Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar
 pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Parola la lock screen
 Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 

Cum se mai omoara cainii fara stapan

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
176 replies to this topic

#19
klaudiakrueger

klaudiakrueger

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,301
  • Înscris: 26.02.2007

 Al1, on 12th June 2009, 22:42, said:

Chiar contează atât de mult că erau trei sau treizeci de câini? Sau că nu era complet mutilată, ci doar mușcată?

Da chiar conteaza, caci cunosc si eu babe isterice si am avut de furca cu exagerari din partea lor.

Florinel, ai rezolvat ceva?

#20
darkangelo

darkangelo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,499
  • Înscris: 12.09.2006

 florinel, on 6th June 2009, 13:48, said:

Stiu ca exista o problema a cainilor, dar asta nu din cauza celor care le dau o bucata de paine, ci din cauza celor platiti cu bani grei ca sa ii castreze, sa-i eutanasieze pe cei agresivi ; persoane care iau banii doar ca sa puna un plastic galben in urechile patrupedelor si care, mai apoi ii ucid dupa ce  in prealabil au apucat sa se mai inmulteasca odata.Asa... afacerea prospera, caini de adunat, "castrat" si "deparazitat" vor fi in continuare.......


nu, daca te-ai pricepe cat de cat la caini ai sti ca atunci cand hranesti un caine maidanez acesta incepe sa apere teritoriul unde primeste hrana si devine agresiv. deci, da, e din cauza celor care ii hranesc.

si inainte sa incepi sa fii indignat, sunt o persoana careia ii plac cainii, chiar am doi, pe care ii cresc in curte, liberi si castrati. nu ii pup in bot, nu dorm cu ei in pat.

#21
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,112
  • Înscris: 29.06.2005

 klaudiakrueger, on 15th June 2009, 16:10, said:

Da chiar conteaza, caci cunosc si eu babe isterice si am avut de furca cu exagerari din partea lor.

Florinel, ai rezolvat ceva?


Inca n-am rezolvat nimic. Am contactat mai multe agentii care "militeaza" pentru respectarea legii de protectie a animalelor, am scris si pe la protv, a aparut si in ziarul local intamplarea....insa....a ramas asa. A.. a aparut un raspuns al primariei, in care ideea principala era " vinovatii pentru moartea animalelor sunt iubitorii lor care nu lasa hingherii sa-si faca treaba.. bla, bla, bla, ca de fapt ei tranchilizeaza animalele, le vaccineaza apoi le da antidot..." etc, etc, numai gogosi si vrajeala -  de hingherul ala s-a rusinat tare cand i-am pus o intrebare si a plecat acasa, uitand sa mai faca antidotul....

Trecand peste faptele in sine (moralitatea indoielnica a unor astfel de actiuni), trecand peste faptul ca omorarea cainilor NU rezolva problema -  ce ma oftica la culme e felul in care statu` asta al nostru e tot un comunism, da` putin mai machiat - unde daca indraznesti sa deschizi gura ti-o iei, e vina ta ca nu taci. Si stiu ce spun (fata de multi alti viteji de aici de pe forum) pentru ca am avut ceva vechime si in vremea lu` regretatu`.

Acum, ajutat de 2 persoane (reprezentantul unei asociatii de protectie a animalelor si un avocat) strangem dovezi pentru o actiune penala impotriva "vanatorului" si a serviciului "hingheri" care, dupa elementele stranse pana in prezent, nu respecta legea de nici o culoare, nici chiar la partea organizatorica. Ramane de vazut ce-o mai fi mai departe.

Darkangelo, mai studiaza putin psihologia canina.Da, cainii sunt animale teritoriale, daca sunt mai multi pe un teritoriu atunci unu` e sefu`, iar restul sunt de rang inferior. Faptul ca le dai sau nu mancare nu le stimuleaza agresivitatea -  ci o parte din semenii nostri care cred ca e interesant sa-i sperii cand dorm, sa le legi diverse obiecte de coada, sa-i bati cu pietre, cu prastia...samd. De asemenea, odata un teritoriu ocupat, nu accepta aparitia in teritoriu a altor caini. Daca cureti un teritoriu (ii omori, ca tot va place asta), in maxim 1-2 saptamani, o sa vina altii noi si isi vor face sediu acolo. Si asta se repeta la nesfarsit atata timp cat autoritatile platesc niste veterinari care nu-si fac treaba (respectiv sterilizare) si cainii se inmultesc. Omori 500 caini, si imediat dupa calduri  se nasc 1000. Si tot asa. Solutia e sterilizarea  pe bune (asta rezolva si agresivitatea  in mare) si returnarea in acelasi teritoriu, unde in continuare nu vor accepta alte animale.De asemenea se impune sterilizarea tuturor animalelor detinute la bloc sau la casa -  cu exceptia unora care au pedigree si se vrea pastrarea liniei.  Asta ca sa rezolva si problema falsilor "iubitori" de animale care considera distractiv sa-si lase animalul de casa sa se imperecheze cu maidanezi.

Deci da, eu sunt PENTRU rezolvarea problemei cainilor, insa pentru rezolvarea cu adevarat, nu doar pentru trimiterea banilor nostri in buzunarul unor veterinari cu carnet de partid si nu pentru zambete tampe si ipocrite la TV in care declaram ca nu avem alta solutie decat omoratul.

Edited by florinel, 15 June 2009 - 15:44.


#22
klaudiakrueger

klaudiakrueger

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,301
  • Înscris: 26.02.2007

 darkangelo, on 15th June 2009, 16:24, said:

nu, daca te-ai pricepe cat de cat la caini ai sti ca atunci cand hranesti un caine maidanez acesta incepe sa apere teritoriul unde primeste hrana si devine agresiv. deci, da, e din cauza celor care ii hranesc.

si inainte sa incepi sa fii indignat, sunt o persoana careia ii plac cainii, chiar am doi

Eu am 5 in curte. Deci cred ca ma calific sa iti raspund.
Cunosc o gramada de "iubitori" de animale care fac o diferenta intre un maidanez si un catzel de rasa, cum te banuiesc a fii tu (poate gresesc). Ba chiar avem asa o baba pe strada ce-si strange la piept comoara pechineza si imi striga de pe celalalt trotuar de ce nu mi-am luat caine de rasa daca ne vedem pe la plimbare. Mi se pare foarte aiurea asta, dar trecand mai departe la ceea ce doream sa spun, cainii mei sunt de pe strada, acum alearga liberi prin curte si conform teoriei tale ar fi trebuit sa se manance pana acum intre ei caci sunt maidanezi care au de acum de aparat un teritoriu. Precizez ca nu i-am adus pe toti la gramada, nu sunt inruditi, sunt doar luati de pe strada si nu am gasit alt stapan pentru ei. Pentru unii am gasit, dar acestia mi-au ramas mie. Au trecut mai multi caini prin curtea mea, in fine. Te rog... nu te da expert, ok? Doar pentru ca tu nu intelegi ca un catzel de pe strada e un suflet cu blanitza, da un suflet, nu te apuca sa predici.

Dar nu vreau sa fac off-topic cum nici nu vreau sa intru in polemici cu cei care nu iubesc animalele prea mult (decat pe al lor, daca au). Voiam doar sa il incurajez pe Florinel si sa il felicit. Mai rar cineva caruia sa ii pese cu adevarat, si nu doar sa ii pese, dar sa se si implice pentru asa o cauza. Sa ne tii la curent cu ce ai rezolvat. Succes!

Edited by klaudiakrueger, 15 June 2009 - 15:57.


#23
zuv

zuv

    Erectile member :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,198
  • Înscris: 05.01.2008

 klaudiakrueger, on 15th June 2009, 15:46, said:

un catzel de pe strada e un suflet cu blanitza, da un suflet, nu te apuca sa predici.
Suflet cu blanita?!Wow!Exista si suflete cu par?Dar chele?Al tau de care e?

#24
N-ter

N-ter

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,230
  • Înscris: 07.11.2006

 florinel, on 15th June 2009, 16:33, said:

Solutia e sterilizarea  pe bune (asta rezolva si agresivitatea  in mare) si returnarea in acelasi teritoriu, unde in continuare nu vor accepta alte animale.
te invit noaptea pe la mine unde rasare cate o turma de 11-12 umbre in lumina felinarului de ti se face parul maciuca si nu mai stii pe ce gard sa te sui, ca sa-ti povestesc cum e cu acceptatul altor animale.
iar daca vin altii, sa-i ia si p-aia. ca sa-i returnezi in acelasi teritoriu e penibil (intr-o tara civilizata si cu oameni sanatosi la cap).

#25
LauriciD

LauriciD

    señorită

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,984
  • Înscris: 10.07.2007
Doamne ferește, te crucești când vezi de câtă imbecilitate pot da dovadă unii. La naiba, nu sunteți iubitori de animale și mândri de asta. Sunt convinsă că apelul lui florinel era către cei care ar putea ajuta cu ceva, nu pentru cei care își dau o părere doar ca să se facă afirmați sau ca să mai adune încă un post. Plus că mai sunteți și offtopic, că el cere o soluție pentru rezolvarea problemei și voi veniți cu răspunsuri gen "bine că i-au eutanasiat". Postați mai degrabă util și la subiect, nu din ura pe care-o aveți pentru câinii vagabonzi și din nevoia arzătoare să vă și exprimați sentimentul ăsta.
edit: și mai adaug și faptul că unii sunteți într-un proces continuu de analfabetizare.

Edited by LauriciD, 15 June 2009 - 16:22.


#26
darkangelo

darkangelo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,499
  • Înscris: 12.09.2006

 klaudiakrueger, on 15th June 2009, 16:46, said:

Cunosc o gramada de "iubitori" de animale care fac o diferenta intre un maidanez si un catzel de rasa, cum te banuiesc a fii tu (poate gresesc).
mmmda, banuiesc ca nu stii ca maidanezii pot fi si ei de rasa, maidanez inseamna caine de pe maidan, fara stapan, nu corcitura.

imi amintesc cu drag, cum acum cativa ani, treceam linistita printr-un parc pe langa niste caini. fara sa arunc cu pietre in ei si fara sa le leg ceva de coada. brusc a inceput sa latre unul la mine si dupa el si ceilalti (nu stiu cati erau ca imi amintesc numai colti, mai putin caini si nici nu eram in masura sa numar). "iubitoarele" de animale care ii hraneau si ii aparau de hingheri stateau la vreo 20 de metri mai departe (la o sifonarie) si radeau mandre de isprava odoareleor lor. niciuna dintre ele nu s-a gandit ca as putea sa fiu in pericol pentru ca m-au atacat potaile hranite de ele din cauza ce le-am incalcat teritoriul. s-a gasit din fericire un mos care trecea pe-acolo si m-a salvat.

cum spuneam, iubesc atat de mult cainii incat nu suport sa-i vad suferind lipsuri, imbolnavindu-se si stand saracii in ploaie pentru ca nu se gaseste niciun suflet milos sa-i ia acasa. de-aia cred ca ar trebui sa fie fix atatia caini cati doritori exista.

#27
popazualexandru

popazualexandru

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 122
  • Înscris: 06.04.2008
@ florinel Tu ai mult timp liber si bani de aruncat de vrei sa il dai pe ala in judecata. Si oricum nu inteleg ce urmaresti prin asta ; sa il dea pe ala afara de la locul de munca sau ce ca nu inteleg.  
PS: Caini de pe strada sunt o adevarata problema pt mare majoritate a lor sunt agresivi, iar principali vinovati sunt cei care ii hranesc.

#28
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,694
  • Înscris: 21.08.2008

 florinel, on 15th June 2009, 16:33, said:

eu sunt PENTRU rezolvarea problemei cainilor, insa pentru rezolvarea cu adevarat...
pot sa-ti dau o veste proasta?Nu se va rezolva nimic...asa cum nu se rezolva multe alte probleme.

#29
Mondschein

Mondschein

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 766
  • Înscris: 13.09.2008

 popazualexandru, on 15th June 2009, 17:45, said:

@ florinel Tu ai mult timp liber si bani de aruncat de vrei sa il dai pe ala in judecata.


Bravo lui si ii dorim si in continuare.

Bravo florinel, bravo Klaudia.



 darkangelo, on 15th June 2009, 17:30, said:

cum spuneam, iubesc atat de mult cainii incat nu suport sa-i vad suferind lipsuri, imbolnavindu-se si stand saracii in ploaie pentru ca nu se gaseste niciun suflet milos sa-i ia acasa. de-aia cred ca ar trebui sa fie fix atatia caini cati doritori exista.

Banuiesc ca remarca asta penibila s-a vrut fina.


 danghetau, on 15th June 2009, 18:17, said:

pot sa-ti dau o veste proasta?Nu se va rezolva nimic...asa cum nu se rezolva multe alte probleme.
  Iar vestea buna este ca vei rezolva ceva. Orice demers este un pas inainte.

Succes.

#30
N-ter

N-ter

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,230
  • Înscris: 07.11.2006

 LauriciD, on 15th June 2009, 17:20, said:

Doamne ferește, te crucești când vezi de câtă imbecilitate pot da dovadă unii. La naiba, nu sunteți iubitori de animale și mândri de asta.
problema urbana a cainilor maidanezi nu cred ca tine de corasonul ranit al unor maidanezoloveri (care ori n-au avut niciodata de-a face serios cu ei, ori nu gandesc straight), ci de siguranta cu care un cetatean parcurge un oras dintr-o tara civilizata a secolului 21, precum si de imaginea de mahala pe care o lasa astfel de caini umbland liberi pe strazi.

#31
LauriciD

LauriciD

    señorită

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,984
  • Înscris: 10.07.2007

 N-ter, on 16th June 2009, 16:50, said:

problema urbana a cainilor maidanezi nu cred ca tine de corasonul ranit al unor maidanezoloveri (care ori n-au avut niciodata de-a face serios cu ei, ori nu gandesc straight), ci de siguranta cu care un cetatean parcurge un oras dintr-o tara civilizata a secolului 21, precum si de imaginea de mahala pe care o lasa astfel de caini umbland liberi pe strazi.
Îmi pare rău dacă te-ai simțit, însă eu prin "iubitor de animale" înțeleg iubitor de orice animal domestic, fie că are stăpân sau nu, fie că e vacă sau câine. Și să fii iubitor de animale, din punctul meu de vedere, este o valoare morală. Iar post-ul meu nu a fost adresat decât celor care au un dispreț dezgustător pentru bietele animale care, atât practic, cât și teoretic, nu au nicio vină. Dar dacă prin a ne diferenția cel puțin această repulsie față de maidanezi tu înțelegi că ăl' care nu e de acord cu tine nu gândește straight, aș face bine să îți dau dreptate; zic ca tine și fac ca mine, că oricum nu am ajunge nicăieri. E frumos să vezi că toți judecă bietele animale când ele ne dau lecții de viață în multe situații. Că noi, ăștia așa care om fi sau n-om fi gândind straight, suntem, cum s-ar spune, mai animale decât animalele (deși comparația mi se pare nedreaptă pentru bietele necuvântătoare).
Îmi cer scuze pentru offtopic. Și pentru cei care au de gând să mă contrazică, îi rog să o facă într-o manieră civilizată, nu prin ofense sau știu eu ce altceva cum le e obiceiul multora dintre noi.

#32
Mondschein

Mondschein

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 766
  • Înscris: 13.09.2008

 N-ter, on 16th June 2009, 16:50, said:

problema urbana a cainilor maidanezi nu cred ca tine de corasonul ranit al unor maidanezoloveri (care ori n-au avut niciodata de-a face serios cu ei, ori nu gandesc straight), ci de siguranta cu care un cetatean parcurge un oras dintr-o tara civilizata a secolului 21, precum si de imaginea de mahala pe care o lasa astfel de caini umbland liberi pe strazi.

Tu pur si simplu ai vrut sa intaresti ceea ce a spus LauriciD la postul 25. Ca altfel nu vedem legatura.

#33
vladc

vladc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,923
  • Înscris: 19.09.2002
eu consider ca problema e a autoritatilor.
ele ar trebui sa actioneze indiferent de cate babe nebune si de cati iubitori de animale sunt.
dar uite ca nu se face nimic pentru nimeni. banii curg, dar in alte directii.

poate doar o gripa canina.... sa ne mai scape de ei... :)

#34
darkangelo

darkangelo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,499
  • Înscris: 12.09.2006

 Mondschein, on 16th June 2009, 10:04, said:

Banuiesc ca remarca asta penibila s-a vrut fina.

nu, nu s-a vrut. mai incearca. penibil mi se pare sa nu fiu in siguranta pe strada din cauza potailor fara stapan si a iubitorilor lor.

Edited by darkangelo, 16 June 2009 - 18:28.


#35
N-ter

N-ter

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,230
  • Înscris: 07.11.2006

 LauriciD, on 16th June 2009, 17:42, said:

Îmi pare rău dacă te-ai simțit, însă eu prin "iubitor de animale" înțeleg iubitor de orice animal domestic, fie că are stăpân sau nu, fie că e vacă sau câine.
sorry, nu pot iubi orice misca. tine de preferinta mea si nu de valoarea morala, dar cum am spus, tine in primul rand de siguranta locuitorilor.

 LauriciD, on 16th June 2009, 17:42, said:

Și să fii iubitor de animale, din punctul meu de vedere, este o valoare morală.
punctul tau de vedere nu coincide cu siguranta cetatenilor, iar asta mie nu mi se pare deloc moral.
sau oamenii sunt ceva nesemnificativ in comparatie cu mutra vesela a patrupedului pus noaptea pe shotii?

 LauriciD, on 16th June 2009, 17:42, said:

Iar post-ul meu nu a fost adresat decât celor care au un dispreț dezgustător pentru bietele animale care, atât practic, cât și teoretic, nu au nicio vină.
nici o fetita (sau orice om) care e nevoita sa treaca in fiecare zi cu frica ca apare cate-un specimen din turma de animale dintr-un cartier al unei capitale europene (sau orice alt oras), nu are vreo vina.
si nu am spus nici ca animalul are vreo vina, dar in cazul asta nu ai de ales decat sa-l iei de pe strada, cum e NORMAL si CIVILIZAT.

#36
allyn1985

allyn1985

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,373
  • Înscris: 11.12.2008

 florinel, on 15th June 2009, 16:33, said:

Solutia e sterilizarea  pe bune (asta rezolva si agresivitatea  in mare) si returnarea in acelasi teritoriu, unde in continuare nu vor accepta alte animale

Solutia este EUTANASIEREA RAPIDA SI TOTALA a cainilor maidanezi, NU returnarea lor pe strada.

Locul cainilor vagabonzi NU ESTE PE STRADA.

Ori in adaposturi tinute din banii iubitorilor de animale, ori in curtile oamenilor cu lantz la gat, ori eutanasiati.

Nu lasati liberi pe strada.

 florinel, on 6th June 2009, 13:48, said:

Stiu ca exista o problema a cainilor, dar asta nu din cauza celor care le dau o bucata de paine, ci din cauza celor platiti cu bani grei ca sa ii castreze, sa-i eutanasieze pe cei agresivi ;

cred ca nu intelegi problema.

Trebuie EUTANASIATI TOTI CAINII VAGABONZI de pe strazi.

Daca iti plac animalele, adopta-i pe toti si strange-i in curte, cu lantz.

Locul lor NU ESTE PE STRADA.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate