Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Masina de tuns... buruieni

Recomandare drona

Exista un soft care sa reia autom...

Identificare plante
 Cum declari o variabila care nu s...

Schimbare certificat de inmatricu...

Poligon auto București

nelamurire legata de pret la mode...
 Hotel cu restaurant si Demipensiu...

Croaziera in Mediterana de Vest 1...

Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...
 Dashcam

Mini server - VMware

betano.ro

Poveste fara sfarșit
 

Imagine TV strâmbă

- - - - -
  • Please log in to reply
27 replies to this topic

#19
73437

73437

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,046
  • Înscris: 29.04.2004
Meniul normal este foarte sarac, nu am asemenea optiune.

Modelul televizorului este KV-21T1D, Made in Spain.

#20
73437

73437

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,046
  • Înscris: 29.04.2004
Azi dimineață am făcut o mică măgărie... am resetat eprom-ul  :confuzzled:

Toate setările s-au dus naibii, dar imaginea tot strâmbă e, deci nu prea cred că firmware-ul tv-ului meu permite o setare digitală a rotației.

Tubul este corect pus, nu este pus strâmb, marginile tubului sunt perfect paralele cu marginile tv-ului.

Setările tv-ului le-am făcut la loc... dar acum trebuie să reprogramez toate posturile TV :deadtongue:

Pate chiar astă seară voi scoate capacul tv-ului ca să vedem ce e pe acolo, fac niște poze și în zilele următoare poate îndrept imaginea, dacă consider că sunt capabil de manevra asta.

#21
73437

73437

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,046
  • Înscris: 29.04.2004
După îndelungi căutări am găsit în sfârșit manualul de service de la acest televizor.

Întradevâăr nu se poate modifica imaginea din soft... dar din păcate nu se specifică nimic de rotația imaginii...

Deflection "yoke" este blocul de deflexie despre care vorbim?

Edited by 73437, 04 March 2005 - 13:05.


#22
Acta non verba

Acta non verba

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,106
  • Înscris: 10.12.2004

73437, on Mar 4 2005, 13:04, said:

..Deflection "yoke" este blocul de deflexie despre care vorbim?

<{POST_SNAPBACK}>

Da...
[ http://www.hitachi-hta.com/media/Deflection_Yoke01_Large(3).jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by Acta non verba, 04 March 2005 - 15:15.


#23
RAN

RAN

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 446
  • Înscris: 04.07.2004
daca nu poti sa rotesti "din soft", nu incerca sa misti tu bobinele de deflexie. Te poti trezi cu probleme mai mari (pete de culoare, culori aiurea...) sau cu tubul spart. Mai bine cheama pe cineva priceput.

#24
73437

73437

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,046
  • Înscris: 29.04.2004
Nu mai rotesc acele bobine, nici nu mă mai complic, nu merită, după ultima resetare a eeprom-ului și trebuibind să setez totul la loc manual, plus ajutat de unele mici instrucțiuni din manualul de service, imaginea nu mai este așa strâmbă :) , foarte rar se poate observa (pe zero TV se observă cel mai bine, și pe Realitatea, CNN etc, unde apar acele bare de informații)

Oricum sunt mândru că am reușit să setez culorile (resetate și ele) la un nivel mai bun decât înainte. Desigur am avut și valorile inițiale scrise, dar ele totuși nu erau parcă prea bune. Acum comparând imaginea TV-ului meu cu cel al monitorului și cu cel al altui televizor, pot spune că am setat bine culorile.

Mulțumesc de sfaturi, și scuze că nu vreu să mă mai complic.

#25
softeam

softeam

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 541
  • Înscris: 26.03.2003
Multi poate vor ride, dar rotirea imaginii se datoreaza si cimpului magnetic terestru, efect mai puternic cu cit diagonala e mai mare. Incearca sa schimbi pozitia televizorului si vezi daca se schimba ceva. La JVC-ul meu de 27" s-a simtit... si nici eu nu am reglaj soft pt. Rotation.

Cu umblatul la pozitia bobinei de deflexie va sfatuiesc sa va abtineti. Reglajul se face in fabrica si pozitia finala a bobinei se sigileaza f. bine pt. a impiedica deplasari mai mult sau mai putin accidentale. Reglarea ulterioara a pozitiei presupune instrumente greu accesibile amatorilor, plus procedura exacta de executie, care difera de la un producator la altul. La Sony banuiesc ca e cu totul alta decit la tuburile "normale", sferice...
S-a gasit mai demult un manual service in romaneste pt. Goldstar CKT2190, la care erau aratate 2 proceduri pt. reglajul bobinei, valabile pt. tuburi Hitachi si Videocolor (deci diferite una de alta..). Pe de alta parte, cind cumperi un tub nou, il iei intotdeuna cu bobina de deflexie pe el, daca e altfel e cam tzeapa..

Cind umbli la setarile din meniul service, noteaza intai TOATE valorile initiale si apoi umbli la reglaje, si asta cu pasi mici si numai daca stii exact ce faci. S-ar putea sa dai peste reglaje de tensiune si sau peste setari ale busului I2C si sa scoti fum din el sau sa ramina mort si insensibil la comenzi, caz in care trebuie inlocuit EEPROM-ul cu unul scris pt. modelul tau..

Hai ca am batut cimpii destul. Sfatul meu? Lasa-l nitel rotit, nu e nici o scofala, decit sa-l strici mai rau. Asta una.. Apoi, toate TV (chiar si SONY) care se cumpara din Ro sunt sub standardul firmei si se vind numai in Europa de est (cauta pe forum ca s-a discutat la greu), la care tuburile si/sau alte componete sunt declasate, iar reglajele nu mai pot imbunatati mare lucru.

#26
Acta non verba

Acta non verba

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,106
  • Înscris: 10.12.2004

softeam, on Mar 10 2005, 20:33, said:

Multi poate vor ride, dar rotirea imaginii se datoreaza si cimpului magnetic terestru, efect mai puternic cu cit diagonala e mai mare.
Nu, poate ca la  tuburile fara compensare si cu demagnetizarea defecta campul magnetic sa afecteze puritatea culorilor sau poate genera distorsiuni geometrice... dar o rotire fara alte simptome nu este posibila cu un simplu ''camp magnetic plan''... :rolleyes:

#27
73437

73437

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,046
  • Înscris: 29.04.2004
[QUOTE]Multi poate vor ride, dar rotirea imaginii se datoreaza si cimpului magnetic terestru, efect mai puternic cu cit diagonala e mai mare. Incearca sa schimbi pozitia televizorului si vezi daca se schimba ceva. La JVC-ul meu de 27" s-a simtit... si nici eu nu am reglaj soft pt. Rotation.[/QUOTE]


Întradevăr, câmpul magnetic terestru afectează iaginea. În manualul de service, se recomandă poziționarea TV-lui pe linia NORD-SUD, ca efectul câmpului magnetic să fie minim. (Asta doar când se reglează imagine, de exemplu când se montează un tub nou... deci nu trebuie să vă repoziționați televizoarele  :P

O să mut și eu televizorul în celălalt colț al camerei, să vedem ce se întâmplă :)


[QUOTE]Cind umbli la setarile din meniul service, noteaza intai TOATE valorile initiale [/QUOTE]

Done that, the second time :)

[quote name='softeam' date='Mar 10 2005, 20:33']si apoi umbli la reglaje, si asta cu pasi mici si numai daca stii exact ce faci. S-ar putea sa dai peste reglaje de tensiune si sau peste setari ale busului I2C si sa scoti fum din el sau sa ramina mort si insensibil la comenzi, caz in care trebuie inlocuit EEPROM-ul cu unul scris pt. modelul tau..
[right]<{POST_SNAPBACK}>[/right]
[/quote]

e prea sărac Tv-ul meu pentru asemenea funcții, nu a ieșit fum din el :) spre norocul meu... că doar se știe tot ce este electric merge pe bază de fum. Dacă fumul iese cumva, componentele nu mai funcționează :D

[quote name='softeam' date='Mar 10 2005, 20:33']
Hai ca am batut cimpii destul. Sfatul meu? Lasa-l nitel rotit, nu e nici o scofala, decit sa-l strici mai rau. Asta una..
[right]<{POST_SNAPBACK}>[/right]
[/quote]

L-am lăsat :)

[right]<{POST_SNAPBACK}>[/right]

[/quote] [quote name='softeam' date='Mar 10 2005, 20:33']
Apoi, toate TV (chiar si SONY) care se cumpara din Ro sunt sub standardul firmei si se vind numai in Europa de est (cauta pe forum ca s-a discutat la greu), la care tuburile si/sau alte componete sunt declasate, iar reglajele nu mai pot imbunatati mare lucru.

[right]<{POST_SNAPBACK}>[/right]
[/quote]

Televizorul este un Sony model KV-21T1D. Acum știu ce înseamnă acest cod, că m-am crăcănat pe scaun cât am cutat manualul de service la el, și nu îl găseam nicicum...

KV -  de obicei este folosit de Sony la clasificarea televizorelor sale
21 - 21" (adică 54 cm diagonala)
T - Teletext
D - Deutchland (Þara de destinație, adică fabricat pentru piața din Germania exclusiv)

Deci nu a fost destinat spre vânzare în România.

Căutând după model, am găsit pagini puține și doar în germană. Ulterior am aflat că sony mai clasifică televizoarele și după tipul "carcasei" (Chasis Type), care este BE-4. Asta înglobează toate modele, chiar dacă sunt destinate altor piețe. diferențele sunt mici, în general, limba meniului, teletextul sunt chestii care diferă.

Televizorul este mai vechi, l-am cumpărat de la un magazin care importă televizoare învechite din Germania. În afară de acest impediment (imagine strâmbă) totul e perfect. Iar calitatea imaginii și sunetului este superior televizoarelor ce se vând cu nici 4 milioane de lei în marile centre comerciale.


[right]<{POST_SNAPBACK}>[/right]
[/quote]

Edited by 73437, 11 March 2005 - 09:43.


#28
softeam

softeam

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 541
  • Înscris: 26.03.2003
Daca-i pt. Germania, e OK... Pacat ca nu-l poti face cum vrei... Modelele mai scumpe au componente si functii de reglaj suplimentare care-ti permit ajustari mai fine a imaginii... Poate ai remarcat multe componente "lipsa" pe placa tv-ului... Multe sunt pt. reglajele de geometrie.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate