Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Achizitie miniPC.

In ce an este bine sa cumperi tel...

Cablu electric pentru exterior

La multi ani indragostilor! D...
 Germania a legalizat consumul de ...

Frigidere de bauturi pentru magaz...

Exista magazin fizic XIOAMI in Ro...

google.ro virusat?
 Ati castigat vreodata la "con...

HIT FM Zarnesti - Metropolitan Br...

Google Consent Mode V2

La multi ani @rz!
 Placa retea integrata la un ASUS ...

Targ de viniluri - Bucuresti

Achizitionare furca RockRider

End to end encrypted messenger
 

Asterisk

- - - - -
  • Please log in to reply
270 replies to this topic

#1
Ignition

Ignition

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,971
  • Înscris: 03.10.2005
Avand in vedere ca acest PBX suporta mai multe protocoale (SIP, H323, MGCP, e.t.c.) m-am gandit ca ar trebuii sa discutam separat de aria SIP.

Am sa incep discutia cu versiunea 1.6 care in momentul de fata se afla la stadiul beta 6.
La compilarea addons (ver. 1.6 beta 2) exista un singur modul la care primesc eroare: res_config_mysql
---------------------
   [CC] res_config_mysql.c -> res_config_mysql.o
res_config_mysql.c: In function `config_mysql':
res_config_mysql.c:585: error: too few arguments to function `ast_config_internal_load'
res_config_mysql.c: At top level:
res_config_mysql.c:620: warning: initialization from incompatible pointer type
make[1]: *** [res_config_mysql.o] Error 1
make[1]: Leaving directory `/kituri/voip/asterisk-1.6/asterisk-addons-1.6.0-beta2/res'
make: *** [res] Error 2
---------------------

A mai patit cineva acelasi lucru ? Daca da, l-a rezolvat in vreun fel, sau este un bug in ver. actuala ?

#2
Ignition

Ignition

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,971
  • Înscris: 03.10.2005
Rezolvarea la problema de mai sus este schimbarea liniei 585 din fisierul "res_config_mysql.c" cu:
if (!ast_config_internal_load(row[2], cfg, config_flags, "", "")) {

Dupa treaba asta se compileaza fara probleme.

Intre timp a aparut versiunea comerciala a codecului "g729" pentru Asterisk 1.4 si 1.6
http://www.asterisk.org/node/48459

Foloseste cineva versiunea inregistrata a codec-ului respectiv ? Daca da, astept pareri.

#3
daniel.grigorescu

daniel.grigorescu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 06.12.2006

View PostIgnition, on Mar 19 2008, 12:57, said:

Avand in vedere ca acest PBX suporta mai multe protocoale (SIP, H323, MGCP, e.t.c.) m-am gandit ca ar trebuii sa discutam separat de aria SIP.

Foarte adevarat, chiar ca aceasta minune open source merita (cel putin) un topic.

Eu am descoperit FreePBX in ianuarie si am ramas fascinat de cate poate sa faca (se vede si in semnatura mea).

Nu prea am experienta in domeniu, aproape deloc, dar incerc atunci cand am timp (din pacate nu prea am) sa aprofundez domeniul, mi se pare extraordinar cum iti poti transforma calculatorul in centrala telefonica, FOARTE FOARTE TARE!

Gata, va las pe voi sa vorbiti, ca am fost cam off-topic, stiu, dar nu m-am putut abtine :D

#4
Ignition

Ignition

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,971
  • Înscris: 03.10.2005
Am implementat cu succes gateway-ul VoIP<->GSM prin chan_mobile, mai exact Asterisk se conecteaza prin bluetooth automat la mobil si il foloseste pe post de FXO.

Pana acum vad ca merge fara probleme cu:
Nokia E50; E60
Sony-Ericson K750i

adaptoare bluetooth
Bus 002 Device 010: ID 0a12:0001 Cambridge Silicon Radio, Ltd Bluetooth Dongle (HCI mode)

Nu functioneaza cu:
Bus 002 Device 008: ID 1310:0001 Roper Class 1 Bluetooth Dongle
Este un adaptor marca Trendnet.

Marele avantaj fata de solutiile clasice este pretul si versabilitatea.
Un gateway (hardware) SIP<->GSM pt. un singur port costa peste 300E... :(
In felul asta se poate folosii un telefon mai vechi (~100RON) dotat cu bluetooth.
Vad ca se pot conecta mai multe telefoane simultan, mai exact fiecare telefon are nevoie de cate un adaptor separat.
Din ce observ a functionat cu un adaptor bluetooth noname de 20-30RON insa nu cu cel Trendnet de 50-60RON clasa 1...

Mai foloseste cineva o astfel de solutie ?

#5
Ignition

Ignition

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,971
  • Înscris: 03.10.2005
Intre timp am identificat problema vis-a-vis de chipset-uile bluetooth cu care functioneaza canalul bluetooth, precum si modalitatea lor de identificare (pe nici unul nu scrie ce chipset foloseste).
Observ ca nimeni nu a facut pana acum nici o remarca despre acest canal... banuiesc ca deocamdata nu-l foloseste nimeni.

As vrea sa atrag atentia asupra posibilitatii folosirii frauduloase a acestui sistem.
Din cate stiu eu primele mobile produse cu bluetooth erau varza pe partea de securitate, asta nu inseamna ca cele care au setari de securitate, nu pot fii setate aiurea (insecure) avand in vederea ca majoritatea utilizatorilor care isi cumpara mobile super performante si le cumpara de fite, multi neavand cunostiinte despre folosirea tuturor functiilor... nici vorba de securitate :)
Lucrul asta deschide posibilitatea conectarii neautorizate (s-au acordare de autorizare in necunostiinta de cauza, ex. "tata incearca sa te contacteze" accept y/n ?) a unui laptop pe care este instalat Asterisk cu chan_mobile prin bluetooth la un astfel de mobil. Locurile aglomerate precum mall, gari, aeroporturi, e.t.c. sunt tinte relativ simple.

Odata realizata o astfel de conectare, atacatorul poate folosi o casca cu microfon conectata la laptop, prin care poate initializa convorbiri (prin telefonul victimei) catre orice destinatie... inclusiv internationala.
Se poate inregistra si CDR despre apelurile primite.
Presupun ca exista si posibilitatea interceptarii in timp real al conversatiilor facute, insa nu am testat acest aspect, neprezentand interes...

Aviz posibilelor victime :)

#6
macinici2me

macinici2me

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 09.12.2007
Salutare

In prezentare pe scurt ma numesc Sebastian din pasiune ma ocup cu calculatoarele si ma gasiti la nickname-ul macinici2me.

Legat de Asterisk, ma "joc" pe o masina cu urmatoarea configuratie

hard: Am un sistem P3-1000/256mb/20Gb Fujitsu + 1 placa cu 4 porturi FXO tip AX-400P (http://www.atcom.cn/...cts_AX400P.html )
soft: Trixbox 2.6.0.5 CE (Centos5/FreePBX 2.4.0)
Pentru ca Asterisk este cat se poate de nou pentru mine va rog sa ma lamuriti cu activez "Digital Receptionist" pentru a configura "IVR".

Va multumesc anticipat.

#7
macinici2me

macinici2me

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 09.12.2007
Salutare,

am rezolvat problema cu instalarea IVR-ului. Practic nu reuseam sa upgradez sistemul datorita unor setari la firewall. Firewall ce nu era in administrarea mea.

mai multe detalii....
accesul la internet il aveam prin proxy si tinand cont de asta .... cu toate ca in browsing pe o masina cu windows nu era nici o problema si deasemenea pe server wget-ul mergea ok ... nu reauseam sa fac actualizarile.  

FreePBX are cumva vreun mod mai special in care isi face updaturile?

ok
... acum incep sa "sap" la IVR....

toate cele bune...

#8
macinici2me

macinici2me

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 09.12.2007
Salutare,

problema mea este urmatoarea:

Fac apel de pe un nr de mobil pe un cont de la eurovoice (in serverul meu) --> apelul se realizeaza dar imediat primesc mesajul "BYE" si apelul se termina.

Bineinteles ca nu asta vreau sa se intample asa ca orice sugestii sunt binevenite.

Toate cele bune.

#9
Ignition

Ignition

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,971
  • Înscris: 03.10.2005
Nu folosesc Tribox, insa banuiesc ca daca treci de partea colorata (grafica) core-ul este tot Asterisk... uite cum s-ar face in Asterisk:

In CLI da-i "sip show registry" la "State" apare ca fiind "Registered" la Eurovoice ?
Daca nu, umbla in sip.conf la register.
Daca da, deschide in exentions.ael o extensie s in contextul unde este intregistrata conexiunea sip, acolo o sa ajunga apelul care il primesti.

#10
daniel.grigorescu

daniel.grigorescu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 06.12.2006

View PostIgnition, on Mar 27 2008, 09:25, said:

Am implementat cu succes gateway-ul VoIP<->GSM prin chan_mobile, mai exact Asterisk se conecteaza prin bluetooth automat la mobil si il foloseste pe post de FXO.

Care este calitatea sunetului in cazul unei astfel de convorbiri? Ai putea sa faci upload pe forum la un fisier .wav de cateva secunde ca sa vedem si noi cum se aude? Ar fi super!

Multam anticipat.

#11
Ignition

Ignition

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,971
  • Înscris: 03.10.2005

View Postdaniel.grigorescu, on Apr 9 2008, 13:53, said:

Care este calitatea sunetului in cazul unei astfel de convorbiri? Ai putea sa faci upload pe forum la un fisier .wav de cateva secunde ca sa vedem si noi cum se aude? Ar fi super!

Multam anticipat.

Nu am sezizat nici o diferenta la calitatea sunetului, fata de o convorbire de pe acelasi telefon mobil.
Apare insa o mica intarziere (500ms-1000ms) pe sensul Asterisk->Bluetooth (nu si in celalat sens), care insa nu m-a deranjat din moment ce nici macar nu am sesizat-o in timpul nici unei convorbiri.
Daca ai insa alaturate terminalele mobile (ex. pt. teste) se poate sesiza intarzierea :)
Oricum avand in vedere ca este gratis (open source) si ca inca se afla in stadiu beta, mi se pare ok.

Sorry, nu-mi bat capu' cu wav-uri, UL :)

Intre timp am observat o incombatibilitate intre Asterisk 1.6 beta 7.1 si addons 1.6 beta 2 sau beta 3.
Este insa functional Asterisk 1.6 beta 6 + addons beta 3
Sper sa remedieze in urmatoarea ver.

Edited by Ignition, 09 April 2008 - 19:10.


#12
Ignition

Ignition

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,971
  • Înscris: 03.10.2005
Am urmatoarea problema...
In sip.conf sunt setate mai multe register, precum si conturi pentru a se conecta clientii SIP. Toate sunt functionale atata timp cat exista conexiune de Internet...
In momentul in care cade Internet-ul mor toate device-urile SIP inclusiv cele locale, daca incerc sa restartez * incarca sip.conf dupa care nu mai continua sa incarce restul, incearca sa se conecteze si cum nu reuseste incearca asa la infitit...PBX-ul devenind nefunctional.
Initial am crezut ca problema este la setarile DNS, insa dupa ce am schimbat toate setarile din sip.conf din domenii in adrese de IP, situatia a continuat la fel :(
Problema asta am sesizat-o la Asterisk 1.4 si 1.6 indiferent de versiune....

A mai patit cineva asa ceva ?
Daca da cum a rezolvat problema ?
Deocamdata singura rezolvare (temporara) pe care am gasit-o este comentarea tuturor liniilor sip catre Internet

#13
daniel.grigorescu

daniel.grigorescu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 06.12.2006
@Ignition
Multam de feed-back, o sa incerc si eu solutia asta cu bluetooth, de-abia astept sa vad cum functioneaza.

Legat de problema descrisa de tine mie nu mi se intampla chestia asta, cand pica netu' nu mai merg trunchiurile SIP (logic), dar extensiile locale merg fara problema, am observat doar ca se misca un pic mai greu, de exemplu apelez o extensie sau fac un "echo test" si dureaza cateva secunde pana se conecteaza apelul, in conditiile in care in mod normal asta se intampla aproape instantaneu, nu inteleg ce treaba are asta cu netu' da' asa se comporta la mine.

In alta (dez)ordine de idei, are cineva idee de ce unii provideri incearca sa blocheze Asterisk?
De exemplu Netmaster: a trebuit sa scriu in "sip.conf"

[general]

useragent = Centrala lu' Nea Gica

Daca nu scriam chestia asta NU MERGEA  (nu puteam decat sa primesc apeluri, sa initiez nu mergea nici d-al naibii, a trebuit sa ma chinui juma' de zi pana sa fac modificarea asta)

#14
Ignition

Ignition

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,971
  • Înscris: 03.10.2005
@daniel.grigorescu
Tehnic este posibil sa restrictioneze conectarea dupa useragent (Smartcall) insa ar fii complet inutila... dupa cum vezi poti completa orice la campul respectiv.
Acum ceva timp exista pe site-ul lor si un tutorial cu setarile de Asterisk...acum vad ca nu mai este... cel mai bine intreaba la ei la tehnic.
Ai testat canalul bluetooth ?
Eu am testat pana acum numai cu telefoane mobile GSM, as vrea sa-l testez si cu un mobil CDMA insa terminalul Zapp pe care l-am avut nu avea bluetooth si oricum l-am vandut deja... intr-un alt post am vazut ca faceai referire la un amic cu Zapp.... daca ai posibilitatea poate testezi.

#15
Ignition

Ignition

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,971
  • Înscris: 03.10.2005
Am testat Asterisk 1.6 beta 8...din pacate tot nu merge cu addons 1.6 beta 3 :(
La fel si la voi ?

#16
Ignition

Ignition

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,971
  • Înscris: 03.10.2005
Se pare ca se pot folosii apeluri video (presupun ca 3G) in combinatie cu Asterisk.
http://www.voip-info...m compatibility

Am testat cineva acest lucru ?

#17
andreiush

andreiush

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 24.04.2004
Vreau sa va intreb si eu o chestie, ca numai nu-mi iese.

Cum fac sa mearga o piesa mp3 cu asteriskul? Adica sa sun la un numar de tel (333, de exemplu) si sa-mi cante o piesa. Am tot citit documentatii si am facut ca acolo, insa nu inteleg un lucru, ce e cu acel mpg123? Trebuie instalat sau ce trebuie sa fac?

Folosesc live cd cu Amatix Instant PBX.

PS. si sunt incepator rau de tot ! :)

Edited by andreiush, 13 May 2008 - 18:30.


#18
Ignition

Ignition

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,971
  • Înscris: 03.10.2005

View Postandreiush, on May 13 2008, 18:29, said:

Vreau sa va intreb si eu o chestie, ca numai nu-mi iese.

Cum fac sa mearga o piesa mp3 cu asteriskul? Adica sa sun la un numar de tel (333, de exemplu) si sa-mi cante o piesa. Am tot citit documentatii si am facut ca acolo, insa nu inteleg un lucru, ce e cu acel mpg123? Trebuie instalat sau ce trebuie sa fac?

Folosesc live cd cu Amatix Instant PBX.

PS. si sunt incepator rau de tot ! :)

http://www.voip-info...k cmd MP3Player

http://www.voip-info...pg123 faking it

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate