Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dade, dade

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...
 Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 

Mexic

- - - - -
  • Please log in to reply
989 replies to this topic

#901
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Apropos de acapulco. Se pare ca un cartel ce face legea acolo, la barradora, a intrat pe riviera maya si se bate cu zetas.
Ast, pe langa razboiul deja existent unde new generation from jalisco vroia sa'si faca intrarea pe "piata".
E scapa cine poate acolo. Sunt curios cum o sa evolueze in cativa ani

#902
rottweiler2007

rottweiler2007

    iubirea-i mare

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,881
  • Înscris: 13.12.2007
eu urmăresc foarte atent tot ce se întîmplă în Acapulco
zilnic sînt unii împușcați sau decapitați sau tranșați
dar sînt răfuieli între bandele de traficanți

niciun turist rănit sau mort

pe costera miguel aleman nu s-a întîmplat nimic, toți morții de prin poze sînt în favele sau prin satele din împrejurimile orașului

eram în Acapulco acum vreo cîțiva ani și într-o dimineață au găsit aranjate frumos pe treptele unui mall, 35 de căpățîni Posted Image

#903
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Se rafuiesc intre ei, dar ca turist ma ingrijoreaza f mult.
Cand a explodat bomba pe ferry, din ceea ce stiu niciun narcos nu a aavut de suferit. In schimb, aproape 30 de persoane, majoritatea turisti au fost raniti.
Peste 10 in stare grava. A fost f aproape sa fie o mare tragedie acolo

#904
blotunga

blotunga

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,186
  • Înscris: 09.04.2008
Doi prieteni recent au fost în Playa del Carmen și a fost super chill. Deci stați calmi. Eu am fost în 2013, stat la un prieten (deci plimbat prin oraș pe jos) și era super ok. Într-o lună n-am auzit un foc de armă. Era plin de checkpointuri miltare care te mai opreau, mai ales dacă ieșeai din district/stat. Am mers până la San Cristobal cu mașina și foarte liniștit peste tot.

#905
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Doar ieri ce 4 persoane aflat pe skyjet in mare, au tras focuri de arma in directia plajei, asupra uno vanzatori, in dreptul hotelului riu in cancun. Plaja e cam aglomerata acolo.
Tocma ce avusera cateva saptamani de liniste.
Maine plec.

In 2013 era alta treaba. Avem un val de violenta in ultimul an.

#906
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
fost si intors. 20-30km S de cancun.

ma uit pe net si vad ca peste tot se da un grad de ocupare mare, de nemaintalnit. parerea mea e ca e pustiu fata de alti ani.
unde am fost, desi se practica towel game in veselie, multe (peste jumatate, poate aproape 3/4) din sezlonguri ramase libere. putini oameni in piscina. isi pun oamenii lucruri pe sezlonguri in cate 2-3 locuri sa le rezerve in functie de cum bate soarele dimineata/dupaamiaza la plaja, la piscina etc. dar cand te uiti in jur, mereu, am vazut f putine persoane. a fost ok, am stat singur in piscina.
multe alge la sud de cancun (0.5m+ grosime la mal). le aduna, dar e cooperativa munca in zadar. am prins vreo 2-3 zile fara, apa clara, turcoaz, misto, undeva pe la mijlocul vacantei, dar in rest, alge cat cuprinde.  
mi'am scos un pic nasul afara din resort (taxi si collectivo), dar nimic deosebit.
securitate mult mai mare decat in trecut, cel putin la hotel. trecut prin vreo 2 filtre sa ies din resort. inainte era o cascarabeta si o bariera si atat. acum o prima bariera cand am  ajuns in zona (nu, nu era in playacar), apoi o alta bariera pusa chiar in buza hotelului la 20m de lobby.

nu a fost nimic bau bau sau sa ma sperie, nici atmosfera tensionata, dar in mod clar nu e nici cum era o data, atmosfera aceea de de doare la basca. vezi ca e mult mai riguros, mult mai atenti la detalii ce tin de securitate etc.

#907
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,494
  • Înscris: 19.04.2009
A fost cineva recent?
Ma interesează la Imigrări care ii procedura. Din câte am auzit sunt putin ciufuți
Am bilet dus întors (3 luni) și o sa fac cazare pe prima săptămâna. Ce întrebări mai pun? Trebuie sa fac un intinerariu de 3 luni? Pentru ca eu o sa ma limitez la Quintana Roo, Campeche și Yucatán :/

#908
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Daca aterizezi in cancun, nu,s probleme. Treci ca prin branza. Arunca o privire pe net si vezi ce trafic e pe aeroportul ala. Habar n,am ce numere sunt. Dar nu cred ca,s mici. 95% din trafic cred ca,s turisti.
Intrebari? Pe mine nu m,au intrebat nicjodata nimic, dar am avut pe cineva din familie, chair acum cateva luni, de au pus cateva intrebari. Din astea obisnuite. Unde, cat etc?
Pune adresa de cazare pe formele de emigrare de ti le da in avion.

#909
BlackS0ull

BlackS0ull

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 266
  • Înscris: 18.07.2005

View PostLex404, on 06 august 2018 - 12:01, said:

A fost cineva recent?
Ma interesează la Imigrări care ii procedura. Din câte am auzit sunt putin ciufuți
Am bilet dus ĂŽntors (3 luni) și o sa fac cazare pe prima săptămâna. Ce ĂŽntrebări mai pun? Trebuie sa fac un intinerariu de 3 luni? Pentru ca eu o sa ma limitez la Quintana Roo, Campeche și YucatĂĄn :/

M-am intors eu acum 1 saptamana din Cancun, a fost OK intrarea/iesirea in Mexic. (veneam din Cuba, dar nu cred ca asta are importanta). M-a intrebat tanti aia unde stam in Mexic si cate zile si aia a fost. I-am aratat printat biletul de intoarcere acasa cum s-ar zice si ne-a dat drumu.

Pe de alta parte dupa ce ne-am ridicat bagajele am mai trecut printr-un filtru de securitate si acolo a fost haios, ca ne-a intrebat un nene, daca avem mancare in vreun bagaj. Parea disperat, probabil ii era foame or something.

Edited by BlackS0ull, 07 August 2018 - 14:59.


#910
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,494
  • Înscris: 19.04.2009
Nu ai voie sa imporți produse animale mai nici unde :)) asta știam.

Ai avut cazările pe toată perioada? Eu am făcut acum doar primele 5 zile. Am găsit ceva drăguț in downtown Cancun aproape de ADO (și numai bine ca și așa ajung seara târziu). Restul m-aș orienta la fata locului, nu prea îmi place sa fac multe in avans. Plus ca s-ar putea, de fapt, sa închiriez pe 3 luni.

Normal avem voie sa stam 6 luni. Eu am dus-întors luat la airfrance pentru 3 luni in total. Doar ca nu vreau sa fac toate cazările in avans (plus ca s-ar putea sa ajung și prin alte zone, poate și Cuba). O sa fac un intinerariu

#911
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
ce e mai atipic oarecum, la iesire, ai de apasat pe butonul cu orga de lumini. apare verde, treci, iese rosu, trage pe drapta si iti desface bagajele. ce e iarasi naspa, e ca daca esti cu familia (vorbim de sotie, adulti, nu de copii), fiecare trebuie sa apese pe buton. deci, la o adica daca alalaltu e ghinionist, tot va trebui sa stai si sa astepti. e mai mult deranju, sa bagi toate boarjele in geamantan.

iarasi, daca sunteti fumatori, verificati cu grija cantitatea de tigari ce o puteti introduce in mexic. va arde rau de tot la suprataxe si de e si nedeclarat, ca arde si mai rau. cica fac urat de tot in ultima vreme la numarul de tigari. la genul nu inchid ochii la un cartus extra, il platiti de va iese pe nas.

lex, eu tot am scris de bau bau pe acest topic, ai mare grija. citeam mai ieri, mai anecdotic sau nu, in ultimii 2 ani a scazut criminialitatea cu 9o% in los cabos si a crescut cu 2000% in cancun.

eu am fost acum 3-4 luni si ma gandeam sa mai dau o tura prin iarna, ca vad ca au mai scazut preturile. nu sunt chiar novice in materie de mexic, am fost de multe ori, cunosc un pic zic eu. ia in serios toate alertele de calatorie, mai ales daca ai de gand sa mergi asa mai free.
e zona de turism masiv, sunt specializati in a jupui turistii (ceea ce nu e un lucru neaparat rau atata vreme cat esti multumit de ce primesti), dar tocmai, ca asta atrage si alte specimene. eu am fost urmarit pe strada, a trebuit sa ma bag la dos si sa astept sa se sparga gasca de ... de zambareti. m'au luat la ochi cand am schimbat niste bani. ziua in amiaza mare pe bulevard turistic. ca idee. pentru cateva sute de dolari/euro astia te fac pe loc cu buzunare extra.

acum cativa ani de zile era alta treaba.
ma tot uitam sa vad sa inchiriez ceva, sa stau acolo intr'o vila, condo etc. litoralul e mare etc. dar sa spunem ca vrei intr'un oras, playa del carmen. si cum mai toat plaja e prinsa de hoteluri si ce e direct pe plaja e prohibitiv, ma uitam sa iau ceva la 100m de plaja. pleci din casa in slipi, traversezi strada si dai in plaja.
amu, ce faci? te duci si'ti cumperi bauturile de la bar, mananci de la carciuma respectiva etc si asa ai si moca sezlong, nu te doare capul sa cari bere dupa tine si sa vezi unde stai. tot urmand chestia asta, urmaream review-uri de baruri pe plaja, unde e misto etc, ca sa inchiriez in zona. cautand asta, am observat ca mai toate barurile de pe plaja si'au schimbat proprietarii in ultimile 6-12 luni. vorbim de oameni ce tineau baruri de 10-20 de ani, erau deja cunoscuti etc. acum, fiecare are un exit plan si se retrage, dar de regula americanul, canadianul (ca astia tineau barurile), se retrag in mexic, nu se retrag din mexic. si nu toti odata ca un facut, in mai putin de un an s'au decis sa vanda si sa se retraga.
asta ca tema de gandire. ai grija pe acolo. fara flash si cat mai multa precautie.

daca ajungi in zona si stai atata vreme, trage o fuga neaparat in cuba, havana. o sa'ti placa.
eu vreau sa mai ajung acolo, dar nu pot calatori deocamdata in cuba (chestii personale, nu legale), probabil in cativa ani voi reusi sa mai ajung.

#912
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,494
  • Înscris: 19.04.2009
Mersi :)
Nu stiu sigur daca Cancun/ QROO sau Merida. Ori undeva pe coasta din Cancun pana in Chetumal (undeva unde nu ii plin de americani). Poate chiar si Campeche, am auzit ca ar fi ok. Mai la vest nu ma duc.

Ideea e ca ma duc sa... invat spaniola. Si cateva excursii prin jur.

Si Cuba/ Havana as vrea o saptamana, poate chiar de ziua mea (gen 28 Sep - 8 Oct), sunt zboruri aproape ieftine din Cancun :)

#913
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
cu cat mai la sud, cu atat mai bine. sari peste cancun, stai doar cat e necesar legat de transport. mergi spre sud, tulum, akumal etc. eu nu am ajuns pana la chetumal. daca ajungi pana acolo... cred ca e musai sa treci si in belize cateva zile.
ce m'am aventurat inauntru, dar nu am stat, ca am avut timp limitat. dar probabil interesant sa petreci 1-2 nopti, sunt oraselele lor coloniale, gen valladolid. porcus americanus turisticus nu prea calca pe acolo.
havana, o saptamana cred ca e suficient. dar neaparat sa mergi. nu stiu ce varsta ai, dar mie mi'a amintit de copilarie, a fost o intoarcere in timp. si sistemul in sine, dar mai ales atmosfera, aerul imbacsit, lumea, camioanele etc. parca era bucurestiul nostru de pe vremuri pe alocuri.

#914
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,494
  • Înscris: 19.04.2009
25 am :harhar:

In prima luna vreau sa fac Cancun-Valladolid-Merida apoi poate campeche.
Restul timpului "stabilit", probabil mai jos de Tulum.

Acum in Cancun sunt si avantaje, in special la preturile chiriilor. Mai diversificat. Si despre Chetumal am citit lucruri foarte bune (si ca preturi, si atmosfera), mai era un roman pe acolo.

Surprinzator, sunt ceva romani in Mexic :)

#915
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
era cineva chiar aici pe forum stabilit in merida daca nu ma insel. imi scapa userul...

#916
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,494
  • Înscris: 19.04.2009

View Postargentum, on 07 august 2018 - 18:10, said:



Mai am o intrebare ca vad ca esti Zen in zona :D

Ai facut FMM in avion sau online?
https://www.inm.gob..../solicitud.html

Din cate am auzit primesti formularul si in avion. Dar se poate face si online. Care-s avantajele, in afara de faptul ca tre sa scriu pe masuta aia mica din avion?
Si sper ca primesc, ca zbor cu CoPa din Panama si nu stiu ce relatii au astia de fel...

#917
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Eu nu am facut online, stiu ca se poate mai nou. Parca ca 30 de zile inainte
De regul primesc avion si acolo completez.
Daca nu iti da, faci cat stai la coada. Ca sunt 90% sanse sa pierzi ceva timp la coada. Au si acolo formulare si masute.
Pe vremuri erau doua hartzoage de facut, acum au redus doar la asta

Sunt cateva randuri de completat, nu,i mare lucru. Il fac in avion, mai trece timpul

Daca faci online, sa fi sigur ca esti pe siteul oficial. De iti cer vreo taxa, inseamna ca esti pe un site de intermediari tepari. Stiu ca am citit de qsta anul trecut.
Era cineva f happy. Am platit 15euro si ei au avut grija de tot. Eu nu am avut decat sa completez cateva date si sa dau foto dupa pasaport. Lol

#918
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,494
  • Înscris: 19.04.2009
Atunci o completez in avion. Am văzut ca nu îmi încape adresa primului hotel in câmpul lor online. Nici măcar adresa mea.

Apropo. Am 4 nopți cazare făcută in Cancun și 3 in Valladolid. După nu știu.
Is ok ăști- doar cu atât in condițiile in care eu stau in total 3 luni?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate