Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Caut splitter semnal satelit

Instalatii sanitare

Program de slabire cu succes gara...

Reconditionare cada baie din fonta
 Problema imprimanta

Here goes nothing

BCR sau Raiffeisen

Visual Studio 2022 instaleaza Epi...
 Sfat alegere parbriz

EMAG - recenzii false facute de ei?

Recomandare telefon 900-950

Nivel de trai
 Semnal bun da'... prost

De ce statiile de radio FM nu ren...

Pe unde pot sa gasesc statistici ...

Este reconditionat acest laptop?
 

Pompe submersibile / Hidrofoare

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
12013 replies to this topic

#11503
adinababu

adinababu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 04.04.2008

View Postliviu9, on 18 martie 2023 - 19:30, said:

Nu cumva o fi pus presostatul pe dos? cred ca are clapeta de sens; s-o fi blocat daca e pus corespunzator; sau ceva nu e bine setat acolo; limite de presiune prea mici; am patit-o la sonde cu tot felul de nebunii din astea programabile; butonau oamenii pe acolo, dar fara sa stie ce fac; apoi ne chemau ca le opreste hurdubaia.

E pus corect, am mai avut unul în aceeași poziție, identic ca marcă dar a înghețat peste iarnă deoarece nu am eliberat apa de pe conducte la -20° 😔.
Nu scap de eroarea din foto neam...ca apoi sa verific restul setărilor, e blocat pe mesajul ăsta si niciun reset nu merge (indiferent că ende la buton sau îl țin scos din priză 24 de h).

Attached Files


Edited by adinababu, 19 March 2023 - 13:02.


#11504
liviu9

liviu9

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,244
  • Înscris: 20.04.2006
Nu are treaba tinutul scos din priza; nu se reseteaza asa; are in el microcontroller care retine erorile intr-o memorie nevolatila; posibil senzor defect; ai manualul? eu am gasit candva pe YT niste rusi care aratau cum se intra in meniul service al unui VSD (Sirio230); am gasit pe acolo destul de multe functii utile care nu erau specificate in manualul cu care a venit; mi-a fost de folos; incearca, poate ai noroc, mai ales acum ca pentru multe clipuri se poate seta subtitrare. inclusiv in ro.

Edited by liviu9, 19 March 2023 - 23:13.


#11505
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,834
  • Înscris: 31.12.2007

View Postsacos, on 15 martie 2023 - 20:58, said:

Imi trebuie una care sa traga de la 50 de metri.
Submersibilele nu trag fiind deja scufundate in apa, ele doar imping apa.
La submersibile presiunea maxima realizata la debitul "x" si adancimea de imersie care inseamna de fapt cat trebuie acea pompa sa stea sub lucciul apei fara a intra apa in ea din cauza presiunii hidrostatice sunt chestiile cele mai importante de verificat.

Edited by keta, 20 March 2023 - 14:00.


#11506
sacos

sacos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,833
  • Înscris: 17.03.2008
A fost exprimarea gresita. Stiu ce fac submersibilele. Eu intrebam despre IBO. Am gasit una 4SDM 3-18, uitata intr-un magazin, la o treime de pret, comparativ cu Pedrollo. Sub 1000 de lei. Este cam mare pentru debitul forajului. Dar i-as pune un robinet.

#11507
noxious30

noxious30

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,628
  • Înscris: 18.01.2010

View Postsacos, on 20 martie 2023 - 15:59, said:

Este cam mare pentru debitul forajului. Dar i-as pune un robinet.
Pentru casă în sistem hidrofor nu ai nevoie de robinet. Nu consumi 2 tone pe oră.
Pentru irigat, e discutabil...
Dacă vrei 3 bari în instalație, debitul se reduce semnificativ. Deci nici aici nu cred vei avea nevoie de robinet.


#11508
sacos

sacos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,833
  • Înscris: 17.03.2008
Vreau sa o limitez la 2 mc/h pwntru a evita situatia in care s-ar sparge o teava si nu as fi acasa. Ar merge in gol si s-ar defecta.
Modelul ar fi acesta
https://pompesubmers...-IBO-4-SDM-3-18

Am gasit-o intr-un magazin cu 980. Are un debit, la 85-90 de metri, mult peste debitul forajului
Voiam 4SDM 3-14. Dar nu e pe stoc. Iar noul pret este mai mare decat 4sdm 3-18.

#11509
VODAFONUL

VODAFONUL

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 512
  • Înscris: 24.01.2006
pai problema poatre sa fie mai mare presiunea imensa de 14 bari care o poate face pompa aia. Si curentul electric care il consuma . Care e logica sa cumperi o masina puternica si sa mergi cu frana de mana trasa ?

Uite aici o pompa rezonabila ca parametrii si consum decent de curent care costa < 1000 lei

https://pompesubmers...BO-3.5-SDM-3-11

#11510
adinababu

adinababu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 04.04.2008

View Postliviu9, on 19 martie 2023 - 23:13, said:

Nu are treaba tinutul scos din priza; nu se reseteaza asa; are in el microcontroller care retine erorile intr-o memorie nevolatila; posibil senzor defect; ai manualul? eu am gasit candva pe YT niste rusi care aratau cum se intra in meniul service al unui VSD (Sirio230); am gasit pe acolo destul de multe functii utile care nu erau specificate in manualul cu care a venit; mi-a fost de folos; incearca, poate ai noroc, mai ales acum ca pentru multe clipuri se poate seta subtitrare. inclusiv in ro.
Da, am studiat atent manualul găsit online, el in cutie are un biet prospect.
Nu stiam de microcontroller, am aflat acum.
Între timp l-am demontat și l-am dus la Dedeman unde băieții de la service au fost excepțional de amabili si l-au verificat...
Nici la ei nu a iesit din eroarea de mai sus, astfel încât mi-au dat unul nou (la schimb cu cel fițos ") , verificat de față cu mine.
Mulțumesc pentru idei si mesaj!

#11511
sacos

sacos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,833
  • Înscris: 17.03.2008

View PostVODAFONUL, on 21 martie 2023 - 14:08, said:

pai problema poatre sa fie mai mare presiunea imensa de 14 bari care o poate face pompa aia. Si curentul electric care il consuma . Care e logica sa cumperi o masina puternica si sa mergi cu frana de mana trasa ?

Uite aici o pompa rezonabila ca parametrii si consum decent de curent care costa < 1000 lei

https://pompesubmers...BO-3.5-SDM-3-11
Am luat-o pe cea mare. Cea din link-ul de mai sus nu este pt mine. Are înălțimea de pompare cam mică. E drept că ar fi vreo 350 de litri de apă desupra ei, dar dacă trebuie să irig gazonul și nu mai are coloană de apă deasupra, nu ar porni aspersoarele.
Am luat teavă PEHD PN16 și fitinguri rezistente.
La IBO urechile de prindere a cordelinei sunt foarte apropiate de hexagonul gurii de refulare. Nu merg cheile de tachelaj.

Edited by sacos, 21 March 2023 - 19:35.


#11512
noxious30

noxious30

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,628
  • Înscris: 18.01.2010
Ai debit bunicel la puț, plus rezerva de deasupra pompei. Eu zic că e ok cum ai făcut.
Sunt pierderi de presiune atât gravitațional, cât și cu frecarea.
Dacă apar probleme cu secarea puțului, poți programa udarea în reprize, 10min cu pauza de reumplere, pe timpul nopții.
Debitul puțului meu nu depășește 0,2mc/h
Pe seceta, 0,1mc/h.
Și tot reușesc sa ud gazonul, în reprize, din acumulare.
Deci cazul tău e unul fericit.

Nu trebuie să-ți faci griji de suprapresiune, montezi un presostat cu vas acumulare, și stabilești presiunea maxima la cât vrei tu.

Edited by noxious30, 21 March 2023 - 21:40.


#11513
sacos

sacos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,833
  • Înscris: 17.03.2008
Debit de 0,2 mc/h?..... Eu eram panicat că, la inceput, debitul era cam la 2 mc/h. Este a patra pânză freatică. Deci, dacă seacă, înseamnă că seceta va fi extremă, cumva incompatibilă cu viața. Zic!
Am luat vas de expansiune tot de la IBO, de 100 de litri. Tot pe principiul „domnule, îl am in magazin de ceva vreme. Nu l-a cumpărat nimeni. Toți vor de 24 de litri”. Am dat pe vas 520 de lei. Am luat un presostat mecanic din Dedeman.
Mi-a venit cordelina din poliester, de 10 mm. Nu am găsit 50 de metri cablu dintr-o bucată, de 4x2,5mm.
Acum mi-a picat fisa cu presiunea!!!! Da, se reglează din presostat. Deci nici nu trebuia PN16. Era suficientă PN 10.
Mulțumesc pentru lămuriri, noxious30!!!!

Edited by sacos, 21 March 2023 - 22:06.


#11514
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,203
  • Înscris: 17.01.2012
dar totuși, să irigi printr-un vas de expansiune de 100 de litri, înseamnă foarte multe porniri ale pompei...
mai bine ideea inițială cu reglarea debitului dintr-un robinet aflat pe refularea pompei, eventual la ieșire din puț...
presiunea nu va mai fi chiar atât de mare, dacă se trage de la 50 de metri...

#11515
VODAFONUL

VODAFONUL

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 512
  • Înscris: 24.01.2006

View Postnoxious30, on 21 martie 2023 - 21:39, said:


Nu trebuie să-ți faci griji de suprapresiune, montezi un presostat cu vas acumulare, și stabilești presiunea maxima la cât vrei tu.

Nu vreau sa creez multe discutii inutile ... dar un instalator INTELEPT ia in calcul si posibile SCENARII   (ex ..scadere debit foraj/lipsa apa. defectare blocare presostat, spargere furtun etc etc etc ) . Bineinteles ca un presostat regleaza presiunile in ce interval se doreste , dar daca se blocheaza ? sau se face un dop de gheata inaintea lui ? sau sau sau  ...si mai sunt si multe alte scenarii . Cand aleg o pompa  submersibila eu tin cont si de aceste SCENARII si incerc sa gasesc solutia OPTIMA  care sa nu duca de la un contact imperfect la "prabusirea avionului "

#11516
sacos

sacos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,833
  • Înscris: 17.03.2008
La mine, am pus atat de multe conditii, incat cu greu sa poate gasi o solutie convenabila....
Ma gandisem sa pun senzori de nivel. Dar cand am vazut cam cat ar costa, mi-au trecut ingrijorarile legate de pompa.🤣🤣🤣

#11517
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,203
  • Înscris: 17.01.2012
dacă utilizez pompa submersibilă DOAR pt irigare, de ce să mai pun pe traseu ȘI clapetă de sens?
nu de alta, dar tare greu se mai scoate un sistem pompă/cablu/țeavă de la 44 metri adâncime

întârzierea la refulare este de fix 18 de secunde, n-aș pre-aș crede că mă deranjează! :P

(după cum ziceam, la pornirea pompei, luciul de apă este la 14 metri)

#11518
Scurthea211

Scurthea211

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,163
  • Înscris: 11.05.2018
Daca o sa vrei sa o comanzi la un moment dat cu un fluxostat / hidrofor ai nevoie de clapeta pentru generarea presiunii de oprire a pompei.

#11519
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,203
  • Înscris: 17.01.2012
da, ar fi un motiv...
momentan, priza wifi își face datoria cu succes (în colaborare cu o cameră web, tot wifi :P)

dar când voi monta vreun hidrofor, sigur scot pompa și denisipez puțul, deci să montez atunci o clapetă ar fi ușor...

#11520
sacos

sacos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,833
  • Înscris: 17.03.2008
Sa vedeti show!.... Ca in filmele cu prosti!
Am montat pompa IBO 4SDM 3/18 la 50 de metri adancime. Nivelul static era la 9 metri. Am conectat-o la o butelie de hidrofor de 80 de litri. Conectat tabloul de comanda la presostat. Apa venea asa si-asa. Nimic spectaculos. Pompa se oprea dupa 15 secunde. Fara sa sa ma documentez, am crezut ca este o problema la izolarea unde a fost prelungit cablul. (Cablul pompei avvea doar 1,5m). Am chemat o firma sa faca test de rezistenta izolatiei. Au pus pompa pe direct. Baga presiune de abia tineam furtunul de irigat in mana.
Am conectat iar la presostat. Stupoare!.... Apoi am vazut ca presostatul este reglat intre 1,4 si 2,8 bari. Cum fac sa am presiune, pentru irigat, de 3-4 bari pentru aspersoare? Reglez presostatul din arcul mare? Il suntez cand vreau sa irig?....
Initial ma gandisem sa suntez presostatul atunci cand irig. Dar....trebuie sa spun tuturor celor din familie cam care ar fi algoritmul. Iar probabilitatea ca toata lumea sa inteleaga este destul de mica. Sa reglez preiunea presostatului mecanic? (Strang doar arcul mare?)
Sa schimb presostatul cu unul intre 3 si 7 bari? Daca maresc presiunea/schimb presostatul, trebuie sa modific si presiunea aerului din butelie?

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate