sau nu. asta inseamna ca nu mai trebuie turnata sapa din ce am vazut eu in poza sau am inteles gresit, mersi
Ai inteles gresit.

Edited by gelunechifor, 22 May 2011 - 10:30.


#4101
ingnstgh

ingnstgh

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 55
  • Înscris: 17.02.2009

View Postundercoverbrother, on 21st May 2011, 11:20, said:

la tine transferul de caldura pana la parchet se face prin conductie iar din parchet in aer prin convectie. nu ai are ce sa reflecte folia aia. dupa cum ziceam doar radiatia (IR) poate fi reflectata (tuburile de quartz de exemplu la care daca folosesti un reflector de calitate incalzesti si la cativa metri distanta). ar putea ajuta la uniformizarea caldurii dar la cat de subtire este nu va transmite mare lucru din zonele mai calde in cele mai reci. ce sa zic, daca nu e prea mare deranjul poti sa o pui ca sa fie...
mda ai dreptate, o sa ma gandesc daca o sa pun foia de aluminiu, e undeva la 3,8 Ron pe m2, ma gandeam sa pun numai la parter. si din ce am inteles daca pun folie de aluminiu nu mi are rost sa pun folie anticondes(din aia de solar) pe placa nu? sau trebuie pusa cea de solar apoi polistirenul, dupa care folia de aluminiu si apoi tevile de pex?

View Postscurt_pe_2, on 21st May 2011, 12:42, said:

Suficient ar fi polistirenul extrudat de 3 cm. ..
salut, iti multumesc mult pentru sfaturi, am chiar la mine in oras magazin romstal si am vazut ca aveau multe produse de la valrom, o sa comand banda perimetrala de la ei, de care sa fie din aceea de 8mm parca nu, si nu aceea cea mai scumpa din ce am vazut pe forum.
treaba cu parchetul din ce inteleg eu nu prea pot sa pun parchet normal nu? numai daca am acel sistem cu placi de AL. cel care imi face instalatia de IP spunea ca pot sa pun orice fel de parchet numai sa nu fie foarte gros si argumenta ca nu e nici o problema deoarece temperatura o sa fie undeva la 40grade celsius si nu ar afecta parcetul, dar eu nu ma pot lua dupa el si de aceea iti cer sfatul tau.

inca o chestie, am gasit polistiren extrudat de 3 la un pret bunicel cam 8,5 Ron/placa de 0,75, asi iesi undeva cam ca la baumax pe bax, cel care vine mi-a zis ca extrudatul la el de 2,3 si 5 are acelasi pret, temerea mea care este sa nu fie de slaba calitate de este asa de ieftin, cum pot sa-mi dau seama cat de bun este?(adica nu numai dupa firma producatoare, apropo daca stiti cateva firme producatoare bunessau rele de XPS va rog sa-mi spuneti.

ultimul lucru ceva ce nu inteleg, instalatorul meu imi spuen ca daca pun folie de aluminiu nu mai are rost folia aceea de solar, dar din cate am inteles eu folia de sloar se pune prrima pe beton, apoi vine polistirenul(si stm-ul), apoi folia de aluminiu si tevile de pex, este ok?
mersi

View PostGREENchoice, on 21st May 2011, 17:21, said:

Eu as zice sa cumperi un o placa de polistiren din sistemele tacker care au 3 sau 5 grosime..
salut, mersi de sfat, dar polisitirenul de acest fel se gaseste peste tot sau in anumite magazine, eu sunt din Rm. valcea si nu prea am asa multe hipermarketuri in domeniul constructiilor, cea d genul ambient, romstal..etc... si daca pun aceste polistiren rezolv si problema foliei si cea a foliei de alum deci nu mai trebuie puse nu? din ce am inteles merge pusa de 5 cm jos si de 3 cm sus. astept un raspuns, mersi

Edited by scheleton, 22 May 2011 - 17:50.


#4102
scurt_pe_2

scurt_pe_2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,972
  • Înscris: 23.06.2008
1. Instalatorul tau iti da garantie scrisa ca in cazul in care pui parchet normal(de care o vrea el, mai subtire, mai gros), acesta nu se va deteriora in timp si ca ti-l inlocuieste, pe cheltuiala sa(plus ca plateste tot deranjul generat)? Daca da, iar garantia lui scrisa depaseste 5 ani, pune de care zice el. Producatorul(vanzatorul instalatiei) a dat vreo garantie in acest sens? Sau a facut vreo recomandare?
Dupa parerea mea, ar fi o solutie sa iei legatura cu producatori/vanzatori de parchet, si ii intrebi daca iti dau garantie scrisa(ce perioada, montaj flotant sau lipit de sapa, etc) daca pui parchetul lor peste incalzirea prin pardoseala(cu sapa). Daca se uita crucis la tine, lasa-i asa si cauta pe net producatori de parchet (din zona ta sau nu neaparat), special pentru incalzirea prin pardoseala cu sapa si vezi ce raspunsuri iti dau ei.
Pune aici toate raspunsurile pe care le primesti de la toti cei mentionati mai sus si mai vedem…
2. Polistirenul extrudat are acelasi pret la box, indiferent de grosimea unitara a placii. Pretul pe care l-ai specificat/placa, este ok(se putea chiar si mai bine :D ), un box ar ajunge undeva la 119 lei.
Asigura-te ca densitatea este de 32 kg/mc.
Exista un anumit tip de XPS, de culoare roz(nu imi amintesc producatorul, dar cert cei de la Austrotherm il au de calitate f buna – tot roz fiind si la ei), pe care nu il recomand, dovedindu-se a fi de o calitate nu tocmai cum scrie pe eticheta(origine Rep. Moldova, parca). Cei din echipele noastre de montaj “fug” de cel de culoare verde(Zentiss) atunci cand se merge la IP pe sistem uscat(miroase a urina un lot din trei, mai ales dupa frezare). Pt pus sub sapa este ok.
Un XPS bun este si cel bleo, gri sau bej.
Ete ca am vorbit de culori, nu de producatori. Insa, fiecare producator cam are culoarea sa.
Verifica densitatea si da-i bataie!
Cativa producatori XPS agreati: Swisspor(Isopor), BASF, Austrotherm(si cei de la Zentiss, dar preferabil doar pt sistemul umed – am si explicat de ce). Ar mai fi si altii, da` nu ii tin minte, fiind totusi f multi.
3. Instalatorul tau are dreptate privind aspectul in care daca pui folia aluminizata, nu mai e cazul sa pui si folia PVC. Doar ca, ordinea la montaj este urmatoarea, peste placa: XPS, apoi folia PVC, urmata de plasa STM peste care(in cazul tau) se leaga teava, dupa care se toarna sapa. Folia PVC nu se pune pe placa, apoi XPS....
In loc de folia PVC se poate pune folia aluminizata(aceasta are deja si o folie PVC pe langa cea de Al). Daca e altfel, poate ne dai o poza, un link...

Edited by scurt_pe_2, 22 May 2011 - 19:49.


#4103
apanoiu

apanoiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,181
  • Înscris: 10.01.2007
--- sau faci cum am facut eu, bineinteles cu un plus de munca:

am pus folie de alu alimentara(mega image, vatianta cea mai lunga si mai groasa)
peste am pus folie de pvc cumparata din colt de la magazinul de constructii de proximitate, are calitate buna.

Folia aceea aluminizata pare cam bullshit, clar nu face ce face combo-ul pe care l-am folosit eu. Nici nu a iesit scump.

#4104
scurt_pe_2

scurt_pe_2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,972
  • Înscris: 23.06.2008
Discutand in urma cu cateva zile cu un grup larg de persoane, de diferite profesii, am constatat un fenomen nu tocmai ok(sesizat si in alte cazuri disparate, mai inainte), pe care o sa il abordez mai jos.
Un fenomen ingrijorator pt unele persoane ce ar dori un sistem de incalzire in pardoseala, este teama de inundatie, in cazul in care o teava montata in pardoseala s-ar sparge :D
Pe langa faptul ca o teava PEX cu bariera de oxigen(16*2.0, 17*2.0, 20*2.0 - apartinand oricarui producator consacrat), nu se sparge de la sine(nici cu una cu doua, si nici in 50 sau 100 de ani de uz in instalatie), fara nicio interventie mecanica externa(intotdeauna dura – ex: burghiu/bormasina, cui/ciocan, dalta/ciocan etc), asigur orice persoana care doreste un sistem de incalzire in pardoseala ca in cazul in care o teava se gaureste accidental(de catre beneficiar sau de catre oricine altcineva), cantitatea de apa ce va curge prin acel punct nu va depasi… un pahar de apa. Acest lucru este posibil datorita sistemului performant de incalzire in pardoseala, mai precis automatizarii inteligente(a tuturor componentelor care o alcatuiesc si reprezinta un tandem perfect: actuatoare, master control, termostate de ambient).

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate