Meniu Craciun
Last Updated: Dec 16 2008 21:30, Started by
irene6
, Nov 05 2008 10:50
·
0
#37
Posted 12 November 2008 - 19:04
ana-kiraly, on Nov 12 2008, 13:40, said: De Craciun , incerc sa gatesc in asa fel incat masa de sarbatoare sa fie cat mai colorata . De obicei aperitive pregatesc mai multe , de ex : oua umplute , salata de bof , chiftelute , rondele de ardei umpluti cu branza, vinete , rosii umplute si ton cu porumb si ceapa rosie . In felul acesta am asigurata si cina si micul dejun doua-trei zile. Supa de gaina cu galuste nu lipseste de pe masa de Craciun (cu zarzavaturi multe , din care pregatesc salata de bof). Felul doi este o friptura de porc si carnati de casa prajit, pireu si ardei copti. Lamaita si negresa ne place la toti asa ca nu lipsesc de la nici o sarbatoare. Pentru cei interesati pot sa descriu si modul de preparare (nu vreau sa plictisesc cu detalii neinteresante) Singura mare problema a mea este ca imi place sa gatesc si sa mananc bunataturi ceeace nu ma ajuta sa-mi mentin silueta :-)) Eu vreau retetele,poate ai si poze.Multmesc mult . |
#38
Posted 13 November 2008 - 10:25
s3ction31, on Nov 12 2008, 16:54, said: Eu fac "turte" (cred ca se fac numa-n zona Moldaviei): un soi de baclavale, numai ca foile de placinta se coc individual, inainte (dupa care se-nsiropeaza, se pune nuca si se lasa peste noapte). Mai face cineva? :P In functie de chef, mai fac un tort amandina, o prajitura cu foi de bezea sau un tort cu frisca si fructe (stiu torturile se fac de revelion, da' eu le fac mai mereu, ca prefer sa ornez un tort decat 10 prajituri :D ) imi plac mult prajiturile cu crema, asa ca spuneti cam ce prajituri cu crema faceti la astfel de ocazi? Ultima data cand am incercat sa fac prajituri (retete noi) , din trei retete , mi-a iesit doar una bine (si ca gust si ca aspect). |
#39
Posted 13 November 2008 - 10:36
Mai fac eclere. E o rețetă de aluat ușoară, mai greu cu umplutul și fasonatul.
|
#40
Posted 13 November 2008 - 10:39
Eu nu ma prea omor dupa prajituri, dar face soacra-mea una beton, cu doua feluri de crema : de ciocolata si nuca de cocos, si cu o glazura in doua culori pe deasupra. Daca nu uit, poate va scriu reteta deseara :)
|
#41
Posted 13 November 2008 - 10:41
#42
Posted 13 November 2008 - 10:43
#43
Posted 13 November 2008 - 10:50
#44
Posted 13 November 2008 - 11:15
amonra_71, on Nov 13 2008, 10:36, said: Mai fac eclere. E o rețetă de aluat ușoară, mai greu cu umplutul și fasonatul. Am incercat o data si nu mi-a iesit deloc coaja aia, poate numai sa cumpar coaja si sa fac crema :rolleyes: Eiii o sa astept prajitura aceea mistoaca, cashto... si cum mai e :lol: |
#45
Posted 13 November 2008 - 17:27
amonra_71, on Nov 13 2008, 10:36, said: Mai fac eclere. E o rețetă de aluat ușoară, mai greu cu umplutul și fasonatul. Ai pistol de ornat torturi? Dacă nu, ia-ți. Al meu are, pe lângă floricele și nebunii, o formă mai lungă și ascuțită (acum caut poze pe net, poate găsesc ceva concludent). Umplu pistolul cu cremă, forma aia o înfig în ecler și țac! îl umplu! Cu ornatul, chiar e și mai ușor. Ce glazură, nene? Borcanul cu nutella ținut în apă fierbinte. Iei cu o linguriță și spoiești eclerele... sau le îneci în nutella ca mine. :bigwhitegrin: Edited by CICI&Co, 13 November 2008 - 17:31. |
#46
Posted 13 November 2008 - 22:02
Si dup-aia te muti la sala cu totul. :)
Edited by sebulbus, 13 November 2008 - 22:15. |
|
#47
Posted 19 November 2008 - 14:58
rebel78, on Nov 12 2008, 09:56, said: ce prajituri faceti?! ca doar nu o sa mancam doar cozonac (mie nici nu prea imi place) Eu am o reteta de rulada in doua culori excelenta. Nu ai nevoie de cuptor ("se face la rece" ... daca pot sa spun asa) si nici nu dureaza mult prepararea ei. De cand o fac, toti care au gustat-o au zis ca e :thumbup: si n-au zis-o din politete . Daca te intereseaza, da un semn si am sa o postez. |
#48
Posted 19 November 2008 - 23:45
Klimt, on Nov 19 2008, 14:58, said: Eu am o reteta de rulada in doua culori excelenta. Nu ai nevoie de cuptor ("se face la rece" ... daca pot sa spun asa) si nici nu dureaza mult prepararea ei. De cand o fac, toti care au gustat-o au zis ca e :thumbup: si n-au zis-o din politete . Daca te intereseaza, da un semn si am sa o postez. Alte retete de carciun ,nu doar dulciuri? |
#49
Posted 20 November 2008 - 11:00
irene6, on Nov 19 2008, 23:45, said: Da,ma intereseaza,te rog sa o postezi. Rulada Compozitia 1: 600 grame biscuiti (daca gasesti, sunt mai buni cei cu cacao, daca nu, sunt buni si cei simpli); 50 grame unt (daca la unele prajituri untul poate fi inlocuit cu margarina, aici nu este cazul!); 200 ml lapte; 200 grame zahar pudra; 4 linguri cacao (daca se folosesc biscuiti simpli, se pune si cacao mai multa); esenta de rom. Compozitia 2: 150 grame nuca de cocos; 150 grame unt; 150 grame zahar pudra. Preparare: 1. - se amesteca zaharul cu untul; - biscuitii se dau prin masina de tocat, apoi se amesteca cu laptele, dupa care se pun: cacao, esenta si la sfarsit se adauga zaharul si untul deja amestecate; se obtine o pasta mai grosuta. 2. - se freaca untul pentru eliminarea apei (eu nu insist prea mult aici), apoi se adauga putin cate putin zaharul si nuca de cocos; “Montarea”: - pe o folie se presara cacao, se intinde compozitia 1, apoi se aseaza compozitia 2 pe mijlocul foii cu cacao, sub forma de sul si se ruleaza; se da la frigider pana se intareste putin pentru a pute fi taiata felii. irene6, La a doua rulada (cu siguranta o s-o faci :OK: ) o sa „ajustezi” ingredientele in functie de cum a iesit prima si ce cantitate vrei sa obtii. Quote Alte retete de carciun ,nu doar dulciuri? La capitolul asta nu ma pot lauda cu nimic special. Insa, daca iti place pestele si vrei sa diversifici meniul dominat, de regula, de produsele cu carne de porc, pot sa-ti dau o reteta (cighir - nu stiu daca chiar asa se numeste, dar asa mi s-a spus cand am mancat prima data- un amestec de peste cu orez fiert, verdeata, ceapa etc care se coace la cuptor). Edited by Klimt, 20 November 2008 - 11:01. |
#50
Posted 27 November 2008 - 10:34
Klimt, on Nov 20 2008, 11:00, said: Rulada Compozitia 1: 600 grame biscuiti (daca gasesti, sunt mai buni cei cu cacao, daca nu, sunt buni si cei simpli); 50 grame unt (daca la unele prajituri untul poate fi inlocuit cu margarina, aici nu este cazul!); 200 ml lapte; 200 grame zahar pudra; 4 linguri cacao (daca se folosesc biscuiti simpli, se pune si cacao mai multa); esenta de rom. Compozitia 2: 150 grame nuca de cocos; 150 grame unt; 150 grame zahar pudra. Preparare: 1. - se amesteca zaharul cu untul; - biscuitii se dau prin masina de tocat, apoi se amesteca cu laptele, dupa care se pun: cacao, esenta si la sfarsit se adauga zaharul si untul deja amestecate; se obtine o pasta mai grosuta. 2. - se freaca untul pentru eliminarea apei (eu nu insist prea mult aici), apoi se adauga putin cate putin zaharul si nuca de cocos; “Montarea”: - pe o folie se presara cacao, se intinde compozitia 1, apoi se aseaza compozitia 2 pe mijlocul foii cu cacao, sub forma de sul si se ruleaza; se da la frigider pana se intareste putin pentru a pute fi taiata felii. irene6, La a doua rulada (cu siguranta o s-o faci :OK: ) o sa „ajustezi” ingredientele in functie de cum a iesit prima si ce cantitate vrei sa obtii. La capitolul asta nu ma pot lauda cu nimic special. Insa, daca iti place pestele si vrei sa diversifici meniul dominat, de regula, de produsele cu carne de porc, pot sa-ti dau o reteta (cighir - nu stiu daca chiar asa se numeste, dar asa mi s-a spus cand am mancat prima data- un amestec de peste cu orez fiert, verdeata, ceapa etc care se coace la cuptor). merci :kisstogether: si suna bine si reteta cu peste, astept reteta :notangel: CICI&Co, on Nov 13 2008, 17:27, said: Ăăăăăăăh....să-ți spun cum fac eu și chiar nu-i greu. Ai pistol de ornat torturi? Dacă nu, ia-ți. Al meu are, pe lângă floricele și nebunii, o formă mai lungă și ascuțită (acum caut poze pe net, poate găsesc ceva concludent). Umplu pistolul cu cremă, forma aia o înfig în ecler și țac! îl umplu! Cu ornatul, chiar e și mai ușor. Ce glazură, nene? Borcanul cu nutella ținut în apă fierbinte. Iei cu o linguriță și spoiești eclerele... sau le îneci în nutella ca mine. :bigwhitegrin: |
#51
Posted 27 November 2008 - 10:36
|
#52
Posted 27 November 2008 - 11:11
#53
Posted 27 November 2008 - 11:36
Klimt, on Nov 27 2008, 11:11, said: Rebel78, Ti-am trimis un mesaj privat. CICI&Co, on Nov 27 2008, 10:36, said: Le fac eu, normal. Alea de cumpărat sunt tari și n-au niciun gust. Care e secretul lor? Sau reteta mea nu a fost buna? :confuzzled: Oricum, dupa acea experienta am rupt reteta si am aruncat-o (la cati nervi imi facusem...) :notangel: |
#54
Posted 27 November 2008 - 11:43
rebel78, on Nov 27 2008, 11:36, said: O singura data am incercat sa fac si eu si nu au vrut sa iasa deloc -_- Care e secretul lor? Sau reteta mea nu a fost buna? :confuzzled: Oricum, dupa acea experienta am rupt reteta si am aruncat-o (la cati nervi imi facusem...) :notangel: 100ml apă 120ml lapte 125 gr unt 1 lingură zahăr, un praf de sare 6 linguri făină 4 ouă Se pun pe foc apa, laptele, zahărul, sarea și untul. După ce dau în clocot și untul s-a topit, se oprește focul, se adaugă făina și se amestecă bine. Se lasă compoziția la răcit câteva minute și se înglobează ouăle, unul câte unul. Compoziția se pune în tavă cu pistolul, lingura, mâna ori ce vrei tu. :bigwhitegrin: Secretul constă în faptul că trebuie să fie foarte încins cuptorul, iar focul în primele minute (cca 5-7), să fie potrivit spre tare ca ele să se umfle, după care se reduce la minim, să se usuce cojile. Poate fac zilele astea, cu tot cu poze și îți arăt. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users