Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Poveste fara sfarșit

I-auziti voi! - nu vor romani...

Colon iritabil

Perioada de gratie inexistenta
 Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...

"enerlux p" afisaj interm...
 Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 

Judecata cu Brigada Rutiera

- - - - -
  • Please log in to reply
95 replies to this topic

#37
antidote

antidote

    V

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,073
  • Înscris: 29.07.2005
Revin cu intrebarea din ultimul post. Este foarte important.

#38
ortega

ortega

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,433
  • Înscris: 02.08.2006

View Postantidote, on Apr 10 2009, 17:44, said:

Cu intarziere, observ un lucru deosebit de important. In procesul verbal adresa este trecuta ca fiind Spl. Independetei 292. Masina fiind stationata exact in fata discotecii Maxx, care are adresa Spl. Independentei 290. Ce pot sa mai fac acum? Mai pot sa cer acceptarea nulitatii procesului verbal?
Vezi ca la prima zi de infatisare poti cere un termen pentru modificarea cererii de chemare in judecata.
Modific+o luind in seama ce ti s+a spus aici.
Invoca Anghel contra Romania si cu privire la distanta nu stiu ce sa spun...
Ar trebui dispusa o expertiza(sa se stabileasca pozitia masinii cand a fost ridicata si sa fie masurata distanta pana la statie)
Poate ai si un martor care sa confirme cele spuse de tine(eventual prietenul care a masurat cu tine distanta si a vayut ca erau peste 30 m)
Asta ca sa eviti expertiza.
Sunt flamanzi rau astia, de au ajuns sa ridice masini parcate regulamentar.

Edited by ortega, 12 April 2009 - 23:22.


#39
copjob2000

copjob2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,813
  • Înscris: 26.11.2006
Tu poți cere anularea procesului-verbal, dar pentru acest motiv nu cred că vreo instanță îl va lua în considerare!
Care ar fi relevanța faptului că mașina a fost parcată la numărul 290 și nu la 292, cum a scris polițistul?
Pe întregul sector de drum din zonă se aplică prevederile legii pentru care se dau amenzile respective!
Părerea mea este nu vei avea sorți de izbândă cu această motivație...


#40
erik

erik

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,004
  • Înscris: 22.12.2004
situatia mea e asemanatoare cu a lui antidote. diferenta ar fi ca in cazul meu in pv e mentionata o cu totul alta strada decat cea de pe care a fost ridicata masina si ca eu am contestat asta inca de la inceput. in plus, la mine "au uitat" sa scrie in procesul verbal masura tehnico-administrativa dictata (ridicarea masinii), descrierea contraventiei este confuza (cica am stationat in "zona de preselectie a trecerii pentru pietoni"???), iar formularul folosit la intocmirea pv-ului este cel din anexa 1A si nu cel din anexa 1D - care ar fi trebuit sa fie folosit in cazul in care contraventia este probata cu un mijloc tehnic certificat (camera de filmat).

la primul termen politia a trimis o intampinare exact ca cea postata pe prima pagina, a atasat 3 cadre din film de o calitate execrabila in care se vede doar numarul masinii si nimic din peisaj (serios, nimic-nimic). doar pe doua dintre ele se vede ora la care au fost facute, intervalul de timp scurs intre cele doua poze fiind de 2 secunde. asa intelege politia romana sa probeze o contraventie de stationare voluntara intr-un loc nepermis.
au mai atasat o copie a notei de constatare emisa de politie, de a carei existenta nu stiam desi ar fi trebuit sa stiu. nota de constatare respectiva este nula din start, voi arata mai jos de ce, dar revoltator este faptul ca prin felul in care a fost copiata s-au taiat in mod vadit cativa cm din partea stanga, exact partea in care e mentionat locul in care agentul constatator isi desfasura atributiile de servici si locul in care s-a petrecut fapta. pe randul al doilea primul cuvant vizibil e "gasi" (eu am sustinut in plangere ca masina a fost ridicata de pe sos. crangasi), iar pe randul in care se precizeaza unde am stationat neregulamentar primul cuvant vizibil este "constructorilor" (in pv-ul intocmit in baza notei de constatare se precizeaza ca loc al savarsirii contraventiei "cal giulesti str constructorilor").

daca nu taiau partea din stanga ar fi aratat aiurea sa sustina a doua oara ca am stationat in "zona de preselectie a trecerii pentru pietoni" (asa scrie si in nota de constatare), locul faptei fiind "cal giulesti str constructorilor". cum naiba sa localizezi o zona de preselectie intr-o intersectie si nu pe o strada? apropo, constructorilor e bulevard, nu strada, dar la cate s-au aberat in pv asta e deja pistol cu apa.
in plus, atasand o copie fragmentata a notei de constatare au incercat sa mascheze faptul ca desi agentul actiona exact acolo unde sustin eu ca s-a produs fapta, a constatat o contraventie savarsita la aproape 2 km distanta. telepatic agentul, nu-i asa? sunt curios daca este si prezicator, anticipand de pe acum memoriul pe care i-l voi face catre comandant...

ca sa vedeti pana unde se poate merge: copia trunchiata a notei de constatare atasata la dosar e declarata sub stampila si semnatura ca fiind "conforma cu originalul".

vazand ce probe a atasat politia la dosar am sustinut in fata instantei ca tot ce pot sa deduc e ca mi-au furat masina, m-au obligat sa semnez un pv aberant gata completat cu "nu am mentiuni" exercitand presiuni asupra mea (asa a fost, mi s-a spus ca daca nu semnez nu mi se inmaneaza pv-ul si ca fara el nu pot plati taxa pentru a imi recupera masina) iar la proces incearca sa isi stearga urmele prezentand justificari neconcludente (pozele) si denaturand faptele prin ciuntirea notei de constatare. am cerut sa vad caseta si originalul notei de constatare si mi s-a aprobat de catre judecator, care a trimis citatie in acest sens si pana la urmatorul termen politia va trebui sa le trimita. daca n-o va face (si sunt aproape sigur ca asa va fi) ii voi cita ca martori pe semnatarii notei de constatare (un politist comunitar si un reprezentant al firmei ilcor) si ii voi cere judecatorului sa solicite atat politiei comunitare cat si firmei ilcor sa trimita rapoartele intocmite de angajatii lor la ridicarea masinii.

am uitat sa spun ce este (conform raspunsului la o petitie catre brigada de politie rutiera) marcajul lung de 32 de metri pe care agentul il considera "preselectie a trecerii pentru pietoni", marcaj in dreptul caruia masina stationa voluntar:

"Marcajul in zig-zag din apropierea intersectiei cu Bd-ul Constructorilor este un marcaj specific  trecerilor pentru pietoni, prevazut prin Regulamentul de aplicare a O.U.G. nr.195/2002, privind circulatia pe drumurile publice, cu modificarile si completarile ulterioare, avand rolul de avertizare a soferilor asupra faptului ca se apropie de o amenajare rutiera, care confera prioritate pietonilor"

nu conteaza ca asa ceva nu exista de fapt in raoug 195/2002, eu unul n-am gasit, important e ca in dreptul lui nu este interzisa stationarea conform oug 195/2002. eu stationam la mai mult de 25 m de trecerea de pietoni, deci nu vad ce am gresit.
cel care a constatat contraventia nu numai ca era atat de pierdut in spatiu incat a confundat crangasiul cu giulestiul, dar a mai si botezat ca "preselectie a trecerii pentru pietoni" un marcaj care nu este prevazut ca atare in codul rutier. apoi a decis ca daca tot a devenit nasul unui marcaj si i-a asociat o contraventie, ar fi pacat sa nu ii inventeze si o pedeapsa... si a inventat-o: ridicarea masinii.

daca tot am trimis la bpr petitia pentru marcajul respectiv, am zis sa fac si cateva fapte bune prin intermediul ei:

-am cerut lamuriri despre logica amplasarii indicatorului "oprirea interzisa" de pe str. crangasi si au raspuns ca au facut verificari si au solicitat administratiei strazilor dezafectarea lui.
-am cerut lamuriri referitoare la amplasarea singurului indicator din zona care avertizeaza asupra faptului ca in zona crangasi se ridica masini (cei de la primarie l-au pus in parcarea amenajata de langa statia de metrou, cu spatele la strada) si au raspuns ca intr-adevar acel indicator creeaza confuzii si au dispus reamplasarea lui.
-i-am intrebat cum se poate circula obligatoriu inainte intr-o intersectie in "T", dandu-le exemplu sagetile existente in zona de preselectie a benzilor la presupusul loc al faptei "cal giulesti str constructorilor" si mi-au raspuns ca le-au corectat la 2 saptamani de la primirea petitiei. intr-adevar, le-au corectat.

deci se poate... si cum in sectorul 6 sunt o gramada de de marcaje si semnalizari aberante, m-am decis sa trimit la bpr cate o petitie pe saptamana. pana acum am material pentru 6 saptamani. m-au calcat pe coada, asa ca le dau pe rand, nu toate odata... macar ii tin ocupati, ca astia cand n-au de lucru inventeaza marcaje, strazi, contraventii, sanctiuni etc.


acum ce este cel mai important: toti cei carora le-a fost ridicata masina din sectorul 6 incearca sa gaseasca chichite in pv si portite de scapare in codul rutier. vad ca nimeni nu a cautat nereguli in hotararea de consiliu local in baza careia a fost posibila ridicarea masinii, cea care stabileste procedurile ce trebuie urmate in astfel de situatii.

ce am descoperit eu:

in cazul ridicarii masinilor, in codul rutier se spune ca trebuie urmate proceduri stabilite prin regulament. regulamentul si procedurile in cazul ridicarii masinilor nu sunt prevazute in codul rutier, dar sunt indicati cei care trebuie sa le elaboreze, cu avizul politiei.


Art.64. OUG 195/2002R:
(1) Poliția rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă. Ridicarea și depozitarea vehiculelor în locuri special amenajate se realizează de către administrațiile publice locale sau de către administratorul drumului public, după caz.
(2) Contravaloarea cheltuielilor pentru ridicarea, transportul și depozitarea vehiculului staționat neregulamentar se suportă de către deținătorul acestuia.
(3) Ridicarea vehiculelor dispusă de poliția rutieră în condițiile prevăzute la alin.(1) se realizează potrivit procedurii stabilite prin regulament.


Art.128. OUG 195/2002R:
(1) Autoritățile administrației publice locale au următoarele atribuții:
d) stabilesc reglementări referitoare la regimul de acces și circulație, staționare și parcare pentru diferite categorii de vehicule, cu avizul poliției rutiere;



si acum ce prevede regulamentul H.C.L.S. 6 nr. 14/29.01.2009:
(varianta completa se gaseste aici:)


- Art.12. Operatiunile de blocare, ridicare, transport, depozitare si eliberare a autovehiculelor sau vehiculelor se executa numai de catre operatorul autorizat care a obtinut atribuirea contractului de achizitie publica. Aceste operatiuni se pot realiza numai in prezenta agentului comunitar in baza Notei de constatare intocmita de catre acesta.

- Art.13. Operatiunile de blocare, ridicare, transport, depozitare si eliberare a autovehiculelor sau vehiculelor se realizeaza pe baza procesului verbal de contraventie intocmita de agentul constatator din cadrul Politiei Comunitare a Sectorului 6 sau de catre agentul constatator din cadrul Brigazii de Politie Rutiera a Municipiului Bucuresti prin care s-a dispus ridicarea autovehiculului sau vehiculului, pe baza fotografiilor martor.

- Art.14. Nota de constatare aprobata prin ANEXA NR. 3 a prezentei hotarari, va fi intocmita de agentul comunitar si semnata de operatorul autorizat. Nota de constatare va cuprinde in mod obligatoriu marca, modelul, culoarea si numarul de inmatriculare al autovehiculului sau vehiculului, locul si starea fizica a acestuia. Nota de constatare se va intocmi in 3 exemplare (autocopiante si culori diferite) si vor fi inseriate. Originalul va ramane la agentul comunitar, iar celelalte doua copii ale notei de constatare se vor inmana operatorului autorizat. Operatorul autorizat va preda la eliberare o copie detinatorului legal al autovehiculului sau vehiculului.
Se ridica cu prioritate autovehiculele sau vehiculele care obstructioneaza traficul rutier, blocheaza accesul in institutii publice etc.
Prin nota de constatare se va dispune eliberarea domeniului public, ocupat abuziv.
Dupa efectuarea operatiunilor de ridicare, agentul comunitar, prin dispecerat, este obligat sa anunte Dispeceratul Politiei Comunitare de masura dispusa prin nota de constatare.



ma intreb daca de la data intrarii in vigoare a hcl s6 a fost ridicata regulamentar vreo masina. eu nu vad cum, din moment ce inainte de ridicarea masinii trebuie sa existe 2 acte:
  
   1 - nota de constatare intocmita de un comunitar care dispune ridicarea masinii. nota respectiva este nula in cazul in care masina se afla pe carosabil intrucat comunitarul nu poate constata contraventii si nu poate dispune masuri de sanctionare pe partea carosabila a drumurilor publice.
   2- pv-ul de constatare a contraventiei, care nu poate exista inainte de ridicarea masinii pentru ca nu are cum sa fie intocmit inainte de identificarea contravenientului.

in realitate masina se ridica in baza unei note de constatare intocmita de politia rutiera, nota de constatare a carei existenta, necesitate sau forma nu este prevazuta in hcls6. deci cea care a avizat hotararea, politia rutiera, e prima care ii incalca regulile.
mai mult, eu unul n-am primit la eliberarea masinii (conf. art.14) o copie a notei de constatare intocmita de comunitar, desi de-abia asteptam sa o am in mana ca sa vad cum poate un agent comunitar sa constate si sa dispuna acolo unde doar politistul rutier o poate face. nici nota de constatare intocmita de politia rutiera n-am primit-o, dar aici e explicabil: nota aia nu e prevazuta in regulament, deci oficial nu exista.

partea buna e ca si daca pv-ul a fost corect intocmit, cei 500 ron platiti societatii ilcor pot fi recuperati in urma unui proces intentat firmei respective pentru ridicare abuziva a masinii. partea proasta este ca traim intr-o tara in care este posibil sa se intample astfel de abuzuri.

le urez succes tuturor celor care vor da in judecata societatea ilcor, cea care incepand din data de 29.01.2009 le-a ridicat masinile de pe carosabil fara sa actioneze in baza vreunui document legal.

eu vreau sa imi recuperez cei  500 ron de la politia rutiera, nu de la firma ilcor. daca nu se va putea prin plangerea contraventionala atunci ii voi recupera printr-un proces civil. oricum ar fi, in clipa in care imi vor da banii vor face o deturnare de fonduri de la bugetul local - deci o ilegalitate. poate dupa cateva sute de cazuri ca al meu se va sesiza cineva cat de proasta este legea care permite concesionarea serviciilor de constatare (cazul radarelor fixe) sau de sanctionare a contraventiilor (cazul ridicarilor de masini) catre s.r.l.-uri.
s.r.l.-urile incaseaza banii pentru servicii, iar in cazul greselilor comise de politie banii le sunt returnati pagubitilor de la bugetul local. la zelul si "profesionalismul" cu care actioneaza politia rutiera in interesul acestor s.r.l.-uri sub pretextul aplicarii legii, in cativa ani vom ajunge ori sa fim pur si simplu amendati direct de s.r.l.-uri, ori sa ne dorim sa fim amendati de ele pentru a ne putea recupera banii prin simplul act al plangerii contraventionale si nu in urma unor procese civile in care nici nu mai stim pe cine sa dam in judecata: pe politie, sau pe s.r.l.?

#41
cristea_ct

cristea_ct

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 182
  • Înscris: 26.01.2008
Inițiatorul topicului ce a mai făcut oare? a câștigat?

#42
copjob2000

copjob2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,813
  • Înscris: 26.11.2006
Cred că.... experiență!

#43
antidote

antidote

    V

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,073
  • Înscris: 29.07.2005
Gresit !!! Am castigat procesul !!

Primesc inapoi banii de pe urma amenzii, mi se anuleaza punctele de penalizare si primesc si cei 500 lei despagubire din partea Brigazii de Politie Rutiera. Nu s-a depus niciun recurs la aceasta decizie. Mesajul asta este cu dedicatie pentru acel bine pregatit avocat care era sigur ca eu sunt doar un frustrat care nu o sa castige nimic. Dovada este ca se poate!!

Acum intrebarea este, cum imi recuperez banii. Avand pronuntarea in favoarea mea, care este pasul urmator. Daca cineva stie, il rog sa-mi spuna si mie cum.

#44
copjob2000

copjob2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,813
  • Înscris: 26.11.2006
Bravo!
Felicitări!
În hotărâre se stipulează că se anulează și sancțiunea cu puncte?
Banii îi poți recupera cu o cerere la trezorerie, pentru că amenzile sunt depuse într-un con al acestei instituții!

#45
antidote

antidote

    V

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,073
  • Înscris: 29.07.2005
Asa arata sentinta:

Admite plângerea. Anulează procesul verbal de contravenție seria CC nr.2622269/13.02.2009, emis de intimată. Exonerează petentul de executarea amenzii contravenționale și a sancțiunii complementare aplicate prin procesul verbal de contravenție seria CC nr.2622269/13.02.2009, emis de intimată. Dispune restituirea către petent a amenzii contravenționale achitate prin chitanța seria PCA nr.1158130/13.02.2009, în cuantum de 120 lei. Admite cererea privind obligarea paratei la daune materiale. Obliga parata la plata sumei de 500 lei catre reclamant cu titlu de daune materiale. Ia act ca nu se solicita cheltuieli de judecata. Cu recurs în 15 zile de la comunicare.

#46
antidote

antidote

    V

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,073
  • Înscris: 29.07.2005
Pana la urma tot nu m-am lamurit ce fac mai departe. La care trezorerie trebuie sa depun cerere? Si pentru puncte ce fac? Avand in vedere ca se anuleaza procesul verbal, prespun ca subintelege ca se anuleaza pp.

#47
cobe

cobe

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 454
  • Înscris: 23.06.2004
salut,

sunt cam in aceeasi postura ca si tine. spune-mi te rog cum sa procedez. maine ma duc la rosal sa platesc taxa de transport si depozitare.
nu ar trebui sa semnez procesul verbal? am sa il primesc spre semnare tot maine, la rosal?

merci!

#48
antidote

antidote

    V

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,073
  • Înscris: 29.07.2005
Da, primesti procesul verbal la sediul lor. Inainte sa platesti ridicarea masinii, intri la politie sa-ti dea amenda si pv, apoi mergi la caserie. Pe baza procesului verbal, faci plangere contraventionala la judecatoria sectorului din care faci parte. Niste nenorociti... astazi a vazut la Mircea Badea cum ii ridicau masina unuia, fiind parcata perfect legal, exact in dreptul semnului de parcare. Tot ticalosii aia de la Ilcor din sectorul 6.

#49
Axell

Axell

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 09.12.2006
Felicitari antidote pentru castigarea procesului !

Ar trebui dati in judecata si nemernicii de ilcor. Daca te duci la ei sa-ti recuperezi masina esti obligat sa platesti pe loc taxa de depozitare, altfel nu poti sa-ti iei masina. Asta mi se pare un abuz absolut. Practic ei iti pun sechestru pe un bun privat al tau ! Ce zice constitutia aia de rahat ? ... ca proprietatea privata e ocrotita...blablabla ?....fix pielea....acesti jegosi se cred judecatori ...dispun sechestru pe masina pana cand le platesti pe loc. Deci dupa ce ca omul simplu nu are pe loc 500 ron sau cat o mai fi.....nu poate nici sa-si ia masina sa plece dreaqului.... o mai tin aia ca sa se mai adune niste bani la taxa pe care oricum nu o poti plati instant. O sa ajungem sa facem credit la banca pt recuperare de masini. Asa ca asta este si motivul pentru care ridicarile de masini se fac "selectiv". Du-te si parcheaza o dacie ruginita sau o rabla pe loc interzis si o sa vezi ca nu o ridica nici dracu...decat daca chiar incurca circulatia la propriu. Altfel...nu. De ce ?...simplu ...cine dreaq ar plati banii ca s-o recupereze, pt ca te costa mai mult recuperatu' decat masina.

La mine in cartier sunt vreo 3 rable care nu s-au miscat de luni chiar de ani de zile. Una e si busita. Toate sunt parcate la mai putin de 10 m de trecerea de pietoni pe strada Ceahlau, in rand cu alte masini. Practic acele rable au devenit un "reper". Tot ce se parcheaza intre rablele acelea si trecerile de pietoni, risca sa fie ridicate de jegosii de la ilcor. Daca ai noroc si prinzi loc dincolo de rable, ai scapat. E ca la nebuni. Normal ar fi ca la 25 m inainte si dupa trecerea de pietoni sa nu parcheze nimeni. Insa asa ceva e imposibil. Seara dupa ora 19.00 e nenorocire. Nu mai e loc nici macar pe trecerea de pietoni. Se parcheaza la blocare. Unii mai nesimtiti blocheaza cate 2-3 masini fara sa lase macar un numar de telefon in geam si dimineata pe la 6 incepe concertul de clacsoane.

In ritmul asta o sa ne ia dreaq pe toti cat de curand !

#50
dassaev

dassaev

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,442
  • Înscris: 06.09.2005
Antidote plangerea impotriva PV a ramas aceeasi ca in primul post? Ai mai depus altceva la dosar? Da si tu mai multe detalii cum a decurs procesul

#51
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,968
  • Înscris: 03.12.2005
Plangerea aia pana si eu ca profan o consider o caterinca. Daca totusi ai furat-o la noi da-mi un PM si-ti dau mai multe detalii. Is cu temele facute gata.

#52
dassaev

dassaev

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,442
  • Înscris: 06.09.2005
Inca nu am furat-o ma interesa asa in eventualitatea ca... O sa te contactez daca o se intample. Ms

#53
luciandan

luciandan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 172
  • Înscris: 27.04.2005

View Postdassaev, on 14th September 2009, 07:43, said:

Inca nu am furat-o ma interesa asa in eventualitatea ca... O sa te contactez daca o se intample. Ms


Am citit pe forum ca un usera reusit sa anulezie un PV de parcare neregulamentara si de asemenea sa-si recupereze si banii de la firma ILCOR. Si eu sunt intr-o situatie asemanatoare, numai ca la mine s-a gresit ora in PV. Au scris ca am parcat neregulamentar (intr-un fel asa a fost, la 1m dupa semnul de parcare) la ora 13:45 insa masina a fost ridicata in jurul orei 18. Intrebare:Credeti ca e suficient sa le cer sa-mi dovedeasca ca au ridicat-o la ora 13:45 (ca stiu ca nu vor putea)?.  Multi spun ca reusesti sa anulezi PVul, dar nu si recuperarea banilor de la firma. Totusi ANTIDOTE a reusit. Pot lua ca exemplu cererea lui si incerca? Ce-mi recomandati?

multumesc

#54
copjob2000

copjob2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,813
  • Înscris: 26.11.2006
Poti incerca sa anulezi procesul verbal pe un viciu de forma, pentru ca exista inadvertente intre realitate si cele inscrise in el.....
Daca ai si martori in acest sens, procesul este castigat pe jumatate!

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate