Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Diferente diferentiale

Finala Eurovision 2024

De ce nu protestati?

Etanșare intre cada perete b...
 Backu-up box Fronius ?

Router de la Digi nu face fata la...

Magnolii

Achizitie LG OLED evo 55C31LA - e...
 Aplicatii PV Huawei Sun

Istoric deplasari - GPS

Surub autoforant-metric mixt

Lipsa semnal - strategie de marke...
 One week meal plan - Pachet

Apometru defect?

Nelamurire legalitate TVA casa noua

Huawei P20 Lite, ecran negru la a...
 

Asta cred ca e teapa

- - - - -
  • Please log in to reply
45 replies to this topic

#37
mariusgh

mariusgh

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 83
  • Înscris: 06.02.2008

 Rapier, on Mar 24 2008, 22:01, said:

PS: expresia corecta era "Do I look stupid to you?" sau "You take me for a fool?"

A inteles mesajul pentru ca nu mi-a mai trimis nimic de atunci :)
Oricum, aparatul l-am dat azi unui romanas de-al nostru care parea pasionat si atent cu sculele. Sper ca a incaput pe maini buna ca "m-a slujit cu credinta" :))

#38
mihail.cazacu

mihail.cazacu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 224
  • Înscris: 04.09.2007

 Rapier, on Mar 24 2008, 22:01, said:

stati calmi, cascati ochii sa nu luati tepe si invataii pe ceilalti sa se fereasca si ei!
Militia nu va face nimic! Nu avem legislatia pentru asta! Iar ca sa triangulezi ceva, trebe acordu si ajutorul lu nenea operatoru de telefonie mobila! Pe care nu-l vei primi nicioadata, nimeni nu vrea reclama proasta!!

PS: expresia corecta era "Do I look stupid to you?" sau "You take me for a fool?"
Legislatie contra escrocheriei avem sigur, ca un meserias a fost saltat cand iesea de la un cunoscut de-al meu din birou.  Se dusese sa dea o teapa, nu fusese convingator, fusese invitat sa paraseasca firma si la iesire politia i-a pus "bratarile".  Politistul care a intrat apoi sa intrebe ce "afacere" le propusese amicilor mei le-a spus si ca-l aveau sub supraveghere de ceva vreme.  

Schema lui merita povestita tot pentru profilaxie: pretindea ca firma lui castigase o mare licitatie cu statul la care ca umflase foarte tare preturile.  Si pentru ca nu trebuia sa apara profit mare pe firma lui, in caz de controale trimise de concurenti sau de adversarii politici ai alora care-i dadusera contractul, propunea furnizorului naiv ca acesta sa-i vanda marfa tot la un pret umflat, apoi sa imparta profiturile intre ei, din dividendele furnizorului, dupa un an.  Victima putea accepta pentru ca:

1. Ii convenea sa vanda marfa la un pret mai mare ca de obicei;

2. Poate se gandea ca neavand nici o obligatie scrisa sa imparta profitul cu escrocul, la o adica ii dadea el astuia o teapa: "sa fii sanatos, ti-am vandut totul pe contract si factura, ai semnat, ai platit, ai primit marfa, du-te-n mata!"

Daca punea botul din unul sau ambele motive, escrocul ii platea andosand un cec pe care chipurile il primise de la Ministerul X, plata in avans pentru marfa cu pricina.  Care cec era fabricat de manutele lui de aur.  Interesant e ca din cele povestite de politisti, baiatul daduse in felul asta o gaura de 300 000 USD la diversi.

Eu pana acum am avut doar experiente pozitive cu politia (mda, stiu, e surprinzator :) ): un subofiter din Cluj, Tepus pe numele lui (si-i fac reclama si cu ocazia asta) ne-a inapoiat mie si unui amic portofelele si telefoanele pe care le pierdusem coborand la repezeala din masina si n-a acceptat macar un suc in schimb (m-am dus eu si l-am "parat" la comandant pentru asta).  Tot politia, cand eram student si ne-au spart unii sediul organizatiei i-a prins pe faptasi desi unul era fiu de colonel de politie.  Alta data m-am nimerit intr-o sectie de politie cu un prieten american caruia i se furase pasaportul si am vazut cum erau anchetati niste hoti.  Ofiterul ala pur si simplu "i-a facut din vorbe" sa-si toarne si restul complicilor, folosind magistral tehnica "politistului bun".  Ar mai fi povestea cu escrocul de mai sus si faptul ca m-am nimerit in fata blocului cand l-au arestat pe Pasaris.  Am vazut ca "mascatii" se misca foarte rapid si precis, exact ca-n filmele americane.  Una peste alta, nu cred ca vointa le lipseste, ci dotarea si faptul ca la sectia de cartier nu cred sa aiba specialisti hi-tech.  Vodafone sau Orange probabil ar coopera, ca nimeni nu vrea sa acopere niste infractori.

#39
Rapier

Rapier

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,864
  • Înscris: 07.10.2006
Personal, am fost saltat de politie pentru ca faceam poze unui copac(pe motiv ca se furase un automobil in seara aceea...) si pentru ca alergam la ora mai tarzie (vara, pe la ora 10 ca era mai racoare)! Asha ca nu sunt foarte incantat de ei:). Iar in ceea ce priveste Vodafone si Orange, daca nu au luat masuri cand a fost vorba fraude la ei in sistem (faimoasa poveste cu reincarcatul cartelelor :)), nu or sa o faca asha, de amorul artei :)
Enough offtopic!

#40
mihail.cazacu

mihail.cazacu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 224
  • Înscris: 04.09.2007
Am fost la sectia de politie din cartier.  Am discutat cu doi ofiteri tineri.  Au fost foarte amabili, mi-au spus si ei niste povesti despre cum se mai fura pe Internet in zilele noastre, dupa care m-au trimis la Serviciul Mare Criminalitate Informatica din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, pentru ca la nivel de sectie nu se ocupa cu asa ceva si daca mi-ar lua ei declaratia ar dura pana ar ajunge acolo din cauza procedurilor (=birocratie).  Impresia mea generala a fost pozitiva.  

Tot cu ocazia asta am aflat ca din motive de siguranta sectiile de politie nu sunt conectate la Internet.  Presupun ca de vina e lipsa de fonduri pentru a se cumpara software-ul specializat.  CIA, FBI, toate politiile mai rasarite au acces la Internet fara sa se scurga informatii sensibile si nu cred ca toti aia care lucreaza acolo sunt super pregatiti sa blocheze atacuri informatice.  Aia e treaba firewall-urilor si a softurilor care nu permit copierea, atasarea sau trimiterea datelor de pe HDD catre adrese neautorizate.

Cand am timp, trec si pe la IGPR, la sediul de pe Stefan cel Mare.  Daca aveti careva nevoie, astea sunt numerele de telefon ale Serviciului Mare Criminalitate Informatica:

Centrala: 021-208 25 25
Interioare: 26526, 26524, 26525

#41
dangabrielus

dangabrielus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 27.12.2005
aceasi chestie a primit-o si eu .... la mail ma refer ... ca vrea sa cumpere un rucsac pe care eu il aveam la vanzare. Ideea e ca am primit 2 mailuri in acest sns de la 2 persoane diferite. Una vroia sa trimit rucsacul in america la NY si alta ... prin africa undeva ...:) fain nu? asa ca veti grija ca astea sunt tepe clare!!!
Toate cele bune si  fara tepe
:D

#42
netra

netra

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 580
  • Înscris: 31.10.2004
Altulcare vinde blana ursului din padure

#43
mihail.cazacu

mihail.cazacu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 224
  • Înscris: 04.09.2007

 netra, on Mar 27 2008, 22:25, said:

Altulcare vinde blana ursului din padure
He, he, asta merita incercat pentru ca pretinde ca marfa e in Romania...

#44
corcodush

corcodush

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 25.02.2009
Trec si eu aici numele unui tepar : VORNICU GEORGE din RASNOV /BRASOV, mi a trimis o cutie cu o sticla de parfum goala in loc de un telefon.

#45
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,126
  • Înscris: 29.06.2005
Eu tot nu inteleg de ce nu cereti sa vi se trimita coletul cu acceptul de verificare a continutului? (urgent curier).Preferati sa economisiti 10 ron la transport si sa va luati tepe.Asta e....

#46
shmu

shmu

    Clickahoolic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,460
  • Înscris: 09.01.2008
eh.. daca tot e pe offtopic...
eu (defapt mama mea, nu sunt atat de credul) si-a luat tzeapa la Cosmote.. .oarecum..
a sunat-o unu si i-a zis ca e din partea cosmote si ca nush cine a dat telefoane si mesaje in spania si ca e nevoie ca ea sa trimita sms la XYZK (nr tel 4 cifre) si sa-i trimita codul primit pentru ca el sa-l introduca in sistem si sa "anuleze" apelul sau sms-ul... si uite asa m-am ales cu 36 euro pe factura (12 sms-uri de 3 euro)... cum a reusit sa o convinga sa dea 12 nu stiu.. in fine...
m-am enervat.. i-am luat nr de tel.. am aflat si de unde era nr acela... era de la un site de anunturi...
am sunat pe cei de la site si am aflat ca pusese deja cateva anunturi si am primit link cu anuntul si ip-ul de la care se postase anuntul...
din pacate anunturile erau de genul "blonda, 1.75 ... ofer clipe minunate... blabla" si ip-ul erau de la rds parca, probabil un server mai mare... oricum din bucuresti de prin centru... vazand ce fel de anunturi sunt am zis ca sa o las balta... nu aveam chef de "scandal" cu astfel de persoane...
de curios l-am sunat pe tip si a zis ca nu stie nimic si ca lucreaza la benzinaria x de pe nush ce drum...

acum on topic:
cum spunea cineva mai sus e posbil ca marfa sa fie furata si atunci isi permit sa scape mai repede de ea... si atata timp cat esti cu constiinta impacata....
eu am cumparat destule chestii de pe okazii, dar singurul lucru care l-am primit prin curier a fost un cdplayer pentru care vanzatorul a intrat pe webcam sa vad ca functioneaza... asa ca daca gasiti "chilipiruri" merita macar sa incercati... DOAR CU PLATA LA RIDICAREA COLETULUI, CU POSIBILITATEA DE VERIFICARE.
orice alta metoda, o incercati cu riscul major de tzeapa!!!!!!

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate