Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...

"enerlux p" afisaj interm...

Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...
 La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!

La multi ani de Florii!
 Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...

Laptop cu HDD atasare memorie MMC...
 Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...

Intoleranța lactoza- vegan v...
 

UPC nu reuseste sa opreasca scaderea numarului de clienti

- - - - -
  • Please log in to reply
187 replies to this topic

#37
lafayette

lafayette

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,341
  • Înscris: 25.12.2006

 654321, on 24th June 2009, 01:13, said:

Crezi ca incape multa fibra in cutiuta aia mica? :huh:  :)

cu siguranta incape mult "analogic". :naughty:
doar unii s-au obisnuit..

si intra si multa fibra , ca e de la chineji...special am scris asa... :thumbup:

Edited by lafayette, 24 June 2009 - 01:17.


#38
BlackDay

BlackDay

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,338
  • Înscris: 02.11.2008

 lafayette, on 24th June 2009, 00:31, said:

daca e singurul in zona, care vrea, crede ma ca o sa astepte mult si bine..
placa cu zone noi e veche, citeste prin aria dedicata,  de cate luni astepta unii useri..
:confuzzled:

inca un topic care devine flame.. :thumbdown:
Faza cu zonele noi o fac toti nu numai RDS. E mult mai rentabil sa investesti intr-o zona noua si sa atragi clienti noi decat intr-o zona veche in care doar imbunatatesti serviciul fara a mai atrage ceva. In orasele mari unde coexista mai multe retele si operatori UPC nu prea merita sa investeasca in retea pentru ca au clienti putin si aceia eventual pe un servicu. Caz concret, stau pe o strada cu blocuri turrn iar la mine pe scara sunt toti pe FO de la RDS, situatie care se regaseste cel mai probabil si in celelalte blocuri.
Aceasta ipoteza este valabila si pentru VDSLul de la RTC care in mod sigur se va axa pe zonele de blocuri, zone care beneficiaza de FO.
UPC instaleaza serviul/serviciile repede de la semnarea contractului pentru ca are putine cereri iar echipele nu sunt solicitate. La mine in oras (Timisoara) sunt doua echipe care se ocupa de problema si am un amic care lucra intr-una din ele si imi spune ca au cam 4-5 cereri pe saptamana dar ca majoritatea  sunt in localitatile din imediata vecinatate a orasului fiind asociate mai mult cu niste cartiere in care UPC are retea.

#39
neobluenet

neobluenet

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 489
  • Înscris: 13.08.2004

 BlackDay, on 24th June 2009, 07:51, said:

Aceasta ipoteza este valabila si pentru VDSLul de la RTC care in mod sigur se va axa pe zonele de blocuri, zone care beneficiaza de FO.
Nu e singurul motiv pentru care RTC va avea succes in blocuri. Tehnologia VDSL ofera viteze mari pe distante scurte deoarece are nevoie de un SNR foarte bun pentru a putea oferii un debit ridicat. Blocurile sunt varianta ideala, cutiuta lor e in fata blocului, pana la era e fibra optica si de-acolo vine semnalul catre utilizator. Marele avantaj e ca timpul in care poate fi implementat VDSL e mult mai scurt ca la concurenta pentru ca ei au deja infrastructura, trebuie doar sa puna echipamentele la client si la ei + configurare. Dar se trece peste pasul cu trasul cablurilor, pas care costa mult timp.

UPC o sa si-o ia in freza rau de tot, pentru ca sunt prosti ca americanii ce sunt patroni la ei. Au adoptat stilul lor, stai la telefon cu operatori care te intreaba prostii, ba te conving ca luna a sasea e luna Mai :w00t: si alte traznai din astea. Astral oferea calitate, iar UPC a stricat foarte repede acea reputatie. Sunt curios cati ani o sa le ia sa isi dea seama de ce trebuie sa ofere si cat va dura pana isi vor face o reputatie de "baieti buni".

#40
jeekxoo

jeekxoo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,087
  • Înscris: 04.07.2005
Gata, UPC pe crestere la internet :notangel:

UPC si-a marit numarul clientilor de Internet cu 2% de la sfarsitul lui martie, la 250.000

Compania de comunicatii prin cablu UPC Romania a anuntat un numar de 250.000 de clienti ai serviciului de Internet, in crestere cu 2% fata de finele lunii martie 2009, au anuntat miercuri oficialii companiei, cu ocazia lansarii serviciului de Internet Wireless.

http://www.standard....la_250_000.html

#41
macette

macette

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,549
  • Înscris: 19.09.2008
Cum a oprit UPC scaderea bazei de utilizatori

Cum a oprit UPC scaderea bazei de utilizatori: manager in retentia clientilor scolit la Vodafone si Cosmote, investitii si tarife mai mici

Desi aproximativ zece la suta din clientii serviciilor internet spun ca este "foarte probabil" sa renunte la UPC in urmatorul an, oficialii operatorului spun ca fata de anul trecut numarul celor care vor sa plece a scazut "dramatic".
UPC, unul dintre cei mai mari operatori telecom de pe piata locala, a investit in acest an aproximativ 15 milioane de euro doar in imbunatatirea retelei prin care sunt furnizate serviciile de acces la internet, unul dintre domeniile-cheie de crestere urmarite de companie.
"Din valoarea totala a investitiilor de 52 de milioane de euro, planificate pentru acest an, aproximativ 15 milioane de euro au fost alocati doar pentru serviciile internet", a declarat Raluca Milin, directorul de marketing al companiei.
Ea a precizat ca operatorul va investi inca din acest an in retea pentru a putea oferi o viteza de descarcare a datelor de pe internet de 100 Mbps, insa lansarea comerciala a serviciilor va avea loc anul viitor. "In acest an ne concentram pe lansarea din toamna a televiziunii de inalta definitie, chiar daca in paralel se fac investitiile necesare pentru a ajunge la viteza de 100 Mbps".

Au ajuns la 250.000 de clienti pe internet
UPC, numarul doi pe piata locala de cablu TV, a ajuns la un numar de 250.000 de clienti pentru serviciul de acces la internet, fata de 245.300 utilizatori la finele lunii martie.
Directorul de marketing a spus ca investitiile facute de companie si schimbarile din planurile tarifare au contribuit, printre altele, la scaderea procentului de clienti nemultumiti de serviciile internet ale operatorului. "Aproximativ 10% din clientii UPC spun ca este foarte probabil sa isi schimbe furnizorul in urmatorul an. Este o imbunatatire dramatica fata de anul trecut", a spus Milin, care nu a dorit sa ofere detalii privind situatia inregistrata in 2008.
Din luna septembrie a anului trecut, UPC a recrutat-o pe Celesta Padineanu, care lucrase anterior pentru Cosmote si Vodafone, pentru a prelua conducerea unei echipe de 18 oameni care cauta metode de a reduce numarul de plecari din reteaua UPC. Padineanu a lucrat la Vodafone in perioada 1997-2006 la departamentul dedicat retentiei clientilor, in timp ce la Cosmote a implementat in perioada 2006-2008 programul de fidelizare al operatorului dedicat tinerilor.
Dupa ce americanii de la Liberty Global au schimbat anul trecut directorul general al subsidiarei din Romania, noul CEO - Jack Mikaloff, a schimbat aproape complet managementul operatorului. Singurul manager de top care a fost mentinut in noua echipa este Raluca Milin.

Modem wireless Cisco cu opt lei pe luna
UPC a lansat ieri un serviciu de internet wireless, destinat clientilor rezidentiali, prin intermediul unui ruter WiFi, care contine si modem pentru accesul la telefonie si internet. UPC Wireless este disponibil pentru actualii abonati la internet ai UPC, dar si pentru clientii noi pentru un abonament lunar de 8 lei, fara TVA. Furnizorul modemului este Cisco, cel mai mare producator de echipamente de retea din lume.
Serviciul permite clientilor sa conecteze intre ele si simultan la internet prin intermediul modemului toate calculatoarele si laptop-urile din casa, precum si alte dispozitive WiFi, de tipul consolelor de jocuri, telefoanelor mobile, MP3 player-elor, PDA-urilor sau imprimantelor.
Principalii concurenti ai UPC sunt RCS&RDS si Romtelecom.
In 2008, veniturile UPC Romania au scazut cu 16%, la 144,8 milioane euro, rezultatele fiind afectate de declinul numarului de abonamente in ultimul trimestru al anului.
La finele lunii martie, UPC Romania avea 1,263 milioane de clienti. Serviciile de telefonie fixa furnizate de operator sunt utilizate de 131.300 de clienti, in crestere cu 17% fata de luna martie 2008.

#42
Farrell

Farrell

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,848
  • Înscris: 09.01.2007

Quote

Vodafone, Cosmote și UPC, câștigătorii portării numerelor de telefon

Din 21 octombrie, de când este disponibil serviciul de portabilitate, 100.000 de clienți au preferat să schimbe operatorul de telefonie păstrându-și vechiul număr, din care 70.845 în rețelele de telefonie mobilă.

Săptămânal, numărul mediu de portări în rețelele de telefonie mobilă a fost de 1.968, iar în săptămâna 15 – 19 iunie s-a înregistrat numărul maxim de portări, de 5.671, la doar 35 de săptămâni de la lansarea serviciului, arată datele Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM). Cei mai mulți clienți i-a câștigat operatorul Vodafone – 26.353, urmat de Cosmote cu 26.104, Orange cu 17.322, RCS&RDS cu 652 și Telemobil cu 414.

În cazul telefoniei fixe, numărul mediu de portări săptămânale a fost de 858 numere, ia maximul a fost atins în săptămâna 1 – 5 iulie, când au fost portate 1.857 de numere. Cele mai multe portări au fost efectuate în luna aprilie a acestui an (6.532), iar cele mai puține în luna noiembrie 2008 (445). Cei mai  mulți clienți s-au orientat spre UPC (14.670), RCS&RDS (6.486), Vodafone (4.312), Orange (1.263) și Romtelecom (1.250). Din numărul total de 116.578 de cereri de portare, 39.500 au fost respinse în primă fază de baza de date centralizată sau de furnizorul donor. (A.G.)

http://www.gandul.in...ml?3936;4608266

Quote

Razboiul preturilor scoate 100 mil. euro din conturile RCS, Romtelecom si UPC

RCS&RDS, Romtelecom si UPC, cei mai mari furnizori de telefonie fixa, internet si servicii TV de pe piata locala, vor pierde in acest an venituri de 100 mil. euro ca urmare a competitiei dure pe clienti, care va determina operatorii sa-si vand serviciile mai ieftin decat in urma cu un an, estimeaza Bakhyt Weeks, analist al companiei americane de cercetare Pyramid Research.
"Estimam ca valoarea pietei de comunicatii fixe din Romania va scadea in acest an de la 1,3 miliarde de euro la 1,2 miliarde de euro, in special datorita scaderii venitului mediu pe abonat.
...
sursa : http://www.zf.ro/bus...si-upc-4607803/
Pana acum vad ca doar UPC scumpeste. RTC ieftineste la greu.

Edited by Farrell, 01 July 2009 - 06:56.


#43
todoran13

todoran13

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 309
  • Înscris: 19.10.2008
WOW!!! Nu ma asteptam ca UPC sa aiba mai mult decat dublu numere portate decat RDS, care e pe locul 2. Care e oare secretul succesului?

#44
unchiujim

unchiujim

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,294
  • Înscris: 01.04.2007

 todoran13, on 1st July 2009, 16:06, said:

WOW!!! Nu ma asteptam ca UPC sa aiba mai mult decat dublu numere portate decat RDS, care e pe locul 2. Care e oare secretul succesului?
secretul e simplu : mint cu nerusinare clientii pt a se porta in upc. oare de ce din upc revin (re-porteaza)cei mai multi clienti ?? disperare, numele tau e UPC!

#45
654321

654321

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,817
  • Înscris: 12.03.2007

 unchiujim, on 1st July 2009, 23:38, said:

secretul e simplu : mint cu nerusinare clientii pt a se porta in upc. oare de ce din upc revin (re-porteaza)cei mai multi clienti ?? disperare, numele tau e UPC!
Adica si pe telefon sunt limitari p2p? :huh:

#46
danutz1

danutz1

    In zona

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,113
  • Înscris: 20.01.2007

 unchiujim, on 1st July 2009, 23:38, said:

secretul e simplu : mint cu nerusinare clientii pt a se porta in upc. oare de ce din upc revin (re-porteaza)cei mai multi clienti ?? disperare, numele tau e UPC!
Exista si o explicatie. Asta.

#47
Allex

Allex

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,051
  • Înscris: 02.01.2003

Quote

Miercuri, 5 august 2009 / 11:00:11

UPC România a pierdut clienți pe cablu analog în primul semestru, însă a crescut pe alte servicii

BUCUREȘTI (MEDIAFAX) - UPC România a înregistrat o creștere ușoară a numărului de abonamente în primul semestru al acestui an, deși a pierdut clienți pe serviciile de cablu analog, datorită creșterii pe cablu digital, internet și telefonie, a anunțat miercuri compania.

Numărul de contracte în derulare cu clienții a urcat la la 1.639.500 de unități, de la 1.624.900 la finele anului trecut, reiese din raportările trimestriale din ultimele 12 luni ale UPC.

Față de nivelul de 1.651.400 înregistrat la jumătatea anului trecut, numărul de contracte a scăzut ușor la 30 iunie 2009. Comparativ cu finele primului trimestru din acest an, numărul de abonamente al UPC România a coborât ușor, de la nivelul de 1.640.300.

Numărul de clienți ai operatorului a coborât în primul semestru al acestui an, la 1.248.300, de la nivelul de 1.263.400 raportat la finele anului trecut, respectiv 1.314.300 de clienți la 30 iunie 2008.

Deși UPC România a pierdut clienți pe serviciul de cablu analog (912.900 la jumătatea acestui an, față de 998.200 la finele lui 2008, respectiv 1.131.600 la jumătatea anului trecut), o parte dintre aceștia s-au transferat către serviciul de cablu digital, compania înregistrând o creștere puternică pe acest segment, precum și pe serviciile de internet și telefonie.

"În pofida condițiilor macroeconomice dificile, continuăm să creștem constant pe serviciul de televiziune digitală, care reprezintă un focus important pentru noi (...) Am reușit de asemenea să performăm și în ceea ce privește migrarea clienților de la serviciul de televiziune analogic la cel digital astfel că, în ansamblu, rezultatele de pe analogic nu au impact asupra situației operaționale. Am reușit să migrăm către digital un număr suficient de mare de clienți care să aducă venit", a declarat, într-un comunicat, directorul financiar executiv al UPC România, Severina Pascu.

Astfel, operatorul avea, la jumătatea acestui an, 179.600 de clienți pe televiziune prin cablu digital, față de 109.900 la finele anului trecut, respectiv 52.800 la sfârșitul lunii iunie din 2008.

UPC România a obținut totodată un avans de 15% al numărului de abonați la internet față de jumătatea anului trecut, la 250.700 de utilizatori, de la 218.200 de clienți. La 31 decembrie 2008, compania avea 237.300 de clienți ai serviciilor de internet.

Totodată, numărul de clienți pe telefonie a urcat cu 18,2%, la 140.500 de utilizatori, de la 118.800 la jumătatea anului trecut. La sfârșitul lui 2008, compania avea 124.200 clienți ai serviciilor de telefonie.

Pe segmentul de televiziunie prin satelit (DTH), UPC România a obținut un avans de aproape 20% al numărului de utilizatori, de la 130.000 la 30 iunie 2008 la 155.800 la finele primului semestru din 2009. La sfârșitul anului trecut, compania avea 155.300 de clienți pe DTH.

UPC România face parte din compania UPC Holding, înregistrată în Olanda, cu 10.359.900 de clienți și 16.038.400 de abonamente în nouă țări din Europa și Chile. UPC este controlată de grupul american Liberty Global.

Veniturile UPC Holding au stagnat în primul semestru comparativ cu perioada similară a anului trecut, la 1,7 miliarde euro.

Liberty Global a încheiat prima jumătate a anului cu încasări de 5,21 miliarde de dolari, în ușoară scădere de la 5,3 miliarde de dolari în perioada similară a lui 2008. Grupul a înregistrat, la șase luni, o pierdere netă de 391,8 milioane de dolari, față de un profit net de 272,6 milioane de dolari în perioada ianuarie-iunie a anului trecut.


#48
Blackhawk

Blackhawk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,785
  • Înscris: 04.11.2005
Tough times continue for UPC
Reticenta fata de digital se manifesta in toata Europa.

#49
Farrell

Farrell

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,848
  • Înscris: 09.01.2007

 Blackhawk, on 6th August 2009, 17:10, said:

Tough times continue for UPC
Reticenta fata de digital se manifesta in toata Europa.
Din punctul meu de vedere diferenta dintre digital si analog la ce ofera UPC in .ro se rezuma la EPG si la canalele care nu se vad pe analog.
UPC ar fi avut cu mult mai putini clienti pe digital daca nu scotea programe ca sa "forteze" clientii sa treaca pe digital.

#50
lafayette

lafayette

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,341
  • Înscris: 25.12.2006

 Blackhawk, on 6th August 2009, 17:10, said:

Tough times continue for UPC
Reticenta fata de digital se manifesta in toata Europa.
spunea in articol care era cauza ptr ce numesti tu reticenta..
UPC Broadband had a difficult quarter in both Western and Central and Eastern Europe, i........ largely due to the impact of the Dollar rate

In Romania pe digital aveau in martie 08 , 48 mii clienti ,iar in martie 09, 147 mii ajungand in iunie09  la 179.600 de clienți

 Farrell, on 6th August 2009, 18:43, said:

UPC ar fi avut cu mult mai putini clienti pe digital daca nu scotea programe ca sa "forteze" clientii sa treaca pe digital.

Scot canale din analogic ca sa ofere frecvente ptr serviciile digitale..
Eu prefer sa am in loc de un canal analogic ce ocupa o frecventa cateva canale in format digital in aceeasi frecventa.
Asa sa ajuns la un numar impresionant de canale ..

Edited by lafayette, 06 August 2009 - 20:14.


#51
ebee

ebee

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 02.08.2009
Si cat a scazut pe analogic in perioada mentionata ?

#52
Farrell

Farrell

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,848
  • Înscris: 09.01.2007
Unii se tot incapataneaza sa creada si propovaduiesc ca UPC da faliment la anu'.

#53
ebee

ebee

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 02.08.2009
Nu da faliment. In fel mai rau caz o sa fie vanduti pe nimic. UPC are spate prea puternic afara ......

Edited by ebee, 06 August 2009 - 21:33.


#54
albertooos

albertooos

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 602
  • Înscris: 01.06.2009
au conducere proasta,decizii falimentare..dar daca pleaca din Romania are cine sa`i inlocuieasca

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate