Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Tatuator handpoke

Plaja de nudisti in Grecia?

Mufa microusb a telefonului mobil...

"Ciudatenii" control pasa...
 Impamantare

Apple maps pe Windows 10

Sfarsitul woke-ismului si al core...

Renovare completa + pompa de cald...
 Libre Office nu vad liniile

Modalitați amuzante și ...

O disparitie de ani buni, Acces D...

Mancarea e scumpa
 Parere achiziționare BMW G20

Schimbarea bateriei moderne la VA...

Rostschreck Lidl

Si noi suntem Florin Piersic? / J...
 

Scaun de masina pentru copil (scoica) pana la 18Kg

- - - - -
  • Please log in to reply
116 replies to this topic

#73
Dpoll

Dpoll

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 04.04.2012

 CBogdan, on 6th September 2010, 21:44, said:

Multumesc Courage. Suntem si noi multumiti de el, a fost o investitie buna.


Cum s-a comportat scaunul izi combi x3 pana acum. Care ar fi feed back-ul dupa 1 an de utilizare? il utilizati cu spatele?
as vrea sa achizitionez acest model , dar fiind o investitie financiara destul de mare inca nu sunt f hotarata si as vrea cateva detalii.
Nu stiu de asemenea daca nu este prea scund spatarul (fetita mea de 8 luni este destul de inalta, este in partea de sus a graficului- percentila 85 ) si nu as vrea sa ii ramana mic scaunul inainte de 4 ani, caci 18 kg sigur va face mai tarziu de atat.
Multumesc

#74
gabi1981

gabi1981

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 05.02.2008
Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva...Pe un logan(banuiesc ca nu are sistem isofix nici un model de logan) se poate monta un scaun Cybex Pallas?
multumesc

#75
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,397
  • Înscris: 29.11.2001

 gabi1981, on 27 septembrie 2012 - 16:05, said:

Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva...Pe un logan(banuiesc ca nu are sistem isofix nici un model de logan) se poate monta un scaun Cybex Pallas?
multumesc

Pentru ca tot am raspuns pe privat unui utilizator, ma gandesc ca ar ajuta si altora informatiile, la ceva peste un an de cand folosesc Cybex Pallas-ul ISOFix:


Pe rand: pe ambele masini (mut scaunul de colo - colo cand este nevoie) folosesc un set de extendere de centura din cele pe care le gasesti pe la afaceristii din intersectii (ma rog, le-am luat de la un magazin on-line, insa calitatea este aceeasi).

Centurile de pe ambele masini s-au dovedit a fi prea scurte (la limita de fapt) si am fost nevoit sa recurg - temporar - la solutia asta. Si - cum orice lucru temporar se transforma intr-unul definitiv - a ramas asa. Nu ma incurca, doar ca uneori deschiderea "falsului" este un pic mai greoaie. Chestie de obisnuinta, pana la urma.
Da, scaunul este destul de voluminos si "vrea" centura mai lunga datorita pernei de protectie, care iese mult in afara (centura trece printr-un sant al pernei, aflat in partea anterioara a acesteia).

Posibil sa ai probleme de lungime a centurii pe ambele masini (singura de pana acum care a avut suficienta larghete a fost cea de pe Range Rover Sport - ma rog, acolo oricum totul este supradimensionat).

Dupa ce am scaunul de ceva peste un an si peste 50.000 km, din care peste 30 % l-am utilizat efectiv (concedii, plimbari, iesiri de week-end pe la bunicii aflati intre 200 si 300 de km) pot spune ca l-as alege din nou. Copilul este protejat - si asta este aspectul cel mai important, are o libertate relativa de miscare si un confort destul de bun (inclusiv pe timp de vara, pe caldura). Fiica-mea doarme dusa la drum in scaun sau - cand se satura de somn - se uita pe fereastra la diverse si comenteaza. Are momente cand se plictiseste, insa nu cred ca este anormal (mai ales ca - in mod normal - este hiperactiva, nu sta locului.

Partea de sus se stabilizeaza foarte bine pe ambele masini sub marginea de jos a tetierei (deprinzi repede tehnica) si - impreuna cu centura - se fixeaza ferm chiar si fara ISOFix (al una dintre masini am sistemul, la cealalta nu).

Scaunul este destul de mare si incomod la manipulat, insa daca nu faci din asta un sport zilnic, nu reprezinta o problema deosebita. Singurul dezavantaj real - inclinarea mica pentru pozitia de somn, insa si asta poate fi ajustata mai mult decat prevede manualul direct din sistemul ISOFix. Fiica-mea doarme cand pe spate, cand cu mainile pe perna si capul peste ele, cand pe lateral, intr-o pozitie oarecum ciudata, insa nu s-a plans niciodata de asta. Repet, scaunul ofera o protectie excelenta in toate partile - sper sa nu fiu nevoit vreodata sa si testez acest aspect.

Asa cum am spus, l-as alege din nou, chit ca pretul este oarecum sensibil peste media de Cora, Carrefour etc (de multe ori dublu).

Sper sa ajute cele de mai sus.

PS: da, poate fi folosit si pe Logan (vezi mai sus)

Si inca ceva, ca tot am dezgropat topicul si am tot vazut repetata discutia cu transpiratul copilului: oameni buni, daca aveti aer conditionat in dotarea masinii, folositi-l! Copilul nu are nici o problema cu un plus de confort termic pe care - de altfel - il apreciati si multi dintre voi, parintii. Si atunci de ce sa va chinuiti si voi, si copilul?

Fiica-mea a stat cu AC pornit si in casa, si in masina de cand au inceput primele calduri din viata ei, pe la 4 luni, si la fel si anul urmator. 24-25 grade in casa, 20-21 grade in masina. Nu mi-a racit, nu a facut alergii, nu mi-a transpirat excesiv, nu vad nici un motiv pentru care sa nu utilizati AC in preajma copilului (evident, responsabil). Cei care sustin altfel fac parte dinre cei care pun vara, pe canicula, o "caciulita" copilului, sa nu raceasca, il imbraca in montoane si ii pun si o vestuta, de control. Iarna - nu mai spun - tin copilul inconjurat de un maldar de toale, care mai de care fara numar, caciuli fara numar + 1. Dupa care intreaba dragastosi: "iti place mama la zapada?!" si se mira de ce copiii lor racesc la cea mai mica adiere.

C'mon! Nu mai chinuiti copiii aiurea, ca asa spun toate babele din sat! Daca voi stati confortabil intr-un tricou si pantaloni scurti, lasati si copilul la fel!

#76
LoveDemon

LoveDemon

    Internet Lodger

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,418
  • Înscris: 22.09.2003
Exact un Pallas vreau si eu sa iau zilele astea, si inca nu sunt 100% sigura (poate Sirona ar fi mai bun, sa-l tin cu spatele la sensul de mers pana cat de mult se poate)?

Stie cineva daca exista un magazin autorizat pentru TAX FREE (returnarea TVA pentru rezidentii straini) in Bucuresti care vinde scaune Cybex?

#77
Alka10

Alka10

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 682
  • Înscris: 21.04.2012
Nu cred ca exista asa ceva si eu as abandona ideea sa iau scaun din RO, sunt nerusinat de scumpe :

Model generic de Cybex (Pallas 2013) :

http://www.mypram.de...xgruppe1-3,.htm

circa 945 RON

http://www.mititel.r...x-colectia-2013

1352 RON



nu te costa transportul din DE atat...Posted Image


noi am luat Britax Romer cu circa 1100 RON, in RO era 2000 RON...

Edited by Alka10, 09 February 2013 - 05:57.


#78
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,397
  • Înscris: 29.11.2001
Alka, atentie totusi la preturile alea:

ai dat gresit link-ul din .de (fara ISOFix, fata de cel cu ISOFix in RO). Cel corect este asta:

http://www.mypram.de...xgruppe1-3,.htm

La 250 EUR echivaleaza cam 1100 RON, daca mai reuperezi si TVA - deja incep sa se pupe preturile.

Faptul ca sunt vanzatori in RO care au un adaos nesimtit nu-l neg, insa la produsele relativ noi diferentele nu sunt asa mari, pentru ca nu accepta piata. La sales poate, la noi in RO nu e dezvoltat fenomenul / conceptul.

#79
Alka10

Alka10

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 682
  • Înscris: 21.04.2012
Scuze, de aia am si zis "generic", in sensul ca nu am stat sa cercetez prea mult diferentele. Stiu insa ca in cazul nostru chiar asta a fost diferenta de pret (in conditiile in care la reprezentanta era cel mai ieftin).

Sunt curioasa daca exista astfel de magazine tax free in Buc...ma indoiesc. (nu ma refer la cele din aeroport)

#80
LoveDemon

LoveDemon

    Internet Lodger

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,418
  • Înscris: 22.09.2003
Eu nu am gasit magazine cu articole pentru copii autorizate sa vanda in regim tax-free, dar dupa ce le-am scris, Dinobebe au depus actele pentru autorizatie (n-or s-o obtina la timp pentru mine acum, dar e bine ca or s-o aiba). Sunt multe magazine in care poti sa cumperi tax-free in Bucuresti, numai ca n-au scaune auto :).

#81
claudrider

claudrider

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 566
  • Înscris: 18.09.2007
Salutare, nu am vrut sa deschid subiect nou atata timp cat exista acesta. Totodata sesizez ca discutiile sunt de acum 1 an sau chiar mai mult.
Copilasul meu a ajuns la 5 luni la aproape 9kg si 80cm lungime. In scoica nu prea mai sta bine si ne gandim sa ii cumparam un scaun de masina. treaba este ca el nu poate inca sa stea singur in fund, cand il punem se duce ba in fata, ba in stanga/dreapta  chiar daca are spatele sustinut. De aceea intreb, e ok sa il trecem la scaun in aceste conditii sau il tinem inca obligat fortat in scoica pana poate sa se auto sustina in fundulet?

#82
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,741
  • Înscris: 06.10.2012
Pana nu se sustine in fundulet, in general dupa varsta de 6 luni, nu e indicat scaunul la care te referi.
Gandeste-te ca nu are cum sa-si sustina coloana si ca sta chinuit acolo.

I-ai mai desfacut totusi centurile alea sa ii faci loc?
Fii-mea a stat in scaunul ala pana pe la 1 an, sigur a avut loc.
Am avut o scoica de la Cam si era suficient de mare. Asta, asa de comparatie, nu de offtopic.

Parerea mea e sa il mai tineti cca 1 luna in scoica aia, nu mai e mult pana va sta singur in sezut.

#83
claudrider

claudrider

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 566
  • Înscris: 18.09.2007
multumesc Diana, o sa il mai tinem obligat fortat atunci in scoica pana cand reuseste sa stea singur in fundulet urmand ca apoi sa ne orientam catre un scaun de masina.

#84
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,741
  • Înscris: 06.10.2012
Tot cautand intre timp, am vazut ca exista un scaun Joie Stages care se foloseste de la nastere pana la 25 de kg, e reglabil.
Nu aveam idee ca exista si asa ceva, arunca si tu un ochi acolo.
Probabil ca mai exista si alte modele, se pare ca am ramas in urma cu informatiile astea legate de tehnologia scaunelor de masina. Posted Image

LE< am scos hyperlinkul pt a nu se considera reclama. Da-i si tu cu Google.

#85
claudrider

claudrider

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 566
  • Înscris: 18.09.2007
cred ca o sa mergem pe asta, sar'na pentru ajutor. din ce vad e si scoica si "semi scoica" si scaunel...un fel de multi-function. :)

#86
adds

adds

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 706
  • Înscris: 08.10.2007
Eu am folosit cu success un chicco eletta(google it), inca de la 2-3 luni.(il mai folosesc si acum, la aproape 3 ani si 15kg) Are diferite pozitii de inclinare, inclusiv de somn si un reductor f moale(ca un ursulet). Statea perfect, nu se balansa in nici o directie.(link: http://www.chicco.ro...tml#prettyPhoto, sper sa nu fie problema)

Edited by adds, 11 February 2014 - 16:13.


#87
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,741
  • Înscris: 06.10.2012
Adds, nu e problema, de Chicco am auzit toti. :)

#88
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,204
  • Înscris: 08.12.2006
Eu am mers pe Caretero, foarte fain facute si la pret accesibil

http://caretero.ro/s...ic-9-25-kg.html

Fata are 1 an si 2 luni si se simte excelent in el.

#89
shiva

shiva

    Nameless hero. Professional bug slayer mom.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,880
  • Înscris: 06.10.2003
Noi am folosit scoica pana a crescut mai mare ca ea si a inceput piticul sa se lamenteze de pozitie. Am schimbat cu un scaun Chicco primit moca, pus pe mijlocul banchetei. Desi nu e cea mai buna pozitie sau prindere in cazul unui impact frontal, n-ar incapea in alta parte in Corsa. Vede si in fata, ne vede pe noi, ne mai jucam in oglinda .. trec repede alea 2 ore jumate de drum pana la bunici...

#90
Visatoru'

Visatoru'

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 673
  • Înscris: 30.05.2006
Eu nu as pune nici copilul altuia in scaune cu fata la sensul de mers la numari 5 luni.
Ia vedeti pe aici: http://www.parenting...ar-seats-safety si aici: [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/0PKuNJujMYw?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Si mai sunt multe alte resurse.
Iar scaunul unui copil trebuie schimbat atunci cand jumatatea capului trece de marginea de sus a scaunului. Ceea ce de obicei se intampla mult mai repede decat atingerea greutatii maxime permise.

Edited by Visatoru', 20 February 2014 - 16:21.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate