Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Cum se mai omoara cainii fara stapan

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
176 replies to this topic

#1
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,113
  • Înscris: 29.06.2005
Salut.
Ma gandeam sa va spun si voua, poate gasesc un ajutor (valva, presa, tv etc) cam cum se ucid cainii fara stapan in Roman, Neamt.
Hingherii platiti din banii contribuabililor ca sa respecte legile , impusca pur si simplu cateii cu niste sageti, indiferent daca acestia cunt crotaliati sau nu.
L-am abordat pe "puscasul marin" fost maior(cica) care a replicat ca se face o actiune de vaccinare antirabica.La intrebarea daca este calificat ca medic veterinar si daca are dreptul de a administra vaccinuri, acesta a mai impuscat 2-3 catei, a strans repede sagetile s-a urcat in masina si a demarat in tromba. Bineinteles, cateii au murit imediat in ciuda eforturilor mele de-a tine, macar unul, in viata pana la venirea unui medic veterinar care sa incerce un antidot, ceva.......
Ulterior, am dus unul catelul la redactia unui ziar local, cerand un articol in care sa se arate abuzurile pe care le fac hingherii de la legea drepturilor animalelor si de la legea care reglementeaza folosirea armelor neletale.

Vreau sa zic ca s-a tras cu pusca in plina strada, pe unde treceau oamenii cu copiii de la gradinita....va dati seama ce se putea intampla daca o sageata cu "vaccin" gresea tinta, sau ricosa dintr-o masina.....

La redactia ziarului respectiv s-a prezentat si "vanatorul" insotit de un medic veterinar (care se pare se ocupa de "castrare", "deparazitare" si crotaliere.) Dupa discutii aprinse, in care "vanatorul" a recunoscut ca a tras, ca a mintit...etc, a uitat instantaneu ca discutase cu mine. Medicul veterinar habar nu avea care-i sunt atributiile, a declarat ca se face vaccinare antirabica.... apoi ca, de fapt nu se face decat la padocuri , ca as fi inteles eu gresit si sagetile erau cu tranchilizant. Care tranchilizant, la fel nu se administreaza decat in situatii extreme si in dozaj in functie de greutatea corporala..etc.Evident, nu a fost cazul -  intentia clara a fost de-a ucide cainii, cu pusca, in strada, lasand animalele in agonie acolo unde au fost impuscate.

Mie mi se pare inacceptabil asa ceva, din pacate, mass-media din oras de la mine e prinsa in finantele furnizate de campania electorala, asa ca in mod sigur nu se va face ceva.

Va rog, daca ma puteti ajuta, daca aveti cunostinte pe la vreun post TV, exista marturii video ale unor oameni din diverse locuri ale orasului care spun ca sub pretextul vaccinarii au fost omorati cainii, avem fotografii cu caini inregistrati cu crotaliu, necastrati, ucisi (urma de sageata...etc).
Eventual, daca cunoasteti exact legi, pasaje din legi pe care acestia le-au incalcat , nu va sfiiti, orice ajutor este binevenit.


Multumesc.

#2
Manimal

Manimal

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 210
  • Înscris: 05.04.2005
ar trebui sa ii iei la tine in casa sa ii salvezi daca iti plac asa mult, cainii nu au ce cauta pe strazi.

#3
Berlin

Berlin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,152
  • Înscris: 20.12.2005
Dute la protv, aia sunt asi la reportaje imbecile in legatura cu violenta impotriva javrelor and shit.Toata stima si respectul pentru acel "maior".

#4
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,113
  • Înscris: 29.06.2005
Multumesc pentru raspunsurile prompte, la obiect, pentru inteligenta si educatia de care dati dovada.Cartile de gramatica sunt ieftine, probabil chiar mai ieftine decat un pachet de tigari -  si sunt foarte utile, mai ales cea de clasa a 3-a.

Trecand peste interventiile stimatilor colegi scoliti la cele mai inalte facultati din "fruncea" tarii -  eu voiam sa evidentiez (mai presus de latura morala) faptul ca legea este incalcata fara nici o problema de cei care ar trebui sa o respecte in primul rand. Sunt curios cum ar suna o stire in care " domnul manimal sau domnul berlin au fost "vaccinati" din greseala de catre un hingher obisnuit sa traga cu pusca pe strada.A fost un accident, n-am vrut sa-i omor -  ar zice "colonelu" eu voiam doar sa vaccinez niste caini si sageata a ricosat....."

Stiu ca exista o problema a cainilor, dar asta nu din cauza celor care le dau o bucata de paine, ci din cauza celor platiti cu bani grei ca sa ii castreze, sa-i eutanasieze pe cei agresivi ; persoane care iau banii doar ca sa puna un plastic galben in urechile patrupedelor si care, mai apoi ii ucid dupa ce  in prealabil au apucat sa se mai inmulteasca odata.Asa... afacerea prospera, caini de adunat, "castrat" si "deparazitat" vor fi in continuare........E cam ca afacerea cu bordurile care se schimba la 3 luni, cu diferenta ca in afacerea bordurilor nu moare nimeni. Sau nimic, depinde cum vedeti lucrurile.

Edited by florinel, 06 June 2009 - 12:49.


#5
freetools

freetools

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,972
  • Înscris: 21.10.2007
nu zic decat atata:
http://libertatea.ro...ezi-242817.html

#6
CapitanuPICARD

CapitanuPICARD

    I love SRI & DNA

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,426
  • Înscris: 10.01.2005
florinele, uite aici:

http://www.spca.ro
http://www.protectiaanimalelor.ro/

Si da si tu find pe net dupa lege protectia animalelor. Ai sa gasesti chestii interesante. :D
De exemplu: "... Actul normativ prevede pedepse care pot merge pana la amenzi penale de 2.000 lei sau închisoare de pana la un an" :rolleyes:

#7
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,113
  • Înscris: 29.06.2005

View Postfreetools, on 6th June 2009, 15:38, said:



Hai sa facem o statistica simpla. 20 mil romani. sa zicem.....2 mil de caini fara stapan.Rezulta raport oameni caini de 10 la 1.
Acuma, sa luam cazurile de oameni atacati intr-un an si cazurile de caini omorati fara motiv . Aici se inverseaza raportul, devenind 1 la 10. Un om atacat, la 10 caini omorati(nu atacati). Deci, cine sunt bestiile?

Sa luam treaba din alta perspectiva.Trec copii pe strada care asista la scene de cruzime fata de animale. Stii ce impact psihologic pot avea astfel de scene la copiii de 6-7 ani?

Ma rog, ne abatem de la subiect.Ideea e ca se trage cu arma in strada si ca nu se respectea legile.

Capitanu` Picard......multumesc. Pana acum am primit 3 raspunsuri pe dinafara si unul la subiect. 3 la 1, ca tot imi place statistica....

Edited by florinel, 06 June 2009 - 18:53.


#8
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,698
  • Înscris: 21.08.2008
Ce misto,tot in plina starada ataca si javrele astea ordinare pe copiiii nevinovati...ati vazut ce s-a intimplat cu femeile alea doua,nu?
La intrebarea CUM se pot omori ciinii am un raspuns clar:cu FURADAN,nici nu aveti idee cit de eficient este.
Ma doare in spate de legea pentru protectia animalelor atita timp cit oamenii sint atacati de aceste animale.DACA VRETI VA DAU RASPUNSURI PRIMITE DE LA AUTORITATILE LUI PESTE PRAJIT REFERITOR LA 2 CAZURI CONCRETE SA VA FACETI O IDEE DE COMPETENTA GRASILOR DIN DIVSRSE BIROURI (scz caps)
Cine iubeste javrele sa le ia acasa si atunci nu mai sint discutii pe tema asta.Pe astia care iubesc animalele sau care sar de cur 3 metri in sus,le ofer posibilitatea intilnirii cu 3 rottweiler si cu 2 schnautzer urias,asa,la stilul liber sa-l vad cit de viteaza este.
Astaia n-au minte daca se gindesc la animale si pun pe locul doi omul (eu ma gindesc la fiica-mea doar,nu vreau sa am ocazia sa se dea unul la mine ca in 5 minute e mort,nu conteaza consecintele...si sint sigur ca nu patesc nimic pentru asta.Eu i-as omori pe toti fara sa stau prea mult sa ma gindesc,pacat ca nu pot.

#9
zuv

zuv

    Erectile member :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,198
  • Înscris: 05.01.2008
Nu stiu cum se mai omoara,cu pusca,cu toporu',cu drujba,da' stiu ca intr-o tara civilizata cainii fara stapan nu au ce cauta pe strada.Ar trebui stransi si eutanasiati fara cruzimi inutile.

#10
malone6x6

malone6x6

    Active thinker

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,651
  • Înscris: 09.02.2005
Majoritatea celor care au postat pe topicul asta pana acum pot sa-mi citeasca semnatura. Din acest motiv nici nu ma obosesc sa le explic de ce gresesc... nu pentru ca n-ar putea intelege, nu! Pentru ca nu incearca sa analizeze bine problema inainte sa sara cu posturi ca gainile la muci!

florinel vezi si pe bloguri amatori de subiect si pe la ziarele tabloide; adica foloseste dracul pentru a face ceva bun.

BTW:Nu ca n-ar fi multe lucruri nu prea pozitive de spus despre caini vagabonzi dar generalizarile idioate, etichetele pripite si lipsa de cautare a tuturor perspectivelor si aspectelor unei probleme inaintea tragerii de concluzii dauneaza Romaniei in general nu numai in privinta animalelor fara stapan. :(

#11
Maresalul

Maresalul

    Gata cu joaca, la munca!!!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,346
  • Înscris: 18.09.2007

View Postflorinel, on 6th June 2009, 13:48, said:

Multumesc pentru raspunsurile prompte, la obiect, pentru inteligenta si educatia de care dati dovada.Cartile de gramatica sunt ieftine, probabil chiar mai ieftine decat un pachet de tigari -  si sunt foarte utile, mai ales cea de clasa a 3-a.
Si asa crezi tu ca vei gasi adepti? Jignindu-i pe cei care nu iti impartasesc ideile?

Maiorul a gresit ca nu te-a vaccinat si pe tine.
In rest n-am ce-i reprosa..

Edited by Maresalul, 07 June 2009 - 00:16.


#12
MasterT

MasterT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 142
  • Înscris: 13.11.2005
eh pe naiba, mai nou sunt unii care au grija mai mare de javre decat de oamenii care mor in spitale din lipsa de fonduri pentru tratament.

#13
Al1

Al1

    tata balamuc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,134
  • Înscris: 01.09.2005

View Postflorinel, on 6th June 2009, 19:42, said:

Hai sa facem o statistica simpla. 20 mil romani. sa zicem.....2 mil de caini fara stapan.Rezulta raport oameni caini de 10 la 1.
Acuma, sa luam cazurile de oameni atacati intr-un an si cazurile de caini omorati fara motiv . Aici se inverseaza raportul, devenind 1 la 10. Un om atacat, la 10 caini omorati(nu atacati). Deci, cine sunt bestiile?

Dar nu asta e problema. Eu am avut câini mai toată viața mea și nici acuma, la doi ani de la ultimul, nu mă pot obișnui fără unul. Iubesc animalele, dar sunt realist. Statistica ta nu spune nimic. Oamenii sunt mai importanți decât animalele. Plus că deja se exagerează pe treaba asta. Nu mai spun că dacă ai și tu un câine și vrei să-l scoți afară, apare șatra de câini să te latre. Mai stai și cu sufletul la gură pe unde treci și încerci să eviți pe cât poți. Nu e normal, nu câinii vagabonzi au prioritate, ci noi. Că gestul respectivului e regretabil, așa este. Trebuie tras la răspundere, deoarece nu facem legea ca-n junglă, omorând în plină stradă prin împușcare.
Totuși, ar trebui să stabilim anumite priorități sociale.

#14
SuperDuper

SuperDuper

    Crushed

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,295
  • Înscris: 25.04.2006

View Postflorinel, on 6th June 2009, 12:42, said:

Hai sa facem o statistica simpla. 20 mil romani. sa zicem.....2 mil de caini fara stapan.Rezulta raport oameni caini de 10 la 1.
Acuma, sa luam cazurile de oameni atacati intr-un an si cazurile de caini omorati fara motiv . Aici se inverseaza raportul, devenind 1 la 10. Un om atacat, la 10 caini omorati(nu atacati). Deci, cine sunt bestiile?

Nu sunt de acord cu omorarea cainilor in strada. Dar afirmatia ta de mai sus este exact tipul de afirmatie care face un mare deserviciu animalelor. Adica tu ai pus EGALITATE intre viata unui caine si a unui om. Ba aici unde stau, este si sediul central al altei asociatii extremiste (PETA) care sustine ca viata unui caine este mai importanta decat cea a unui om... Asemenea afirmatii nu fac decat sa provoace un efect de respingere in totalitate al demersului.

PS: Curios este ca nimeni nu vrea sa depuna acelasi efort in ajutarea unor semeni umani ca de.. aia se pot "ajuta singuri" .

Edited by SuperDuper, 07 June 2009 - 02:24.


#15
daimon'

daimon'

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 850
  • Înscris: 22.09.2007
Sunt de acord cu uciderea lor, însă nu pe stradă. Metoda mi se pare totuși mult mai umană decât altele de care am auzit, care includeau și turnatul de acid.

Întrebare pentru inițiatorul topicului: dacă hingherii strângeau animalele și apoi le omorau prin exact aceeași metodă, te mai scandalizai?

#16
klaudiakrueger

klaudiakrueger

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,301
  • Înscris: 26.02.2007

View Postfreetools, on 6th June 2009, 15:38, said:


cel mai bun raspuns la link-ul tau l-a scris chiar unul acolo pe site
copy & paste:
--------------------------------
"Unde sunt plagile alea groaznice de pe maini si picioare, rezultate din sfasiere? Sau ati incurcat pozele si ati pus alta bolnava? La numarul de caini care au "sfasiat-o" trebuia sa fie mutilata, din cate imi amintesc eu ca se intampla in cazurile astea ... Sau erau 3 caini si ati scapat un zero in plus? Si vecinul era vreun Superman de a gonit singur , cu un par, 30 de caini furiosi ? Lasati , domne, minciunile astea ca tot un ziar de kko ramaneti!!!"
-------------------------------

Pentru Florinel:

http://stirileprotv....oare.html#video

In functie de gravitatea faptelor, nerespectarea legii se sanctioneaza cu amenda intre 300 si 10.000 de lei sau cu inchisoarea de la 5 la 10 ani cruzimea, tentativa de omor, suferintele provocate animalelor si omorul.

Deci, daca poti, incearca sa faci ceva. Suna la un ziar mai serios, chiar daca ei isi vor scrie articolul (poate) doar ca sa aiba o stire de senzatie, conteaza ca se face acest lucru public.

Edited by klaudiakrueger, 10 June 2009 - 13:56.


#17
cosmin_chiri

cosmin_chiri

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 113
  • Înscris: 16.05.2009
nici eu nu sunt de acord sa ucida caini fara stapani intr-un mod barbar precum acesta...
dar nici sa nu ies cu teama pana la magazin din cauza cainilor fara stapan de teama ca, ma vor musca (cea ce sa si intamplat anul trecut in vara)  
sunt un mare iubitor de animale am 2 caini si 3 pisici si tin mult la necuvantatoare, :)  dar cand iti poate pune in pericol viata un maidanez singura solutie este sa-l eutanasieze daca nu ii poate oferi o gazda...nu sa il lase in agonie pe asfalt :nonobad: parerea mea...

#18
Al1

Al1

    tata balamuc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,134
  • Înscris: 01.09.2005

View Postklaudiakrueger, on 10th June 2009, 14:50, said:

cel mai bun raspuns la link-ul tau l-a scris chiar unul acolo pe site
copy & paste:
--------------------------------
"Unde sunt plagile alea groaznice de pe maini si picioare, rezultate din sfasiere? Sau ati incurcat pozele si ati pus alta bolnava? La numarul de caini care au "sfasiat-o" trebuia sa fie mutilata, din cate imi amintesc eu ca se intampla in cazurile astea ... Sau erau 3 caini si ati scapat un zero in plus? Si vecinul era vreun Superman de a gonit singur , cu un par, 30 de caini furiosi ? Lasati , domne, minciunile astea ca tot un ziar de kko ramaneti!!!"
-------------------------------

Că e o exagerare a presei în astfel de cazuri, este evident. De fapt, în ce nu exagerează presa ca să-și vândă tirajele?
Dar nu asta era ideea, iar ce a scris ăla pe site este egal cu zero. Chiar contează atât de mult că erau trei sau treizeci de câini? Sau că nu era complet mutilată, ci doar mușcată? Astea deja sunt sadisme, pornite din ideea "lasă că se putea mai rău".

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate