Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Pareri cutite bucatarie
Ultima postare: mai 18 2024 22:05, Inițiat de
Alinda
, ian 06 2009 10:37
·
33
#4429
Publicat: 20 martie 2023 - 08:49
As vrea sa cer un sfat legat de achizitionarea unui cutit de bucatarie.
Mentionez ca va fi folosit in mod "domestic", bucatarie de familie. Pana acum am avut unul de la Ikea (https://www.ikea.com...negru-20289236/), m-a tinut vreo 6 ani, dar a fost scapat pe gresie si s-a rupt in 2 bucati (cam ciudat). Acum as vrea sa-l inlocuiesc cu unul nou, bugetul fiind de max. 100lei. Nu sunt familiarizat cu acest domeniu, singura marca de care am auzit fiind Fiskars. Ma puteti ajuta cu un sfat? Multumesc. Editat de judas, 20 martie 2023 - 08:51. |
#4431
Publicat: 13 aprilie 2023 - 11:13
Apoi nici Arcos nu tare găsești sub 100 lei.
E cam greu să te ajutăm la bugetul ăsta, pentru că nu e gama în care căutăm calitate. Îți pun un link la un magazin de unde eu am mai luat și e de încredere ca preț, poate găsești ceva: https://www.kulina.r...ui/?order=price |
#4432
Publicat: 13 aprilie 2023 - 12:37
#4434
Publicat: 16 aprilie 2023 - 22:48
este o discutie mai veche despre cutite Deba, din otel AUS-8, firma Samura, vandute de Altex
acesta este cutitul https://www.ebay.com/itm/275752163418 Editat de Dany_Darke, 18 aprilie 2023 - 22:21. |
#4437
Publicat: 18 aprilie 2023 - 22:46
In Selgros gaseste cutitul Arcos din link sub 100 de lei, raportul calitate pret este foarte bun, un plus pentru manerul ala care ofera o aderenta foarte buna. Sau un Victorinox,ICEL,Mora. Personal nu recomand Fiskars.
https://www.yalco.ro...&utm_medium=CPS https://macelarsibuc...-pt-horeca.html https://www.emag.ro/...ication-section Editat de titoo, 18 aprilie 2023 - 22:50. |
#4438
Publicat: 19 aprilie 2023 - 09:40
titoo, on 18 aprilie 2023 - 22:46, said:
Personal nu recomand Fiskars. ICEL acela îmi place că are mânerul din lemn, dar nu văd date despre oțel. În rest, dintre ele cred că eu aș merge pe Mora. Din păcate la ei crește mult prețul dacă vreimâner din lemn. Bine, dar asta e un moft până la urmă. |
|
#4439
Publicat: 19 aprilie 2023 - 11:01
Fiskars au un otel "mai moale" si necesita intretinere regulata si reascutiri mai dese. Multi le prefera datorita ergonomiei si a lamelor mai subtiri. In opinia mea sunt prea scumpe pentru ceea ce ofera.
ICEL au lama din otel inoxidabil X50CrMoV15, desi au doar 56HRC , taisul se mentine perioade destul de indelungate, pentru o utilizare casnica. www.icel.pt/en/products/kitchen/nature/chefs-knife-2021 |
#4440
Publicat: 19 aprilie 2023 - 12:31
Ținând seama de gama largă de prețuri a cuțiteor ICEL, mă gândesc că e posibil să nu fie acelați oțel la toate. Zic numai
Pentru Fiskars, au calitate decentă la unelte, dar nu ceva deosebit, și în general mi se pare că au prețuri prea mari decât ar trebui. Aici e Mora chef cu mâner din lemn: https://lumeacutitel...=40193312784566 Prețul e chiar mai mic decât in Suedia de unde am mai luat. Mai mult, pe situl oficial Mora modelul nici nu mai apare. Și aici am îndoieli că oțelul e prelucrat la fel ca la modelele care-s la sfert de preț, chiar dacă e același Sandvik 12c27 . Editat de Morosanul, 19 aprilie 2023 - 12:32. |
#4441
Publicat: 19 aprilie 2023 - 12:43
Si la ICEL ca la multe alte marci, difera tratamentul doar la cele forjate. La peste 500 de lei deja pot fi mai multe optiuni de luat in calcul, personal as alege un cutit japonez in suma respectiva, ca pe la 100 de euro sunt cutite japoneze mai mult decat decente. Am comparat cutitele Mora cu Opinel, ambele marci folosesc pentru unele cutite acelasi 12c27, Mora face un tratament mai bun, retentia taisului e superioara.
|
#4443
Publicat: 20 aprilie 2023 - 09:14
Am zis cam ce stiu, dupa ce am avut sau testat marcile respective de cutite si cam toate marcile mai cunoscute de la producatorii europeni. Acum depinde ce isi doreste fiecare, personal am ales sa folosesc aproape exclusiv cutite japoneze, cu doua exceptii. Am doua cutite de fabricatie germana, am ramas la Messermeister dupa ce am avut Wusthof, Dick, Zwilling, din gama premium (forjate). Si mai am unul vechi Eskilstuna, e un cutit de filetat, foarte ergonomic si cu lama dintr-un otel care m-a impresionat, desi am filetat la greu cu el isi pastreaza taisul intact, nici nu-mi mai amintesc cand l-am ascutit ultima oara. Am mai avut un chef vechi, Richards Sheffield pe care regret si azi ca l-am vandut, lama era din otel carbon (acesta a si fost motivul pentru care l-am vandut) avea o retentie extraordinara a taisului si taia cu mare usurinta, suporta taisuri extrem de fine, il finisam pe granulatia 8.000 si devenea o adevarata lama de barbierit. Atentie, e mare diferenta intre vechile cutite facute de Richards (care a facut si bricege si briciuri de exceptie) si modelele actuale "Richardson Shefield" care sunt cutite decente in pretul lor, dar nu au calitatea celor vechi, facute de Richards.
|
|
#4444
Publicat: 20 aprilie 2023 - 22:12
Dacă te referi la marca EKA,și mie îmi plac foarte mult.
Poate ne pui o poză. Chiar am avut câteva modele de briceag, dar cuțitul lor de bucătărie (din poză) foarte fain dealtfel, a fost întotdeauna cam scump. Chiar când se vindea și separat, ceea ce văd că nu mai fac - bad marketing aș zice - ci numai la set: https://eka-knivar.s...kt/cuisine-set/ [ https://eka-knivar.se/wp-content/uploads/2017/07/EKA-CUISINE-CHEF-KNIFE_02.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#4445
Publicat: 20 aprilie 2023 - 22:47
Cel de filetat e cel din foto, e identic cu acesta, are stantat Eskilstuna Sweden. Cand ajung acasa voi pune poze detaliate. Sper sa am salvate prin PC si foto cu chef-ul Sheffield. Datorita manerului e extrem de manevrabil cand filetezi, e cel mai bun cutit de filetat pe care l-am folosit si am avut cel putin 10, in decursul timpului. Asta clar nu se vinde, chiar mai pandesc sa apara pe ebay astfel de cutite la vanzare.
Fișiere atașateEditat de titoo, 20 aprilie 2023 - 22:51. |
#4446
Publicat: 21 aprilie 2023 - 09:56
M-am uitat în setuș acela dacă nu este ceva asemănător dar nu am văzut.
Seamănă puțin cu ăsta: [ https://eka-knivar.se/wp-content/uploads/2017/07/EKA-CUISINE-SET_04.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] titoo, on 20 aprilie 2023 - 09:14, said:
Atentie, e mare diferenta intre vechile cutite facute de Richards (care a facut si bricege si briciuri de exceptie) si modelele actuale "Richardson Shefield" care sunt cutite decente in pretul lor, dar nu au calitatea celor vechi, facute de Richards. Cum e de ex. firma de ceasuri Stührling, înițial un producător Elvețian, până pe la 1930, dar din 2002 există o companie în SUA care a preluat marca, fără să fie vreo legătură. |
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi