Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare bec far VW Touran 1T3

Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions
 Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica

Ce componenta e asta si ce ziceti...
 Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg
 Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...
 

Cresterea caprelor

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
7433 replies to this topic

#6157
bogdanhbc

bogdanhbc

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,834
  • Înscris: 23.05.2013
Dilema mare.

Am zis ca trebuie sa o deparazitez intern, am intrebat un prieten medic veterinar cu ce si mi-a spus Ivomec plus. Am luat de la farmacia veterinara o sticluta, si cand am citit prospectul spune ca daca se aplica la animalele in lactatie, laptele destinat consumului uman nu este ok.

Ce sa fac, daca nu pot consuma laptele? Este alt deparazitar care nu afecteaza calitatea laptelui?

Multumesc

#6158
keluu

keluu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 108
  • Înscris: 14.10.2006

View Postbogdanhbc, on 24 aprilie 2014 - 14:57, said:

Dilema mare.

Am zis ca trebuie sa o deparazitez intern, am intrebat un prieten medic veterinar cu ce si mi-a spus Ivomec plus. Am luat de la farmacia veterinara o sticluta, si cand am citit prospectul spune ca daca se aplica la animalele in lactatie, laptele destinat consumului uman nu este ok.

Ce sa fac, daca nu pot consuma laptele? Este alt deparazitar care nu afecteaza calitatea laptelui?

Multumesc


douvistome

#6159
Anton79

Anton79

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 101
  • Înscris: 28.07.2013
@kelu
Am cam o săptămână de când am înţărcat iezii (prima tranşă, a doua intră la înţărcat cam în două săptămâni). Nu ştiu dacă e din cauză că i-am lăsat să sugă vreo două luni (ultima săptămână au supt numai seara), dar la mine e linişte şi pace în trupă, n-au făcut scandal nici iezii şi nici caprele - doar din când în când mai behăie câte unul, probabil când îşi mai aduce aminte de mă-sa. Pentru iezi, am construit o anexă lângă grajd, din OSB, e plasată într-o parte mai ferită, unde nu suflă vântul, le-am făcut şi un ţarc de vreo 30mp în afara anexei, să ţopăie pe-acolo. Dacă nu-mi intră să-mi fure vreun deştept iezii, noaptea, o să fie bine.

@Horia66
Acum vreo 5 zile am descoperit că mi s-a urdit laptele la fiert. Am luat probe de la fiecare, am fiert la ibric şi la două dintre ele laptele se urdeşte. Le-am băgat Mastiker în ambele ţâţe, jumătate de seringă în fiecare ţâţă, dimineaţa şi seara, am aşteptat trei zile, văd că laptele încă se urdeşte la fiert. Alte semne nu sunt, ţâţele nu-s inflamate, laptele nu are aspect neobişnuit, nu fac scandal la muls.

E mai bun Mibazonul sau să le bag Mastiker în continuare? La farmacie, mi-au zis că nu e cazul să le fac mai mult de 2 seringi/cap, dacă nu-s ţâţele inflamate, pe-aici am citit de 5 zile. Am zis că dacă e un început de mastită care nu dă semne vizibile, s-o iau din timp, înainte să se manifeste în toată splendoarea ei.

Ar fi câteva întrebări, dacă vă găsiţi puţin timp, vă rog să mă lămuriţi şi pe mine:

1. Dacă folosim lapte de la capriţele suspecte de mastită, pentru producerea brânzei, "ajutăm" oamenii să facă diaree? Dar dacă este folosit pentru iaurt? Dar dacă este fiert şi apoi consumat? Întreb pentru că doamna Ţiţi (căţeaua mea maidaneză), a băut la lapte de capră în perioada asta, cât n-a băut în viaţa ei.

2. Eu m-am chinuit destul de tare să bag pe ţâţe antibioticul ăla. Au canalele foarte mici. E vreo tehnică anume de băgat antibioticul sau pur şi simplu insişti? Se poate face ceva pentru lărgirea canalelor?

Mulţumesc anticipat :)

P.S. Brânza-i bună, bună, bună. Am băgat la maturat (la pivniţă) primul caşcaval. Deja salivez numai când îl văd, cred că poţi să mori de poftă de la chestiile astea :)

#6160
Anton79

Anton79

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 101
  • Înscris: 28.07.2013
Am uitat ce era mai important, probabil cu asta trebuia să încept: i-am făcut autovaccin doamnei cu pricina, aşa cum mi-aţi spus, după ceva vreme, unele dintre papiloame au ieşit prin piele, aşa că am avut de unde să colectez "material". Le-am decupat cu un cutter (nou) şi am dat cu betadină în zona respectivă. Nu i-au mai apărut alte bube noi, şi multe dintre cele pe care le avea au început să se... usuce, începând de la bază (de la rădăcină) şi se transformă într-un fel de coji Posted Image - ăsta ar fi trebuit să fie rezultatul sau ar fi trebuit să dispară pur şi simplu?

#6161
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006

View PostVasilicaBoer, on 24 aprilie 2014 - 09:27, said:

...e cumva tiroida aia asa umflata ?
Eu zic ca sunt ganglionii retro-faringieni. Cred ca te-ai captusit cu o limfadenita cazeoasa...

View PostAnton79, on 24 aprilie 2014 - 17:36, said:

Le-am băgat Mastiker în ambele ţâţe, jumătate de seringă în fiecare ţâţă, dimineaţa şi seara, am aşteptat trei zile, văd că laptele încă se urdeşte la fiert.
Cum adica "ai asteptat trei zile" ??? Adica ai facut doar o singura zi tratament, cu administrare la 12 ore, si apoi n-ai mai facut ???

Quote

E mai bun Mibazonul sau să le bag Mastiker în continuare? La farmacie, mi-au zis că nu e cazul să le fac mai mult de 2 seringi/cap,
mastikerul are un spectru prea ingust (eritromicina), il poti folosi cu succes numai daca ai antibiograma. Poti folosi Gamaret, e mult mai larg ca spectru de actiune. Nu te mai lua dupa sfaturile farmaciilor veterinare, unii spun asa doar ca sa-si vanda marfa, vazand ca omul starmba din nas la auzul unui tratament pe mai multe zile. Fa-i tratament la fiecare 12 ore, dupa muls complet, timp de 5 zile.

Quote

1. Dacă folosim lapte de la capriţele suspecte de mastită, pentru producerea brânzei, "ajutăm" oamenii să facă diaree? Dar dacă este folosit pentru iaurt?
Laptele mastitic are (chiar in cantitati mici, invizibile) puroi rezultat din infectia epiteliului secretor. E posibil sa nu faca diaree oamenii, daca au un sitem digestiv solid.... Unii sunt care mananca si de pe jos, si nespalati pe maini, si n-au nimic

Quote

Dar dacă este fiert şi apoi consumat?
Se imbranzeste la fiert... dar daca cauti ce sa faci cu el, l-ai putea da la porci.

Quote

E vreo tehnică anume de băgat antibioticul sau pur şi simplu insişti? Se poate face ceva pentru lărgirea canalelor?

Exista un instrument numit sonda mamara, din inox. Arata ca un ac gros si lung de seringa, numai ca n-are varf ascutit, Orificiul de scurgere este lateral aproape de varf, si varful este rotunjit. Se mulge complet, se introduce sonda si apoi se fixeaza gulerul tubului cu medicament la amboul sondei, si se apasa tubul. Sonda are si un stilet, un fel de sarma mai groasa, pentru desfundarea canalului, in caz ca se infunda cu puroi. Inutil sa spun ca trebuie bine spalata si igienizata dupa fiecare utilizare...

View PostAnton79, on 24 aprilie 2014 - 20:34, said:

...i-am făcut autovaccin [...] şi multe dintre cele pe care le avea au început să se... usuce, începând de la bază (de la rădăcină) şi se transformă într-un fel de coji Posted Image -

Bravo ! asta-i reactia favorabila la autovaccin. Se usuca si cad.

#6162
alin1602

alin1602

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 128
  • Înscris: 22.11.2011
Va multumesc pentru sfaturi o sa stau pe capul primarului pana rezolv problema .

#6163
narcis76

narcis76

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 25.04.2014
Buna ziua. E prima data cand intru pe un forum ,asa ca nu ma pricep prea bine .
Am o problema cu doi ieduti si poate ma ajuta cineva. Mi-a fatat o alpina franceza ( la prima fatare) ,doi tapisori ,cam micuti , dar in regula . Dupa 4 zile au facut diaree ,au refuzat sa mai suga si au devenit anemici. Mentionez ca in aceasta perioada am inceput sa dau la caprita mancare verde. Medicul  le-a facut linco spectrin, borugluconat si multivitavet . Sunt trei zile de cand am inceput tratamentul , unul si-a mai revenit ,celalalt mai putin . Intre timp a facut si caprita diaree . Stie cineva care ar putea fi problema ?

#6164
Iar-22

Iar-22

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 18.04.2014
Cum am mai spus m am pricopsit eu cu cateva iedute si problema este k un iezisor are muci la nas si tuseste!ce as putea sa ii fac in cazul de fata ca i am facut penstrep 3 zile si tot la fel este!proprietaru zike  ca i a facut evomecu dar eu nu sunt sigur!cat trebuie sa astept sa il fac eu din nou!Va rog frumos un sfat daca se poate

#6165
jenidinica

jenidinica

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 141
  • Înscris: 11.03.2011

View Postbogdanhbc, on 24 aprilie 2014 - 09:51, said:

intrebare: nu am de unde sa le pun paie pentru asternut, pot sa folosesc talaj ( rumegus grosier) pentru asta?

P.S. La vaci se foloseste rumegus pentru asternut si este un bun absorbant pentru urina si umezeala.

Am luat ieri tarate sa-i dau caprei, dar vad ca simple nu prea mananca, le-am combinat cu spartura de porumb..dar nici asa nu se omoara. Cand am adus-o acum o saptamana papa boabe  de porumb de zici ca n-a mai mancat niciodata. Acu dupa o saptamana nu se prea omoara dupa tain. Vrea verdeata, cat de multa se poate.
Sigur că este foarte bun rumeguşul! Dacă preferă boabele, îi puteţi da şi aşa, doar că le valorifică mai bine dacă sunt uruite. Alternaţi cum vă vine mai bine, încet-încet va mânca şi tărâţele, care se ştie că sunt lactogene.

View PostIar-22, on 25 aprilie 2014 - 09:39, said:

Cum am mai spus m am pricopsit eu cu cateva iedute si problema este k un iezisor are muci la nas si tuseste!ce as putea sa ii fac in cazul de fata ca i am facut penstrep 3 zile si tot la fel este!proprietaru zike  ca i a facut evomecu dar eu nu sunt sigur!cat trebuie sa astept sa il fac eu din nou!Va rog frumos un sfat daca se poate
Să îi faceţi ceai cald de tei, îi daţi să bea în loc de apă. Trebuie ţinut la loc călduţ, fără curenţi şi umezeală, şi poate că nu ar strica să îi faceţi ceva antiparazitare, depinde de vârstă. Se poate să fie şi o răceală rebelă, cu tratament 5 zile, ei sunt aşa de plăpânzi încât au nevoie de maximă îngrijire. Ştiu că sunt explicaţii vagi, dar până vă răspund specialiştii noştri, vă mai întreţin speranţa. Sănătate multă!

#6166
jenidinica

jenidinica

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 141
  • Înscris: 11.03.2011

View Postnarcis76, on 25 aprilie 2014 - 08:53, said:

Buna ziua. E prima data cand intru pe un forum ,asa ca nu ma pricep prea bine .
Am o problema cu doi ieduti si poate ma ajuta cineva. Mi-a fatat o alpina franceza ( la prima fatare) ,doi tapisori ,cam micuti , dar in regula . Dupa 4 zile au facut diaree ,au refuzat sa mai suga si au devenit anemici. Mentionez ca in aceasta perioada am inceput sa dau la caprita mancare verde. Medicul  le-a facut linco spectrin, borugluconat si multivitavet . Sunt trei zile de cand am inceput tratamentul , unul si-a mai revenit ,celalalt mai putin . Intre timp a facut si caprita diaree . Stie cineva care ar putea fi problema ?
Se pare că de la căpriţă este problema. Ce mai mănâncă în afară de iarbă? Întreb ca nu cumva  tărâţele sau ce altceva îi administraţi să fie  de vină (să le daţi şi iezilor şi căpriţei ceai de mentă îndulcit şi cald - se fierbe întâi apa cu zahărul) .  Cineva de pe forum scria că le-a dat cheag dizolvat în ceai sau apă şi şi-a făcut efectul. Nu ştiu dacă Herba-prim ar ajuta iezii. O altă doamnă scria că o mână de orez dat căpriţei, la fel a avut efect. Sper să vă îndrume cineva mai bine, poate intraţi pe căutarea automată,  în colţul din dreapta dvs. Sănătate tuturor!

#6167
fresno22

fresno22

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 11.03.2012
Am doi ieduti care sug de la aceeasi capra si au pe buze , ceva de genul unei umflaturi, iar la suprafata este ca si pielea umana de la o julitura. La unul dintre iezi a iesit si ceva puroi cand am strans de umflatura. Credeti ca e ectima contagioasa? Am sunat medicul veterinar si mi-a recomandat enrofloxacina si albastru de metil. Este bun oare?

Tot asa mai am o capra si i-a aparut pe corp deasupra burti, aproape de piciorul din spate , o umflatura cam cat o nuca. Am sunat medicul veterinar si mi-a zis ca acolo s-a desprins pielea si sa o impung cu ceva, iar daca curge sange sa o las asa iar daca curge puroi sa il storc si sa pun tinctura de iod. Am impus atunci si curgea sange asa ca i-am dat pace.  Sambata am vazut ca a  curs ceva puroi consistent , ca si pasta de dinti, pe care l-am stors cat am putut si am dat spray cu teramicina. Aseara cand am fost am vazut ca a mai rama su un pic de umflatura , am incercat sa o storc dar nu a iestit.
Ce ma sfatuiti sa fac ?
Sa in fac ceva antibiotice?

#6168
narcis76

narcis76

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 25.04.2014
Le-am dat huroi ( 80 % porumb , 20% floarea soarelui ) amestecat cu ovaz nemacinat . Sa fie oare de la floarea soarelui ?

#6169
mirel81gl

mirel81gl

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 585
  • Înscris: 07.03.2012
in cazul diareei m-as gandi la deparazitare interna. Albendazol.
@fresno22- cred ca e abces. daca a curs infectie si ati dat cu dezinfectant e posibil sa se reumple. faceti incizie in partea de jos a abcesului. verificati-o zilnic pana se vindeca.
stie cineva ce e de facut daca mi-e rau deoarece am inhalat Diazinon? am pulverizat caprele pt capuse si am inhalat la greu ca nu am avut masca

#6170
narcis76

narcis76

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 25.04.2014

View Postmirel81gl, on 25 aprilie 2014 - 13:52, said:

in cazul diareei m-as gandi la deparazitare interna. Albendazol.
@fresno22- cred ca e abces. daca a curs infectie si ati dat cu dezinfectant e posibil sa se reumple. faceti incizie in partea de jos a abcesului. verificati-o zilnic pana se vindeca.
stie cineva ce e de facut daca mi-e rau deoarece am inhalat Diazinon? am pulverizat caprele pt capuse si am inhalat la greu ca nu am avut masca
Du-te la medic. Intoxicatiile cu insecticide sunt foarte periculoase

#6171
Vasile_Neamt

Vasile_Neamt

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 03.01.2014
Va rog sa ma ajutati cu o idee despre cum sa protejez copacii din livada pentru a nu le fi mancata coaja de 2caprite + 3 iezi. Poate exista vreo solutie amara, acra de dat pe coaja cum o fi numai sa-i salvez. Precizez ca i-am dat cu solutie de var, cum se dau primavara, dar fara efect la caprite sa se rusineze.

#6172
VasilicaBoer

VasilicaBoer

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 24.04.2014

View Posthoria66, on 25 aprilie 2014 - 00:23, said:

Eu zic ca sunt ganglionii retro-faringieni. Cred ca te-ai captusit cu o limfadenita cazeoasa...


Nu gasesc acum pe net... dar ce se poate face pt aceasta boala ?

#6173
dinca59

dinca59

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 137
  • Înscris: 21.01.2011
Am cumparat Rombendazol , pe flacon scrie "repetare la 24 ore ", pe aici insa, am citit ca se repeta la 18 -21 zile. Cum este pana la urma corect ?
Pot administra la capre care intra in ultima luna de gestatie ? Dar la iezi de 2,5 luni ?
  Va multumesc !

#6174
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006

View Postfresno22, on 25 aprilie 2014 - 11:39, said:

Credeti ca e ectima contagioasa? Am sunat medicul veterinar si mi-a recomandat enrofloxacina si albastru de metil. Este bun oare?
Da. da.

Quote

o umflatura cam cat o nuca. [...]Ce ma sfatuiti sa fac ?
E limfadenita cazeoasa.

View Postmirel81gl, on 25 aprilie 2014 - 13:52, said:

stie cineva ce e de facut daca mi-e rau deoarece am inhalat Diazinon? am pulverizat caprele pt capuse si am inhalat la greu ca nu am avut masca

"Intoxicatia cu insecticide organofosforice.
Cele mai des folosite insecticide organofosforice in agricultura sunt: parathionul, dicorvosul, tetraetil pirofosfatul,tricorfonul, malathionul, etc. Substantele toxice pot fi absorbite prin piele, inhalatie sau ingestie, iarintoxicatiile acestea sunt foarte grave.
Simptomeleintoxicatiei sunt:
- greturi, varsaturi, ameteli, salivatie abundenta, transpiratii, diaree, dureri abdominale (in formele usoare)
- tulburari de vorbire, micsorarea pupilei, coma, lacrimare abundenta, cianoza,tulburari respiratorii, hipotensiune, tahicardie, trasnspiratii ale memebrelor (in formele grave).
Tratamentulpresupune decontaminarea pielii, tratarea convulsiilor, a insuficientei respiratorii si administrarea de atropina intravenos pana la dilatarea pupilelor si cresterea frecventei cardiace sau administrarea de obidoxima.
"

Concluzie: du-te repede la camera de garda la un spital cu servicii de urgenta. Si vezi ca organo-fosforicele ataca ficatul. Sa iei cam o luna un protector hepatic.

View PostVasile_Neamt, on 25 aprilie 2014 - 14:32, said:

Va rog sa ma ajutati cu o idee despre cum sa protejez copacii din livada pentru a nu le fi mancata coaja de 2caprite + 3 iezi.

Cu plasa de sarma tip rabitz infasurata in vreo 2 straturi pe tulpina.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

View Posthoria66, on 25 aprilie 2014 - 00:23, said:

Eu zic ca sunt ganglionii retro-faringieni. Cred ca te-ai captusit cu o limfadenita cazeoasa...

View PostVasilicaBoer, on 25 aprilie 2014 - 14:35, said:

Nu gasesc acum pe net... dar ce se poate face pt aceasta boala ?

Noi am facut "rosu in gat" vorbind despre ea... Ia topicul la citit.

View Postdinca59, on 25 aprilie 2014 - 15:37, said:

Am cumparat Rombendazol , pe flacon scrie "repetare la 24 ore ", pe aici insa, am citit ca se repeta la 18 -21 zile. Cum este pana la urma corect ?
Prima administrare cuprinde si repetare la 24 de ore.
Repetarea administrarii se face tot in doua reprize, in ziua 18...21 si iar la 24 de ore.

Quote

Pot administra la capre care intra in ultima luna de gestatie ? Dar la iezi de 2,5 luni ?
Nu sunt contra-indicatii.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate