Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Whisky (si alte bauturi) pentru nunta
Last Updated: Feb 06 2017 12:43, Started by
Skelet
, Mar 17 2009 09:53
·
0
#19
Posted 17 March 2009 - 11:18
edy_wheazel, on Mar 17 2009, 11:14, said: In Ardeal e nasol daca nu ai si palinca la masa. spre exemplu cei mai in varsta nici nu se uita la whisky insa trompetesc cu zel o tuica/palinca buna; pe de alta parte, cei tineri prefera de cele mai multe ori un whisky bun ?(in fata palincii) sau un vin rosu (in fata vinului alb) |
#20
Posted 17 March 2009 - 11:19
De ce nu lasi restaurantul sa se ocupe de bautura? Platesti numai ce se consuma.
De facut si chelnerii partea leului oricum si-o fac, asa ca de ce atata bataie de cap? Lasa-i sa se ocupe. Plus ca mie mi s-ar parea marlanie sa nu am de ales ce whiskey vreau sa beau. Adica frate, fa-ti invitatii sa se simta invitati la un restaurant, nu la o petrecere de apartament. In functie de cum sunt tratat la o nunta, bag mana mai adanc sau mai la suprafata in buzunar. Daca gazda e ieftina, voi fi si eu ieftin. Adica s-ar putea sa pierzi mai mult decat iti imaginezi facand economie la bauturi. Ah, da, iar o sticla de whiskey pe masa e jignire pe fata. Adica poti foarte bine sa dezlipesti eticheta de pe ea si sa scrii: aceasta este singura sticla de whiskey si singura marca pe care o puteti consuma la aceasta reuniune. Va rugam sa aveti amabilitatea sa nu cereti alta. Edited by SPF, 17 March 2009 - 11:24. |
#21
Posted 17 March 2009 - 11:23
eu nu stiu ce aveti voi cu vizichiu' asta! daca nu-l bei cu red bull, are un gust naspa! singurul vizchi bun a fost unul scotian, adus de la ma-sa lui...
as alege o vodca buna! |
#22
Posted 17 March 2009 - 11:29
SPF, on Mar 17 2009, 11:19, said: De ce nu lasi restaurantul sa se ocupe de bautura? Platesti numai ce se consuma. De facut si chelnerii partea leului oricum si-o fac, asa ca de ce atata bataie de cap? Lasa-i sa se ocupe. Plus ca mie mi s-ar parea marlanie sa nu am de ales ce whiskey vreau sa beau. Adica frate, fa-ti invitatii sa se simta invitati la un restaurant, nu la o petrecere de apartament. In functie de cum sunt tratat la o nunta, bag mana mai adanc sau mai la suprafata in buzunar. Daca gazda e ieftina, voi fi si eu ieftin. Adica s-ar putea sa pierzi mai mult decat iti imaginezi facand economie la bauturi. Ah, da, iar o sticla de whiskey pe masa e jignire pe fata. Adica poti foarte bine sa dezlipesti eticheta de pe ea si sa scrii: aceasta este singura sticla de whiskey si singura marca pe care o puteti consuma la aceasta reuniune. Va rugam sa aveti amabilitatea sa nu cereti alta. Cam ai dreptate... |
#23
Posted 17 March 2009 - 11:50
Si eu zic, orideunde iei bautura, nu pui sticla pe masa! Sticla sta la bar, chelnerul serveste la cerere.
J&B mie mi se pare ca are gust de spirt. Eu as zice Jameson, e mult mai fin, mai putin aspru. |
#24
Posted 17 March 2009 - 11:58
adybmw, on Mar 17 2009, 11:10, said: Asta n-am mai auzit-o! Sheridan's digestiv? Adica tot ce e bautura dulce e digestiv? Și mi se pare destul de logic, ia încearcă să bei whisky cream la brânză - icre - salam - cârnăciori oltenești și ce s-o mai da ca antreu la nuntă - nu cred că e o combinație prea fericită :) PS : Scuze de offtopic. |
#25
Posted 17 March 2009 - 12:05
SPF ai dreptate dar doar in cazul in care iti permite bugetul! Ce te faci in cazul in care ai un buget limitat? Nu toata lumea isi permite o nunta cu 7 feluri de tarii de nspe ani si cu vinuri scumpe. Unii mai fac combinatii cu seful de sala sa iasa mai subtire, cauta restaurante unde se pot intelege cu patronii la meniu si bauturi, d-aia am spus ca fiecare dupa buget.
Am fost si la petreceri de fite multe, am fost si la altele cu buget sarac. Nu este marlanie sa nu poti alege ce sa bei, pt ca oamenii respectivi nu au avut bani sa puna ceva mai de calitate pe masa(sau sunt chirnogi). Te scuzi politicos, ca nu ti-e bine, ca ai pb cu stomacul, esti sofer etc si nu pui gura. E simplu, nu? Normal ca si darul e pe masura! Toata lumea cred ca doreste ca invitatii sa se simta excelent, dar unii sunt fitosi, altii se multumesc cu putin, altii normali etc, fiecare dupa caracter. E greu sa-i multumesti pe toti, dar nu imposibil :) Pazvante, taria cu red bull e combinatia dreaq pt organism,mai ales pt inima! Vrei exemple? Whisky-ul ala scotian poate era single malt de min 12 ani si atunci te cred si eu ca ti-a placut. Cat despre vodca, Grey Goose te coafeaza? :lol: Whisky-ul da bine pe masa, pt ca e baubil de marea majoritate, adica ii impaci pe toti. Nu vezi ca unii cer palinca, altii vodca etc? In schimb whisky-ul acopera in mare toate gusturile. |
#26
Posted 17 March 2009 - 12:19
#27
Posted 17 March 2009 - 12:23
Moaca, on Mar 17 2009, 11:58, said: Eu așa știu, că lichiorurile (și în general băuturile dulci - vinurile dulci spre exemplu) se beau la cafea - desert. Și mi se pare destul de logic, ia încearcă să bei whisky cream la brânză - icre - salam - cârnăciori oltenești și ce s-o mai da ca antreu la nuntă - nu cred că e o combinație prea fericită :) PS : Scuze de offtopic. Digestivul e digestiv, ca Limoncello sau Fernet Branca(sau chiar o palinca) etc. Lichiorul e lichior, vinul e vin. Eu stiu ca fetele se dau in vant dupa bauturile dulci(chiar si unii barbati :) ) Asa ca nu vad o problema daca beau un Bailey's inainte sau dupa masa sau un Campari, dupa cum ai spus. Fiecare dupa gusturi si multe altele. Vinurile le bei in combinatie cu mancarea. In functie de ce mananci alegi vinul. La cafea poti bea un rom sau un coniac de buna calitate. Sau gin tonic, sau gin simplu in functie de gin. Sunt multe combinatii posibile in functie de dispozitia de moment, feluri de bauturi avute la dispozitie, calitatea lor, meniu, zi, seara, anotimp etc. Important e sa nu combini multe bauturi ca te faci prastie! Un singur fel,maxim doua e de ajuns in decurs de cateva ore. Dar hai ca de la ce whisky ii recomandam omului am dat in altele... :) |
#28
Posted 17 March 2009 - 12:24
adybmw, on Mar 17 2009, 12:05, said: Pazvante, taria cu red bull e combinatia dreaq pt organism,mai ales pt inima! Vrei exemple? Whisky-ul ala scotian poate era single malt de min 12 ani si atunci te cred si eu ca ti-a placut. Cat despre vodca, Grey Goose te coafeaza? :lol: 2. nu stiu ce marca era 3. o fi ea cea mai scumpa vodca, dar este frantuzeasca... |
|
#29
Posted 17 March 2009 - 12:28
catalin76, on Mar 17 2009, 12:19, said: Subscriu, nu pune sticla/sticlele pe masa. Corect, dar asta presupune o servire ireprosabila, nu sa stai cu paharul gol minute bune... Pazvante, on Mar 17 2009, 12:24, said: 1. viskiu cu red bull il sting cu narghilea sau Villiger 2. nu stiu ce marca era 3. o fi ea cea mai scumpa vodca, dar este frantuzeasca... Vezi, trabucul se combina numai cu un coniac bun sau un single malt de calitate, min 18 ani! Si neaparat trabucul sa fie Romeo si Julieta sau Partagas :naughty: Cat despre vodca, e a dracului de buna...aluneca usor, nici nu o simti...mi-e dor de ea :) |
#30
Posted 17 March 2009 - 12:33
adybmw, on Mar 17 2009, 12:28, said: Vezi, trabucul se combina numai cu un coniac bun sau un single malt de calitate, min 18 ani! Si neaparat trabucul sa fie Romeo si Julieta sau Partagas :naughty: Cat despre vodca, e a dracului de buna...aluneca usor, nici nu o simti...mi-e dor de ea :) vodca costa 180lei sticla. din cate stiu, se poate comanda si pe Bacardi daca vrei sa ai garantia "originalitatii". |
#31
Posted 17 March 2009 - 12:36
SPF, on Mar 17 2009, 11:19, said: [...] Adica frate, fa-ti invitatii sa se simta invitati la un restaurant, nu la o petrecere de apartament.[...] Hm, si ce mai ramane din nunta aia? Rochia de mireasa si costumul negru al mirelui :) Scuze de offtopic |
#32
Posted 17 March 2009 - 12:44
#33
Posted 17 March 2009 - 13:09
Mdea. Se pare ca lumea pe aici a fost la nunti cu mancare la cazan si cu manunchiul de sticle pe masa, si cu plicul + pix bine asezate la vedere in dreptul fiecarui invitat.
Eu pe la ce nunti de fite am fost, care nu costau cu mult mai mult decat cele organizate din zgarcenie, am putut sa comand efectiv tot ce am vrut, exista meniu de mancaruri, mancarea venea la fel de repede ca la orice restaurant, erau cativa bucatari care se ocupau de comenzi, o gasca de chelneri care serveau toata lumea de la mese, o banda de muzica pop + laptop cu mp3-uri in pauze. Si cel mai important ca nu a fost cersit darul. Practica care mie imi face greata. Oricum dau de dat, nu vreau sa asist la cersatorie gen plic pe masa sau (!) strigatul darului de catre lautar. A trebuit sa ma bat parte in parte cu ginerica sa ii infig un plic in buzunar. |
|
#34
Posted 17 March 2009 - 13:15
#35
Posted 17 March 2009 - 13:22
#36
Posted 17 March 2009 - 13:24
grecul68, on Mar 17 2009, 13:15, said: Ai avut noroc ca nu ai avut printre invitati amatori de foie gras sau de icre negre, Armagnac sau sampanie frantuzeasca ! PS: am ales unul in care se servea si alcool. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users