Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Poligon auto București

nelamurire legata de pret la mode...

Hotel cu restaurant si Demipensiu...

Croaziera in Mediterana de Vest 1...
 Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...

Dashcam

Mini server - VMware
 betano.ro

Poveste fara sfarșit

I-auziti voi! - nu vor romani...

Colon iritabil
 Perioada de gratie inexistenta

Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...
 

Hernie de disc

* * * * - 5 votes
  • Please log in to reply
5840 replies to this topic

#1855
cvm2006

cvm2006

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 105
  • Înscris: 11.01.2007
Totusi, pentru cei cu probleme de genul fragmente cazute pe canal, nu vad cum sa ajute decat ... Dumnezeu. Pica bine si nu stranguleaza nimic esti bine, altfel....
Am mai scris pe aici ca nu sunt adeptul operatiei, chiar daca eu am facut-o. Am cerut parerea a 3 medici pana m-am hotarat. Am facut-o pt. ca eram handicapat, nu puteam sa merg cum trebuie, nu puteam sa stau cum trebuie, nu puteam sa merg la munca cum trebuie s.a. Nu regret. Nici nu as avea de ce. Acum sunt un om normal, chiar daca nu mai urc canapele la etajul 3 unde stau. Rog pe altii daca am pe cine sau platesc daca trebuie. Operatia se impune daca devii inutil tie si celorlalti sau mai rau, devii povara celorlalti. Costul operatiei+costul in timp al recuperarii + faptul ca nu mai muti muntii dupa operatie sunt dezavantaje minore pe langa o viata normala (cu ceva minusuri).
PS Vad ca sunt solicitari de a interpreta RMN pe forum. Pe bune? De ce nu la mergeti la specialisti? Parerile aruncate de neaveniti nu cred ca fac bine. (Intre neaveniti ma consider si eu personal.)

#1856
adidami

adidami

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 160
  • Înscris: 02.11.2014

 Lucy_lu, on 11 noiembrie 2015 - 22:47, said:

Nu am citit jurnalul de pe net (cu fragmentele desprinse), însă as prefera sa ascult un doctor. NU toate herniile sunt la fel, NU toate fragmentele sunt la fel sau locul exact unde se produce hernierea, si nici coloanele noastre vertebrale nu sunt la fel. In afara de numarul de vertebre... Sunt extrem de multi factori care duc la hernierea discului, foarte importanta fiind ereditatea. Apoi, e o chestiune de centimetri/milimetri cand discul iesit in afara (desprins sau nu) apasa pe NERV,asa ca mai bine ascultati de medic, de cum interpreteaza RMN.ul, vede exact zona on care radiaza durerea, etc. Diagnosticul nu cred ca se poate stabili pe net.
Din experienta mea "in domeniu" :P, un disc rupt/spart/desprins, NU se resoarbe. Se poate intampla in cazul inflamatiei. Si dureaza cateva luni, cu stat in pat pe usa (stat, nu doar dormit), antiinflamatoare cu pumnul, etc...
Multa sanatate!

Sunt perfect de acord cu tine si intr-adevar opinia doctorului este sfanta. Ce e in jurnalul ala e o situatie atipica.

#1857
claudia313

claudia313

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,001
  • Înscris: 28.09.2012

 ImagePassion, on 11 noiembrie 2015 - 21:00, said:

, cel de-al 2 lea chirurg mi-a oferit sansa acestei recuperari, dar este totusi o sansa mica de care ma agat.

Daca un neurochirurg ti-a oferit si varianta unei posibile recuperari e ok, logic judecand inseamna ca medicul respectiv nu a considerat ca este o situatie de risc major. Sunt si unii care recomanda cutitul in situatii in care mai exista o sansa sa scapi fara. Situatiile de risc major sunt cele in care bucata de disc a ajuns "intraforaminal" din ce am inteles eu, deci in canalul medular unde preseaza nervii si maduva, existand riscul de paralizie permanenta prin sectionarea nervului sau a maduvei. La mine ambele hernii operate au fost de acest tip, paralizante. Acum, cu recidivele si cele noi aparute situatia e nasoala, am dureri permanente dar neurochirurgul, acelasi care m-a operat, a spus ca nu-i cazul de operatie. Sincer, daca as sti ca dupa o operatie m-as simti ca dupa prima interventie, as face-o fara sa clipesc!
Avand doua interventii pot face diferenta intre situatii diferite si, foarte important, comportament al pacientului dupa operatie, in perioada de recuperare. Dupa prima operatie m-am recuperat foarte bine, nu eram chiar ca noua dar era ok, dupa a doua in schimb nu m-am recuperat deloc bine. Diferenta de comportament intre cele doua situatii este aceea ca dupa prima operatie am stat frumusel pe fundul meu, mult repaus la pat, deloc efort, deci cam 6 luni am fost ca o floricica in vaza. Dupa a doua interventie in schimb mi-am reluat activitatea foarte devreme, prin activitate intelegand inclusiv gradinarit, mai ridicat 3-4-5 kilograme, etc. Ei bine, la 2 ani si jumatate dupa a doua interventie se vede rezultatul acestui comportament , adica multiple hernii de disc, dureri permanente, capacitate mult redusa de efort.
Asa ca toti cei recent operati aveti grija ce faceti in primele luni dupa operatie, e un factor decisiv pentru starea voastra in viitor!

#1858
I2O

I2O

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,782
  • Înscris: 01.02.2014

 adidami, on 11 noiembrie 2015 - 22:55, said:

Sunt perfect de acord cu tine si intr-adevar opinia doctorului este sfanta. Ce e in jurnalul ala e o situatie atipica.
Hai ca mai sunt cazuri..unu dintre ele e taica-meu,in 2012 avea diagnosticu asta.
De atunci nu a mai facut alte crize...si pot sa spun ca nu prea sta cuminte,daca e de ridicat ridica virgula ca si cand nu ar avea hernie,nu vrea sa inteleaga de nici un fel,chiar avusesem un soc cand l-am vazut langa masina unui vecin ridicand de ea impreuna cu alte persoane.

-modificari de deshidratare si degenerescente discale generalizate
-arie inflamatoria 1/2 superioara si posterioara a corpului vertebral L5,predominent spre dr
-protruzii discale posterioare L1-L2-L3 si L4-L5-S1, sectiunile axiale efectuate la aceste nivele evidentiind urmatoarele urmatoarele aspecte:
L1-L3=protruzii cu amprente durale paramediane,necompresive radicular
L4-L5=hernie cu compresie duro-radiculara mediana si paramediana dr,cu aspect stenozant la nivelul recesului lateral si extensie caudala pana aproape de spatiul i.v. subiacentprintr-un posibil fragment discal rupt si nedetasat sau aspect ingrosat al radacinii nervoase la acest nivel
L5S1=mica hernie cu usoara compresie duro-radiculara mediana si paramediana dr.
-hernii antero-bilaterale mai pronuntate intre L1 si L3
-cordon medular fara modificari

Edited by I2O, 11 November 2015 - 23:17.


#1859
Lucy_lu

Lucy_lu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 30
  • Înscris: 10.04.2011
@imagepassion si nu numai. Mi.a atras atentia o fraza: " chinul de a invata cum sa-ti controlezi viata este in ambele cazuri..". Am mai scris aici, tocmai asta e problema noastra, a celor care au ajuns pe forumul asta impinsi de dureri si suferinte...sau, hai sa vorbesc doar in numele meu, scuze, nu vreau sa vorbesc in numele altora. La un moment dat mi s.a parut un "chin" sa imi controlez viata. A fost mai usor "merge si.asa" (ca tot e la moda :D). Dar nu trebuie sa fie un chin deloc, e absolut normal si necesar sa ai grija de corp, de miscari, sa te protejezi/menajezi -mai ales daca stii ca te mai injunghe spatele, sa faci sport, sa mergi pe jos, sa.ti intaresti muschii abdominali, etc. Sa ai cultura fizica, sa nu stai cocosat, sa mergi drept, sa stai in capul oaselor mereu, sa nu fie obositor sa ai o postura corecta. Toate astea le.am invatat in kineto si apoi in sport. Specialistii vãd ce probleme ai dupa cum mergi sau dupa cum stai in statie la tramvai :). Deci recuperarea e de fapt un "reminder" de bune practici. E o responsabilizare de care nu ai de ce sa te temi!  Vine la pachet cu normalitatea "de dupa". Nu e cel mai simplu lucru de pe lumea asta, iar eu inteleg perfect teama dinaintea operatiei. Dar in final iti recapeti "viata ta". Si o pretuiesti apoi mai mult!!

 claudia313, on 11 noiembrie 2015 - 23:14, said:

Asa ca toti cei recent operati aveti grija ce faceti in PRIMELE LUNI dupa operatie, e un factor decisiv pentru starea voastra in viitor!
TOTAL DE ACORD!!!!!!!

Edited by Lucy_lu, 11 November 2015 - 23:28.


#1860
uzenihc

uzenihc

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 06.11.2007
Va multumesc pentru informatii gmb72 si cristipbc , am ales sa fac operatia, saptamana aceasta sper ca sa se realizeze aceasta operatie, momentan sunt in stadiul de internat

#1861
maxtron_69

maxtron_69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,534
  • Înscris: 18.08.2010
iti spun eu cea mai importanta info din articol :) in 2008 se astepta doar 2 sapt pt un RMN... :) mie acum mi s-a spus ca 3 luni, asa ca l-am facut cu plata

#1862
adidami

adidami

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 160
  • Înscris: 02.11.2014
In Iasi astepti 6-7 luni pentru RMN :)

#1863
cristipbc

cristipbc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 26.07.2015

 uzenihc, on 12 noiembrie 2015 - 00:00, said:

Va multumesc pentru informatii gmb72 si cristipbc , am ales sa fac operatia, saptamana aceasta sper ca sa se realizeze aceasta operatie, momentan sunt in stadiul de internat

Bafta, recuperare rapida si usoara dupa. Si vorba personalului medical de la spitalul unde m-am operat" Sa ne revedem cu bine dar...in imprejurari fericite si in alte locuri".

#1864
gmb72

gmb72

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 141
  • Înscris: 03.04.2010

 ImagePassion, on 11 noiembrie 2015 - 21:00, said:

.....Avand in vedere ca modul in care ma misc, aplec samd este ca si cand as fi operat, da de inteles ca in niciuna din variante nu esti mai privilegiat. Incercam in urma cu niste zile, sa aflu cumva din partea celorlalti colegi de suferinta, care ar putea fi avantajul operatiei fata de varianta recuperatorie, raspunsul pare a fi inca in ceata. La o statistica facuta de mine in urma a ce am citit pe ici-colo, operatia te scapa de dureri groaznice si de partea herniata insa lasa loc de recidive mari, pe cand recuperarea, prezinta avantajul unei recidive mai lungi ca perioada.....


Mda. Exact cum ai spus si tu, operatia te scapa de dureri. Din punctul asta de vedere esti privilegat. Și când ajungi să ai același dureri și la orizontală și la verticală, la fel de cumplite indiferent de poziție, atât de intense încât oboseala să poată învinge durerea și să dormi maxim 2-4 ore din 24, e un privilegiu deloc de neglijat !

Cât despre recidive, sunt valabile oricum. Eu am reușit să "recidivez" o hernie aproape osificată. Chiar credeam că am scăpat de operație, prin mai, de am tras prea mult de spate, apoi o zonă poate mai moale a marginii nucelului s-a spart, de a găsit doctorul o hernie proaspătă peste cea veche, o încrengătură de ligamente, mușchi și nervi pe care greu a descâlcit-o. Citez: ... așa amestec de ligamente, nervi .. nu am mai văzut în viața mea și credeți-mă, am văzut multe hernii !...
Probabil că dacă nu aveam șansa unei intervenții microchirugicale ci era clasică, desprinderea pur manuală a nervilor din așa ceva sigur se lăsa cu sechele, temporare sau poate permanente.

Deci recidiva e valabilă oricum, și operat, și ne. Fiind mult mai complicată în cazul neoperat.... De exemplu, se poate rupe marginea herniată a nucleului, cu migrare complet necontrolată....

A nu se înțelege că pledez pentru operație. NU !!! Și acum regret că am ajuns la ea, deși, ultimile dureri de care-mi mai amintesc, sunt din momentul adormirii la anestezie, de atunci, nimic. DACĂ IMEDIAT CE S-AU REMIS DURERILE ANUL TRECUT MĂ APUCAM DE PROGRAMUL DE KINETO PE CARE-L FAC ACUM, NU MAI AJUNGEAM CRED, ÎN VECI LA OPERAȚIE.....

Căci, ImgePassion, sigur nu te comporți ca un om operat: ai consultat un kinetoterapeut BUN ? Ai început vreun program de recuperare prin kinetoterapie ? Nu ai scris despre așa ceva... Dacă a trecut faza de dureri maxime, durerile sunt doar ușoare și ești mai mult înțepenit decât în suferință, poți începe deja.

Dacă ești operat, o faci sigur dacă-ți pasă de tine, de viitorul tău și de al celor din jurul tău la care ții. Dacă nu te operezi dar poți să dormi noaptea, mai scad sau dispar durerile la orizontală, în schimb durerile se remit după mai mult de 30 de zile (din care cel puțin 10 cu tratament intens antiinflamator și miorelaxant), atunci iar, trebuie s-o faci. Mă refer la un set de exerciții bine compus, care va atenua sau chiar anula durerile, pentru ore bune, sau chiar 24 de ore, apoi încet, încet, le va atenua permanent. O spun din proprie experiență. Când mă trezesc mai înțepenit de spate, sau cu diverse jene pe care le simt că sunt sciatice sau lombosciatice și nu musculare, provocate de tăietura operației, în timp ce îmi fac exercițiile de kineto recomandate, simt cum mă dezmorțesc și orice problemă dispare. Vorbesc din experiența proprie.  Același efect a avut un Nurofen Forte (care conține paracetamol și 400mg de Ibuprofen) luat când am fost răcit acum vreo lună de zile... De-aia am și scris pe forumul acesta mai demult că un program de kineto bine recomandat, are efectul unui miorelaxant+antiinflamator de putere medie.... Fără riscurile ulceroase asociate, plus o serie de alte mici avantaje generate de tonifierea mușchilor paravertebrali și abdominali.

Iar la întrebarea Cum recunosc un kinetoterapeut bun ? răspunsul e simplu: Exercițiile recomandate NU TREBUIE SĂ PROVOACE DURERE SAU S-O INTENSIFICE, dacă durerea există deja. Iar la terminarea fiecărei ședințe, trebuie să se simtă o (cât de vagă, măcar, DAR NU DELOC !) ameliorare a durerilor, a senzațiilor de înțepenit sau alte senzații anormale simțite înainte de începerea exercițiilor. Iar asta o simte oricine, indiferent de ce îndrugă kinetoterapeutul (că e de durată, că efectele se simt în timp, etc., etc....). Da, are dreptate, efectele PERMANENTE, adică dispariția oricăror jene sau dureri sau înțepeneli,  RISCUL ORICĂREI RECIDIVE, se obțin după luni de exerciții, apoi trebuie schimbate, complicate, făcute mai solicitante. Dar, trebuie să se simtă imediat mici sau alte efecte benefice.

Edited by gmb72, 12 November 2015 - 11:07.


#1865
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,736
  • Înscris: 06.10.2012
Neatza,

eu sunt mai bine, azi este a 10 a zi de la interventie.
Maine merg la scosul firelor, azi am scapat si de antibiotic pe care il urasc sincer, am ramas cu antiinflamatoarele si antialgicele.

Luati si niste poze horror, pentru exemplificare. Poza facuta aseara de Ciubi la schimbarea pansamentului.

Ciubi vrea sa ma scoata la o plimbare langa bloc, cica sa vad si eu toamna in direct. Oare sa ies, oare nu?
A 10 a zi, voi ce ziceti?

Attached Files



#1866
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,552
  • Înscris: 03.04.2013
Iesi.
Si asculta ce zice, si nu te descarca pe el.

#1867
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,736
  • Înscris: 06.10.2012
Cum sa ma descarc pe el, in niciun caz...?
Mai ales ca azi m-am programat la el sa imi faca ceva la par, vrei sa ma lase fara? :lol:
Ma deprima statul in casa si mai ales ca de la atata stat pe perna, zici ca-s ciufulita non-stop...insa daca nu am mai mers pe afara de atata timp, parca ma si sperie ideea.
In ultimele 6-7 saptamani, in afara de medic nu am fost nicaieri. Posted Image

Ah, nu v-am zis ca aseara am sarit singura peste cada, m-am folosit de un inaltator din ala de copii de la Ikea.
Am inceput sa ma imbrac singura, sa imi iau singura lucruri, ba am spalat si 2 farfurii cand nu era Ciubi atent. Ca dupa ce a observat, m-a mustruluit, alta poveste. :P

#1868
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,552
  • Înscris: 03.04.2013

 -Diana-, on 12 noiembrie 2015 - 13:11, said:

Cum sa ma descarc pe el, in niciun caz...?...........
Am trecut prin asta...... Cu o situatie intradevar mult mai rea. Starea proasta te face uneori sa vorbesti fara tine, fara sa-ti dai seama.

#1869
stefanut23

stefanut23

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,138
  • Înscris: 02.06.2009
Eu am dat ture in jurul blocului la 3 zile dupa operatie.
Recomandarea era din prima zi.

Foarte mica taietura pe langa a mea, dar eu am avut 2 inele busite

#1870
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,736
  • Înscris: 06.10.2012

 viotl, on 12 noiembrie 2015 - 13:29, said:

Am trecut prin asta...... Cu o situatie intradevar mult mai rea. Starea proasta te face uneori sa vorbesti fara tine, fara sa-ti dai seama.

Nuuu, sunt cuminte. Perfect woman! Posted Image
Am probleme la coloana, nu la cap. Posted Image

 stefanut23, on 12 noiembrie 2015 - 13:34, said:

Foarte mica taietura pe langa a mea, dar eu am avut 2 inele busite

Da, Ciubi zice ca are vreo 2.5-3 cm. Ce e drept, nu a masurat-o, ochiometric vorbind.

Edited by -Diana-, 12 November 2015 - 13:48.


#1871
gmb72

gmb72

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 141
  • Înscris: 03.04.2010

 ImagePassion, on 11 noiembrie 2015 - 21:00, said:

...De-as putea s-o mai duc 1-2 ani fara interventie, m-as bucura sa stiu ca voi cei operati va simtiti ok si fara probleme iar eu sunt in inferioritate. Om vedea pe viitor ce surprize ne rezerva viata, sper ca bune la toata lumea.

...


Am 5 luni fără 14 zile de la operatie, am inceput sa fac destul de mult efort fizic gen stat mult in picioare, mers mult pe jos, condus distante si perioade mari (asta nu e efort fizic, dar pentru coloana, e efort foarte mare), sa ridic (cu atentie la miscari si manevre !!!) greutati mai mari de 10 kg si tot nu am exprimentat inca dureri care sa ma faca sa cred ca a reinceput sa se ingusteze vreun canal vertebral al vreunei terminatii nervoase in zonele L1-S1....

In mod sigur gimnastica (=kinetoterapia) pe care ar trebui s-o fac in fiecare dimineata, dar, lenea, comoditatea, oboseala (somnul, adica, când te culci dupa 00:30 si te trezesti la 4:45 nu prea-ti mai arde de gimnastica la ora aia....) au inceput sa mai rareasca frecventa - de-aia si tot repet obsedant pe aici cat de importanta e, poate-mi intra si mie in cap !.... Posted Image  - ma tine departe de recidiva. SUNT SIGUR, la cum simt efectele exercitiile, ca dacă ai incepe un program de kinetoterapie pe care l-ai face constant, zi de zi, corect, NU VEI MAI AVEA NICI O RECIDIVA, nu vei mai avea nici dureri ... dar grija ca poate nu vei mai avea - Doamne fereste !!! - nici familie, ca te-o parasi sotia când or sa roiasca femeile in jurul tau, cu abdomen plat, muschi tonifiati, tonus muscular si psihic, energie debordanda, si cam tot ce mai atrage femeile in jurul unui barbat.... Posted Image .

Uite, sunt atat de sigur de efectele astea, ca sunt gata, ca aici, in  public (adica citibil de toti participantii la forum) iti spun ca daca iti apare vreo recidiva in conditiile in care te apuci de kineto, programul e corect facut (adica nici un exercitiu nu iti provoaca sau amplifica durerile, si la fiecare sedinta simti cate un beneficiu oricat de mic, pentru inceput) durerile se remit in timp, si-ti apare peste vreun an-doi vreo recidivă, daca-mi poti demonstra ca l-ai facut zilnic pana la aparitia recidivei, eu sunt gata sa-ti finantez (in limita a 10000 lei cat are cel mai mare card de credit pe care-l detin... Posted Image ) operatia de HDL oriunde vrei tu s-o faci  Posted Image !
Caci daca reusesti ce zic, iar hernia actuala nu e asa de mare incat durerile sa nu se mai remita fara operatie, NU VEI MAI AVEA PARTE DE RECIDIVA toata viata ta cu conditia să te apuci te un program de recuperare întocmai ca un operat ....

Eu, daca faceam asa de anul trecut, sigur scapam de operatie. Doar ca, la cat de mare era hernia, sigur ma chinuiau periodic dureri provocate poate de incordari prea puternice (=eforturi fizice prea mari), de frig, umezeala sau alte imprudente de zi cu zi. Repet ce am spus mai devreme: Cu cât hernia e mai laterala, cu atat poate fi suportată acă dimensiunea e de până la cca 50% din diametrul canalului medular. Când e extremă, doare piciorul și aproape deloc spatele. Dacă e centrală (doare preponderent spatele) limita dimensiunii care indică necesitatea operației, scade la vreo 30% din canalul medular. Iar asta, se poate aprecia personal din RMN-ul propriu. Unde, tot la fel se pot vedea urgențe gen bucată ruptă și migratoare, care, chiar dacă nu e dureroasă, poate fi un risc major....
Aproximarea asta insă e valabilă pentru cei care au aceeași rezistență la durere ca mine. Și cum nu se poate estima sau compara așa ceva, judecați singuri. Am mai spus și o repet: daca puteți dormi toată noaptea, fără probleme, indiferent cât de mari sunt durerile ziua, e primul semn ca nu ar fi obligatorie operația, cu atât mai mult cu cât,vedeți singuri că deși durerile nu scad ziua, măcar nici nu se agravează... Și dacă aveți răbdare si rezistență la durere și la... stomac, puteți încerca un tratament clasic - care nu vindecă hernia, ci vă ajută să parcurgeți mai suportabil perioada cu dureri maxime și eventual, rup cercul vicios reprezentat de durere - contractie musculara - iar durere - iar contractie musculara - etc.... apoi când durerile scad sau dispar, un program de recuperare prin kineto. Iar estimarea cu dormitul noaptea, o poate face oricine, e o măsură obiectivă, ca să zic așa. La fel cu estimarea evolutiei durerilor in timp, dacă se agravează - semn că ceva e greșit sau hernia e chiar de operat - la fel, și-o poate face oricine.

Căci asta e marea necunoscută a tuturor: să mă operez sau nu ?....Indiferent de opinia oricâtor neurochirurgi consultați și oricât de buni ar fi, până la urmă alegerea ne aparține.

Edited by gmb72, 12 November 2015 - 15:16.


#1872
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,736
  • Înscris: 06.10.2012
Gmb,
in afara de operatii de hernie, mai sponsorizezi ceva? :D

Am 4 kile peste ce am de obicei, de la dexametazona m-am umflat toata. O operatie estetica, ceva, nu finantezi? :D

Acum, pe bune, esti de admirat pentru postarile tale, ne-au ajutat pe toti!Posted Image


In alta ordine de idei, zi-mi, te rog, cum arata operatia ta dupa 5 luni? Se vindeca frumos cicatricea?

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate