Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Primul receptor romanesc HDTV

- - - - -
  • Please log in to reply
81 replies to this topic

#19
dan b.

dan b.

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,392
  • Înscris: 28.11.2005

View Postlupull, on May 18 2008, 08:46, said:

salut cine zice ca un dm800 e in jur de 1600roni, ia uita-ti aici la cat va aparea in curand si asta daca pastreaza pretul pana cand apare primul lot:  http://www.elstar.ro...e952df9f85d474b  iar cumparat de afara cu tot cu transport in ro 472euro.
receptorul se aseamana foarte mult 98% cu "clarke-tech 5000hd combo" cel putin estetic si nu stiu in ce masura si hw :  http://www.clarketec...?...d=9&lang=en
asa a mai aparut in comertul nostru si http://digitalsateli...04cba5088d0ce3c sau tot un receiver combo ( dvb-s/s2 + dvb-t) http://www.alfastar..../receptoare.php  "technomate 6900hd combo"
cititi aici pirmele impresi legate de receiverul de la "dht.ro"  http://rdi-board.com...ead.php?t=67264  si aici prima problema aparuta practic la noul dm800 http://rdi-board.com...?t=67527&page=3 concluzile le trageti singuri.
imi cer scuze daca am fost putin offtopic aducand in discutie si alte modele, dar cam asta este oferta legata de receivere hdtv de la noi din tara a si am uitat kathrein ufs 910 care la sediu este parca 270euro fara tva.
in concluzie o parere personala este ca pt. un receiver cu "linux" (unde ai multe facilitati de instalare a : imaginilor, emu-ri, plug-inuri s.a) trebuie sa scoti din buzunar destul de mult, cine doreste doar un simplu receiver hdtv (cu limitarile de rigoare doar patch-uri si noi imagini de la producator cand apar) atunci poate scoate mai putin totul depinde de dorinta voastra catre ce doriti: normal sau cu linux.


dm800 luat de afara fara transport iese la 1600 ron, cu transport la 1750. luat de la noi 2100 ron... asa ca... daca aveti prieteni afara si/sau eventual prieteni care se nimeresc pe acolo sa-l cumpere si sa-l aduca... iesiti mult mai ieftin.
in concluzie ex-eboda ala nu merita 1400 ron

#20
GOR

GOR

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,595
  • Înscris: 16.10.2002
Care din receptoarele de mai sus sustinute au DVB-T, DVB-S+S2, MPEG-2 si MPEG4 la un loc?
Receptorul nu e romanesc! e doar ansamblat in Romania si probabil cateva modificari software!
Eu unu mi-am luat ca eram curis sa vad cum merge!

Edited by GOR, 18 May 2008 - 16:25.


#21
lupull

lupull

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,076
  • Înscris: 21.02.2007
pai daca facea-i un mic calcul : 472 x 36.573 (1euro bnr 19.05.08) = 17.262.456 prin rotunjire iese 17.500.000 partea mai nasoala va fii in caz de ceva aparut in garantie si legat de transportul dus-adus de la service-ul unde trebuie expediat in strainatte de unde a fost cumparat
banii si alegerea locului de unde il cumpara apartine fiecaruia, nimeni nu este obligat sa-l cumpere din tara sau afara cu cosencintele de rigoare (cumparat afara transport dus-intors de la service platit de client)

cele care au deja 2 tunere (dvb-s/s2 + dvb-t) sant:  "Technomate 6900HD Combo" la 1600roni la mag. obor si acest nou receiver ansamblat la noi "DHT 7100ST" la 1400roni de la sediul dht.ro
cel de-al 3-lea " AB IPBox 9000HD" de 1900roni nu stiu sigur daca are instalate 2 tunere, el poate functiona cu 2 tunere da pt. al 2-lea se face comanda si costa 60euro asta ce am citit de pe forumuri.
pt. mai multe informatii citeste si tu trimiterile pe care le-am scris la fiecare model in parte.

gor sa inteleg ca ai acest receiver si nu esti multumit de el de intrebi de alte modele, poti sa ne spui cateva impresii bune/rele despre el si eventual niste poze din interiorul lui daca se poate.

Edited by lupull, 18 May 2008 - 16:46.


#22
GOR

GOR

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,595
  • Înscris: 16.10.2002
Nu am spus ca sunt nemultumit si nu intrebam de altele...
Ii intrebam doar pe cei ce dadeau alternative mai sus de ce compare mere cu pere!

OK! Mi-am mai spus parerea si pe alt forum, insa o fac aici si pentru userii SoftPedia.

Il am doar de cateva zile si nu am reusit sa il frec suficient, pe lanaga specificatiile tehnice de mai sus, iata ce am observat pana acum:

Mai intai cele bune:
- arata bine per anasablu
- display de nota 10!
- telecomanda desi pare cam ieftina este foarte ergonomica si se apasa/manevreaza foarte bine!
- are iesire audio optica!
- buton de retea pe spate
- aparatul vine cu un cablu HDMI de 1.8m
- posibilitatea de a afisa sa nu numele programului (+ scroll) si numarul programului pe display
- programele le schimba relativ repede
- tunerul DVB-T nu e foarte sensibil (mai am in aceiasi locatie inca 2), insa cu o antena de camera obtii (dupa diverse incercari) o receptie buna fara intreruperi.
- calitatea programelor HD DVB-T si DVB-S pare sa fie buna (over HDMI)
- PVR-ul si Time Shiftul merg chiar foarte bine
- Isi pastreaza statusul (de pornit/oprit) si daca a cazut tensiunea
- Scanarea o face foarte repede (cel putin pana acum eu nu am vazut unu mai rapid) - cam de 20x mai repede decat un Dreambox 7000
- Decodeaza in analogic sunetul Dolby Digital

Mai putin bune:
- usita din fata, pe langa porturile CI, CA, ascunde si conectorul USB - deci nu poati sa o inchizi daca vrei sa folosesti des functia de PVR
- ledurile din stanga sunt tipatoare rau! ar merge o rezistenta in serie daca nu se poate direct software - bine ca le poti totusi opri din meniu
- antena TechniSat DigiFlex TT2 (ce am primit-o odata cu receptorul) e ceva mai slaba decat o antena de camera telescopica tip V cu elementele de 40cm. (cel putin in cazul meu)
- cu antena de satelit nu prea m-am descurcat! am o montura H-H si am vrut sa folosesc DISEQC 1.2... numai ca nu am inteles unde pun memoriile motorului... nici la salvare, nici la Go To - desi exista Go To, nu se poate pune o valoare si apoi OK pentru deplasarea motorului, apesi doar OK si el pleaca undeva - nu se stie unde! sau eventual doar scrie ca se muta si sta pe loc! In manual nu scrie nimic!
- se incalzeste! ceva mai tare decat un Dreambox! in partea sursei, si mai rau in partea de intrare RF
- nu stiu de unde se pot adauga sau sterge satelitii (nu TP-urile) - cred ca nu are deocamdata! am vrut sa pun Luxe HD de pe 9E; nu avea in baza de date 9E, evident ca poti sa fentezi, insa trebuie sa aibe!
- exporta lista programelor, insa nu avem nici un soft de editare deocamdata
- sunt destul de putine TP-uri in baza de date, trebuie sa adaugi multe de mana, si aici ar prinde bine un soft
- OSD-ul e de nota 5, e el mare sa vada si bunicu, insa parca e un joc LEGO sub capota unui Porsche! E urat! si e facut pe o rezolutie mica! are ditamai pixelii!
- la "video size" nu exista decat Wide sau Auto... ar mai trebui adaugat 4:3 si zoom - e necesar
- la video size pe HDMI nu are decat 576p, 720p, 1080i - ar trebui adaugat si 576i - e foarte simportant pentru SD - toate cele cu P sunt deintretesute de aparat si nu o face chiar asa de bine precum um TV HD Ready mai bunicel
- din aceasta cauza esti obligat sa il lasi in 1080i de unde rezulta un upscaling (si el de slaba calitate) de unde rezulta ca posturile SD se vad cam neclare/blurate
- am facut o comparatie cu un Dreambox 7000, si iesirea video composite e mai slab calitativa; Dreambox-ul se vede mai bine pe un semnal SD; am impresia ca el face oricum upscaling la 1080i si apoi downscaling la 576i, prelucrarile ne fiind de calitate, imaginea analogica e slaba! (multe receptoare SD se vad mult mai bine) - eu sper ca se poate imbunatati
- si pe iesirea S-Video se vede tot mai slab decat un Dreambox
- nu are iesire RGB din ce am observat - VERY BAD, decat intrare RGB pentru DVD (conform manualului)
- calitatea audio e cam slaba - se aude metalic, nu are joase/inalte
- si pe iesirea optica sunetul la fel, se simte o diferenta destul de mare fata de iesirea optica de la Dreambox (am testat pe acelasi post)
- Dupa scanare, salveaza implicit TOT, nu pot sa alegi daca vrei sa nu salvezi
- Nu iti arata o statistica a programelor gasite
- Apar unele probleme la folosirea DISEQ 1.2 - cand comut de pe un satelit pe altul se intampla sa nu despacheteaza corect imaginea/sunetul (imaginea e neagra si sunetul sacadat) - nu se intampla insa mereu, doar in anumite cazuri - din ce am observat pana acum, la trecerea dintre EUROSPORT HD (de pe 13E) si LUXE.TV HD (de pe 9E)

Cam atat deocamdata, asteptam si parerile altor posesori.

#23
lupull

lupull

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,076
  • Înscris: 21.02.2007
GOR mersi pt. informatii si sper ca si reprezentantul dht.ro (DHT-DTH) sa fii citit impresile tale si poate dintre posesorii noului model isi mai exprima si ei parerile ajungandu-se intr-un final macar la remedierea unora dintre nemultumirii in viitoarele firmware si de ce nu o compatibilitate software destul de mare cu "originalul - clarketech 5000hd".
doar asa cred eu vor aparea si mai multi clienti pt. acest receiver, altfel va fii un alt model care nefiind compatibil cu softul care exista pt. celalalt model va fii mai putin vandut si avand o baza soft destul de restransa.

apropo o intrebare adresata reprezentantului dht.ro: ati inceput livrarile sau ati incheiat contracte cu firme de genul: domo, altex stiind ca nu exista posibilitatea achitarii prin rate la d-voastra poate se poate la........

Edited by lupull, 19 May 2008 - 23:42.


#24
GOR

GOR

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,595
  • Înscris: 16.10.2002
Am facut o actualizare a canalelor
Cine doreste sa incerce: DHT7100STCNDF.ZIP - 0.01MB

In arhiva:

DHT 7100 ST - ORIGINAL.CNDF
Contine fregventele de satelit si terestre care vin cu receptorul (cel putin pentru v1.08 )

DHT 7100 ST - UPDATE 20052008.CNDF
Contine fregventele actualizate* conform lyngsat.com in data de 20.05.2008 pentru urmatorii sateliti:

ECHOSTAR 3
INTELSAT 9
INTELSAT 707
INTELSAT 1R
INTELSAT 6B/3R
NSS 806
INTELSAT 903
INTELSAT 801
HISPASAT 1C/1D
INTELSAT 907
INTELSAT 905
NSS 7
INTELSAT 901
TELSTAR 12
ATLANTIC BIRD 1
EXPRESS 3A
TELECOM 2D
NILESAT 101/102
ATLANTIC BIRD 3
AMOS 1/2
THOR 3/5
SIRIUS 4
EUTELSAT W3A
EUROBIRD 9
EUTELSAT W1
HOT BIRD
EUTELSAT W2
ASTRA 1
EUTELSAT W6
ASTRA 1E/3A
BADR 3/4
ASTRA 2/EUROBIR
ARABSAT 2B
ASTRA 1D/5A
EUROBIRD 3
EUTELSAT SESAT/
HELLAS SAT 2
EXPRESS AM1
TURKSAT 1C/2A
INTELSAT 12
EXPRESS AM22
BONUM 1
NSS 703
INTELSAT 904
INTELSAT 902
INTELSAT 7/10
EUTELSAT W5
INTELSAT 4
ABS 1
TELSTAR 10

*
Sunt incluse toate fregventele DVB-S, DVB-S2 SD si HD.
Au fost eliminati satelitii si fregventele in banda C.
Am adaugat EUROBIRD 9 9.0E.
Au fost eliminate feed-urile.
Nu am intervenit la fregventele terestre.
Fisierul nu contine canale scanate si nici modificari DISEqC.

PS: Inainte de actualizare, salvati lista voastra de canale! Toate scanarile si setarile de canale se pierd!

#25
spaniolul

spaniolul

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 876
  • Înscris: 19.01.2007
Cu alte cuvinte este un receiver cu muuulte lipsuri care trebuiesc refacute,la pretul asta imi iau kathrein 910 si mai raman si cu bani de o bere,nu merita banii,pacat ca cei ce sau ocupat de acest receiver nu au cerut sau sa intre pe diverse forumuri spre a vedea ce se doreste de la un receiver HD!

#26
lupull

lupull

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,076
  • Înscris: 21.02.2007
poate spaniolule, dar ai uitat un amanunt acest receiver cu toate "neajunsurile" pe care le are un atu in plus fata de kathy (nu are nici 1 luna de cand a aparut) mai are si dvb-t adica un "protv hd" digital terestru.
la kathy poti asa ceva numai daca pe langa cei vreo 1300roni (cat costa un katy) mai pui vreo 6-700roni pt. un alt receiver dvb-t si ajungi la vreo 2000roni, pai cate beri iti mai raman acum langa kathy?
nici kathy cand a aparut prima data nu a stralucit (acum cred ca este la a 4-5 versiune de firmware) si inca mai are destule "neajunsuri".
personal pefer sa dau banii pe acest receiver combo decat un kathy si mai ales ca omologul lui (technomate 6900hd) este mai scump cu 200roni, tot atat de adevarat este ca neavand nu stiu daca acesta (technomate 6900hd) are iesire externa sau conectare interna pt. hdd sata (adica fara sa mai se puna personal niste componente sau mufe ca in exemplele de pe net).
am inteles ca reprezentantul "dht.ro" o sa anunte aceasta modificare cand va fii practica pe site-ul lor.
cred ca ar fii bine venite si de la alti detinatori a unui receiver din modelele date exemple aici sa-si exprime parerile pro/contra legate de receiverul lor.

#27
GOR

GOR

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,595
  • Înscris: 16.10.2002
Eu mi-am spus parerea mea, danad cateva observatii asupra lucrurilor bune si mai putin bune!
Sa vi asa, sa spui ca are "muuulte lipsuri" mi se pare nesimtire! Nici nu ai pus mana pe el si comentezi!
Nici mie nu imi place ca la Dreambox nu iti arata direct in lista daca un canal e criptat sau nu! si la vremea lui a costat cu mult mai mult decat DHT-ul!
Combolul DVB-T + DVB-S + DVB-S2 + MPEG-2 + MPEG4 e de vis!
Eu unu vreau sa vad si posturile ce o sa apara in DVB-T + cele ce o sa apara din ce in ce mai multe pe satelit.
Din fericire produsul nu are defecte harware (sau cel putin pana acum) iar cele software in functie de popularitate se rezolva!
Nu vreau sa fac reclama, insa parerile contrarii trebuiesc sustinute!

PS: Spaniolul-e... vad ca esti DTH addicted! Te lasam sa admiri calitatea lor!

Edited by GOR, 20 May 2008 - 21:58.


#28
dan b.

dan b.

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,392
  • Înscris: 28.11.2005
asteptam rezolvarea problemelor si poate... daca nu... cred ca tot dm800 ramane varianta viabila - chiar daca deocamdata mai au pb...

#29
spaniolul

spaniolul

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 876
  • Înscris: 19.01.2007

View PostGOR, on May 20 2008, 22:56, said:

Eu mi-am spus parerea mea, danad cateva observatii asupra lucrurilor bune si mai putin bune!
Sa vi asa, sa spui ca are "muuulte lipsuri" mi se pare nesimtire! Nici nu ai pus mana pe el si comentezi!
Nici mie nu imi place ca la Dreambox nu iti arata direct in lista daca un canal e criptat sau nu! si la vremea lui a costat cu mult mai mult decat DHT-ul!
Combolul DVB-T + DVB-S + DVB-S2 + MPEG-2 + MPEG4 e de vis!
Eu unu vreau sa vad si posturile ce o sa apara in DVB-T + cele ce o sa apara din ce in ce mai multe pe satelit.
Din fericire produsul nu are defecte harware (sau cel putin pana acum) iar cele software in functie de popularitate se rezolva!
Nu vreau sa fac reclama, insa parerile contrarii trebuiesc sustinute!

PS: Spaniolul-e... vad ca esti DTH addicted! Te lasam sa admiri calitatea lor!
Nu admir calitatea unor produse,mai intai le cumpar le fac varza[desfacute,controlate la sange etc] apoi le arunc in magazia de vechituri pe cele care nu merita,celelalte le bag la vanzare oferind clientilor tot suportul necesar,dar la acest produs am mari retineri,momentan ma bucur ca pot praji oua pe el,asa tare se incinge....
Pentru mine si nu numai conteaza un singur lucru; receiverul sa poata fi exploatat la maxim,sa poti pune un nou firmare pe el,sa pui unul care te ajuta intrun fel sau altul sa poti pune key valide in el,sa poti conecta receiverul la net si bineinteles sa poti face sharing ,ar fi muulte de spus,in principiu acest nou receiver HD made in Ro. este o veste buna,dovedeste faptul ca si noi putem face lucruri de calitate,dar daca se va tine cont de ceeea ce doresc majoritate de la un receiver[am spus mai sus] va fi ok! va avea vanzare,altfel....cu parere de rau trebuie sa spun ca acesta va fi vandut doar acelora care sunt 0000 in domeniul receptiei prin satelit si terestru,adica.....no coment!

#30
GOR

GOR

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,595
  • Înscris: 16.10.2002
1. Receptorul poate fi upgradat firmware! Ca nu merge orice firmware - da! Producatorul nu vrea sa se lege la cap cu service-ul incercarilor de acasa!
2. Ce drept ai tu sa pui KEY in el? Ai la dispozitie CI, CA. Receptorul suporta KEY, daca esti destept, activeaza-le! Nu stiu daca exista vrun receptor care cu softul de fabrica care are deschis meniul de key.
3. Receptorul nu are conexiune de retea - deci asta NU! Insa are port USB pentru management, file, etc... Sharing la punctul 4
4. Sharing - ai incercat DIABLO CAM ? B)

Edited by GOR, 21 May 2008 - 09:16.


#31
spaniolul

spaniolul

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 876
  • Înscris: 19.01.2007

View PostGOR, on May 21 2008, 10:15, said:

1. Receptorul poate fi upgradat firmware! Ca nu merge orice firmware - da! Producatorul nu vrea sa se lege la cap cu service-ul incercarilor de acasa!
2. Ce drept ai tu sa pui KEY in el? Ai la dispozitie CI, CA. Receptorul suporta KEY, daca esti destept, activeaza-le! Nu stiu daca exista vrun receptor care cu softul de fabrica care are deschis meniul de key.
3. Receptorul nu are conexiune de retea - deci asta NU! Insa are port USB pentru management, file, etc... Sharing la punctul 4
4. Sharing - ai incercat DIABLO CAM ? B)
Te inteleg ca vrei sa promovezi produsul dar...un diablo-cam costa 150E adaugat la cei 1400 ron pretul receiverului......asa ca incercati sa va orientati dupa cerintele pietii altfel produsul ramane in faza de bebelus cu suzeta nu de copil minune cum e kathrein,dreambox,topfield etc.
Iar in alta ordine de idei, am tot dreptul sa umblu in receiver deoarece este un bun CUMPARAT de MINE!! ca pierd garantia la el e alta poveste,ma priveste pe mine,aaaaa daca mi-l dai in custodie atunci ramane in...cutie ca nu am ce face cu el,nu cumpar receivere care sunt dedicate EXCLUSIV receptiei programelor pe care le vrea producatorul sau furnizorul[DTH],atata timp cat un firm poate fi inlocuit si cu receiverul respectiv se pot face multe lucruri utile il cumpar,luati exemplu de la alti producatori; se livreaza produsul cu un anume firm care nu poate decoda decat cu carduri oficiale,totodata producatorul te anunta ca ORCE modificare soft duce la pierderea garantiei si el nu poate fi facut raspunzator pentru alte patchuri introduse in receiver care....decodeaza programele codate,asa ca fiti voi destepti nu eu ca nu eu il produc,eu doar vam oferit cateva sugestii pentru a avea clienti pentru acest produs. :D

Edited by spaniolul, 21 May 2008 - 11:48.


#32
spaniolul

spaniolul

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 876
  • Înscris: 19.01.2007
Luati exemplu;  receivere care isi justifica din plin pretul;
http://www.elstar.ro...876b3f47f33fb48

http://www.elstar.ro...876b3f47f33fb48


http://www.elstar.ro...876b3f47f33fb48

Edited by spaniolul, 22 May 2008 - 13:44.


#33
DHT-DTH

DHT-DTH

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 12.05.2008
Sat Editor, RS232 Tool

Attached Files



#34
DHT-DTH

DHT-DTH

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 12.05.2008
Firmware Beta, se dezarhiveaza fisierul HD7100ST_110.stb dupa downloadarea celor trei fisiere RAR din attach.

Derulare X32 adaugata
Update sateliti si frecvente dupa GOR
Imbunatatiri generale
Imbunatatire jitter sunet
Traduceri suplimentare OSD
Setari initiale modificate
Imbunatatire download firmware si lista canale



Urmeaza DVB-subtitle

Succes,

DHT

Attached Files



#35
stefan76

stefan76

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 04.06.2008
Any news?

L-a incercat cineva? Merge TVR HD pe terestru?

#36
DHT-DTH

DHT-DTH

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 12.05.2008

View Poststefan76, on Jun 4 2008, 20:53, said:

Any news?

L-a incercat cineva? Merge TVR HD pe terestru?


Testele si setarile sunt facute cu prioritate pt TVR HD

DHT

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate