Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Centrala Ariston Cares Premium 24...

La multi ani @Klasse!

La multi ani @shmecherul!

pareri ipad 6-2018- flip
 Cum au aparut supermarketurile in...

Campanii mincinoase Carrefour

Tv toshiba defect

touchscreen navigatie stricat
 bonsai - de unde?

Resetare Bonus Malus

Unitatea optica DVD-rw absenta pe...

Problema configurare Wireguard
 Dozatoare de apa, cu alimentare d...

Intarziere aterizare avioane

Accident masina reparata pe CASCO

Probleme Ginseng Microcarpa
 

HDD Regenerator

- - - - -
  • Please log in to reply
38 replies to this topic

#19
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,586
  • Înscris: 15.06.2004
Softul e ok, DAR nu repara decat bad-urile soft aparute pe hard. Cine are bad-uri fizice nu are nici o sansa cu acest soft, sau cu altul.
Si oricum autorul nu raspunde de eventualele date pierdute. DIn ce tin minte exista un disclaimer in acest sens.

#20
sericristi

sericristi

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 02.04.2007
Si la mine a eliminat un sector bad, era chiar la inceputul hdd.

#21
EroticaXP

EroticaXP

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 46
  • Înscris: 01.11.2005
Intr'adevar dureaza o vesnicie si sansele de reusita sunt fair. Totusi va pot spune din experienta de service ca in principiu 3/5 HDDuri se intorc la clienti dupa o reparare cu acest utilitar. Este evident vorba de niste baduri mai mult sau mai putin logice ce e drept, caci acolo unde a stat praful si a parlit capul de citire scriere nu mai repara nici Dumnezeu, dar alea sunt cazuri rare in care idiotii se joaca cu surubelnitele in 5 colturi sau once in a million cand vine defect din fabrica.

#22
mantheone

mantheone

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 17.01.2006
1. Stiu ca readuc la viata o discutie ingropata de ani de zile.
2. Oameni buni, omul e fair si spune ca da rezultate in 60% din cazuri, nu fabuleaza.
3. La mine a functionat impecabil: aveam un HDD cu vreo 80GB de poze care nu mai putea fi deschis in windows. Nu mai explore, nu mai nimic. Toti prietenii IT-isti mi-au spus sa-mi iau adio de la el. Dupa ce a rontzait programul asta vreo 10 ore HDD-ul a putut fi citit. And guess what? Sunt vreo 2 ani de atunci si HDD-ul imi merge in continuare foarte ok.


Bogdan B

Edited by pykko, 01 March 2010 - 23:00.


#23
vaneea

vaneea

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 02.03.2007
Acum incerc versiunea 1.71 de HDD Regenerator pe un HDD de 1TB, good have mercy on our souls, counter-ul imi spune ca mai dureaza 40de h si a gasit 2000 de bad sectors, sunt curios cat mai dureaza avand in vedere ce am citit pe aici.

#24
Trambu

Trambu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 09.02.2009
HDD REGENERATOR face exact ce zice ,regenereaza sectoarele bad ,in urma cu 12 ore am scanat un hdd de 160 gb western digital avea 1.4% baduri (scanat cu HDtune,dupa parerea mea unul dintre cele mai bune utilitare de scanare hdd), apoi am dat in el cu western digital data lifeguard si mi-a inlocuit niste sectoare bad cu altele bune din spare pool ,insa nu a fost de ajuns ca tot mai aveam 1 gb de baduri pe el , apoi am dat in el cu HDD Regenerator din 1gb bad am mai ramas cu 16~17 mb  .Desi repara unele baduri ,in zona afectata o sa scada viteza hdd-ului,spre exemplu in general merge cu 61 mb/s cand da in zona cu baduri regenerate 8-11 mb/s .Vreau doar sa spun ca e un utilitar bun face exact ce zice producatorul insa badurile fizice sunt irecuperabile , acest hdd avea baduri provocate de caderi de tensiune,si logice si fizice,ramane fara curent capul de citire nu mai revine la normal inainte sa incetineasca platanele, nu mai e perna de aer si zgarie platanul,acolo nu mai are ce face dar zonele depolarizare incorecta chiar le rezolva,Apropo eu am stat 4 ore pt 1.4 gb am avut norocul ca erau badurile pana in 16 gb ca daca nu stateam o zi intreaga sa il scaneze.

#25
Th3_uN1Qu3

Th3_uN1Qu3

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 272
  • Înscris: 08.06.2007
Am pus si eu softul asta la incercare azi, m'am mai jucat cu versiunile mai vechi dar cu efecte neconcludente.

Se da una bucata Maxtor DiamondMax 9 de 120GB pe care mi l'a adus un prieten. Hardul este varza. La inceput nici nu pornea windows'ul cu el in sistem. Am dat cu Victoria si SpinRite, 2 utilitare care au facut minuni de multe ori pt mine. Victoria l'a adus in stare de functionare, adica il vede in win si poti copia pe el, insa dupa ce copiezi nu prea mai poti sa citesti la loc ce ai copiat... Are sute de baduri in primii 4GB, dar nici mai departe nu sta mai roz. 1-2-3GB merge perfect, dupa care iar da de cate un bad irecuperabil. Orice optiune as da in Victoria, pe unele sectoare esueaza operatia de stergere sau de remap. Ba mai mult, dupa remap, daca ii dai din nou, le gaseste iarasi defecte, iar face remap... degeaba.

Apoi cu SpinRite, sta si tot rontaie la el dar nici asta nu poate repara sau remapa toate sectoarele defecte. Am incercat sa ii fac partitie de la 10GB incolo, nu merge nici asa, ca tot da SpinRite de cate o bulina rosie.

Am zis daca nu merge cu SpinRite, nu merge cu nimic. Ma pregateam sa arunc hardul, insa mi'am adus aminte ca exista si acest programel numit HDD Regenerator. Si ca sa fie si mai dragut, merge si direct din Windows. :thumbup: Impresia initiala e ca merge mult mai repede ca celelalte 2 programe, si pana acum, situatia sta cam asa: 182MB scanned, 503 bad sectors found, 503 bad sectors recovered. Plus inca vreo 50 de la inceput, ca l'am oprit la un moment dat si i'am dat de la capat ca sa fiu sigur ca merge. Si intr'adevar, nu le mai vede bad pe cele pe care le'a recuperat deja.

Il las sa roada, dupa ce termina sunt curios daca celelalte programe imi mai gasesc baduri.

#26
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,586
  • Înscris: 15.06.2004
Oricum, sa nu pui date importante pe el. Sa nu plangi daca le pierzi...

#27
Th3_uN1Qu3

Th3_uN1Qu3

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 272
  • Înscris: 08.06.2007

View Posteiffel, on 11th October 2010, 16:30, said:

Oricum, sa nu pui date importante pe el. Sa nu plangi daca le pierzi...

Doar filme si muzica. :) Acu cativa ani mi'a plecat un Maxtor de 40 cu 10GB de date pe care nu mai am de unde sa le iau si pe care nici pana acum nu m'am apucat sa le lucrez din nou, asa ca sunt patit.

Pana acum a trecut de primul GB, si a gasit o caruta de baduri. 1200 si ceva. :P Sunt curios cate o sa fie pana la sfarsit.

Edited by Th3_uN1Qu3, 11 October 2010 - 16:50.


#28
Th3_uN1Qu3

Th3_uN1Qu3

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 272
  • Înscris: 08.06.2007
Si... Final!!! :coolspeak: Urmeaza teste maine ca acu ma bag la somn.

Attached Files



#29
Th3_uN1Qu3

Th3_uN1Qu3

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 272
  • Înscris: 08.06.2007
Pana la urma concluzia a fost ca i'am tras partitie dupa 21GB unde e totul ok, si folosesc aia 100GB. E prea instabila zona dinainte ca sa ma chinui cu ea.

#30
Th3_uN1Qu3

Th3_uN1Qu3

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 272
  • Înscris: 08.06.2007
Cand e simplu niciodata nu e sigur. :) A mers 2 zile dupa care si'a pierdut tabela de partitii. Repartitionat, reformatat, merge ok pana la primul restart, dupa care iar o "uita". Verificat iar cu HDD Regenerator, badurile au reaparut. :deadtongue:

M'am hotarat sa il desfac. Se vede clar la inceput o zona afectata fizic, cel mai probabil au cazut capetele de citire pe platan la un moment dat. Asa se explica de ce tot reapareau acele baduri, pt ca materialul magnetic este evident afectat. Ei si aici vine surpriza... I'am dat din nou cu Victoria, ca prima chestie i'am mai bagat cam 1GB in HPA (zona rezervata de producator). De data asta la remapat a inceput sa ia la rand SUTE de sectoare, si a 2'a oara nu le mai gaseste din nou defecte, mai mult, se si aud capetele de citire in acea zona desi face citire liniara, semn ca le'a mutat in alta parte si trebuie sa le ia de acolo. Ca sa fiu sigur l'am lasat un pic sa lucreze si cu el desfacut, se vede ca deplaseaza capetele deci chiar le realoca. Apropo de asta, e minciuna faza ca la primul fir de praf pica hardul.

Se pare ca pana la urma motivul pentru care nu mergea remap'ul inainte e ca saracul hard ramasese fara sectoare de rezerva (in anumite limite, remaparea se face automat de'a lungul vietii hardului). Si ca o concluzie personala la toata aceasta situatie, pana la urma solutia definitiva la un HDD cu baduri, cand acestea nu se pot sterge cu niciun utilitar, este folosirea unui program care REALOCA acele sectoare, adica hardul nu le mai foloseste deloc. Exista o mica penalizare de viteza, insa nu este mai mare decat aceea a unei fragmentari la nivel logic.

Mai tin minte un hard Excelstor de 200GB al cuiva care avea un singur bad pe care il rezolva SpinRite, insa invariabil pica odata la 2-3 luni windows'ul pt ca acel bad era pe C. Dupa a 3'a cadere, i'am vandut un alt HDD si l'am luat pe cel vechi. I'am dat remap si l'am dat mai departe, cuiva care il foloseste ca hdd extern. Au trecut 2 ani de atunci si omul nu mi'a venit cu hardul inapoi. :) Presimt ca nici Maxtorul asta nu o sa imi creeze probleme vreo 2 ani. :)

#31
mircea21

mircea21

    Rătăcit între viitor și trecut

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,704
  • Înscris: 19.12.2007

View PostTh3_uN1Qu3, on 19th October 2010, 18:55, said:

A mers 2 zile dupa care si'a pierdut tabela de partitii. Repartitionat, reformatat, merge ok pana la primul restart, dupa care iar o "uita". Verificat iar cu HDD Regenerator, badurile au reaparut. :deadtongue:
Se vede și din poză, cum reapar bad-urile.

Quote

I'am dat din nou cu Victoria, ca prima chestie i'am mai bagat cam 1GB in HPA (zona rezervata de producator). De data asta la remapat a inceput sa ia la rand SUTE de sectoare, si a 2'a oara nu le mai gaseste din nou defecte, mai mult, se si aud capetele de citire in acea zona desi face citire liniara, semn ca le'a mutat in alta parte si trebuie sa le ia de acolo.

Si ca o concluzie personala la toata aceasta situatie, pana la urma solutia definitiva la un HDD cu baduri, cand acestea nu se pot sterge cu niciun utilitar, este folosirea unui program care REALOCA acele sectoare, adica hardul nu le mai foloseste deloc.
Am un WD stricat de mai mult timp. Nu că aș fi pierdut cine știe ce date, dar de dragul de a-l readuce la viață, îmi dai speranțe.

Quote

Presimt ca nici Maxtorul asta nu o sa imi creeze probleme vreo 2 ani. :)
Să nu spui niciodată niciodată (în cazul tău, 2 ani)! Deși fiind Maxtor... ;)

#32
Th3_uN1Qu3

Th3_uN1Qu3

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 272
  • Înscris: 08.06.2007

View Postmircea21, on 21st October 2010, 09:31, said:

Am un WD stricat de mai mult timp. Nu că a? fi pierdut cine ?tie ce date, dar de dragul de a-l readuce la via?ă, îmi dai speran?e.

Victoria nu recupereaza date, remapeaza direct. Poti incerca cu SpinRite daca nu e foarte afectat hardul.

View Postmircea21, on 21st October 2010, 09:31, said:

Să nu spui niciodată niciodată (în cazul tău, 2 ani)! De?i fiind Maxtor... ;)

Mi'a dat un CRC error la un film acu vreo 3 saptamani, i'am mai dat odata cu Victoria, a mai remapat cam 60 sectoare. Copiat din nou filmul dupa asta si a fost ok. Cu restul datelor aflate pe el n'au fost probleme.

Edited by Th3_uN1Qu3, 20 November 2010 - 15:08.


#33
Th3_uN1Qu3

Th3_uN1Qu3

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 272
  • Înscris: 08.06.2007
Si uite ca au trecut ceva luni si rasnita inca merge. :D

#34
katas

katas

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 27.09.2010
Am si eu un hdd WD de 160 care nu mai voi sa mearga nici in ruptul capului si lam bagat in HDD Regenerator .Toate bune si frumoase numai ca programul imi arata cam asa 2047Gb IN 4294967295 sectors.Fuctioneza programul de 23h si a scanat pana acum 11015Mb in22563987sectors.Intrebare me e cum un hdd de 160 e recunoscut ca un de 2t.Sa ma lumineze cineva daca stie cunva
Multam fain

#35
swordman189

swordman189

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 07.12.2008
in clipa asta rulez programul pentru un hard de 250 pt netbook,sunt la 1.26%,1977 bad sectors found si tot atatea recuperate,trecand peste faptul ca mai am putin peste 875 de ore sper ca pana in noaptea de revelion sa l rezolv :rolleyes:,uitasem sa spun ca ruleaza de 12 ore

Edited by swordman189, 24 December 2011 - 16:38.


#36
marnisat

marnisat

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 05.02.2012
Salutare ,

Incerc si eu norocul cu HDD Regenerator v1.71 pe un hd toshiba de 250 Gb , dupa 13 ore a scanat doar 21137 Mb (43290235 sectors ) , left time 138 ore , o sa-l las sa-si faca tot serviciu , am pana acum 14 bad sectors , cu 14 recovered , tin sa mentionez ca nu am putut partiona cu nimic hardul . orice incercare de a instala windows sa terminat cu BSOD error - Blue Screen of Death. Revin cu o postare dupa test .


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate