De sezon: vinete, rosii, ardei
Last Updated: Jul 30 2008 13:01, Started by
aardei
, Jul 29 2008 10:01
·
0
#1
Posted 29 July 2008 - 10:01
Salut,
Eu unul sunt innebunit dupa zacusca de vinete si dupa mancarea de vinete cu usturoi. Uite cum le fac eu: 1. Zacusca de vinete. Ingrediente: vinete 2/5, ceapa 1/5, ardei 1/5, rosii 1/5, ulei si sare dupa gust. Ce trebuie facut preliminar: se coc vinetele si se curata, dupa care se rup fasii longitudinale. Se coc ardeii (cu gogosari e si mai gustos), se curata si se rup fasii longitudinale Se caleste ceapa taiata sferturi, se adauga rosiile decojitesi dupa ce se caleste bine combinatia, se adauga vinetele si ardeii. Dupa care se lasa la foc mic pana te plictisesti. Am uitat de sare, care se adauga treptat, dupa gust. Se mananca rece, a doua zi. 2. Vinete cu usturoi Se iau niste vinete mai subtirele, din acelea cu putine seminte. Se taie fasii si se precalesc in ulei bine incins, cat sa se inmoaie putin. Se scot dupa aceea si se pun straturi impanate cu usturoi. Se adauga rosii taiate cubulete, si eventual cascaval ras deasupra. Se tine la cuptor 30-45 minute la foc mic. Bineinteles, cu sare dupa gustul fiecaruia. Va doresc pofta buna :thumbup: Astept de la voi si alte idei de preparare pentru aceste legume minunate. |
#2
Posted 29 July 2008 - 12:29
Vinetele merg direct la grill. Vinete tinere, mai subtiri, le decojesti fasii alternative sa arate mai frumos, apoi tai felii de cca 1cm grosime, se prajesc pe ambele parti pe grill. Merg perfect ca si garnitura la un snitel de pui in fulgi cu sos de usturoi.
Rosii umplute cu vinete cred ca stie toata lumea ce si cum. |
#3
Posted 29 July 2008 - 12:39
Salată de vinete cu usturoi și iaurt:
Vinetele se curăță de coajă, se taie cubulețe și se călesc în tigaie cu puțin ulei. Când sunt bine înmuiate, se scot, se adauga usturoi tăiat mărunt (după gust), sare și o cutie de iaurt. Este o salată rapidă și gustoasă. |
#4
Posted 29 July 2008 - 16:12
Imi place salata de vinete simpla, fara usturoi si iaurt. Mai ales primele vinete, alea fragede si micute de pe piata, dulci si gustoase.
Vinetele coapte, mixate cu ulei, sare si otet, optional ceapa. Unii prefera si un toping de smantana. |
#5
Posted 30 July 2008 - 13:01
Ce-mi place acum vara sa fac fasole pastai(de asta fara ate) si dovlecei cu mujdei. Se pot face si vinete pane, ca tot din familia asta fac parte.
Se fierbe fasolea pastai in apa cu putina sare si un pic de "praf" (baza de mancaruri de la knorr). Se trec dovleceii taiati felii prin oua si faina si se pun la prajit in tigaie.La fel se procedeaza si pentru vinete. Pentru mujdei se piseaza usturoi, se pune putin ulei de masline, cateva frunzulite de patrunjel tocate marunt, putina zeama de lamaie si 2-3 linguri de smantana pana se omogenizeaza. De aici inainte pofta mare! :rolleyes: Tip: de preferat cu mamaliguta in loc de paine. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users