Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
sarea la sac

Volkswagen Jetta (Sfat / Pareri)

Recomandare caști pentru inot

imprimante Altex
 Cazier judiciar online

Banane

Robot pornire auto

vanzare auto PF catre PJ - la dis...
 Tensiune instabila generator Panzer

Identificare tip conector auto

Cronica carcotașilor vindea ...

eroare declaratie 100
 Dilema spalare masina iarna

Rovinieta - pot plati pana la ora...

Rack gantere

Tester ștergere eroare Renau...
 

Cum sa fac o retea wireless

- - - - -
  • Please log in to reply
2315 replies to this topic

#73
nat_bornkiller

nat_bornkiller

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 121
  • Înscris: 02.07.2004
am gasit de 12dbi la mondoplast.

http://www.mondoplas...up=&ud=&id=1895

Oare e ce am nevoie?

#74
cuculean

cuculean

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,499
  • Înscris: 20.06.2004
Cu o antena omni de genu ala, iar in celalalt capat cu o directionala am link de calitate la aproximativ 3 km.

#75
nat_bornkiller

nat_bornkiller

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 121
  • Înscris: 02.07.2004
ok. zici sa-mi iau din aia? 3 km e mai mult decat suficient. poate prea mult. oricum, ce AP imi recomandati pentru asa o antena ?

am vazut:
http://www.mondoplas...ud=1976&id=1307

mi se pare un pic cam scump, 70 euro fara TVA.
poate stiti voi un AP 802.11g mai ieftin, cu suport de antena externa, si de unde as putea sa-l iau.

#76
nat_bornkiller

nat_bornkiller

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 121
  • Înscris: 02.07.2004
chiar nu stie nimeni ? :(

Edited by nat_bornkiller, 28 June 2005 - 23:27.


#77
djray

djray

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 04.07.2005
salut !
ma puteti ajuta si pe mine spunandu-mi ce echipamente imi trebuie pentru a construi o retea wireless in 4 blocuri aflate la distante egale cca. 400m.
daca imi puteti da si o schema ar fi perfect. astept un raspuns

#78
gangboy

gangboy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 582
  • Înscris: 12.05.2003

kml, on Jan 25 2005, 09:42, said:

Ba da, merg de minune legate prin placi wireless (daca placile stiu sa se conecteze intre ele), cu conditia sa fie suficient de aproape unul de celalalt (vezi specificatiile tehnice ale placilor wireless).

<{POST_SNAPBACK}>

între o intel pro-wireless 2200 bg integrată într-un laptop cu ce altă placă se "înțelege" bine? vreau să pot umbla cu laptopul în aceeași cameră în care am un desktop dar mă interesează să nu mă pripesc cu cumpărăturile.

#79
dany24ro

dany24ro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 145
  • Înscris: 24.10.2003
Se da un laptop cu placa wireless si un Router TRENDnet wireless ....
Am Internet de la rds, help-me cu configuratia, cum fac, am tot citit documentaii insa nu am resuit sa-i dau de cap.
step-by-step plss :peacefingers:
Multumesc celor implicati  :coolspeak:

#80
cuculean

cuculean

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,499
  • Înscris: 20.06.2004
djray
In topicu asta la pagina 2 am pus o schema care s-ar putea aplica la 3 blocuri. Daca mai pui un AP-client si restul ce mai trebuie iese pt. 4 blocuri.

dany24ro
Nu prea ai ce face cu routerul ala pentru ca intrarea in el este radio, iar iesirile sunt pe UTP, deci nu ai nici o posibilitate sa-l folosesti legat de laptop.
Routerul wireless poate fi folosit daca ai avea legatura cu RDS-ul prin wireless si mai multe calculatoare in casa pe care sa le conectezi prin UTP in mufele LAN din router.

#81
smead

smead

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 13.07.2005
Vreau sa ma conectez cu o antena california la o firma de net.
Stau la etaj 4/4 si antena o sa fie chiar deasuprea mea.. In casa am 2 calculatoare pe care as vrea sa le conectez wireless la AP de la antena.. Se poate ? vor avea amandoua net?? sau macar unu sa aiba net , si sa fie o mini-retea intre cele 2 calculatoare?? ce AP sa folosesc? daca folosesc d-link , voi putea realiza ce mi-am propus?

#82
smead

smead

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 13.07.2005
M-am gandit ca poate nu am fost suficient de explicit, si am atasat si un desen...Access Pointul , care se leaga la antena , poate fi conectat cu un router care se afla in casa , pentru a da net la 2 calculatoare??? se poate conecta un router cu un access point??/



sau pot conecta cele 2 calculatoare direct la access point , astfel incat sa am net pe amandoua???

Attached Files



#83
cuculean

cuculean

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,499
  • Înscris: 20.06.2004
1)Sunt AP-uri care suporta mai multi clienti in spate (am vazut ceva pe la 3Com);
2)Totodata poti folosi un AP cu router si switch incorporate (de ex. ZyXel B2000 sau G2000).
In cazul in care, si cel mai probabil, ai un singur IP alocat de ISP, solutia a 2a este cea de care ai tu nevoie. http://www.ral.ro/php/produse-22#B2000

Edited by cuculean, 18 July 2005 - 06:35.


#84
smead

smead

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 13.07.2005
Hmm ..Nu stiam ca si routerele merg cu antena externa... Exista vreo diferenta intre mufele rf sma si rp sma ,pentru ca la diferite access pointuri , am vazut denumiri diferite...

ZyXel g2000 pare solutia cea mai buna pentru ca are si router inclus..si vreau sa am net pe amandoua calculatoarele ,fara sa mai intind cabluri prin casa.  
Dar voi avea nevoie de placi wireless tot ZyXel??

Eu pana de curand nu prea am auzit de firma asta.. si as vrea sa mai intreb daca echipamentele facute de ei sunt ok, si daca au fost ceva probleme cu ele...

#85
cuculean

cuculean

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,499
  • Înscris: 20.06.2004
SMEAD

Imi pare rau, dar azi mi-am dat seama ca ti-am dat o informatie gresita.
B2000 si G2000 sunt AP-uri nu AP-uri client, in consecinta nu sunt utilizabile la ce doresti tu.

Dar daca faci o cautare cu google ai sa gasesti o stiva de modele de routere wireless.

#86
smead

smead

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 13.07.2005
Eu vreau unu care sa aiba mufa SMA , si care , sa se si gaseasca pe la noi....Ca pe net sunt multe..De exemplu mi-a zis cineva ca produsele astea zyxel nu sunt deloc grozave si sa ma feresc de ele...

#87
sherban1988

sherban1988

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 21.03.2005
Am o intrebare. Vreau sa fac o retea wireless intre 2 calculatorae aflate la aprox 1km. Asta n-ar fi o problema, doar ca este imposibil sa avem camp liber intre antene. SUntem in mijlocul orasului. Sa punem antena mai sus iar  nu merge, k ne-ar trebui cel putin 15 m de cablu, ceea ce inseamna pierderi enorme.

Exista vreo solutie?

#88
cuculean

cuculean

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,499
  • Înscris: 20.06.2004
Da, o locatie intre cele 2 puncte, din care sa se vada acestea, unde sa instalezi o antena.

#89
Acta non verba

Acta non verba

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,106
  • Înscris: 10.12.2004

sherban1988, on Jul 20 2005, 16:34, said:

..ne-ar trebui cel putin 15 m de cablu, ceea ce inseamna pierderi enorme.

Exista vreo solutie?
Pierderile depind de tipul de cablu folosit... Compensarea pierderilor se face folosind  antene cu un castig mai mare...
Pentru lungimi de cabluri ce depasesc 10m ar trebui sa folosesti cabluri cu pierderi mici: LMR400, H1000...
Se poate intimpla ca sa existe pierderi mai mari in mufe si cablurile adaptoare necesare daca acestea nu sunt corect executate.

#90
cuculean

cuculean

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,499
  • Înscris: 20.06.2004
De fapt mai exista o solutie si anume utilizarea unor AP-uri cu mufe RJ45 care sa fie montate langa antene, pe bloc, iar din AP-uri se pleaca cu UTP pana la calculatoare.

Asa cum sa mai discutat pe forum, probabil ca ar merge si cu 2 antene California Amplifier de 24 db si cu cablu lung de 15 m (H1000), chiar daca in teorie se spune ca acest cablu sa aiba maxim 10 m.

Este aceeasi poveste ca si la lungimea cablului UTP: teoria spune max. 100 m, dar poate sa mearga chiar si pe o lungime dubla; evident cu ping-uri mai mari si eventuale pierderi de pachete.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate