Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Problema pornire

Inlocuire "pornire cu cheie&#...

Peleti amestecati cu boabe porumb...
 Reparatie acoperis din sindrila b...

Multifunctional color 1000 RON max

Nu merge sunetul pe cablu

Am și eu un porcușor ca...
 Black Friday Pro pentru echipamen...

Amplificatoare IPRS Baneasa (cod ...

Montare Jante noi si problema de ...

Rabla pentru becuri.
 Permis suspendat 3 luni

Calculatorul nu mai afiseaza

Recomandare piersic

Sfat instalare termosemineu lemne
 

Cum sa fac o retea wireless

- - - - -
  • Please log in to reply
2315 replies to this topic

#2305
ndor

ndor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,880
  • Înscris: 21.04.2005
Pentru ca antene indoor dual band real si cu castig mare, mai greu de gasit .Daca spui ca esti in Germania , atunci ai sanse mai mari sa gasesti.
Daca tot vrei neaparat sa le schimbi , iti recomand sa pui ceva directional pentru o imbunatatire vizibila .
https://rfshop.com.a...ntenna-apa-m25/

Edited by ndor, 30 December 2019 - 15:26.


#2306
johnnys25s

johnnys25s

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 84
  • Înscris: 27.12.2011

View Postmary_champ, on 08 septembrie 2019 - 07:26, said:

Buna ziua

Am un PC cu win 7 conectat la internet prin cablu cu router de la rds, router care este si wireless, dar as dori ca laptopul win10 sa se poata conecta la PC pentru o buna vizionare a filmelor, fără să fiu nevoit să pun filmele pe stick apoi in laptop. Am incercat asa un pic pe networking dar din pacate n-a mers nimic. Laptopul se conectează la wireless

Salut.
In cazul in care amandoua sistemele fac parte din aceiasi retea (legate la acelasi router) atunci:
Cred ca cel mai simplu ar fi sa faci ”share” fisierului in care sunt filmele, si atunci o sa poti accesa acel fisier direct de pe laptop.
Practic pornesti filmele cu laptopul, doar ca ele se afla pe PC.
!!!(partea naspa e ca PC-ul v-a trebui sa fie pornit in tot acest timp)!!!
Recomand un server NAS sau un HDD extern !
Bafta.

#2307
adryano112

adryano112

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 109
  • Înscris: 30.12.2017
Salutare,
Am un acces point TPlink pe care l-am conectat la un router wireless prin cablu .Vreau sa stiu cum trebuie configurat ap-ul ca sa emita acelasi SSID ,nu vreau ssid-uri separate,vreau sa functioneaze ca un repeater,dar conectat prin CABLU.In obtiuni am urmatoarele : AP,Client,Client Bridge(routed),Adhoc,Wds AP,Wds Station .Care e optiunea corecta ?

#2308
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,941
  • Înscris: 07.03.2006
AP.
pui acceasi parola/nume retea-tele / dar canale diferite fata de router-ul wireless.

#2309
johnnys25s

johnnys25s

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 84
  • Înscris: 27.12.2011
Salut.

Am cam lăsat treaba neterminată la/cu acest topic.
Asadar revin, pentru a prezenta opțiunea finala si rezultatul.
In cele din urmă după multă documentare și vizionare video am ajuns la concluzia că nu o sa pot face din kkt bici si sa si pocnească. În speță, am renunțat la TP-Link pe care l-am vândut și am cumpărat încă 2 aparate FritzBox cu ajutorul cărora am făcut un sistem MESH de toată frumusețea. Functionează impecabil si fără bătaie de cap, inclusiv conexiunea dintre ele (Wi-Fi) făcută doar prin apăsarea unui buton.

Nu zic ca varianta înlocuirii antenelor nu ar fi bună (nimeni nu spune asta) , însă chiar trebuie sa ști ce faci și să ai bani, timp, echipamente de verificare si multa răbdare. Nu recomand, întrucât exista variante mai bune.

Multumesc tuturor pentru ajutor.
Cu respect!

#2310
racu94

racu94

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 20.10.2020
Salutare,

Am pus un router mai vechi in bridge la reteaua de acasa. Acesta a primit IP 192.168.0.2 ( principala fiind 192.168.0.1) . Dupa ce salvez setarile de bridge nu mai pot accesa adresa IP in browser.

Unde gresesc?

#2311
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 15,400
  • Înscris: 05.01.2006

View Postracu94, on 31 octombrie 2020 - 13:08, said:

nu mai pot accesa adresa IP in browser.
Ce adresa IP? A cui? De unde nu poți accesa?

Ce router mai vechi? Cum adică în bridge? Ce și unde ai setat?

#2312
racu94

racu94

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 20.10.2020

View PostRavy, on 31 octombrie 2020 - 23:39, said:

Ce adresa IP? A cui? De unde nu poți accesa?

Ce router mai vechi? Cum adică în bridge? Ce și unde ai setat?

Am urmat cativa pasi pe care i-am gasit pe internet pentru a-mi extinde semnalul wireless folosind un router care statea degeaba. L-am pus in repeater mode, i-am schimbat IP-ul astfel incat sa fie in range-ul celui principal, si i-am dezactivat DHCP. Functioneaza totul ok, insa intrebarea mea e de ce nu pot accesa setarile repeaterului prin IP-ul nou pe care l-a primit ? Am aflat totusi dupa cateva cautari  (cel putin la Tenda) ca fiind in repeater mode nu mai poti accesa setarile decat undeva la ei pe site(sau ceva de genul).

#2313
FunkBlack

FunkBlack

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 140
  • Înscris: 05.04.2012
Am achizitionat un router gigabit pentru ca semnalul wifi ONT-ului de la digi era o gluma. L-am configurat, dar aparent portul 2 (am doar 2 porturi) al ONT-ului este blocat. Am internet doar pe LAN1, care este deja conectat la pc. Este o problema, pentru ca nu pot lega routerul la ONT doar pentru wireless. Am inteles ca trebuie sa fac cerere, dar pe site-ul lor, iar in din alta parte am inteles ca trebuie sa platesc un al 2-lea abonament.
Se poate folosi acest Router Gigabit si ca wireless, si sa dea si semnal ethernet? Modelul este Marcusys AC12G.

#2314
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 15,400
  • Înscris: 05.01.2006
Da, se poate sa pui acel router legat la ont-ul rds si de-acolo el, routerul, sa-ti dea net in casa la restul.
Acel router are si topic dedicat aici pe SP: https://forum.softpe...al-band-ieftin/

#2315
alecsino1

alecsino1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,099
  • Înscris: 16.11.2009
Recomand sa cumperi ap-uri de exterior, cu antena panel integrată, practic o tableta mai groasă, ca mărime, au de obicei 12-14db, perfect pentru distanta de acoperit.
De preferat modele în 5ghz, latentă mult mai mica și throughput mult mai mare decat echipamentele în 2,4ghz.
Nu au nevoie de cablu rf (scump si cu pierderi) ci de cablu ethernet pe care se face si alimentarea cu energie, prin alimentator poe care de obicei vine în cutia echipamentului.
Pretul nu este mare la branduri fara pedigree.
Ca sa iti faci o idee : http://www.worldnet....or-560-MHz.html

Edited by alecsino1, 26 December 2020 - 17:47.


#2316
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,941
  • Înscris: 07.03.2006
prostii...

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate