Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Genetica vs educatia vs cultura

Asus ROG - Probleme mari wi-fi

Recomandare Apartament

reparatie zgarietura bara spate
 Lipire XPS de hidroizolație ...

Detectare dispozitiv de ascultare...

suport/cutie fixare SSD in locul ...

Popcorn stradal
 De ce ard asa de violent masinile...

Sfat achizitie bicicleta MTB

Imi tot apare ipconfig

Degresant auto eficient
 Pistol care sa pulverizeze vopsea...

Cursuri inot apa netratata

Telefoane vechi, fixe si mobile c...

Sa desparțim cuvintele in cuvinte
 

Asterisk

- - - - -
  • Please log in to reply
270 replies to this topic

#109
Vlad_int1

Vlad_int1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,847
  • Înscris: 26.04.2007
Mersi de sugestii, dar prefer sa ma platesc pe mine de banii aia ... plus ca inca nu am intalnit pana acum o probema care nu se poate rezolva cu putina ingeniozitate si mult google; ca si cea de sus de altfel, doar ca am uitat sa postez rezolvarea ei.
Daca sunt colegi interesati, detalii pe PM ... gratis bineinteles ;).

#110
condaru321

condaru321

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 621
  • Înscris: 24.05.2006
Pentru IVR pe unde se pot gasi mesaje de intampinare?

#111
dassaev

dassaev

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,442
  • Înscris: 06.09.2005
Ce fel de mesaje vrei sa gasesti? Alea ti le compui tu in functie de ce ai nevoie

#112
orthodoxis

orthodoxis

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 200
  • Înscris: 28.05.2008
Salve!
Am o mare rugaminte sa ma elucidati!
Am OS Windows XP si softul pt Voip Eyebeam!
Pe eyebeam am 2 conturi SIP, un nr de Roma si un nr de Romania, ambele de fix de la 2 provideri!
Acum mai am un nokia E50 ce il pot conecta la pc prin cablu usb din dotare.
Am vre-o speranta sa existe un soft care sa-mi transfere apelurile din eyebeam pe nokia si sa formeze automat(pe nokia) un alt nr unde sa redirijeze apelul?
Am inteles ca in linux cu asterisc si prin bluetooth ar merge!
Pe windows am ceva sanse?
Sau exista un alt soft inafara de eyebeam care sa poata face asta?
Multumesc foarte mult!

#113
Ignition

Ignition

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,971
  • Înscris: 03.10.2005
A aparut canal (trunk) oficial de Skype pentru Asterisk, deocamdata licenta pentru a singura linie este 66$.

#114
rsch

rsch

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 128
  • Înscris: 08.08.2005
va cer ajutor intr-o problema de configurare [cred ca e doar asta].
am un Trixbox pe care am configurat o ruta inbound care se termina intr-un IVR.
Apelurile SIP merg perfect.
Apelurile H323 ajung in ivr-ul default [this call cannot be processed as dialed].
OOH323 il vad cu core show channeltypes.
In afara de adaugarea rutei de inbound, toate setarile sunt default.
Ce mi-a scapat de nu merge h323?



-- Executing [555666@from-internal:1] ResetCDR("OOH323/(null)-236a", "") in new stack
-- Executing [555666@from-internal:2] NoCDR("OOH323/(null)-236a", "") in new stack
-- Executing [555666@from-internal:3] Wait("OOH323/(null)-236a", "1") in new stack
-- Executing [555666@from-internal:4] Playback("OOH323/(null)-236a", "silence/1&cannot-complete-as-dialed&check-number-dial-again|noanswer") in new stack
-- Playing 'silence/1' (language 'en')
-- Playing 'cannot-complete-as-dialed' (language 'en')
-- Playing 'check-number-dial-again' (language 'en')
-- Executing [555666@from-internal:5] Wait("OOH323/(null)-236a", "1") in new stack
-- Executing [555666@from-internal:6] Congestion("OOH323/(null)-236a", "20") in new stack
== Spawn extension (from-internal, 555666, 6) exited non-zero on 'OOH323/(null)-236a'
-- Executing [h@from-internal:1] Macro("OOH323/(null)-236a", "hangupcall") in new stack
-- Executing [s@macro-hangupcall:1] ResetCDR("OOH323/(null)-236a", "w") in new stack
-- Executing [s@macro-hangupcall:2] NoCDR("OOH323/(null)-236a", "") in new stack
-- Executing [s@macro-hangupcall:3] GotoIf("OOH323/(null)-236a", "1?skiprg") in new stack
-- Goto (macro-hangupcall,s,6)
-- Executing [s@macro-hangupcall:6] GotoIf("OOH323/(null)-236a", "1?skipblkvm") in new stack
-- Goto (macro-hangupcall,s,9)
-- Executing [s@macro-hangupcall:9] GotoIf("OOH323/(null)-236a", "1?theend") in new stack
-- Goto (macro-hangupcall,s,11)
-- Executing [s@macro-hangupcall:11] Hangup("OOH323/(null)-236a", "") in new stack
== Spawn extension (macro-hangupcall, s, 11) exited non-zero on 'OOH323/(null)-236a' in macro 'hangupcall'
== Spawn extension (macro-hangupcall, s, 11) exited non-zero on 'OOH323/(null)-236a'
trixbox1*CLI>

and the succesful SIP call:

trixbox1*CLI>
-- Executing [5556666@from-sip-external:1] NoOp("SIP/192.168.0.108-b7700ca8", "Received incoming SIP connection from unknown peer to 5556666") in new stack
-- Executing [5556666@from-sip-external:2] Set("SIP/192.168.0.108-b7700ca8", "DID=5556666") in new stack
-- Executing [5556666@from-sip-external:3] Goto("SIP/192.168.0.108-b7700ca8", "s|1") in new stack
-- Goto (from-sip-external,s,1)
-- Executing [s@from-sip-external:1] GotoIf("SIP/192.168.0.108-b7700ca8", "1?from-trunk|5556666|1") in new stack
-- Goto (from-trunk,5556666,1)
-- Executing [5556666@from-trunk:1] Set("SIP/192.168.0.108-b7700ca8", "__FROM_DID=5556666") in new stack
-- Executing [5556666@from-trunk:2] Gosub("SIP/192.168.0.108-b7700ca8", "app-blacklist-check|s|1") in new stack
-- Executing [s@app-blacklist-check:1] LookupBlacklist("SIP/192.168.0.108-b7700ca8", "") in new stack
-- Executing [s@app-blacklist-check:2] GotoIf("SIP/192.168.0.108-b7700ca8", "0?blacklisted") in new stack
-- Executing [s@app-blacklist-check:3] Return("SIP/192.168.0.108-b7700ca8", "") in new stack
-- Executing [5556666@from-trunk:3] ExecIf("SIP/192.168.0.108-b7700ca8", "0 |Set|CALLERID(name)=") in new stack
-- Executing [5556666@from-trunk:4] SetMusicOnHold("SIP/192.168.0.108-b7700ca8", "none") in new stack
-- Executing [5556666@from-trunk:5] Set("SIP/192.168.0.108-b7700ca8", "__MOHCLASS=none") in new stack
-- Executing [5556666@from-trunk:6] Ringing("SIP/192.168.0.108-b7700ca8", "") in new stack
-- Executing [5556666@from-trunk:7] Set("SIP/192.168.0.108-b7700ca8", "FAX_RX=disabled") in new stack
-- Executing [5556666@from-trunk:8] Set("SIP/192.168.0.108-b7700ca8", "__CALLINGPRES_SV=allowed_not_screened") in new stack
-- Executing [5556666@from-trunk:9] SetCallerPres("SIP/192.168.0.108-b7700ca8", "allowed_not_screened") in new stack
-- Executing [5556666@from-trunk:10] Goto("SIP/192.168.0.108-b7700ca8", "ivr-2|s|1") in new stack
-- Goto (ivr-2,s,1)
-- Executing [s@ivr-2:1] Set("SIP/192.168.0.108-b7700ca8", "MSG=abandon-all-hope") in new stack /* <== that's the IVR I set up
-- Executing [s@ivr-2:2] Set("SIP/192.168.0.108-b7700ca8", "LOOPCOUNT=0") in new stack
-- Executing [s@ivr-2:3] Set("SIP/192.168.0.108-b7700ca8", "__DIR-CONTEXT=") in new stack
-- Executing [s@ivr-2:4] Set("SIP/192.168.0.108-b7700ca8", "_IVR_CONTEXT_ivr-2=") in new stack
-- Executing [s@ivr-2:5] Set("SIP/192.168.0.108-b7700ca8", "_IVR_CONTEXT=ivr-2") in new stack
-- Executing [s@ivr-2:6] GotoIf("SIP/192.168.0.108-b7700ca8", "0?begin") in new stack
-- Executing [s@ivr-2:7] Answer("SIP/192.168.0.108-b7700ca8", "") in new stack
-- Executing [s@ivr-2:8] Wait("SIP/192.168.0.108-b7700ca8", "1") in new stack
-- Executing [s@ivr-2:9] Set("SIP/192.168.0.108-b7700ca8", "TIMEOUT(digit)=3") in new stack
-- Digit timeout set to 3
-- Executing [s@ivr-2:10] Set("SIP/192.168.0.108-b7700ca8", "TIMEOUT(response)=10") in new stack
-- Response timeout set to 10
-- Executing [s@ivr-2:11] Set("SIP/192.168.0.108-b7700ca8", "__IVR_RETVM=") in new stack
-- Executing [s@ivr-2:12] ExecIf("SIP/192.168.0.108-b7700ca8", "1|Background|abandon-all-hope") in new stack
-- Playing 'abandon-all-hope' (language 'en')
-- Executing [s@ivr-2:13] WaitExten("SIP/192.168.0.108-b7700ca8", "|") in new stack
== Spawn extension (ivr-2, s, 13) exited non-zero on 'SIP/192.168.0.108-b7700ca8'
-- Executing [h@ivr-2:1] Hangup("SIP/192.168.0.108-b7700ca8", "") in new stack
== Spawn extension (ivr-2, h, 1) exited non-zero on 'SIP/192.168.0.108-b7700ca8'


#115
dassaev

dassaev

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,442
  • Înscris: 06.09.2005
nu prea am lucrat cu h323 dar incearca sa faci si tu un .cap cu tcpdump si ataseaza-l aici

#116
mdlII

mdlII

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 49
  • Înscris: 27.02.2009

 rsch, on 16th September 2009, 16:50, said:

va cer ajutor intr-o problema de configurare [cred ca e doar asta].
am un Trixbox pe care am configurat o ruta inbound care se termina intr-un IVR.
Apelurile SIP merg perfect.
Apelurile H323 ajung in ivr-ul default [this call cannot be processed as dialed].

Salut,

Din cate vad eu apelul H323 ajunge in contextul [from-internal]. Apelurile SIP ajung in [from-sip-external], de acolo in [from-trunk] si apoi in [ivr-2].
Probabil trebuie sa verifici care sunt setarile pe H323 de ajungi in [from-internal].

Informatii suplimentare se gasesc si in log-ul de Asterisk (de obicei /var/log/asterisk/full) si de aceea ar fi bine sa adaugi si extrase de acolo cand mai postezi...

Toate bune,
Nini

#117
rsch

rsch

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 128
  • Înscris: 08.08.2005

 mdlII, on 17th September 2009, 08:51, said:

Din cate vad eu apelul H323 ajunge in contextul [from-internal]. Apelurile SIP ajung in [from-sip-external]
Tocmai asta e problema, ca nu stiu de ce a mers asa.  In mod sigur e ceva legat de config iar eu nu vad problema.
Carevasazica, in /etc/esterisk/ am si h323.conf si ooh323.conf.

[general]
port = 1720
bindaddr = [ipaddress] ; 
progress_setup = 8
progress_alert = 8
faststart=yes
h245tunneling=yes
gatekeeper = DISABLE
disallow=all
allow=ulaw
dtmfmode=inband
context=default

Multumesc de raspunsuri.

#118
mdlII

mdlII

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 49
  • Înscris: 27.02.2009

 rsch, on 17th September 2009, 12:47, said:

context=default

Pentru ca vad ca ai setarea "context=default" in configuratia de h323 te rog sa verifici daca ai contextul default pe masina.
Banuiesc ca ai asa ceva (rulez FreePBX iar in TrixBox ar trebui sa fie ceva similar):

tenora*CLI> dialplan show default
[ Context 'default' created by 'pbx_config' ]
  's' =>			1. Playback(vm-goodbye)					   [pbx_config]
					2. Macro(hangupcall)						  [pbx_config]
  Include =>		'ext-local'								   [pbx_config]

-= 1 extension (2 priorities) in 1 context. =-


Daca ai acest context pe masina atunci ti-as sugera sa-l schimbi din default in from-trunk. Daca nu il ai, atunci trebuie neaparat sa te uiti in log-ul de asterisk (nu in cel de consola) ca sa vezi de ce apelul ajunge in from-internal.

Toate bune,
Nini

#119
Adonis

Adonis

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 806
  • Înscris: 13.03.2004
Salutare

Folosesc si eu o versiune de asterisk integrata intr-o chestie (nici nu stiu cum s-o numesc, nu sunt asa familiar...) dar i se zice ELASTIX. Ei bine problema mea cred ca este mai degraba de asterisk. In timp ce suna cineva, pica. Adica suna de 2-3 ori (ma refer ca suna extensiile) si apoi cand sa raspund se intrerupe. Daca apuc sa raspund totul e OK, convorbirea decurge OK pana la final.

Setarile sunt cam asa: folosesc 2 trunk-uri (unul romanesc care mi-a dat numarul ) si altul din germania care imi face forwardingul catre un terminal mobil (telefon mobil) care suna in acelas timp cu extensiile (101, 102 si 103) si pot sa raspund ori de la extensii ori de la terminalul mobil...

Asa cum ziceam, cand suna un client, in timp ce suna, se intrerupe (terminalele nu mai suna) desi clientul nu e deconectat de la IVR, totusi asteriskul nu mai suna in terminale. Dupa ce raspund convorbirea decurge OK pana la final...

Asta ar fi o problema. A doua e ca dupa ce dau reboot la server, nu mai merg ring group-urile. Trebe sa ma duc in ring grup din PBX si sa simulez ca am facut o setare dau apply settings si abia dupa aceea merg ringrupurile...

Daca e nevoie pot posta niste loguri, numai sa-mi ziceti ce anume doriti...

Merci pt ajutor celor care dori sa-si bata capul cu problemele astea doua ale mele...

#120
Adonis

Adonis

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 806
  • Înscris: 13.03.2004
Salutare

stie cineva de ce poate pica asteriskul in momentul in care suna? Daca apuc sa raspund e Ok, dar in timp ce suna pica (nu mai suna extensiile)
astept si iar suna si apas repede pe answer ca sa prind apelul..

Edited by Adonis, 18 January 2010 - 11:57.


#121
Adonis

Adonis

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 806
  • Înscris: 13.03.2004
Salutare

Stie cineva de ce pica apelurile intr-un asterisk la momentul de ring? Daca apuc sa raspund la apel totul e OK, dar cat suna se intrerupe. Extensiile, brusc nu mai suna. Apoi inc ateva secunde iar suna, si daca raspund rapid pot sa finalizez conversatia...Daca e nevoie pot posta niste loguri...

#122
bfunieru

bfunieru

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 09.07.2006
Salutare,

Caut si eu o persoana / firma care sa poata instala Asterisk si Vicidial (dialer predictiv) si sa ne asigure suport pe termen lung. Suntem o firma relativ mica asa ca IT-ul nostru este externalizat si nu se pricepe la asa ceva. Locatia este in Bucuresti. Detalii la 0758.22.06.90.

Multumesc

PS: nu stiu daca acest post isi are locul aici, insa nu am gasit un alt loc mai potrivit.

#123
PuYa

PuYa

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 12.12.2004

 Ignition, on 11th August 2008, 08:42, said:

Am testat Smartcall si observ ca nu mai permit accesul direct SIP, asta cu toate ca sunt inregistrati la ENUM. S-ar putea sa fie o consecinta a noii conduceri companiei Injoy care a preluat de curand Smartcall sau vreo defectiune la sistemul lor.... ramane de vazut in timp.

Eu nu folosesc redirectionarea nici unui furnizor, o fac din propriul server... Eurovoice stiu ca suporta apelare directa SIP.
Atata timp cat operatorul (catre PSTN sau SIP) prin care rutezi apelul nu-ti permite sa-ti modifici propriul callerID (nu cred avem astfel de operatori pe piata ro) nu ai cum sa trimiti mai departe callerID-ul cu care vine apelul.
La apelare directa SIP poti obtine lucrul asta atata timp cat nu exista filtre in acest sens pe PBX-ul destinatar.
Daca clientul SIP destinatar este inregistrat pe un PBX asupra caruia detii controlul, atunci poti trimite mai departe fara probleme callerID care iti intra in centrala catre propriul client SIP.

Pe scurt daca vrei sa primesti la nr. destinatar callerID-ul original trebuie sa ai cam asa ceva:

Intrare apel callerID -> PBX propriu -> Client SIP softphone sau ATA
Intrarea apelului catre propriul PBX se poate face la nivel SIP, sau prin FXO.

Salut,

Stiu ca e cam vechi mesajul legat de CallerID, dar sincer nu prea am gasit niciunde in alta parte discutii pe acest
subiect, asa ca imi permit sa postez aici:

Lucrez la o aplicatie ce foloseste Asterisk si care se bazeaza in principal pe redirectarea apelurilor. Binenteles ca
m-am lovit si eu de problema CallerID (in cazul unei redirectari, nu se poate trimite CallerID-ul celui care a sunat,
ci doar numarul care a fost sunat si care in cazul unei redirectari, devine de fapt Caller la randul lui). Problema este
la provider ( Dial Telecom - fost Parlatel ) care da 403-Forbidden daca trimit CallerID din afara numerelor alocate.
Este pana la urma o solutie pentru aceasta problema ? Exista vreun operator care permite acest lucru in RO (ma gandesc
ca au trecut totusi 2 ani de la postul de mai sus si poate s-a schimbat ceva)? Ce ar trebui sa cer de fapt operatorului, din
pdv tehnic, pentru a putea face acest lucru ? Nu vreau mura in gura, dar un indiciu cat de mic, mi-ar fi de mare ajutor.

Multumesc,
PuYa

#124
mdlII

mdlII

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 49
  • Înscris: 27.02.2009

 PuYa, on 24th February 2010, 20:31, said:

Salut,

Stiu ca e cam vechi mesajul legat de CallerID, dar sincer nu prea am gasit niciunde in alta parte discutii pe acest
subiect, asa ca imi permit sa postez aici:

Lucrez la o aplicatie ce foloseste Asterisk si care se bazeaza in principal pe redirectarea apelurilor. Binenteles ca
m-am lovit si eu de problema CallerID (in cazul unei redirectari, nu se poate trimite CallerID-ul celui care a sunat,
ci doar numarul care a fost sunat si care in cazul unei redirectari, devine de fapt Caller la randul lui). Problema este
la provider ( Dial Telecom - fost Parlatel ) care da 403-Forbidden daca trimit CallerID din afara numerelor alocate.
Este pana la urma o solutie pentru aceasta problema ? Exista vreun operator care permite acest lucru in RO (ma gandesc
ca au trecut totusi 2 ani de la postul de mai sus si poate s-a schimbat ceva)? Ce ar trebui sa cer de fapt operatorului, din
pdv tehnic, pentru a putea face acest lucru ? Nu vreau mura in gura, dar un indiciu cat de mic, mi-ar fi de mare ajutor.

Multumesc,
PuYa

Salut,

Problema modificarii callerid-ului trebuie discutat cu fiecare provider in parte, cerinta fiind simpla: accepta sau nu apeluri outgoing cu un alt CallerID(num) decat cel agreat pentru contul respectiv. Daca da, vor transmite acest CallerID mai departe sau nu?.

Sper sa nu ma insel insa, din pacate, nu cred sa ai prea multe sanse sa gasesti un astfel de provider, problema principala fiind pentru apelurile ce vor ajunge intr-o retea non VoIP.

Daca reusesti sa gasesti un provider din RO care sa ofere aceasta facilitate te rugam sa postezi pentru a beneficia si altii de aceasta informatie.

Toate bune,
Nini.

Updated: In plus, daca aceasta facilitate este oferita de provider-ul respectiv, in acel moment ai putea sa o folosesti in regim de "callerid spoofing" si, tocmai de aceea, sunt foarte pesimist asupra sanselor de a gasi un provider care sa ofere aceasta facilitate.

Edited by mdlII, 25 February 2010 - 11:18.


#125
hotm

hotm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 323
  • Înscris: 28.06.2005
Salut
Exista vreo maodalitate (script sau ceva prin care sa identifice semnalul de portare) pentru Asterix, prin care acesta sa identifice un apel catre un numar portat ?

Multam

#126
Ignition

Ignition

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,971
  • Înscris: 03.10.2005

 hotm, on 26th February 2010, 08:47, said:

Salut
Exista vreo maodalitate (script sau ceva prin care sa identifice semnalul de portare) pentru Asterix, prin care acesta sa identifice un apel catre un numar portat ?

Multam

Da, am facut eu o solutie care verifica daca numarul este portat sau nu si daca este portat in ce retea este portat.
In functie de rezultat se poate face rutarea catre linia externa dorita pentru scaderea costurilor.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate