Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Compatibilitate Switch - Telefon ...

Alimentatoarele originale au prot...

Windows 11 22H2 isi da reset sing...
 C.E.R.F. '96

Sfat convertire mini caseta camer...

Overwatch2

Anul asta vinerea neagra chiar va...
 Izolare balcon deasupra camerei

banda alergat acasa

Quartier Azuga - str. Azuga - zon...

Reprezentanța B.B.C. (Brown, Bove...
 Analizele Medicale, intre fericir...

Recomandare carcasa si sursa cu pwm

Cum s-ar putea face plafonarea pr...

Preparing automatic repair diagno...
 

Cum sa fac o retea wireless

- - - - -
  • Please log in to reply
2315 replies to this topic

#37
ccrys

ccrys

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 24.03.2005
sal all, in primul rand sper sa nu fiu off topic
am o problema la care sper sa primesc un sfat...despre ce e vb:

locuiesc intr-un bloc in care nu exista retea de net, la aprox 800 m se afla o retea "de cartier" ce este destul de bine dezvoltata si care ofera net in 2 moduri cablu si WIRELESS.
din cauza ca la mine in bloc nu vrea niimeni net (sunt maj varsta III-a) am optat pt singura varianta oferita WIRELESS......
toate bune si frumoase s-au instalat toate antena, ap si a mers struna....pana cand de 1 sapt aprox a inceput sa mearga in suturi, adica : timeout de 5 minute, mers 20 minute, iar cade iar isi revine si apar si pinguri destul de mari........repet pana acu 1 sapt a mers perfect pot sa zic.....am vb cu tipul care se ocupa si nici el nu isi da seama exact de ce...asa ca am apelat la voi  :)

din pct de vedere tehnic am: o antena de 24 db California amp unidirect ce are vizibiliate directa la antena lui si care de la el am inteles ca este multidirect (sau cum se spune), ap surecom iar lungimea cablului de la ap la pc este de 4 m max
la antena lui suntem cuplati aprox 6-7 pers toti cu antene california de 24db

aveti idee ce poate sa fie? interferente, setare proasta, aglomerare ?
astept cu interes rasp si merci anticipat

#38
kml

kml

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 540
  • Înscris: 01.04.2004
ar trebui sa incerci cu alt ap (si mie mi s-a intamplat sa dea 10 request time out la 1 reply - ap defect). Apoi, in functie de raspunsurile la urmatoarele intrebari, s-ar putea sa fie si alte probleme:
1. unde ai ap-ul si cum il alimentezi ? e in casa, afara, in cutie - e alimentat cu transformatorul lui si cu cablul original sau ai prelungit iesirea alimentatorului sa ajunga pana la ap?
2. antena e orientata corect ? (in ultimul timp au fost niste vijelii)
3. Ceilalti clienti wireless au astfel de probleme ?
4. Ce cabluri ai intre ap si antena ?

#39
ccrys

ccrys

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 24.03.2005
1. intre antena si ap este doar cablul ce iese din antena dist e ff mica
2. ap este in casa la fereastra, langa antena, este alimentat cu transf lui fara nici un prelungitor
3. antena e orientata exact spre antena cealalta
4. intre ap si pc am cablu ftp(daca conteaza)

Ceilalti nu se plang, puii mei numai eu am tipat pana acu.....
eu vroiam sa stiu ca sa ii comunic astuia ce sa faca ca deja inebunesc timeout merge timeout, timeout etc  :angry:

Edited by ccrys, 24 March 2005 - 15:11.


#40
ccrys

ccrys

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 24.03.2005
insist :D ma poate ajuta si pe mine cineva cu un sfat?

#41
cuculean

cuculean

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,499
  • Înscris: 20.06.2004
Ai vre-o mufa de la antena pe-afara???? De obicei exista un conector intre cablul de la antena si pigtail. Verifica sa nu fie umezeala in mufa cu pricina. Daca e umeda cam asta e simptomul - timeout-uri si ping-uri mari. Daca exista mufa cu pricina, iti sugerez sa o desfaci si sa pui uscatorul de par pe ea si sa o incalzesti bine.

#42
ccrys

ccrys

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 24.03.2005

cuculean, on Mar 28 2005, 20:28, said:

Ai vre-o mufa de la antena pe-afara???? De obicei exista un conector intre cablul de la antena si pigtail. Verifica sa nu fie umezeala in mufa cu pricina. Daca e umeda cam asta e simptomul - timeout-uri si ping-uri mari. Daca exista mufa cu pricina, iti sugerez sa o desfaci si sa pui uscatorul de par pe ea si sa o incalzesti bine.

<{POST_SNAPBACK}>



am incercat si asta tot nu merge :(, alta parere .............ca turbez :death:

#43
cuculean

cuculean

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,499
  • Înscris: 20.06.2004
Ce AP-client ai?? Poti intra pe el sa faci o scanare a canalelor sa vezi daca nu cumva exista un alt AP (nu cel de unde iei tu netul) cu care poti avea unele interferente???

#44
goodspeed

goodspeed

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 01.04.2005
Salut,
    La o distanta de 300m cam ce pierderi sunt prin 2 antene directionale CA24 care se "vad" intre ele si cu AP ZYxel B1000 sii cu APclient ZyXel B420. Intre antena si AP-uri sunt pigtail-uri de 50cm. Dar intre o antena omnidirectionala de 12 si una directionala de 24 aflate la aceeasi distanta?
    La o distanta de 1,1KM prin aceleasi aparate si aceleasi antene: 1) doua antene directionale de 24 ; 2)o antena directionala de 24 si o antena omnidirectionala de 12. La aceasta dinstanta imi puteti spune si alte aparate, ma refer la AP-uri.
    Va Multumesc Anticipat!!!

#45
Toopeu

Toopeu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 106
  • Înscris: 04.08.2003
Inca de la inceput spun ca sunt incepator  
Se da asha
doua cladiri A shi B
distanta intre ele 350 m
cladirea A retea cablu
cladirea B bloc 10 etaje
cladirile se vad direct intre ele
problema este ca ash vrea sa conectez un computer din cladirea B ce se afla intr-o camera aflata pe partea opusa celei care are vedere directa cu cladirea A
ce echipamente mi-ar trebuii!?!?!?
xxxxxx
xxxxxx                                                    
Bxxxxx..............................xxxxxxxx
xxxxxx..............................Axxxxxxx
xxxxxx..............................xxxxxxxx
xxxxxx..............................xxxxxxxx
xxxxxx..............................xxxxxxxx

schematic asha ar arata cladirile shi locatiile ce ash vrea sa le leg
alta problema - intre cele 2 cladiri se afla o cale ferata cu linie de inalta tensiune influenteaza cu ceva !!?!?!?

Edited by Toopeu, 11 April 2005 - 21:46.


#46
cuculean

cuculean

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,499
  • Înscris: 20.06.2004
Ai nevoie in cladirea B de un acces point si o antena; antena plasata in asa fel incat sa ai vizibilitate directa cu locatia A (pe bloc, la vecinu lui B care are vedere inspre A etc.)
Avand in vedere ca distanta e mica, in locatia A e suficient o placa wireless pe PCI, eventual un client wireless pe USB (gen ZyXel B220).

#47
aiurea999

aiurea999

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 17.07.2004
Pentru oferta de antene profesionale poti sa te uiti la www.worldnet.ro

#48
Danutu

Danutu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 25.04.2005
Am o retea "comerciala" destul de mare. Stiti si voi ca exista probleme cu descarcarile electrice. Mi-a trecut o idee prin cap si daca a experimentat cineva pana acum si imi poate spune daca merge as fi recunoscator.
in cazul in care montez cate un AP pe fiecare bloc (inclusiv blocuri de 10-14 etaje) se pot conecta clientii din bloc cu placi wireless la ap-ul de pe bloc, si sa mearga cat de cat decent?

#49
cuculean

cuculean

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,499
  • Înscris: 20.06.2004
Am facut cateva experimente pe tema asta si rezultatul a fost negativ.
De la o antena omni de pe bloc prind semnal doar cei de la ultimul etaj, si eventual cei din blocurile vecine care au vizibilitate spre antena respectiva.

Ar merge altfel: pe fiecare bloc cate o antena de la care sa-ti ramifici reteaua (pe UTP) doar in cadrul blocului cu pricina, fara a mai trage cabluri exterioare, care sunt afectate de descarcarile electrice.

#50
Danutu

Danutu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 25.04.2005
Ideea mea era invers, clientii legati pe wireless iar linkurile dintre AP-uri sa fie pe cablu pt a putea avea macar  "magistrala" pe 100mbit. Problema e ca in timpu' furtunilor e foarte posibil sa-ti mai dea si pe utp-urile care pleaca de pe bloc la clienti. Daca e vorba de un singur cablu il pot proteja, legand impamantari si punand surge supresors de la APC sau ceva de genu. sa tii o retea de aproape 400 oameni  pe wireless cred ca ar merge.... :) Mai ales ca echipamentele wireless nu tin un nr mare de pachete si nici foarte multa banda nu au. Nici internetu' nu cred ca le-ar mai merge la "vitezele" promise sa se mai simta si o diferenta intre retea si net...
Sa le trag cate un soi de antenuta de la placa de retea pana la geamul fiecaruia? Eventual iesita putin in exteriorul geamului crezi ca ar da ceva rezultate.
Oricum nu vreau sa fac asta doar de dragul de a face-o. Ori o fac si merge bine ori o las asa

Edited by Danutu, 26 April 2005 - 11:19.


#51
cuculean

cuculean

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,499
  • Înscris: 20.06.2004
Am inteles ce doresti tu, dar nu merge.
Dar cum am mai spus mai sus, tot un fir ai de protejat (ala care coboara de la antena) restul instalatiei o faci in interiorul blocului.

#52
ThEDaMn3d

ThEDaMn3d

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 813
  • Înscris: 02.04.2004
KML si altii va rog uitati-va la http://forum.softped...showtopic=57557 si dati-ne o rezolvare.  ;)

#53
adynis

adynis

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,920
  • Înscris: 28.11.2001
Am si eu o intrebare:
de la calcualtorul meu pana pe balcon sunt vreo 3 m, de pe balcon (etajul 6) am vizibilitate foarte buna catre un balcon al altui bloc (tot etaj 6) la distanta de aproximativ 300 metri; de la acel balcon la calculatorul de acolo mai sunt vreo 5 m; Cam cât m-ar costa sa fac o retea wireless ?

#54
kml

kml

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 540
  • Înscris: 01.04.2004
@adynis
2 placi de retea wireless @ $50/buc
cel putin o antena directionala @ $35
cablu pentru a ajunge de la cardul wireless la antena
...si s-ar putea sa mearga destul de prost

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate