Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Pareri cutite bucatarie
Last Updated: May 08 2024 20:40, Started by
Alinda
, Jan 06 2009 10:37
·
34
#2899
Posted 24 October 2017 - 13:44
mie-mi pare ca e ascutit pe o parte (cu doua unghiuri) si doar rectificat pe cealalta... cat sa nu faca "ata"
cert e ca nu este ascutit 100% pe o parte iar taisul are doua unghiuri Edited by arg, 24 October 2017 - 13:56. |
#2900
Posted 24 October 2017 - 14:05
Din ce îmi dau seama pe telefon, cam asa pare, că nu este 100% pe o parte. Asa a venit nou? Parcă văd si zone secundare pe ambele părti. Dacă ai putină răbdare, caut unul asemănător si îti fac un tutorial cu posibile căi de urmat în functie de ce îti doresti de la el.
Edited by c6t9, 24 October 2017 - 14:07. |
#2901
Posted 25 October 2017 - 06:08
am incercat sa l ascut numai pe o parte ,dar am dat si. Pe partea celalalt
|
#2902
Posted 25 October 2017 - 08:56
I-ai dat de l-ai omorat...
Se rectifica dar e de munca.... |
#2903
Posted 25 October 2017 - 11:48
ascute pe ambele parti. are crestele alea pe-o parte ca sa se desprinda alimentele. nu e un cutit cu geometrie "japoneza" asimetrica. eu mai fac o smecherie - ascut intradevar la un unghi usor mai mare si mai mult pe partea dreapta, ca astfel cutitul nu are tendinta de a iesi afara cind tai varza, de ex, cind un cutit ascutit simetric tinde oarecum sa iasa afara. da-i o chestie destul de subtila, nu-i ceva pe care sa te omori sa-l obtii. ascuti simetric si e bine.
mie mi se pare ca poti continua asa cum este, oricum este mai mult luat pe dreapta Edited by campan, 25 October 2017 - 11:50. |
#2904
Posted 25 October 2017 - 11:56
sagxy, on 25 octombrie 2017 - 06:08, said:
am incercat sa l ascut numai pe o parte ,dar am dat si. Pe partea celalalt Ți-am trimis ceva. Cred că ai ajuns să modifici geometria inițială. Cum spune și arg mai sus, sunt metode prin care se poate aborda corectarea, dar aducerea la starea inițială presupune efort. Revenind la topic în general, sunt șanse mari să pot avea ocazia să testez 2 cuțite noi, care folosesc niște tehnologii noi. Mai multe nu pot spune momentan. M-a mirat contextul, dar se pare că nu suntem chiar atât de bananieri. Poate că nu se desfășoară lucrurile la nivelul piețelor foarte puternice, însă se mișcă lucrurile tot mai mult în direcția bună. Cum zicea Dinescu într-o emisiune recentă, o mâncare bună face orice viață mai plăcută. Eu cred că și realizarea în sine contează într-o măsură egală. Am văzut un chef cu stele Michelin la lucru. Era ceva în eleganța cu care lucra, în bucuria momentului. Și mă gândeam cum ar fi să trăiască fiecare acasă o asemenea stare. E lucru mare cred ca la nivelul respectiv să ai așa stare. Evident că m-am uitat și la ce cuțite a ales să folosească. N-am putut identifica producătorul, însă mă așteptam să fie poate mai mari. Cel mai mare nu avea mai mult de 20cm cu siguranță. Ce-am putut observa a fost felul în care intra în orice, parcă fără să întâmpine vreo piedică. Ah, apropo de oțel. După recentele dezvăluiri din industria auto, am prins niște discuții ireale. Au primit apă la moară unii în atacurile virulente asupra cuțitelor japoneze. Este evident că nu există nicio legătură între cele două. Chiar nu am putut înțelege pozițiile respective. Presupun că ura față de ceva poate fi alimentată de orice până la urmă, chiar și fără legătură cu acel ceva. Cam ca în comparația din Kramer și Dalstrong. Da, un producător chinez poate să facă și produse foarte interesante, pe care le-am și cunoscut, cu care am avut ocazia să mă reîntâlnesc săptămâna trecută și care după mai bine de un an se prezintă excelent. campan, on 25 octombrie 2017 - 11:48, said:
ascute pe ambele parti. are crestele alea pe-o parte ca sa se desprinda alimentele. nu e un cutit cu geometrie "japoneza" asimetrica. eu mai fac o smecherie - ascut intradevar la un unghi usor mai mare si mai mult pe partea dreapta, ca astfel cutitul nu are tendinta de a iesi afara cind tai varza, de ex, cind un cutit ascutit simetric tinde oarecum sa iasa afara. da-i o chestie destul de subtila, nu-i ceva pe care sa te omori sa-l obtii. ascuti simetric si e bine. mie mi se pare ca poti continua asa cum este, oricum este mai mult luat pe dreapta De asta am întrebat dacă a venit cumva așa, pe clasicul 30/70, cum sunt destule cuțite japoneze. Dar ăsta din ce-a spus, pare să nu fi fost așa. LE. Desigur că există și variații, 10/90 sau 20/80. |
#2905
Posted 25 October 2017 - 12:08
Am spada asta, pe care nu o (mai) folosesc la nimic.
Mi-o poate careva dintre voi transforma in cutite? Mai precis merita?) Nu stiu daca otelul e ceva de calitate, sau e strict de panoplie, nu ma pricep. |
#2910
Posted 28 October 2017 - 12:45
Am luat o chinezarie de satar ca sa il folosesc pe post de topor(am si toporel de bucatarie dar e cam ingust) cu 20 de lei ca sa mai tai cate o coasta,cate o coloana...dar e al naibii de moale in gura
Si m-am gandit sa-i calesc putin gura Am zis sa incing niste carbuni si sa il bag cu jumate sau un sfert de lama in ei pana se inroseste si sa il racesc dupa in ulei de motor folosit(aici sunt putin indecis daca sa fie ulei curat din bidon sau folosit) Edited by I2O, 28 October 2017 - 12:50. |
#2911
Posted 28 October 2017 - 13:09
Te complici...
E un otel prost daca il calesti o sa devina casant... |
#2912
Posted 28 October 2017 - 13:14
N-am făcut niciodată așa ceva, dar ceva îmi zice că va fi mai rău.
Cândva am scris aici că am căutat mult un satâr sănătos și că am stricat destule până l-am găsit. |
#2913
Posted 28 October 2017 - 13:22
richelieu, on 25 octombrie 2017 - 12:08, said:
Am spada asta, pe care nu o (mai) folosesc la nimic. Mi-o poate careva dintre voi transforma in cutite? Mai precis merita?) Nu stiu daca otelul e ceva de calitate, sau e strict de panoplie, nu ma pricep. http://www.aceros-de...a-cruzados-3522 |
|
#2914
Posted 28 October 2017 - 13:32
Pai din cate am inteles cam asta e procedeul in mare...dupa care il mai incalzesti la vreo 200-300 de grade pentru revenire
Si asa mare pierdere nu e....20 de lei Edited by I2O, 28 October 2017 - 13:33. |
#2915
Posted 28 October 2017 - 13:34
Corect! Dacă ai posibilitatea, poți încerca. E distractiv oricum.
|
#2916
Posted 28 October 2017 - 13:47
uleiul n-are importanta din care e. din cate stiu, la calire, otelul ia ceva carbon din ulei si se durifica mai tare la suprafata. in plus uleiul ii scade temperatura ceva mai lent decat apa.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users