Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ce e aratarea asta ?

Probleme timonerie schimbator sau...

Numar strada gresit in contractul...

Centrala Ariston Cares Premium 24...
 La multi ani @Klasse!

La multi ani @shmecherul!

pareri ipad 6-2018- flip

Cum au aparut supermarketurile in...
 Campanii mincinoase Carrefour

Tv toshiba defect

touchscreen navigatie stricat

bonsai - de unde?
 Resetare Bonus Malus

Unitatea optica DVD-rw absenta pe...

Problema configurare Wireguard

Dozatoare de apa, cu alimentare d...
 

KINDLE - viitorul lecturii ?

- - - - -
  • Please log in to reply
991 replies to this topic

#55
crt

crt

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 741
  • Înscris: 11.07.2007

Quote

asta e doar o noua porcarie menita sa creasca vanzarile de carti electronice de pe amazon, protejate de drm...
pacat ca la romani nu tine
De ce sa cumpar cand pentru literatura am project gutenberg care are carti in format mobi (iar pentru restul....romanul s-a nascut inventiv)

#56
onyx

onyx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 929
  • Înscris: 12.10.2002
Se poate scoate DRM-ul cartilor de kindle. Daca cumparati si vreti sa impartasiti si cu ceilalti nu va ia mult timp :) Procedura  aici , posibil pt aflarea PIDului sa trebuiasca sa folositi scriptul kindlepid.py specificind serial numberul deviceului (pe spate sau settings 411).

Pun si eu la dispozitie cite ceva :)

Edited by onyx, 29 December 2009 - 17:01.


#57
Petrache_Lupu

Petrache_Lupu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,314
  • Înscris: 31.10.2005
Stiti cumva daca se poate instala pe Kindle un traducator, de genul Babylon?

#58
crt

crt

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 741
  • Înscris: 11.07.2007
Kindle nu este deschis catre dezvoltatori (inca), deci nu exista niciun mod oficial sa instalezi alte aplicatii. Exista cativa care au facut niste programele pentru kindle (de exemplu, savory), dar instalarea e destul de 'cu mot' si sunt riscuri, insa translator n-am vazut.

#59
andreizinca

andreizinca

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 08.11.2009

View Postandreizinca, on 8th November 2009, 19:01, said:

Salut. Pentru cine este interesat vand 1 buc Kindle 2 International. Pret 1100 lei. Este cea mai recenta generatie, cu wireless gratuit in Romania, include acces Wikipedia gratuit. Este nou si folosit nesemnificativ. Exclusiv in Bucuresti. Facem proba pe loc. Nu accept oferte de schimb. Pentru orice detaliu tehnic al produsului va rog sa va interesati in prealabil pe Internet. Astept un mesaj privat pt cel interesat pentru a stabili coordonatele de intalnire.
VÂNDUT

#60
crt

crt

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 741
  • Înscris: 11.07.2007
Chiar l-ai vandut pentru 1100 de lei? unul nou (cu tot cu taxe) ajunge undeva sub 1000 lei

#61
florinn76

florinn76

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 88
  • Înscris: 01.11.2007
Sunt inca nehotarat daca sa cumpar un kindle 6". Ce nu stiu:
Kindle accepta in fisierele text si pdf caracterele romanesti?
Softurile de conversie in .mobi accepta si caractere romanesti?
Se poate intra si pe wikipedia varianta RO?
Merge copy-paste pe el?

Multumesc pt. ajutor!

#62
crt

crt

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 741
  • Înscris: 11.07.2007
PDF - da
Attached File  screen_shot_35469.gif   43.46K   203 downloads
mobi, si txt
Attached File  screen_shot_35468.gif   13.66K   190 downloads - text
Attached File  screen_shot_35470.gif   56.5K   251 downloads - mobi
titlurile de jos, la mobi, nu sunt bine redate - nu stiu de ce. (observa ș-ul jos de tot - și, e redat doar ca i)


Quote

Softurile de conversie in .mobi accepta si caractere romanesti?
depinde de encoding, eu folosesc un program numit calibre, cu care n-am probleme (dupa cum se observa). Adevarul, si altele, sunt descarcatare automat, zilnic, pe kindle cu acel program, si convertite corespunzator (descarcarea este defapt cea a fluxului rss)

Quote

Se poate intra si pe wikipedia varianta RO?
nu, doar en.

Quote

Merge copy-paste pe el?
nu. nici nu as vedea scopul.

Oricum, in curand, se va adauga optiunea de creative content (adica programele, jocuri). SDK-ul este in limited beta (din pacate - daca-l faceau public il luam si eu. Asa, e pe baza de sign up)

#63
umbbra

umbbra

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 273
  • Înscris: 28.01.2007
Scump, doamnă, scump!
Seria Kindle nu este disponibilă în magazine și se poate comanda ex­clusiv online. Costul modelului DX cu ecran de 10 inchi testat de noi este de 489 de dolari, versiunea cu ecran de 6 inchi fiind de 259 de dolari de dolari, la care se adaugă costuri de transport de aproximativ 20 de do­lari și taxe de import care, în cazul nostru, s-au ridicat la aproximativ 120 de dolari. Deloc ieftin!
Ați putea întreba atunci care este motivul pentru care cineva ar cheltui această sumă de bani, doar pentru un nou gadget? Costul dispozitivului se amortizează în situația în care cărțile comandate au un cost de achiziție mai redus față de cărțile clasice cu o valoare între 30 și 50%, Ama­zon încercând să forțeze mâna editurilor ca majoritatea cărților în format electronic să coste cel mult 9,99 dolari și doar cele nou lansate cu po­tențial de bestseller să depășească această valoare. Dacă sunteți un cititor împătimit, suma adunată poate fi interesantă, însă dacă citiți doar câteva cărți pe an, s-ar putea ca a­mortizarea investiției să nu se facă niciodată.

Un singur click și ai cartea dorită!
Primul contact cu dispozitivul e o surpriză plăcută din cel puțin trei puncte de vedere:
1. Arată și se simte în mână mult peste ce se poate deduce din po­ze. Culoarea albă se dovedește odihnitoare în utilizare, iar marginea dispozitivului, ce părea groasă în foto­grafii, este utilă astfel,  avand rol de susținere în mână a Kindle-ului, de­ge­tele neopturând ecranul și evitând urmele lăsate prin atingerea acci­den­tală a acestuia. Senzația este una de calitate, plasticul nefiind foarte dur la atingere, iar tastatura chiar poa­te fi folosită. În plus, încă de la în­ceput pare ușor de utilizat și răs­punde rapid la cererile făcute din in­terfață. Am descoperit ulterior însă că interfața, deși simplistă, nu este deosebit de ușor de utilizat, fiind ne­voie de citirea manualului pentru o operare completă.
2. Vine deja configurat cu contul utilizatorului de pe care a fost făcută comanda pe Amazon cu toate detaliile acestuia, incluzând date per­sonale, dar și datele de comandă (numărul cardului de credit), astfel încât poți comanda imediat de pe site.
3. Posibilitatea de a comanda imediat o carte pe site a reprezentat cea de-a treia și cea mai mare surpri­ză. Dispozitivul s-a conectat „ca prin minune“ pe site-ul Amazon și am comandat prima carte printr-un singur click, în mai puțin de 3 minute de la deschidere.
La fel probabil ca majoritatea po­sesorilor de Kindle, nu am avut timp să citesc în detaliu toate specificațiile tehnice, citisem ceva despre Whis­perNet, însă bănuiam că trebuie să introduc date de conectare pentru re­țea WiFi sau cel puțin rețeaua ope­ratorului. Nimic din toate acestea: l-am primit deja configurat complet și, în plus, cu bateria încărcată, pentru a fi folosit imediat. Ulterior, documentându-mă, am aflat că Whis­perNet folosește reteaua 3G din fie­care țară în care este livrat, fără ca u­ti­lizatorii să aibă nevoie de un a­bo­nament dedicat, costul fiind plătit de Amazon.

Citești și interacționezi
Am testat apoi, pe rând, toate fa­ci­litățile dispozitivului. Dispozitivele Kindle nu sunt o simplă „carte electronică“, în plus față de posibilitatea de a citi cărți comandate din maga­zinul Amazon beneficiind și de alte câteva facilități pe care le-am găsit utile și interesante:
- posibilitatea de a te abona și de a primi zilnic contra unui abonament - în general de aproximativ 1,99 dolari/ediție -, direct pe dispozitiv, cotidiene și periodice („Financial Times“, „New York Times“, „Busi­ness Review“ etc.). Din păcate, nu am găsit nicio publicație româneas­că în lista de abonare;
- opțiunea „Text-to-Speech“, ca­re permite dispozitivului să „recite“ o anumită carte. Aceasta, testată în limba engleză, funcționează onorabil. Suportul pentru limba română lipsește, funcția folosind eventual doar pentru amuzament;
- introducerea cu ajutorul tastaturii încorporate de adnotări, practic posibilitatea de a scrie pe marginea paginii;
- posibilitatea de a citi orice fel de documente .pdf, ceea ce îl face util pentru citirea de cărți și documentație în acest format;
- player audio integrat ce permi­te ascultarea de melodii în format mp3 în timp ce se citește. Nimic deo­sebit aici, doar util pentru că există;
- dicționar complet integrat în dis­pozitiv, ce permite foarte ușor in­te­rogarea direct de pe pagina cărții, a­fișarea rezultatului făcându-se în sub­solul paginii. Atunci când sunt cuvinte noi sau cu înțeles neclar, este o facilitate foarte utilă mai ales pentru nevorbitorii nativi de engleză, limba în care se găsesc majoritatea documentelor.
Citirea unei cărți sau a unui do­cu­ment, principala utilitate a dis­po­zi­­ti­vului, e o adevărată plăcere, e­cra­nul fiind foarte lizibil chiar și în lu­mina soarelui, tehnologia e-ink fiind diferită de un ecran obișnuit cu iluminare din spate (CRT, LCD, LED).

Kindle vs iPad, războiul viitorului
Amazon deține în prezent, prin dispozitivele din seria Kindle, o cotă de 70% din piața de cărți electronice, restul fiind deținut în cea mai mare parte de Reader-ele de la Sony, care au exploatat în primul rând de avantajul de a fi fost primii în piață. Am fo­losit dispozitivele de la Sony pentru mai mult de un an și, comparativ cu acestea, seria Kindle este net su­pe­rioară, atât din punctul de vedere al facilităților, cât și al afișării textului pe ecran.
În concluzie, dispozitivul Kindle DX este absolut remarcabil atât prin implementarea funcției de bază, cât și prin facilități, singurul impediment în calea adopției pe scară largă fiind, cel puțin deocamdată, prețul destul de piperat. Deși anunțate de­ja, numărul mare de dispozitive concurente de la diferiți producători nu prezintă nimic deosebit prin design sau facilități și mai ales nu vor beneficia de numărul enorm de cărți dis­ponibile deja pe Amazon pentru se­ria Kindle.
Singura concurență reală va veni de la noul și deja controversatul Ap­ple iPad prin intermediul iBooks, în­să rămâne de văzut dacă autonomia mult mai redusă a acestuia va compensa standardul deschis (un mare plus) epub promovat de Apple sau a­vantajul faptului că este color. Esti­mez că bătălia urmează să se dea în­tre aceste două dispozitive ce vor a­ca­para o bună parte din piață, restul producătorilor urmând să se bată pe o felie destul de redusă.

Sursa: saptamana financiara

#64
crt

crt

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 741
  • Înscris: 11.07.2007

Quote

Din păcate, nu am găsit nicio publicație românească în lista de abonare;
Cred ca daca un cotidian romanesc ar veni la amazon nu ar fi refuzati (ca deh, si amazon primeste ceva de acolo - un ceva semnificativ)


Senzatia pe care ti-o da kindle-ul (sau un dispozitiv cu ecran e-ink) nu se compara cu cea a unui ecran obisnuit (fie el si ipad)

#65
acker

acker

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 25.07.2003
Ați putea să faceți poză cu kindle-ul cu două pagini de test vă rog? Să ziceți dacă faceți poze pentru versiunea DX.

http://rapidshare.com/files/348891198/test_kindle.pdf.html 
http://filetransfer.ro/d/ft708a4abd25835142a08e263971dbeb48b37954
http://www.easy-share.com/1909256771/test_kindle.pdf



Dacă e vreo problemă pot trimite pe mail sau pot uploada pe alt server.

Sunt curios cum se vede dimensiunea textului și dacă face reflow cum trebuie. PDF-urile ar trebui convertite chiar dacă acum kindle știe PDF nativ? Care ar fi diferența între rendering-ul nativ și cel al documentului convertit? Știe să scape de marginea albă a PDF-urilor? 

Dacă ați cumpărat cărți în format pentru kindle (azw) și aveți similarul în format PDF se simte o diferență clară? În ce constă ea?

Mersi.

Edited by acker, 11 February 2010 - 01:35.


#66
crt

crt

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 741
  • Înscris: 11.07.2007
pe dx se va vedea mai bine. Asta e cel de 6
kindle stie pdf nativ, doar ca nu stie/nu poate face zoom in pagina, sau sa mareasca fontul. Elimina marginile albe unde este posibil.

la awz/mobi/txt este posibil resize-ul de text, deci se vede clar

Attached File  screen_shot_18820.gif   58.79K   168 downloads
Attached File  screen_shot_18821.gif   54.37K   156 downloads

Apropo, pdf-ul asta are paginile poze, nu text, Daca ar fi text s-ar vedea mai bine. O sa pun poze cu aparatul cand ajung acasa.

Edited by crt, 11 February 2010 - 12:13.


#67
acker

acker

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 25.07.2003
Mersi. Am deschis pozele și mi se păreau ok dar după m-am gândit că 6 inch sunt mai puțini decât ce văd eu pe monitor și textul o fi destul de mic.


Nu e chiar poză textul ăla, dar nici text de copiat nu pare, că ia tot gunoaie la copy paste. Am încercat cu PDFCreator (imprimanta PDF) dar n-am reușit sa scot un PDF din care sa poți copia textul. O să încerc să redimensionez la dimensiunea ecranului să-mi fac o părere mai bună despre exact ce vezi.

Tu ce zici de un PDF văzut pe kindle (PDF-ul unei cărți tehnice)? Se vede prea mic textul? Trebuie folosit landscape? Dacă da, nu se vede prea puțin din pagină?

O fi DX-ul mai bun, dar e și cam scump.

#68
crt

crt

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 741
  • Înscris: 11.07.2007
pdf-ul acela e din poze (daca incerci sa salvezi ca doc cu un program vei observa ca sunt poze).

Quote

Tu ce zici de un PDF văzut pe kindle (PDF-ul unei cărți tehnice)? Se vede prea mic textul? Trebuie folosit landscape? Dacă da, nu se vede prea pu?in din pagină?
eu am ochii buni, si nu ma deranjeaza textul mic. in mod landscape, da se vede mai putin pe pagina, dar se vede mai mare.
asta ar fi o poza...ma grabesc, scuze de calitate
Attached File  DSC_0510.jpg   166.47K   182 downloads

ecranele e-ink sunt (inca) foarte scumpe. Daca ar fi sa impart costul (cu tot cu profit etc), as zice ca intr-un kindle 200 de dolari e ecranul, si 59 restul electronicii.

Edited by crt, 11 February 2010 - 13:55.


#69
qwertysecret

qwertysecret

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 813
  • Înscris: 16.11.2006

View Postcrt, on 7th February 2010, 21:06, said:

PDF - da
Attachment screen_shot_35469.gif
mobi, si txt
Attachment screen_shot_35468.gif - text
Attachment screen_shot_35470.gif - mobi
titlurile de jos, la mobi, nu sunt bine redate - nu stiu de ce. (observa ș-ul jos de tot - și, e redat doar ca i)



depinde de encoding, eu folosesc un program numit calibre, cu care n-am probleme (dupa cum se observa). Adevarul, si altele, sunt descarcatare automat, zilnic, pe kindle cu acel program, si convertite corespunzator (descarcarea este defapt cea a fluxului rss)


nu, doar en.


nu. nici nu as vedea scopul.

Oricum, in curand, se va adauga optiunea de creative content (adica programele, jocuri). SDK-ul este in limited beta (din pacate - daca-l faceau public il luam si eu. Asa, e pe baza de sign up)

Imi spui te rog ce setari ai folosit in Calibre/look&feel astfel incat sa ai conversie corecta a diacriticelor/caracterelor romanesti? Am incercat mai multe setari, dar am esuat lamentabil de fiecare data / caracterele speciale romanesti in carti in format rtf NU sunt corect translatate in ePUB

Mutumesc!

#70
vicus

vicus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 05.11.2003
Eu personal as prefera un Kindle 3, de 6 inchi. Mai ieftin, mai portabil. Intrebarea e daca pot citi un PDF pe el fara sa ma chiorasc crunt. Sau daca pot converti PDF la un format mai prietenos care sa ma lase sa modific dimensiunea fontului...
Are cineva noul Kindle, 6 inchi?

Edited by vicus, 30 August 2010 - 14:12.


#71
floryyn

floryyn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,663
  • Înscris: 30.07.2005

View Postvicus, on 30th August 2010, 15:11, said:

Eu personal as prefera un Kindle 3, de 6 inchi. Mai ieftin, mai portabil. Intrebarea e daca pot citi un PDF pe el fara sa ma chiorasc crunt. Sau daca pot converti PDF la un format mai prietenos care sa ma lase sa modific dimensiunea fontului...
Are cineva noul Kindle, 6 inchi?
...

Dacă vrei să nu te chiorăști îți iei așa ceva (detalii despre el pe topicul http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=678043):


[ http://laptopblog.ro/wp-content/uploads/2010/06/kno2.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Ăsta mi se pare viitorul lecturii, nu jucărioarele alea minuscule de Kindle

#72
Darkness

Darkness

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 701
  • Înscris: 09.02.2005
LOL 2.5 kg and it's huge. probabil e fun daca il agati de pereta si stai in pat sa te uiti la el si sa schimbi pagina cu un remote control, dar pentru portabilitate: LOL. Oamenii care citesc carti se plimba cu ele dupa ei, la munca, prin transport, prin vacante etc. Personal mi se pare foarte impractica chestia asta de mai sus ^^^^^^^^^^^ :)

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate