Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Meniu Craciun
Last Updated: Dec 16 2008 21:30, Started by
irene6
, Nov 05 2008 10:50
·
0
#1
Posted 05 November 2008 - 10:50
Sotului meu nu ii place ciorba de perisoare,ce alte idei imi dati pentru masa de Craciun?Ce altceva deosebit mai pregatiti?
|
#2
Posted 05 November 2008 - 11:00
Habar n-aveam ca ciorba de perisoare e specifica mesei de Craciun (de altfel, eu nu-mi aduc aminte sa fi mancat vreodata ciorba de orice fel de Craciun).
Daca tii neaparat la ciorba, exista multe variante, "de sezon" sau nu : de potroace, de fasole cu afumatura, de pui a la grecque, de vacuta, de legume etc. |
#3
Posted 05 November 2008 - 11:12
Mama si soacra mea gatesc in fiecare an ciorba de perisoare de Craciun,eu as dori sa fac altceva mai deosebit cu care sa il impresionez.
|
#4
Posted 05 November 2008 - 11:41
Cat de deosebit ? Mancaruri exotice sau traditionale, dar mai elaborate ? Ciorba, aperitiv, fel principal ? Da ceva detalii ca sa iti dau sugestii potrivite. La noi de Craciun se mananca traditional : toba-lebar-caltabosi, salata de cruditati, salata de sfecla rosie cu hrean, ciuperci, muraturi, sarmale, friptura la cuptor (porc si pui sau curcan), cozonac,prajituri.
|
#5
Posted 05 November 2008 - 12:14
La noi lucrurile pentru Masa de Craciun stau in felul urmator:
Aperitive: Toba + lebar + caltabosi; Mezeluri + masline, cascaval. Ciorba de purcel. Sarmalute in foi de varza. Mix grill din pulpa de porc, muschiulet, carnati de porc proaspeti. Desert: cozonac de casa si cornulete + fructe. |
#6
Posted 05 November 2008 - 12:24
Moaca, on Nov 5 2008, 11:41, said: Cat de deosebit ? Mancaruri exotice sau traditionale, dar mai elaborate ? Ciorba, aperitiv, fel principal ? Da ceva detalii ca sa iti dau sugestii potrivite. La noi de Craciun se mananca traditional : toba-lebar-caltabosi, salata de cruditati, salata de sfecla rosie cu hrean, ciuperci, muraturi, sarmale, friptura la cuptor (porc si pui sau curcan), cozonac,prajituri. Aperitive,ciorba,felul 2? |
#7
Posted 05 November 2008 - 12:25
De toate , ca sa ajungeti sigur la Urgenta.
In toate tarile se exagereaza asa cu meniul ? |
#8
Posted 05 November 2008 - 13:08
irene6, on Nov 5 2008, 10:24, said: Traditionale,dar fara caltabosi,toba... Aperitive,ciorba,felul 2? Crăciun fără caltaboși și tobă? Păi nu mănânc tot restul anului asemenea preparate pregătite în casă. Ca sugestie aș spune că poți ține cont de faptul că de Anul Nou nu poți mânca păsăret scurmător și atunci poți renunța la ciorba de perișoare de Crăciun. Oricum ar fi și prea multă tocătură. Tradiția spune că porcu e baza de Crăciun, dar nu e tocmai sănătos și cade greu la stomac. Așa că merge poate o supă, un drob de pasăre, ceva sarmale și minunata tochitură cu carne proaspătă, cârnați proaspeți, caltaboși, mămăligă și ceva murături asortate. Pentru tochitura asta noi renunțăm la orice ciorbă. |
#9
Posted 05 November 2008 - 14:17
Merge foarte bine si o piftie, pe linga ce s-a insirat pina acu.
Ca ciorba, daca nu ii place aia de perisoare (de fapt pesemne nu ii plac perisoarele, ca in rest e un bors cu legume), fa-i o ciorba cu afumaturi de porc. |
#10
Posted 05 November 2008 - 14:52
imblanzitoruldelei, on Nov 5 2008, 12:25, said: De toate , ca sa ajungeti sigur la Urgenta. In toate tarile se exagereaza asa cu meniul ? Edit: nici eu nu inteleg rostu' a zeci de feluri de mancare, toate pe baza de carne. Edited by s3ction31, 05 November 2008 - 14:55. |
|
#12
Posted 05 November 2008 - 17:20
#13
Posted 05 November 2008 - 21:01
La noi de Craciun este urmatorul meniu, cu mici modificari neglijabile de la an la an:
Aperitive: toate alea de porc(toba, lebar, carnati etc), ceva salate(de boeuf, de vinete, de peste, ciuperci cu maioneza etc), racituri Ciorba/supa: nu se face nimic special pt Craciun, noua ne place doar supa de pui cu taietei/galuste asa ca si de Craciun tot din aia mancam :rolleyes: Felu 2: friptura de curcan+ cartofi piure/natur pt pretentiosi si costite de porc cu carnati si mamaliguta pentru restu. Prajituri imblanzitoruldelei, on Nov 5 2008, 12:25, said: De toate , ca sa ajungeti sigur la Urgenta. In toate tarile se exagereaza asa cu meniul ? |
#14
Posted 06 November 2008 - 14:17
abancor, on Nov 5 2008, 12:17, said: Merge foarte bine si o piftie, pe linga ce s-a insirat pina acu. Ca ciorba, daca nu ii place aia de perisoare (de fapt pesemne nu ii plac perisoarele, ca in rest e un bors cu legume), fa-i o ciorba cu afumaturi de porc. Of, doamne, uitasem de piftie!!!! Neapărat, de Crăciun piftie. |
#16
Posted 10 November 2008 - 17:23
Ivanna, on Nov 5 2008, 21:01, said: La noi de Craciun este urmatorul meniu, cu mici modificari neglijabile de la an la an: Aperitive: toate alea de porc(toba, lebar, carnati etc), ceva salate(de boeuf, de vinete, de peste, ciuperci cu maioneza etc), racituri Ciorba/supa: nu se face nimic special pt Craciun, noua ne place doar supa de pui cu taietei/galuste asa ca si de Craciun tot din aia mancam :rolleyes: Felu 2: friptura de curcan+ cartofi piure/natur pt pretentiosi si costite de porc cu carnati si mamaliguta pentru restu. Prajituri Ce destept esti! :P ce treaba are diversitatea meniului cu ajunsu la urgenta? Aici nu se vorbeste de cantitatea care se mananca, da tu probabil ai interpretat prin prisma ta, probabil daca vezi o masa plina cu de toate nu te mai ridica omu de acolo numa cu pompierii :P De unde iei piept de curcan.Eu am vazut la Carrefour si nu mi-a placut cum arata,ma gandesc ca nu prea e sanatos refrigerat.Friptura de curcan e o idee buna,dar eu sunt incepatoare in ale gatitului.Am nevoie de modul de preparare,te rog. Edited by irene6, 10 November 2008 - 17:25. |
#17
Posted 10 November 2008 - 17:28
in kaufland. Altfel nu gasesti , banuiesc ca nici sa-l taie in fata ta nu ai vrea.
|
#18
Posted 10 November 2008 - 23:41
irene6, on Nov 10 2008, 17:23, said: De unde iei piept de curcan.Eu am vazut la Carrefour si nu mi-a placut cum arata,ma gandesc ca nu prea e sanatos refrigerat.Friptura de curcan e o idee buna,dar eu sunt incepatoare in ale gatitului.Am nevoie de modul de preparare,te rog. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users