Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Diferente diferentiale

Finala Eurovision 2024

De ce nu protestati?

Etanșare intre cada perete b...
 Backu-up box Fronius ?

Router de la Digi nu face fata la...

Magnolii

Achizitie LG OLED evo 55C31LA - e...
 Aplicatii PV Huawei Sun

Istoric deplasari - GPS

Surub autoforant-metric mixt

Lipsa semnal - strategie de marke...
 One week meal plan - Pachet

Apometru defect?

Nelamurire legalitate TVA casa noua

Huawei P20 Lite, ecran negru la a...
 

Fructe de mare

- - - - -
  • Please log in to reply
23 replies to this topic

#1
tcmd

tcmd

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 136
  • Înscris: 17.08.2008
Am vrut sa incerc ceva inedit la restaurant.Am comandat salata de fructe de mare compusa din mai multe tipuri de moluste, dar ce dezamagire..........nu avea niciun gust!Parca as fi mancat o bucata de talpa de cizma!!!
Oare asa sunt toate fructele de mare?Exista o anumita specie mai gustoasa?Se prepara intr-un anumit fel pt a avea o savoare deosebita?Astept sugestii!Nu vreau sa capitulez la prima experienta de acest gen!

#2
kayman

kayman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,009
  • Înscris: 22.01.2008
fructele de mare sunt gustoase daca sunt proaspete. ce ai mancat tu erau probabil chestii din conserve sau congelate. daca vrei calitate fara compromisuri, iti recomand restaurantul Mesogios. sau du-te la Carrefour in weekend si cumpara ce gasesti (proaspat) pe acolo.

#3
adybmw

adybmw

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,288
  • Înscris: 22.03.2007
La Metro gasesti mai proaspete!
Sunt si unele congelate foarte bune,nu mai stiu denumirea,care se prepara cu usturoi si ulei de masline,in stil mediteranean.
Repet,cine vrea peste si specialitati marine,Metro Baneasa e cel mai indicat.

#4
adrianatoma

adrianatoma

    matz matz

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,302
  • Înscris: 08.01.2008
Fructele de mare sunt foarte buuuune! eu am mancat doar pe afara, dar sunt minunate, sunt preferatele mele!
scoici, creveti, calamar, sepie :inlove: (sepia e extraordinara)! fructele de mare sunt bune fripte sau pregatite cu orez, gen paella. in salata nici eu nu ma omor dupa ele.
sa nu uit: incearca si caracatita si mai ales sepia!!!!

#5
d4m4g3

d4m4g3

    The best or nothing.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,758
  • Înscris: 23.05.2013

 adrianatoma, on Nov 26 2008, 23:42, said:

Exact! Si eu am mancat in afara, preparate in multe feluri, o groaza de chestii de genul. Toate sunt bune! Crevetii, scoicile (cele mari si negre, cele mici si albe, toate), sepia, calamarul, caracatita (asta doar am gustat odata, nu prea m-a atras cine stie ce :P )... toate daca sunt pregatite asa cum trebuie si sunt proaspete sunt super!
Si mie imi era dor de creveti, si am mancat de aici, nu mai stiu cum erau, dar nu erau deloc buni in comparatie cu ce am mancat in afara, unde fructele de mare sunt la ele acasa. :)

#6
rebel78

rebel78

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 467
  • Înscris: 12.06.2008
ceva retete bune, nu da nimeni?  :naughty:

degeaba cumpar, daca nu am nici cea mai vaga idee sa le prepar... :notangel:

#7
abancor

abancor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,092
  • Înscris: 07.07.2006
Unele nu prea au gust, tocmai de aia se servesc cu sosuri sau in combinatii cu altceva, gen orez. Altele au gust bun, cum ar fi crevetii - carne dulce.

Am patit si eu la un restaurant de la noi sa imi aduca salata de fructe de mare, in care fructele de mare erau de fapt surimi, si inca calde, ca aia le fiersesera, sa le prepare!!!

#8
adybmw

adybmw

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,288
  • Înscris: 22.03.2007
Mod de preparare:
Se ia 1 kg(sau 500 gr) fructe de mare Sea Bell(restul sunt naspa,am probat pe stomacul meu!) si se spala in apa rece,se pun la fiert 5 min sau cat vrea fiecare.Se scurg si se condimenteaza dupa gust si se prajesc(sau in abur) in unt 5 min.Se adauga lamaie,usturoiul zdrobit,piper,patrunjel tocat si sare(cine doreste).Eventual se stropesc cu putin vin alb daca se adauga in paste.
Reteta e scrisa pe ambalaj,succes!

#9
criss_65

criss_65

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,349
  • Înscris: 07.05.2007
uite o rețetă foarte bună de  Spaghete cu fructe de mare:

Spaghetele se pun la fiert cu sare.
Separat într-o tigaie cu teflon pui 3-4 căței de usturoi tăiați mărunt cu 1 ardei iute tot tăiat mărunt și îi pui pe foc cu o bucățică de unt și un pic de ulei de măsline. Le călești un pic (maxim 1 minut) și apoi adaugi fructele de mare (scoici, creveți, caracatița, șrimpi, surimi etc. orice fel de fructe de mare  în stare proaspătă sau dezghețată). Îi  călești cam 5 minute și apoi adaugi cam 75-100 ml de vin alb și îi mai lași pe foc maxim 3 minute. Stingi focul și apoi adaugi un pic de usturoi cu apă și cu sare (eu fac un castronaș mic și pun cam jumătate din el). Ai scos spaghetele din apă, le pui peste fructele de mare și amesteci totul. Pe urmă le porționezi în farfurie, le pui usturoiul rămas și cașcaval ras pe deasupra. Sunt delicioase!
PS: cantitățile eu le pun cam după ochi (oricum cel puțin 300 g de fructe de mare folosesc pt 3 porții de spaghete)

Alte rețete cu fructe de mare:
Scoici cu orez și cu ciuperci:

Iei scoicile, le speli bine și le pui la fiert f puțin (maxim 2 minute!). Le scoți, le scurgi și le dai prin ou și făină/pesmet ca la șnițel. Le prăjești în tigaie în unt. Separat prepari orezul: 250 g orez basmati (este f important orezul să fie basmati pt că acest orez nu se lipește bob cu bob și astfel nu iese "pilaf"!) îl fierbi 8 minute în apă cu sare. Îl iei de pe foc (acum el nu mai are apă) și îl pui în tigaia unde ai prăjit scoicile. Tot aici adaugi ciupercile și împreună cu piper, sare după gust, ardei iute tocat și călești cam 5-7 minute totul. Când este gata orezul îl porționezi, îl pui în farfurie și pe deasupra pui scoicile.

Orice fel de fructă de mare dacă o gătești în unt sau unt cu ulei de măsline iese f bună. Cu unt are gustul cel mai bun. Niciodată fructele de mare nu se fierb mult (maxim 2-3 minute) pt că altfel au gust de cauciuc, sunt fade și tari. Șrimpii îi poți frige în tigaie cu teflon cu foarte puțin unt (doar să ungi tigaia) și apoi îi poți mânca cu usturoi, maioneză cu usturoi, iaurt cu usturoi depinde ce îți place ție. Calamarul inele este f bun (se gasește gata pregătit dat prin pesmet) îl degheți și îl prăjești în unt. Se mănâncă cu lămâie pt că e mai sățios (și sepia la fel se mănâncă cu lămâie multă). Batoanele de surimi le dezgheți și le dai prin ou și făină/pesmet ca la șnițel și ies f bune. Se mănâncă cu garnitură de orez.


Salată de surimi:

Este f ușoară și simplă:

1 pachet de surimi îl dezgheți, îl tai bucățele cam de 2 cm și îl fierbi 2 minute. Scoți din apă surimi  și îi lași la răcit. Pui la fiert 1 pungă de amestec mexican (450 g). După ce au fiert urmează să  amesteci cu maioneză surimi, legumele mexicane fierte, câteva foi de salată verde, 1 cutie ton mărunțit și 150 g pește afumat. După gust adaugi sare și piper. Poți mânca salata ca o garniutură la orice vrei tu sau făcută sandwich (în Spania eu am mâncat sandwich-uri cu această salată sub formă de tringhi, erau tare aspectuoase și deosebit de bune).


O zi bună în continuare,


PS: Îmi pare tare rău dar n-am nici o poză cu aceste rețete, dar vă asigur că sunt f bune

Edited by criss_65, 27 November 2008 - 16:53.


#10
floraur

floraur

    pitic insignifiant

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,286
  • Înscris: 22.07.2005

 criss_65, on Nov 27 2008, 16:49, said:

uite o rețetă foarte bună de  Spaghete cu fructe de mare:

Am mancat la San Marino din astea si nu prea mi-au placut. In aceeasi zi am mancat tot acolo si cea mai buna lasagna din viata mea. Cred ca mai tine si de gusturi...
Am mancat in Galati la Tratoria Alfredo "Antipasti con frutti di mare" si vreau sa va spun ca a fost extraordinar. Se poate gasi si la noi ceva misto, dar cred ca este foarte greu sa faci rost de ceva proaspat in fiecare zi.

#11
cccbbb_2

cccbbb_2

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 213
  • Înscris: 17.06.2007
sepie umpluta cu branza telemea(feta) si sunca taiata bucatele ,pregatita la gratar (in grecia ,un restaurant pe langa sunio) . kalamari (y)gemisti parca-i zicea . foarte buna , printre favoritele mele ! nu pare sa fie greu de preparat .

#12
thalia

thalia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,934
  • Înscris: 07.11.2007
Creveti la tigaie:
Se ia juma de kil de creveti (d'aia portocalii de stau pe gheata) se spala bine si se arunca intr-o tigaie mai mare gen wok in cateva linguri de ulei de masline. Se prajesc cam 2 minute, se adauga sare, piper,vreo 3 catei de usturoi babani zdrobiti si un praf de ierburi de provence. In afara aveam ceva ierburi pentru peste sau fructe de mare, aici merg si ierburile astea.
Usturoiul zdrobit se pune ultimul si tre numa sa simta flacara, nu tb sa fie prajit. La fel si crevetii.
Se servesc cu paine prajita, crevetii inmuiati in sosul ala cu usturoi (vedeti ca o sa iasa bataie pe sos). Sunt deliciosi, concluzia asta am tras-o de la prieteni care nu vroiau sa vada crevetii. Apoi s-au invatat :P

Stridii marinate
Se cumpara 1 kg de stridii (scoicile alea cu capac negru), se spala bine bine in multe ape sa nu ramana nisip :nonobad: , apoi se incearca cate una cu un cutit, pur si simplu se bate usor pe carapace. Daca e vie se va inchide de tot, daca nu la cos. E cam de bibilit, dar e mai bine asa, ca-s tare pacatoase daca is stricate.
Se pune intr-o cocota mare doua linguri de ulei si se toaca o ceapa rosie sau un fir de praz. Numa cand s-a aurit se toarna un pahar mare de vin alb, apoi scoicile scurse si se pune capacul. Sunt gata cand sunt toate deschise. Se arunca la sfarsit doi catei de usturoi zdrobiti(optional, dupa gust) si obligatoriu patrunjel tocat. Se servesc cu cartofi prajiti, musai!
Pofta buna!

#13
un huligan

un huligan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,072
  • Înscris: 11.09.2006
[Stridii marinate
Se cumpara 1 kg de stridii (scoicile alea cu capac negru), se spala bine bine in multe ape sa nu ramana nisip :nonobad: , apoi se incearca cate una cu un cutit, pur si simplu se bate usor pe carapace. Daca e vie se va inchide de tot, daca nu la cos. E cam de bibilit, dar e mai bine asa, ca-s tare pacatoase daca is stricate.
Se pune intr-o cocota mare doua linguri de ulei si se toaca o ceapa rosie sau un fir de praz. Numa cand s-a aurit se toarna un pahar mare de vin alb, apoi scoicile scurse si se pune capacul. Sunt gata cand sunt toate deschise. Se arunca la sfarsit doi catei de usturoi zdrobiti(optional, dupa gust) si obligatoriu patrunjel tocat. Se servesc cu cartofi prajiti, musai!
Pofta buna!
[/quote]

In nici un caz sa nu fierbi stridiile. Cu midiile mai merge  :naughty:

#14
rox

rox

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 6,348
  • Înscris: 28.11.2004

 adybmw, on Nov 27 2008, 14:03, said:

Mod de preparare:
Se ia 1 kg(sau 500 gr) fructe de mare Sea Bell(restul sunt naspa,am probat pe stomacul meu!) si se spala in apa rece,se pun la fiert 5 min sau cat vrea fiecare.Se scurg si se condimenteaza dupa gust si se prajesc(sau in abur) in unt 5 min.Se adauga lamaie,usturoiul zdrobit,piper,patrunjel tocat si sare(cine doreste).Eventual se stropesc cu putin vin alb daca se adauga in paste.
Reteta e scrisa pe ambalaj,succes!
Tocmai ma uit la o punga de Sea Bell ( pina acu' n-am mincat d-astea, ce-o iesi o iesi) de 250 g. Nu scrie ce contine contine amestecul (?!?)si nici valoarea energetica si scrie undeva in colt dreapta pe spate " glazura 10-20%" . Ce glazura? Ce inseamna :huh: ?

#15
charme

charme

    the same

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,432
  • Înscris: 14.09.2008

 thalia, on Dec 19 2008, 12:38, said:

Se pune intr-o cocota mare

intr-o ceeee???  :w00t:

#16
destrug

destrug

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,370
  • Înscris: 03.08.2004

 rox, on Dec 30 2008, 13:18, said:

Tocmai ma uit la o punga de Sea Bell ( pina acu' n-am mincat d-astea, ce-o iesi o iesi) de 250 g. Nu scrie ce contine contine amestecul (?!?)si nici valoarea energetica si scrie undeva in colt dreapta pe spate " glazura 10-20%" . Ce glazura? Ce inseamna :huh: ?
Adica 10-20% gheata!

#17
rox

rox

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 6,348
  • Înscris: 28.11.2004
aha, adica din 250 g sunt 200 g de fructe de mare. tx for the info
le-am facut, au fost bune, da' alea pe care le faceam inainte parca aveau mai putina chestie d-aia roz-tuburi si mai multe caracatite micute :P in rest, crevetii si scoicile au fost ok

#18
FolderBulk

FolderBulk

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 765
  • Înscris: 19.08.2007

 adybmw, on Nov 27 2008, 14:03, said:

Mod de preparare:
Se ia 1 kg(sau 500 gr) fructe de mare Sea Bell(restul sunt naspa,am probat pe stomacul meu!) si se spala in apa rece,se pun la fiert 5 min sau cat vrea fiecare.Se scurg si se condimenteaza dupa gust si se prajesc(sau in abur) in unt 5 min.Se adauga lamaie,usturoiul zdrobit,piper,patrunjel tocat si sare(cine doreste).Eventual se stropesc cu putin vin alb daca se adauga in paste.
Reteta e scrisa pe ambalaj,succes!
Toate bune si frumoase . Dar nu inteleg daca in prealabil trebuiesc decongelate sau nu . LE spal in apa rece asa cum sunt ele inghetate?

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate