Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Whisky (si alte bauturi) pentru nunta
Last Updated: Feb 06 2017 12:43, Started by
Skelet
, Mar 17 2009 09:53
·
0
#55
Posted 18 March 2009 - 21:52
grecul68, on Mar 18 2009, 21:50, said: Asadar in Ardeal nu tine nici cu uischeanu , nici cu amaretto, nici cu tequila sau cu ginu' cu NIMIC...tuica/palica-i sfanta caci daca lipseste-i bai mare! Bine de stiut ! Tine si cu alte tarii, da' pe langa palinca, nu in locul ei. In Ardeal palinca de calitate gasesti usor si nu este scumpa. |
#56
Posted 19 March 2009 - 09:11
in primul rand, alegerea bauturii o faci dupa calitatea invitatilor, sa zic asa. si in ardeal se consuma destul de mult whisky. La mine la nunta cam asta s-a consumat:
1. vin(alb si rosu)- aprox 100 l 2. bere(Heineken la 0.33 l)- exact 245 3. tuica- aprox 5 l 4. whisky- 30 sticle de 0.75 l 5. plus ceva bautura pentru femei, habar n-am cat. Am avut peste 400 de invitati. PS: In cantitatile de mai sus sunt incluse desigur si "pierderile" :D |
#57
Posted 19 March 2009 - 09:25
Acu depinde si cine stii ca vine, la ultima nunta la care a fost gasca noastra de 14 pitici beutori am facut ravagii ( cam 30 sticle de fata in iarba, vreo 5 de whisky si de acolo chiar nu mai stiu, cert e ca ospataru' ne invatase pe nume, din 5 in 5 mins ne schimba sticlele :lol: )
Bere n-am prea vazut la nunti... :huh: |
#58
Posted 19 March 2009 - 09:34
tudor_ionutz2000, on Mar 19 2009, 09:11, said: in primul rand, alegerea bauturii o faci dupa calitatea invitatilor, sa zic asa. si in ardeal se consuma destul de mult whisky. La mine la nunta cam asta s-a consumat: 1. vin(alb si rosu)- aprox 100 l 2. bere(Heineken la 0.33 l)- exact 245 3. tuica- aprox 5 l 4. whisky- 30 sticle de 0.75 l 5. plus ceva bautura pentru femei, habar n-am cat. Am avut peste 400 de invitati. PS: In cantitatile de mai sus sunt incluse desigur si "pierderile" :D |
#59
Posted 19 March 2009 - 09:36
kappa_man84, on Mar 19 2009, 09:25, said: Acu depinde si cine stii ca vine, la ultima nunta la care a fost gasca noastra de 14 pitici beutori am facut ravagii ( cam 30 sticle de fata in iarba, vreo 5 de whisky si de acolo chiar nu mai stiu, cert e ca ospataru' ne invatase pe nume, din 5 in 5 mins ne schimba sticlele :lol: ) Bere n-am prea vazut la nunti... :huh: Ti s-a taiat curentul? |
#61
Posted 19 March 2009 - 15:00
duculeana, on Mar 19 2009, 09:34, said: Si cam cat au costat toate bauturile astea? Sa stiu cand fac plinul. :P Vinul l-am luat de la Buzau. Nu stiu cum de a ajuns tata acolo pentru vin, tinand cont ca jidveiul e la doi pasi de noi, oricum a fost f bun vinul- 6 RON litru. Berea a cumparat-o cel cu restaurantul, de la depozit, deci cel mai mic pret. La fel a fost si cu bautura pt femei, sucurile, apa. Partea faina aici e ca am platit doar cat sa consumat(si furat :D ) Whiskyul l-am luat din auchan parca, vreo 2000 ron. Tuica a fost cadou :OK: |
#62
Posted 19 March 2009 - 19:10
#63
Posted 20 March 2009 - 14:03
#64
Posted 20 March 2009 - 22:46
Va multumesc pentru raspunsuri si pareri.
Mai este ceva timp pana la nunta si eu vroiam sa iau bauturile din timp (mai ales pe cele mai scumpe adica whisky-ul) pentru ca auzisem ca se vor scumpi din aprilie. Oricum am citit ieri o stire ca nu se va mai scumpi acciza pe alcool doar pe tigari asa ca mai am timp de gandire :D M-am mai gandit, si din ce mi-ati mai spus voi, am sa oscilez pentru un J&B sau Jack Daniel's. Am estimat ca la 0,7 va fi suficient pentru ca va fi si tuica pe masa. Pentru femei, probabil un Martini. Am vazut in Ungaria si sticla Martini la 0,5. In legatura cu luatul tot de la restaurant nu voi proceda astfel. Nu sunt nici zgarcit, dar nici nu vreau sa dau bani aiurea. Un heineken la hotelul unde fac eu nunta e 8 lei (cea mai ieftina e Ursus la 5 lei) iar cea mai ieftina sticla de vin e vreo 30 lei (nu stiu ce marca). Am o lista de preturi de la un distribuitor si acolo un heineken e vreo 3 lei. E o oarecare diferenta fata de pretul de la hotel, nu exagerata, dar e. La whisky nu m-am uitat, probabil aveau niste preturi destul de mari. Mie nu mi s-ar parea o jignire sa mi se puna un Jack Daniel's in fata. E o bautura destul de scumpa si de calitate din cate stiu eu. E o jignire sa pui cuiva in fata o sticla de whisky de calitate? Acel invitat care considera astfel mai bine nu vine la nunta. Nu am nevoie de figurile lui si nici de banii lui. Da, daca puneam doar ceva tuica de proasta calitate eram eu zgarcitul. Oricum nu o fac pentru bani si sunt sigur ca vor fi invitati la care ii dai un meniu consistent si bautura de calitate si nici macar nu pune banii incat sa acopere pretul meniului. Oricum asta nu e important. Cui nu ii place whisky poate sa bea tuica. Am facut un mic sondaj printre cei care vor veni la nunta si mi-au spus cativa ca ei nu ar bea whisky ci doar tuica :D Deci nu vad care-i ar problema. Sunt presedintele Americii ca sa imi aduca nu stiu ce coctail? E rau jack daniel's? Cui nu i-ar conveni un Jack? Sticlele as vrea sa le pun pe masa. Nu imi place ca sa fuga chelneru de la o masa la alta cu bautura si sa tot intrebe invitatul ce vrea. Daca il serveste acum si peste 5 minute invitatul vrea altceva iar chelneru e la dracu in praznic o sa tot strige dupa el? Nu, sa puna sticla acolo, isi toarna fiecare cat vrea, cand vrea, daca sticla se goleste, vine si o schimba. Simplu. La toate nuntile la care am fost meniul a fost fix. La cortul de hotel de 3 stele unde fac tot meniuri fixe sunt. Mancarea este pentru oameni normali care vin sa se distreze nu sa isi aleaga tot felul de mancaruri sofisticate din meniu. La una din nunti imi aduc aminte ca am cerut heineken parca si mi s-a raspuns ca au doar ursus. Foarte bine, adu-mi Ursus ca nu o sa mor, tot bere e. Daca vrei sa te distrezi atunci bei aproape orice :D poate imi veti sari in cap, dar la o alta nunta am vazut pe unul care a cerut meniu separat ca, vezi doamne, era vegetarian. Mie mi s-a parut putin aiurea. Ce, murea daca manca putina carne? Da, daca esti bolnav, sau ai anumite probleme cu anumite mancaruri se intelege. pfoa cat am scris :D |
|
#65
Posted 21 March 2009 - 14:28
#66
Posted 23 March 2009 - 13:50
Skelet, on Mar 20 2009, 22:46, said: La toate nuntile la care am fost meniul a fost fix. Si da, restaurantele se transforma in cantine la aceste evenimente, de voie de nevoie, pentru ca e imposibil sa prepari cantitati atit de mari de alimente "la comanda". In primul rand ca fiecare persoana ar astepta prea mult, si apoi ca restaurantele au ce mai mare parte a felurilor din meniu pregatite, numai trebuie "finisate" si servite, or in cazul asta nu stii daca nu cumva vor comanda marea amajoritate acelasi fel, si care anume. Daca ai peste 20 de persoane, sigur restaurantul iti va cere sa alegi meniu fix. Quote ...la o alta nunta am vazut pe unul care a cerut meniu separat ca, vezi doamne, era vegetarian. Mie mi s-a parut putin aiurea. Ce, murea daca manca putina carne? Da, daca esti bolnav, sau ai anumite probleme cu anumite mancaruri se intelege. Daca la nunta stii sigur vin mai mult de 10-15 vegetarieni, e normal sa ai ceva alternativa si pentru ei - de obicei restaurantele iti vor spune despre asta, pentru ca s-au mai intanit cu problema si au soluutiile. Daca sint 2-3 vegetarieni, pot sa ceara meniul fara sa li se puna si carnea, numai garnitura si salata. De obicei rastaurantele se descurca si cu asta. Edited by Morosanul, 23 March 2009 - 13:53. |
#67
Posted 26 March 2009 - 19:16
Skelet, on Mar 17 2009, 09:53, said: Salutare, Urmeaza sa cumpar whisky pentru nunta, dar nu stiu de care. Unul e bourbon, altul nu stiu cum. Jack, Jim Beam, Ballentine's... sunt o gramada. Nu stiu care ar fi bun. Care se consuma mai mult? Care ar fi cel mai de calitate si care ar fi cel mai bun la raportul calitate / pret ? Va multumesc. Salut, Daca vrei un sfat bun pentru tot ce e legat de bautura da-mi un telefon. 0740 141355 Am un magazin de bauturi si cred ca pot sa-ti dau cateva sfaturi corecte din punctul asta de vedere. O zi buna! |
#68
Posted 05 April 2009 - 21:00
Fratilor vad ca nu sunt singurul ca pentru nunta cel mai potrivit e J&B, clar asta ca sunt barbat e usor de luat decizia. shestia este ce vor femeile?
nu e retorica intrebarea:) adik ce vor sa dea pe gat? cred ca o sa merg pe martini alb, campari orange si poate o crema de whisky (cu toate ca nu intelg de ce sa bei crema de whisky cand poti sa bei direct lichidul mai subtire) |
#69
Posted 05 April 2009 - 21:41
Nunta aprox. 80 de invitati la sfarsitul lunii (Pazvante stie unde :P ) si m-am pregatit cu urmatoarele cantitati:
- wsky. Ballantines 4,5 l (nu sunt cunoscator al sortimentului , e bun?) - coniac Alexandrion (5 stele) 1.5 l - Angelli lichior (pt fomei) 2l - a fost alegerea ei - palinca de foarte buna calitate la discretie (productie proprie fara numar) - vin alb din partea restaurantului la discretie Ar fi de ajuns sau trebuie sa mai bag mana in buzunar? Nu am "sugative" printre invitati, nu sunt fitosi si cred ca ma voi incadra in cantitatile de mai sus, voi ce spuneti? |
|
#70
Posted 06 April 2009 - 14:10
La capitolul lichioruri pentru femei ai putea sa incerci Amaretto (lichior de migdale, miroae demential, e si usor dulceag si parca mangaie papilele gustative... se cunoaste ca il ador? :lol: ) sau Cointreau sau Grand Marnier (lichioruri de portocale, la fel, sunt dementiale) - se gasesc in real de toate. Nu e nevoie de cantitati mari, eu de-abia pot sa beau vreo 40-50ml de Amaretto intr-o seara. Le recomand pentru ca sunt fata si astea imi plac la nebunie... [stiu ca fiecare are gusturi proprii :P ]
|
#71
Posted 07 April 2009 - 18:15
A nu se face confuzie intre Justerini&Brooks - J&B si J&B Jim Beam , doua marci total diferite ! :D
|
#72
Posted 27 April 2009 - 16:31
catalin76, on Mar 17 2009, 16:29, said: Ultimele preturi de care mi-aduc aminte sunt din fostele "duty free"-uri. Un J&B era parca 11EUR si Jack 15EUR. Deci ar merita. Dar revin cu stress-ul meu :) : unul este Scotch si celalalt Bourbon. Adica sunt pentru gusturi diferite. Sunt curios unde sunt preturile astea cu jack doar cu 10 lei mai scump ca J&B. Sigur sunt la acelasi gramaj? Cat despre jack daniel's, nu este bourbon ci tennessee whiskEy. Bourbon este numit doar cel provenit din bourbon county, statul kentucky, de exemplu jim beam. La fel cum doar cel facut in scotia este scotch sau cum doar vinul spumant facut in champagne, franta este sampanie..restul sunt doar vinuri spumante. Lista poate continua cu cognacu, facut in cognac, franta. Dar ma rog, astea sunt chestii teoretice doar, nu prea tin de gust si gusturi. Cat despre preturile pt jack daniel's, astept un raspuns. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users